1、Section Lesson 2 & Lesson 3 品句填词1The more he worked,the more _(有活力的) he became答案:energetic2They are so well _(受教育的) that they have been assigned in a very important position答案:educated3Up till now no _(有效的) medicine can cure cancer答案:effective4Now young people are so _(现实的) that they never do things
2、 before decision答案:realistic5Mary is a girl of high _(智力)答案:intelligence6This is a(n) _(最新的) map答案:uptodate7What _(吸引) me most to the job was the chance to travel答案:attracted8Will I get a _(折扣) if I buy a whole case of wine?答案:discount9Here is the dress that the tailor made to her _(尺寸)答案:measure10T
3、he _(发现) that her assistant had lied made Patty decide to fire him答案:discovery 单句改错1The old man used to go to the park every second days_答案:daysday2He didnt know how to do with these bad apples_答案:howwhat或dodeal3He likes running, so he is always full of energetic_答案:energeticenergy4The game was so a
4、ttracted that the boy didnt want to stop it_答案:attractedattractive5It is said that the big park bans park at present_答案:第二个parkparking 完成句子1由于有许多工作要做,他很焦急。_, he was very anxious答案:With a lot of work to do2由于天气暖和,我们都想去散散步。_, we all like to go out for a walk答案:With the weather warm3这两个男孩一样大。The two bo
5、ys are _答案:of an age4这些花的颜色各异。These flowers are _答案:of different colors5这张桌子是那张的两倍宽。This desk is _ that one答案:twice as wide asA卷 单句语法填空1The _(long) the war lasts, the more the people there will suffer答案:longer2With so much work to _(finish), I cant go to play the football答案:finish3The experience gai
6、ned will be of great _(valuable) to us答案:value4We have to watch out _ fast traffic along here答案:for5How we make _ living helps determine how long we live答案:a6Have you got any concrete thoughts on _ to deal with this difficulty?答案:how7He _(measure) 30 inches round the waist答案:measures8The teacher ban
7、ned him from _(talk) in class答案:talking9I continually have to remind him _ his responsibilities答案:of10I wonder if modern life have any _(attract) for you?答案:attraction 阅读理解AEurope is surely among the most popular tourist destinations(目的地) around the worldHowever, one problem that anyone talks about
8、is how to plan a trip with enough time to the various destinations in EuropeJohnson is one of the travelers extremely interested in EuropeHere he uses his experience to tell you about the various Europe tour packages(旅游套票)The Europe tour packages are designed to offer much more than a simple trip ar
9、ound EuropeUsually, a Europe tour package includes all kinds of things for tourists to enjoy their trips to EuropeFirst, the packages offer air tickets for the best flights from the best airlines to tourists and let them fly to Europe from anywhereDifferent Europe tour packages also offer chances to
10、 stay in the best hotelsBesides, when it comes to sightseeing Europe tour packages provide a visit to some of the most popular tourist spots around EuropeFor example, one day you will be at the Eiffel Tower in Paris, and the very next day you will be in the Swiss AlpsThese Europe tour packages are d
11、esigned to pack all the beautiful destinations and put them in front of you for a wonderful holidayThis is the most important thingNow you must be thinking, how to get one of these Europe tour packagesThe best way is to go on the Internet, and look for the right one for youThere are many Europe tour
12、 packages to choose from, and the key is to simply go for the ones that suit your budget(预算)1The passage is written to_Aattract more tourists to European countriesBtell us something to pay attention to during travelingCstress the importance of preparations before travelingDintroduce something about
13、Europe tour packagesD解析: 写作意图题。第一段的末句提出“欧洲旅游套票”; 接下来详细介绍使用欧洲旅游套票的好处及如何获得。故本文主要介绍了欧洲旅游套票的信息。2What is many tourists problem when they plan to visit Europe?AHow to book air tickets in timeBHow to fix time reasonablyCHow to choose famous attractionsDHow to save some time to travelB解析: 细节理解题。根据第一段第二句“How
14、ever, one problem that anyone talks about is how to plan a trip with enough time to the various destinations in Europe” 可知, 在欧洲的游客遇到的问题是如何分配足够的时间到不同的旅游目的地。3A Europe tour package will make you enjoy the trip by_Aproviding best flights, hotels and sightseeing spotsBletting one visit many places of int
15、erest in the worldCsaving a great deal of money for youDoffering excellent online service to youA解析: 推理判断题。根据第二段中“Usually, a Europe tour package includes all kinds of things for tourists to enjoy their trips to EuropeFirst, ” 可知, 欧洲旅游套票为游客提供最棒的交通、 住宿与景点安排, 故这三个方面都会使游客满意。由此可推知答案。4If you want to choos
16、e from the Europe tour packages, you have to first consider_Aif the time is right for youBwhere to get the packageChow much money you can affordDthe way of travelingC解析: 细节理解题。根据最后一段最后一句可知, 在选择欧洲旅游套票时, 首要的事情是要考虑费用问题。BWe arrived at the hospital to find Dad was very weak, but his smile was as sure as
17、ever It was another attack of pneumonia(肺炎) My husband and I stayed with him for the weekend but had to return to our jobs on Monday Local relatives would help Dad get home from the hospital and look after him But I longed to be able to let him know that we cared too, even when we werent with himThe
18、n I remembered a family tradition when our children were small When leaving their grandparents home after a visit, each child would write a note to their grandparents They hid notes in the cereal(麦片), under a hairbrush, next to the phone or even in the microwave oven For days, their grandparents wou
19、ld smile as they discovered these signs of our loveSo as I tidied Dads kitchen and made up a bed for him downstairs in the living room, I wrote some notes Some were practical,“Dad, I put the food in the fridge so it wouldnt spoil” Some expressed my love,“Dad, I hope you will sleep well in your new b
20、ed”Most notes were downstairs where he would stay for several weeks until he recovered strength, but one note I hid upstairs under his pillow,“Dad, if you have found this one, you must be feeling better We are so glad”Just like his medicine strengthened him physically, these “emotional vitamins”woul
21、d improve his spiritual health Several weeks later, in one of our regular phone calls, I asked Dad how he was doing He said,“Pretty good I just found your note under my pillow upstairs!”【解题导语】作者讲述了自己家的传统用纸条表达对亲人的爱。作者用这种方式让生病的父亲尽快地康复,让父亲感受到来自儿女的爱。5We can infer from the text that the authors father_Ag
22、ot home from hospital aloneBlived with his relativesCasked her to return to workDhad suffered from the same illness beforeD解析:推理判断题。根据第一段的It was another attack of pneumonia(肺炎)可知,作者的父亲以前得过这种病。6The children hid notes in their grandparents home in order to _Agive their grandparents a pleasant surprise
23、Bplay tricks on their grandparentsCshow their gifts to their grandparentsDfollow a family traditionA解析:推理判断题。根据第二段的For days, their grandparents would smile as they discovered these signs of our love可知,孩子们在各处藏有纸条,是为了给外祖父母惊喜。7Following the family tradition, the author_Aoften called her fatherBwrote so
24、me notes to her fatherClonged to visit her fatherDworried about her fatherB解析:细节理解题。根据文中的So as I tidied Dads kitchen and made up a bed for him downstairs in the living room, I wrote some notes可知,作者给父亲写了一些表达爱的纸条。8Having heard what her father said, the author would feel_AsurprisedBluckyCpleased Dsad C
25、解析:推理判断题。作者的父亲找到楼上的纸条说明他的身体好多了,所以作者听到父亲的话,应该是感到很高兴。 七选五Planning a September Trip to FranceSeptember is one of the very best months to visit FranceNot only will you enjoy plenty of sunshine and warm weather, but the tourist season is beginning to wind downwhich means cheaper airfares, lower prices at
26、 hotels, and fewer crowds1_Go wine tasting2_And there are plenty of winerelated events and festivals around the countrySo September is a great time to visit the vineyards around the country and go wine tastingThe Bordeaux, Loire and Burgundy regions are all lovely and great places to visit vineyards
27、Besides that, going to the castles of the Loire region in between visiting vineyards on such warm and sunny days is also very enjoyable3_The temperatures are slightly lower,but plenty of sunshine makes for perfect conditions to enjoy a barge cruise on the canals of FranceWith such comfortable weathe
28、r and beautiful scenery at this time of year, nothing equals hanging out on the deck of a bargeVisit the museumsMany museums in France have extended opening hours during the summer to accommodate the extra tourists and locals And some museums also have extended opening hours into SeptemberWandering
29、around the Louvre will take you into a wonder world,where you can enjoy the worldfamous art 4_Besides the above,riding a bike through Frances villages is also a welcome activity for young visitors in SeptemberYou call shop for the most fashionable clothes or goods hereYou can see the beautiful and f
30、antastic scenery along the road5_ATake a barge cruiseBEnjoy the music concertsCSo, dont hesitate and start to plan your September trip to France flow!DFrance is a beautiful countryESeptember is the beginning of the grape harvest season in FranceFGoing out of the Louvre, you can walk to the modern an
31、d fashionable Champs Elysees to do some shoppingGIf this is your first trip to France, here is some handy information to help you get started planning your vacation!答案:15GEAFCB卷 阅读理解Most people would say the sea is blue and green But the people who live near the coast of Zhejiang may say it is red I
32、t is not people who caused the colour change, but very small living thing in the sea They are algae(藻类)and protozoa(原生动物) They come in many different colours: red, yellow or brown Red is the easiest of those to see, so when this happens, people call it a “red tide”Red tides only happen when conditio
33、ns in the sea are right In the past few years, factories and people have been putting more chemicals into the sea These chemicals help algae and protozoa to grow very quickly The temperature of the sea is also important Red tides usually happen at 20 to 30 degrees Celsius(摄氏度) Red tides often happen
34、 in dry, warm areas where there is little wind Living things grow easily in these places Sometimes fishermen help red tides by mistake They put small sea animals into the water for food to help fish growThose living things do more than change the colour of the waterthey also put poison and mucus(黏液)
35、into the sea This is had for fish The poison is bad for their brains And too much mucus in the sea fills up fishs gills(鳃), so they cant breathe Lots of dead fish and other sea animals are now washed up on Chinese beachesRed tides can be bad for people, too We shouldnt eat fish from redtide waters T
36、he algae gets inside of fish and it smells bad It can make your eyes water If people eat fish with too much algae inside, they could dieFishermen in Zhejiang are having a hard time right now Because of the red tides, they are selling 30% less fresh seafood than usualIn China, red tides usually happe
37、n in May and June around places like Fujian, Guangdong and Hong Kong Many other countries sometimes also have red tides But it seems that we have few ways to stop red tides They can last as long as 16 months1What can cause the water in the sea to change its colour?AAlgaeBProtozoaCAlgae and protozoa
38、DPeople and animalsC解析:细节理解题。根据第一段中They are algae(藻类) and protozoa(原生动物) They come in many different colours: red, yellow or brown Red is the easiest of those to see, so when this happens, people call it a “red tide”可知,是海洋中的藻类和原生动物造成了海洋呈现的红色现象。故选C。2Which of the following is NOT true?AFishermen in th
39、e area sell less fresh seafood than usualBPeople could die if they eat fish with too much algae insideCEating fish with algae in them can make peoples eyes waterDAlgae and protozoa cant give off any poison and mucus into the waterD解析:细节理解题。根据第三段中“Those living things do more than change the colour of
40、 the waterthey also put poison and mucus(黏液) into the sea This is had for fish The poison is bad for their brainsAnd too much mucus in the sea fills up fishs gills(鳃), so they cant breathe”可知,藻类和原生生物会产生一些毒素和黏液,所以D项内容是错误的。故选D。3Which of the following is not a cause of red tides?AThe temperature is at
41、20 to 30 degrees CelsiusBPeople and factories put more chemicals into the seaCPeople catch too many fish and eat too much seafoodDIt is dry and warm and there is little wind in the areaC解析:细节理解题。文章的第二段叙述了赤潮产生的几方面的原因。包括在过去的几年里,工厂和人们一直向大海里排放化学物质;赤潮通常发生在20至30摄氏度(摄氏度);在干燥、温暖、无风的地区会发生赤潮。所以C项内容不包括。故选C。4Wh
42、at does the passage mainly tell us?AThe forming of red tides and their harmfulnessBPeople should do their best to protect the seaCThe scientists have found good ways to stop red tidesDDont eat any fish with algae and mucus insideA解析:主旨大意题。文章主要讲述了发生在浙江海域的赤潮现象。作者从几个方面叙述了赤潮发生的原因、时间以及区域;并且点名了赤潮对于海洋环境、鱼类
43、以及人类造成的危害。故选A。 完形填空It had been a long drive to the Veterans hospital My brother and I had gone to _1_ my Dad who had been _2_ days earlier, weak, sick and confusedThe _3_ had diagnosed(诊断) him with pneumonia(肺炎) and found cancer cells in his brain My Dad looked so _4_ lying there in bedIt wasnt just
44、 the _5_ that was getting to him It was also being so_6_his family and friendsAs I sat by his_7_,a little woman with a big smile _8_ into his room She was at least 80 years old but seemed to have the _9_ of someone 60 years younger She was a volunteer _10_ handmade getwell cards from the local eleme
45、ntary school Gently, she took my Dads hand and thanked him for his service to our country It was the first time since he had gotten _11_ that I saw my Dad smile I _12_ her into the hallway as she left and _13_ her for lifting my Dads _14_ “I am just sharing a little _15_, sweetie,” she said with a s
46、mile as she walked into the next _16_ room to share a little moreThat 80yearold angel reminded me again of what is _17_ in this life: sharing our love When we share our love, we create _18_ not only in the hearts of those _19_ us, but in our own hearts as well When we share our love, we find ourselv
47、es doing what we were always _20_ to do When we share our love, we make our souls lighter, our lives brighter and the world better1AinviteBamuseCvisit DwatchC解析:由下文可知父亲生病住院了,所以这里应该是指作者和哥哥去医院里看望父亲,所以选C。2Arefused BadmittedChurt DwoundedB解析:下文提到父亲被诊断为得了肺炎,同时大脑里还有癌细胞,可知父亲住院了,sbbe admitted在这里表示“某人被收治住院”。
48、3Afamily BpatientCnurse DdoctorD解析:能诊断病人病情的只能是医生,故选D。4Asad BsmallCbored DcalmA解析:根据常理可推测,父亲患肺炎加上得知自己大脑里还有癌细胞,他的心情一定不好,A最符合语境。5Awork BillnessCfailure DlonelinessB解析:get to sb表示“对某人有影响”,结合前面父亲的病情可知这里表示不仅病情对他有影响。6Arelated to Bstrange toCfar away from Ddifferent fromC解析:上文提到作者和哥哥来看望父亲,可知父亲住院,远离亲朋好友,这也影响
49、他的心情,故选C。7Abed BchairCtable DwindowA解析:这里对应上文的“My Dad looked solying there in bed”,bed在这里表示“病床”。8Abroke BwalkedCturned DlookedB解析:这里对应下文的“she said with a smile as she walked into the nextroom to share a little more”,表示一个80岁的老太太走进病房。9Alooks BskillsCwealth DenergyD解析:句意:这个老太太看起来至少有80来岁了,但是精力旺盛却如同20来岁的
50、年轻人,故选D。10Adelivering BteachingCselling DcollectingA解析:结合语境,可以推知作为志愿者的老人到医院里来只能是发送(delivering)当地小学做的爱心卡。11Ahurt BblamedCsick DboredC解析:由上文可知父亲生病了,所以这里表示这是作者自父亲生病以来第一次看见他笑。12Aforced BwatchedCpushed DfollowedD解析:为了感谢老人劝慰父亲,作者尾随(followed)她到走廊。13Athanked BquestionedCforgave DblamedA解析:根据上下文可知老人让父亲情绪高涨,所
51、以作者要表示感谢。14Ahead BarmsCspirits DdreamsC解析:参见上题。lift ones spirits “提起某人的情绪”。15Alove BpresentCtime DinformationA解析:由下一段的“That 80yearold angel reminded me again of what isin this life: sharing our love”可以推知A为正确答案。16Anurses BdoctorsCpatients DwomensC解析:老人刚才安慰过父亲,作为志愿者的她应该是走进另一个病人的病房去安慰下一个病人,故选C。17Ahard
52、BeasyCinteresting DessentialD解析:由下文作者谈论的分享爱的重要性可推知,这里表示作者从老人身上学到了分享爱的重要性,故选D。essential“必需的,必要的”。18Asurprise BjoyCsafety DwonderB解析:由上文老人分享爱给父亲带来的是快乐,所以可推知这里应该填B。19Awithin BbeyondCaround DaboveC解析:句意:分享爱,不仅仅给我们身边的人带来快乐,还能给我们自己带来快乐。故选C。20Ameant BorderedCwarned DattractedA解析:句意:当我们分享爱的时候,我们发现自己在做我们一直应该
53、做的事。be meant to do sth在这里表示“注定要做某事,指定要做某事”。 语法填空My friend had a chance to make a trip to Hong Kong 1_ August 15, 2016 He had dreamed about visiting it since his boyhood and it was the first time that he 2_(be) there The following was 3_ he had seen4_(arrive) there, he 5_(impress) by its beautiful sc
54、enery and tall buildings It is said that Hong Kong has the most skyscrapers in the world Wherever he went, he saw many smiling faces there People in Hong Kong were kind, generous, easygoing and ready to help 6_(other) Much to his surprise, he saw that people there always kept order in public places
55、Though crowds of people 7_(wait)for the next train at the subway station, they were talking in such a low voice as not to disturb one anotherChinese and English are their official languages English is 8_ (wide) used in governments, markets, service centers and other fields9_(stay) there for only a w
56、eek was a good experience for him, 10_ he will never forget1on解析:考查介词的用法。在具体的某一天前用介词on。2had been解析:考查动词的时态。在句型It was the first time that中,that从句中用过去完成时。3what解析:考查名词性从句。句意:下面是他看见的事物。what引导表语从句,且在从句中作宾语。4Arriving解析:考查非谓语动词。此处是表示主动和伴随,故用现在分词。5was impressed解析:考查动词的时态和语态。对印象深刻:be impressed by此处表示过去的动作。6others解析:考查代词的用法。句意:随和且乐于帮助别人。此处指别的人们,故用复数。7were waiting解析:考查动词的时态。句意:虽然人们正在等下一辆火车。故用过去进行时。8widely解析:考查词性转换。此处是副词修饰谓语be used。9Staying解析:考查非谓语动词。此处是动名词作主语。10which解析:考查定语从句。此处引导非限制性定语从句,指代上文的a good experience。