收藏 分享(赏)

2020-2021学年新教材英语人教版必修第一册:单元素养评估 UNIT 4 NATURAL DISASTERS WORD版含解析.doc

上传人:a**** 文档编号:417875 上传时间:2025-12-01 格式:DOC 页数:12 大小:208.50KB
下载 相关 举报
2020-2021学年新教材英语人教版必修第一册:单元素养评估 UNIT 4 NATURAL DISASTERS WORD版含解析.doc_第1页
第1页 / 共12页
2020-2021学年新教材英语人教版必修第一册:单元素养评估 UNIT 4 NATURAL DISASTERS WORD版含解析.doc_第2页
第2页 / 共12页
2020-2021学年新教材英语人教版必修第一册:单元素养评估 UNIT 4 NATURAL DISASTERS WORD版含解析.doc_第3页
第3页 / 共12页
2020-2021学年新教材英语人教版必修第一册:单元素养评估 UNIT 4 NATURAL DISASTERS WORD版含解析.doc_第4页
第4页 / 共12页
2020-2021学年新教材英语人教版必修第一册:单元素养评估 UNIT 4 NATURAL DISASTERS WORD版含解析.doc_第5页
第5页 / 共12页
2020-2021学年新教材英语人教版必修第一册:单元素养评估 UNIT 4 NATURAL DISASTERS WORD版含解析.doc_第6页
第6页 / 共12页
2020-2021学年新教材英语人教版必修第一册:单元素养评估 UNIT 4 NATURAL DISASTERS WORD版含解析.doc_第7页
第7页 / 共12页
2020-2021学年新教材英语人教版必修第一册:单元素养评估 UNIT 4 NATURAL DISASTERS WORD版含解析.doc_第8页
第8页 / 共12页
2020-2021学年新教材英语人教版必修第一册:单元素养评估 UNIT 4 NATURAL DISASTERS WORD版含解析.doc_第9页
第9页 / 共12页
2020-2021学年新教材英语人教版必修第一册:单元素养评估 UNIT 4 NATURAL DISASTERS WORD版含解析.doc_第10页
第10页 / 共12页
2020-2021学年新教材英语人教版必修第一册:单元素养评估 UNIT 4 NATURAL DISASTERS WORD版含解析.doc_第11页
第11页 / 共12页
2020-2021学年新教材英语人教版必修第一册:单元素养评估 UNIT 4 NATURAL DISASTERS WORD版含解析.doc_第12页
第12页 / 共12页
亲,该文档总共12页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、高考资源网() 您身边的高考专家单元素养评估(四)Unit 4(时间:120分钟满分:150分)第一部分听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1Where will the man stay in Beijing?AAt his aunts. BAt a friends.CAt a hotel.2What will David do this weekend?ARead

2、a book. BGo to the cinema.CGo to the countryside.3What are the speakers talking about?ALovely pets. BA picture.CNew babies.4Why does the woman want to read Saras travel journal?ATo help her travel. BTo learn about Sara.CTo write stories better.5When will the man leave for England?AThis Thursday. BTh

3、is Friday.CThis Saturday.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6What is the woman doing?AMaking an appointment. BAsking for advice.COffering help.7What will the woman probably do?

4、ABuy a newspaper. BApply for the job.CGive the translator a call.听第7段材料,回答第8、9题。8How old is Jenny now?AFive. BEight.CTen.9Who is James?ABens uncle. BJennys father.CEllas cousin.听第8段材料,回答第10至12题。10Where is the man from?ANew York. BWashington.CBoston.11What did the woman just do?AShe got on the train.

5、 BShe smoked a cigarette.CShe changed seats.12What does the womans husband do?AA doctor. BAn engineer.CA teacher.听第9段材料,回答第13至16题。13How many double rooms does the man want to book?ASix. BEight.CTen.14How much will the man pay for one room per night?A300 RMB. B270 RMB.C240 RMB.15When will the group h

6、ave a meeting?AOn May 3rd. BOn May 4th.COn May 5th.16What will the man probably do next?ASpeak to the manager. BCheck the flight number.CGo to the conference hall.听第10段材料,回答第17至20题。17How did the speaker get to the centre?ABy subway. BBy car.CBy bus.18During which period are the shops open on Fridays

7、?AFrom 9 am to 9 pm. BFrom 8 am to 8 pm.CFrom 10 am to 9 pm.19On which floor can customers find a cinema?AThe first floor. BThe second floor.CThe third floor.20What did the speaker complain about?AThere werent any garbage cans. BIt was really crowded.CIt closed too early.第二部分阅读(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每

8、小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。AEarthquakes have killed many people and have caused serious damage to peoples life. Here are some of the worst earthquakes that happened around the world.Haiti EarthquakeA great earthquake hit Haiti on January 12, 2010. Its center was located just sou

9、thwest of PortauPrince, the capital and largest city of Haiti. It has been the strongest earthquake to hit the country since 1770. It led to 100,000 to 316,000 deaths and left 2 million people homeless and 3 million people in need of immediate help. At least $195 million has been given by different

10、countries, along with a large number of rescue workers to support (支援) rescue efforts.Kashmir EarthquakeThe Kashmir Earthquake happened on the morning of October 8, 2005. It was centered near the city of Muzaffarabad. The official number of deaths was 75,000 and there were 106,000 people who were in

11、jured. As Saturday is a normal school day in the area, most students were at school when the earthquake happened. Many young people were buried under destroyed school buildings. Many people were also trapped in their homes. Reports said that entire towns and villages were completely wiped out in nor

12、thern Pakistan. The serious damage was mainly because of poor buildings.Indian Ocean EarthquakeKnown as the SumatraAndaman earthquake, the Indian Ocean Earthquake happened on December 26, 2004. While the earthquake itself lasted for 10 seconds, it caused a tsunami (海啸). The tsunami killed about 200,

13、000 to 310,000 people along the shores (海滨) of Indonesia, Sri Lanka, South India and Thailand. There was one death even happening at Port Elizabeth in South Africa, 8,000 miles away from the center.21What can be learnt from Paragraph 2?AHaiti is a poor country.BHaiti suffered many disasters.COver 40

14、0,000 people died in the earthquake.DHaiti received international help after the earthquake.22Why were many young people buried in the Kashmir Earthquake?AIt is the strongest in history.BIts center was near Muzaffarabad.CIt happened during the school time.DThere were too many school buildings.23Why

15、does the author mention a death in South Africa in the last paragraph?ATo suggest South Africa is far away.BTo show how strong the earthquake was.CTo tell us the earthquake killed many people.DTo prove the earthquake was felt by South Africa.BOn the day the tornado hit, there was no indication that

16、severe weather was on its waythe sky was blue and the sun had been out. The first alert my husband, Jimmy, 67, and I, 65, got came around 9 pm., from some scrolling text on the TV Jimmy was watching. He ran upstairs to find me in our thirdfloor bedroom, and we changed the channel from the presidenti

17、al primary debate I had been watching to our local Pensacola, Florida, station.No sooner had we found coverage of the tornado than it was on top of us. It was the loudest thing I have ever heard. The bones of the house shook, and the power went out. The wind began to roar through the house, most lik

18、ely through blownout windows and the door to our garage. We had three flights of steps to navigate to get to the relative safety of the first floor, because the cupboard down there is underneath a brick staircase.I didnt know how or if we would make it down the steps. It felt as if there were no flo

19、or underneath me as the wind lifted me off my feet. I tried to move forward, but this intense pressure held me in place.As we reached the last flight of steps, our front door blew out. Pieces of glass that looked like crushed ice flew everywhere. Suddenly, a threefootlong tree branch crashed into th

20、e door frame. It flew over our heads, missing us by inches. Had we been one step up, it would have hit us.By the time I reached the cupboard, the tornado had been over us for about a minute. Jimmy pushed me down to the cupboard floor, but he couldnt get inside himself because of the wind. I held Jim

21、mys arm and tried to bring Jimmy with it. My knees were full of glass, but at that moment, I felt no pain. If I had let go, Jimmy would have flown right out the back of the house and into the bay.All of a sudden, Jimmy lifted off his feet like people in tornadoes do in the movies. I thought he was g

22、one. And then everything stopped. He landed on his feet. In those first quiet moments, I couldnt believe it was over, Jimmy said hed go outside to check. “No,” I said. “Dont leave me. Dont leave me.”Our neighbor said the storm lasted four minutes. In that time, four of the twelve town houses in our

23、unit were completely destroyed. Of the houses left standing, ours suffered the most damage. Amazingly, none of us were severely injured.24Where did the husband first get the warning information about the tornado?AFrom the weather forecast.BFrom a movie he was watching.CFrom the local broadcast stati

24、on.DFrom the moving words on a TV programme.25What does the underlined word “coverage” mean?APower. BDescription.CArrival. DDelay.26Why didnt the wife feel pain?ABecause she didnt get any hurt when the storm hit.BBecause she was too scared to feel pain.CBecause she used all her strength to hold on t

25、o her husband.DBecause she had reached the cupboard and she was safe.27Whats the authors purpose by writing the passage?ATo share with us her experience of surviving a tornado.BTo warn us of the danger caused by tornados.CTo show us how to fight against a tornado.DTo tell us how to protect us from d

26、angerous tornados.CAn earthquake is one of the most common natural disasters. It may cause great damage. So it is wise to learn some simple safety tips to protect yourself or your family members.Fragile items like those made of glass are easily broken and should usually be placed on a lower surface,

27、 near the ground instead of placing them in the cupboards higher up. Never place them near your bed, sofas and other furniture where you would be sitting or lying down. When there is a strong movement, these pieces will fall on the floor directly and not on you.There is a strong chance of short circ

28、uits and fire during an earthquake. Make sure you turn off electrical connections and gas immediately when an earthquake happens.During an earthquake, lie beneath an object that is not easily damaged. Do not go near objects that could directly fall on you. Never use the elevator to go down. Stay ins

29、ide until the shaking stops and it is safe to go outside. Research has shown that most injuries happen when people inside buildings try to go out. Use the staircases (楼梯) at all times.If you are outdoors, do not take shelter under a tree, streetlights, electric poles or tall buildings. If you are dr

30、iving, stop your car and stay in a safe place. Do not park your car under a tree or any tall object.If trapped in ruins, cover your mouth with a handkerchief or clothing. Tap on a pipe or the wall so rescuers can find you. Use a whistle (哨子) if one is available. Never shout for help. Shouting can ca

31、use you to breathe in dangerous amounts of dust. Do not light a match because you may burn yourself. Do not move about or kick up dust.28The purpose of the passage is to tell readers _.Athe damage caused by earthquakesBthe rescue work after earthquakesChow to prevent earthquakesDwhat to do about ear

32、thquakes29The underlined word “Fragile” in Paragraph 2 probably means “_”Aeasily found Beasily brokenCexpensive Dheavy30To reduce the injury from the earthquake, items made of glass should be put _.Ain the cupboardsBon a lower surfaceCin the bedroomDin a place where children cant reach them31During

33、the earthquake, people are advised to _.Ago out of the building at onceBshout for helpCtake shelter under a treeDturn off electricity and gas immediatelyDCalifornia has lost half its big trees since the 1930s, according to a study to be published Tuesday and climate change seems to be a major factor

34、 (因素) .The number of trees larger than two feet across has declined by 50 percent on more than 46,000 square miles of California forests, the new study finds. No area was spared or unaffected, from the foggy northern coast to the Sierra Nevada Mountains to the San Gabriels above Los Angeles. In the

35、Sierra high country, the number of big trees has fallen by more than 55 percent; in parts of southern California the decline was nearly 75 percent.Many factors contributed to the decline, said Patrick McIntyre, an ecologist who was the lead author of the study. Woodcutters targeted big trees. Housin

36、g development pushed into the woods. Aggressive wildfire control has left California forests crowded with small trees that compete with big trees for resources (资源) .But in comparing a study of California forests done in the 1920s and 1930s with another one between 2001 and 2010, McIntyre and his co

37、lleagues documented a widespread death of big trees that was evident even in wildlands protected from woodcutting or development.The loss of big trees was greatest in areas where trees had suffered the greatest water shortage. The researchers figured out water stress with a computer model that calcu

38、lated how much water trees were getting in comparison with how much they needed , taking into account such things as rainfall , air temperature, dampness of soil, and the timing of snowmelt (融雪) .Since the 1930s, McIntyre said, the biggest factors driving up water stress in the state have been risin

39、g temperatures, which cause trees to lose more water to the air, and earlier snowmelt, which reduces the water supply available to trees during the dry season.32What is the second paragraph mainly about?AThe seriousness of bigtree loss in California.BThe increasing variety of California big trees.CT

40、he distribution of big trees in California forests.DThe influence of farming on big trees in California.33Which of the following is wellintentioned but may be bad for big trees?AEcological studies of forests.BBanning woodcutting.CLimiting housing development.DFire control measures.34What is a major

41、cause of the water shortage according to McIntyre?AInadequate snowmelt. BA longer dry season.CA warmer climate. DDampness of the air.35What can be a suitable title for the text?ACalifornias Forests: Where Have All the Big Trees Gone?BCutting of Big Trees to Be Prohibited in California SoonCWhy Are t

42、he Big Trees Important to California Forests?DPatrick McIntyre: Grow More Big Trees in California第二节(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Ways to Create Calm in Your Daily LifeMost of us need some space for calm in our lives. A few simple minutes can create much needed mome

43、nts of calm. _36_ You can use these skills to create calm in your busy schedule.Go walking. Walking is perfect and you can do it well anywhere. Simply walking and taking in the view is stress reducing. _37_ It makes room for new ideas to take root. Appreciate nature. When we think of nature we think

44、 of getting out into the open air, and thats great if you can. _38_ Actually, nature is everywhere. Find a park or a small patch (小块地) of great green, or just stick your head out of the window! You have many ways to appreciate nature.Listen to music. Many people listen to music to calm themselves do

45、wn. Music actually lifts us out of ourselves. Discover what music works for you. _39_Do some activities. Certain activities like yoga and tai chi need quiet focus. _40_ They are good for the body, mind and spirit. Classes are a good place to begin, but once you learn the skills, you can practice any

46、where: home, school or even on the road.Try out some of these ways and youll soon be practicing “moments of calm” .ABut what if you are in the city?BNotice the animals around you.CThey are perfect for active calming.DMusic is a way to express the way that they are feeling.EIts a time to get stressfu

47、l thoughts out of your head.FWith enjoyable music even work can be “music to your ears”GYou dont have to find a mountain to sit on, or empty your mind of all thoughts for hours.第三部分语言运用(共两节,满分30分)第一节(共15小题;每小题1分,满分15分)阅读下面短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。Jake and Max Klein are twin brothers who h

48、ave a passion for volunteering. Their family have always done community _41_. At a young age, they chose to _42_ familys gifts at their birthday parties, but asked them to donate money to a charity. When they were seven, Jake and Max were interested in _43_ with a family friend at the local homeless

49、 shelter to help cook. _44_, he turned them down because they were too _45_ and they had to be fourteen to cook. This led them on an endless _46_ to come up with a way to help other kids who were also facing a _47_ challenging: wanting to help but _48_ because of their age.So, Kids That Do Good was

50、_49_ to show ways to kids or adults, at any age, they could join the community and make a _50_. The small _51_ has grown into a large website that brings thousands of _52_ visitors each year. Jake and Max say that their website brings 35,000 unique viewers, of those viewers , Kids That Do Good has _

51、53_ kids to 16,000 organizations.Jake and Max are _54_ with school and afterclass activities and other community service promises. Kids That Do Good also has blog posts that advise kids on _55_ their own charitable event.41A.surveysBservicesCdutiesDbusinesses42A.sort out Bplay with Cgive up Dput awa

52、y43A.travelling Bvolunteering Ccooking Drecycling44A.Unfortunately BHappily CHonestly DGratefully45A.shy Bawkward Cweak Dyoung46A.task Bability Cchance Ddetermination47A.public Bsimilar Csharp Ddirect48A.joked Bblamed Cdenied Dpraised49A.advised Ballowed Cnamed Dcreated50A.judgment Bdifference Ccomm

53、ent Ddecision51A.plan Beffort Cproject Dexperiment52A.pleased Bsatisfied Camazed Dinterested53A.connected Bexposed Ccontributed Dattracted54A.familiar Bpatient Cbusy Dcontent55A.remembering Bdescribing Ccelebrating Dbuilding第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。I have a warm story

54、to share with you. A school in San Francisco not only accepted a deaf student, but also 56._ (teach) the entire class sign language to allow them to better communicate with him.The moving story began in September last year 57._ a woman asked the primary school in her neighborhood 58._ (accept) her s

55、ixyearold son, James, who has a hearing 59._ (disable). The teacher, Lily, agreed almost immediately, 60._ on the first day of school, she noticed James 61._ (sit) all by himself, unable to communicate with any of his classmates.Lily, 62._ (determine) to find a way out, tried developing a few signs

56、of her own. But a parent of another child came up 63._ an even better ideagetting the whole class to learn sign language along with James. So they got a sign language teacher on board, and three months later, James was able to communicate 64._ (happy) with all his classmates about regular things lik

57、e homework and 65._ (game)第四部分写作(共两节,满分40分)第一节(满分15分)假定你是李华,上个月你出了车祸,幸运的是得到了Susan的帮助。现在你出院了,请你用英语给她写一封感谢信。内容如下:1.感谢她对你的帮助;2.回顾一下事情的经过。注意:1词数100左右;2可适当增加细节,以使行文连贯;3开头和结尾已为你写好,不计入总词数。Dear Susan,_Yours,Li Hua第二节(满分25分)阅读下面的短文,根据其内容写一篇60词左右的内容概要。I received a call today asking if I would be ready to brin

58、g food to a family in need. The mother was having a major operation and would be lying down for several weeks. Of course, I responded with an immediate “Yes!”. As I planned the meal, in my head I reflected on how many times over the years I had been asked to prepare food. I have done countless times

59、 with a very open heart!But the truly amazing thing is that I have received double over the course of my life. When my mother passed away, our house was filled with fresh dinners for weeks. A woman from the church of our community stopped by each evening with some food. The gift of food was her way

60、of trying to ease our pain.Later in my life, when I was on bed rest during my pregnancy with twins, women of the church again stepped in to help. They arranged babysitting for my twoyearold daughter, and brought lovely dinners to our house. Even when I was put in the hospital, my husband would bring

61、 cooked meals to my hospital room. How we relied on these dinners to feed my tired husband and young daughter.Food is all about comfort. It feeds our bodies, but it can also feed our souls. When you hear people talking about their favorite holidays , it usually includes their feelings connected with

62、 sharing food. I know that I will have many more opportunities in my lifetime to prepare food for others. It is truly a gift I want to prepare and deliver to someone in need._单元素养评估(四)Unit 4第一部分听力材料(Text 1)W: Are you staying at your aunts or a hotel after you get to Beijing?M: Neither. Ill stay at a

63、 friends.(Text 2)W: What about going to the cinema this weekend, Henry?M: Id planned to stay at home and read a book, but David asked me to go to the countryside with him.(Text 3)W: Hey Jack! Do you want to see a picture of my new young dog?M: Sure! I thought people only showed off pictures of their

64、 new babies, not new pets.(Text 4)M: What are you reading, Sam?W: Saras travel journal. She said it might help me learn more about some of the cities around the world.M: Can I read it when youre done? You know, I like writing stories. I wonder if reading her journal will help me write better.(Text 5

65、)W: When are you leaving for England, Mike?M: Id planned to leave this Friday, but Ive changed my plan.W: So are you leaving later, on the weekend?M: No, Im leaving a day earlier than planned.听第6段材料,回答第6、7题。(Text 6)W: Professor Mill, do you have a moment to talk? Ive got a problem.M: Oh, yes, Mary?W

66、: Ive been looking for a job. I read a job ad in todays newspaper for an English translator, but I am afraid Im not suitable for it.M: How are you not suitable? You are rather good at translation.W: They say they want someone experienced.M: If I were you, I would call the company and tell them youre

67、 a quick learner and that you wont let them down if they give you a chance.W: Thats a good idea, Professor Mill. Thank you very much!听第7段材料,回答第8、9题。(Text 7)W: Who are the two kids in the picture?M: Theyre your cousins Ben and Jenny.W: Ben and Jenny? What a surprise! I didnt know they were so tall no

68、w.M: Its not surprising. The last time you saw them Ben was just three and Jenny was just five. Five years have passed, after all.W: Yeah. How time flies! So who sent you the photo?M: Your Uncle James. He invited us to go to Beijing.W: So are we going go Beijing?M: I dont know. I dont have a long ho

69、liday, but you can go if you like, Ella.听第8段材料,回答第10至12题。(Text 8)W: Excuse me. Is anybody sitting here?M: No. Go ahead. My name is Frank Anderson. Nice to meet you.W: Me too. Im Linda Jones.M: Do you live here in Washington?W: No, Im from New York.M: Me too. But didnt you just get on the train?W: No

70、, I just changed my seat. I was in the smoking section. The man next to me was smoking, and I couldnt stand it. So, what do you do?M: I was a doctor for many years, but I recently retired. My wife worked as a teacher, and she retired last year. Now we plan to live with our family in Boston. Do you h

71、ave family there?W: No, but I do have some very close friends. They invited me to stay there for the summer.M: Your husband will probably miss you a lot. W: Well, he is working as an engineer in India, so Im already pretty lonely!听第9段材料,回答第13至16题。(Text 9)W: Garden Hotel. May I help you?M: Yes. Some

72、visitors from America will be visiting Shanghai at the beginning of this month. Id like to book 10 double rooms.W: For which dates?M: For May 4th, 5th, 6th, 7th and 8th.W: One moment please, sir. that is. Yes, its OK.M: Thank you. Is there a special price for a group?W: Yes, all rooms are 10% off. N

73、ormally we charge 300 RMB a room for one night. By the way, will they be coming by air?M: Yes.W: Could you give me the flight number, please?M: Oh, sorry. I dont know the flight number, but Ill let you know by phone tomorrow.W: Thank you, sir.M: Oh, yes. According to the programme,theyll have a meet

74、ing on the 5th. Have you got a big conference hall?W: Yes, sir, but youll have to speak to the manager about that. Please hold on a moment and Ill see if I can put you through.听第10段材料,回答第17至20题。(Text 10)To finish todays programme, I want to tell you about the Rose Shopping Centre. Its taken three ye

75、ars to build and finally opened three weeks ago.Firstly, getting there; there are organized coach trips from most towns but they leave early and come back very late, so I drove. You can also get there by subway, but the station is 15 minutes from the centre by bus, and the buses are really crowded.T

76、he shops dont open till 10 am except on Saturday when they open at 9:00. They close at 8 oclock every day except Friday when theyre open until 9 pm.The centre has three floors. There are 25 different shops on F1 and F2, and there are seven different banks on F3, as well as several restaurants and a

77、cinema.Although I had a good day, I had one complaint. Everywhere was at first quite clean but people were dropping their fast food boxes and empty drink cans on the ground because there werent any garbage cans to throw them in. Thank you all for listening! Thats all for todays programme.答案:15BCBCA6

78、10BBCBA1115CBCBC1620ABCCA第二部分第一节A【语篇解读】本文是一篇应用文。文章简要介绍了世界上三次较为严重的地震。21答案与解析:D细节理解题。根据第二段的最后一句可知,海地发生地震后,得到了来自不同国家的资金和人民的援助。22答案与解析:C细节理解题。根据第三段中的As Saturday is a normal school day in the area.可知由于克什米尔发生地震时正是学生们上课的时间,因此很多年轻人在地震中被埋。23答案与解析:B推理判断题。根据最后一段中的.8,000 miles away from the center可知,甚至在距离震中八千英里

79、以外的南非都有一人遇难,作者借此说明此次地震之严重,波及面之广。B【语篇解读】本文是记叙文。文章主要讲述了作者和丈夫经历龙卷风并幸存下来的故事。24答案与解析:D细节理解题。根据第一段第二句可知丈夫是从电视节目上滚动的字幕(scrolling text)得到有龙卷风警告信息的。25答案与解析:C词义猜测题。根据第二段第一句“No sooner had we found coverage of the tornado than it was on top of us.(我们一发现有龙卷风到来,它就已经在我们上空了。)”,可知该词意为“到来”。26答案与解析:C细节理解题。根据倒数第三段中“If

80、I had let go, Jimmy would have.into the bay.(如果我放手了,Jimmy就可能会被吹到房子后面的海湾里。)”,可知妻子用尽了全力抓住了丈夫,所以没有感到疼痛。27答案与解析:A目的意图题。通读全文,可知本文主要描述了作者和丈夫是如何经历龙卷风并幸存下来的。所以作者写此文的目的就是要与读者分享她的经历。C【语篇解读】地震是最常见的自然灾害之一,常造成巨大的损失。本文就如何在地震中保护自己及家人提出了几则忠告。28答案与解析:D考查主旨大意。根据文章第一段的最后一句“So it is wise to learn some simple safety tip

81、s to protect yourself or your family members”可知,本文讲了一些应对地震的简单的安全建议,从而可以有效地保护自己与家人。29答案与解析:B考查词义猜测。根据画线词后的“like those made of glass are easily broken”可知,画线词的意思是“易碎的”。故选B项。30答案与解析:B考查细节理解。根据文章第二段中的“Fragile items.and should usually be placed on a lower surface, near the ground instead of placing them i

82、n the cupboards higher up”可知应把那些玻璃制品放置在接近地面的较低处。故选B项。31答案与解析:D考查细节理解。根据文章第三段的最后一句“Make sure you turn off electrical connections and gas immediately when an earthquake happens”可知,当地震发生时,要设法确保立即关闭电源插头和天然气。故选D。D【语篇解读】本文是一篇调查报告。调查表明,加利福尼亚州的大树变少了,而气候变化是其中的一个主要因素。32答案与解析:A主旨大意题。第二段中通过列举一系列数字表明,加利福尼亚州的大树减少

83、的严重性,故A项正确。33答案与解析:D推理判断题。文章第三段提到了造成加利福尼亚州的大树减少的三个因素:woodcutters, housing development与aggressive wildfire control。前两个因素直接与大树的减少有关,如果能控制住,大树就不会减少;而第三个因素控制野火的措施使得加利福尼亚州的森林里满是跟大树争夺资源的小树,初衷是为了控制野火,这是好的,实则对大树不利,故D项正确(好心办坏事)。34答案与解析:C细节理解题。根据文章最后一段中的“.the biggest factors driving up water stress in the sta

84、te have been rising temperatures.”可知,水不足的主要原因就是气温升高(rising temperatures),即更加温暖的气候,故C项正确。35答案与解析:A标题归纳题。本文是一篇调查报告,第一段就点出主题:California has lost half its big trees since the 1930s。后面具体分析了加利福尼亚州大树的现状、造成大树减少的原因等,A项作为标题最合适。第二节【语篇解读】本文是一篇说明文。文章主要介绍了繁忙的工作之余,使我们自己的心情平静的几种方法。36答案与解析:G上文提到“短短几分钟就可以创造我们需要的平静”,下

85、文提到“你可以用下面的方法在繁忙的安排中创造平静”。由此可知G项可起到承上启下的作用。37答案与解析:E根据上文“Simply walking and taking in the view is stress reducing.”可知,E项“Its a time to get stressful thoughts out of your head.”可承接上文。38答案与解析:A上句提到“我们一提到自然就会想到去开阔的地方”,空白处提出问题“但如果在城市该怎么办?”随后总结“自然随处可见”。39答案与解析:F本段主要讲用听音乐来使自己平静,F项讲音乐的作用,且选项F中有原词(music)复现。

86、40答案与解析:C本段讲的是通过某些活动使自己平静。上句提到瑜伽和太极活动,C项“They are perfect for active calming.”中的they指代的是上句提到的瑜伽和太极活动。第三部分第一节【语篇解读】本文是一篇说明文。文章介绍了双胞胎兄弟一直致力于做慈善,因为一次的拒绝而自己开创了慈善活动,而且办的特别成功。41答案与解析:B考查名词。A. surveys调查;B.services 服务;C.duties 责任;D.businesses 生意。 根据“but asked them to donate money to a charity.” 及下文语境可知,他们一家

87、是做社区服务的,故选B。42答案与解析:C考查动词短语。A. sort out分类;B.play with玩耍;C.give up 放弃;D.put away放好。根据“but asked them to donate money to a charity. ”可知,是放弃礼物,故选C。43答案与解析:B考查动名词。A. travelling旅行;B.volunteering自愿;C.cooking烹饪;D.recycling 回收。根据上下文语境可知,他们一直在帮助别人,由此可知,此处是自愿去帮忙,故选B。44答案与解析:A考查副词。A. Unfortunately不幸地;B.Happily

88、开心地;C.Honestly诚实地;D.Gratefully 感激地。根据上文,他们自愿去帮忙做饭,被拒绝,自然是不幸的事情,故选A。45答案与解析:D考查形容词。A. shy害羞的;B.awkward尴尬的;C.weak 虚弱的;D.young 年轻的。根据句意,必须十四岁才能做饭可知,因为他们太小,故选D。46答案与解析:A考查名词。A. task任务;B.ability能力;C.chance机会;D.determination 决心。根据空格后的“to come up with a way to help other kids who were also facing a _47_ ch

89、allenging”可知,他们想出一种办法来帮助其他的面临着相同问题的孩子们,因此这是一项任务,故选A。47答案与解析:B考查形容词。A. public公众的;B.similar相似的;C.sharp锋利的;D.direct 直接的。根据上文他们因为年龄小被拒绝,结合下文的because of their age.可知,是相似的问题,故选B。48答案与解析:C考查动词。A. joked开玩笑;B.blamed责备;C.denied拒绝;D.praised 表扬。根据上文“he turned them down because they were too _45_ ”可知,此处是指因为年龄被拒绝

90、,故选C。49答案与解析:D考查动词。A. advised建议;B.allowed允许;C.named命名;D.created 创造。Kids That Do Good是他们创办的组织的名字,故选D。50答案与解析:B考查名词。A. judgment判断;B.difference不同;C.comment评论;D.decision 决定。make a difference有影响,创造不同,结合语境,故选B。51答案与解析:C考查名词。A. plan计划;B.effort努力;C.project项目;D.experiment 实验。根据上文“So, Kids That Do Good was _4

91、9_ to show ways to kids or adults, at any age, they could join the community”可知,此处是指这个项目成了网站,故选C。52答案与解析:D考查形容词。A. pleased高兴的;B.satisfied满足的;C.amazed惊奇的;D.interested 感兴趣的。吸引的访问者自然是对此感兴趣的人,故选D。53答案与解析:A考查动词。A. connected连接;B.exposed暴露;C.contributed贡献;D.attracted吸引。根据句意和上文语境可知,此处是指把孩子们和组织联系起来,故选A。54答案与

92、解析:C考查形容词。A. familiar熟悉的;B.patient有耐心的;C.busy繁忙的;D.content 满足的。根据be busy with忙于某事,结合句意可知,此处应该是Jake和Max忙于学校和课外活动,故选C。55答案与解析:D考查动名词。A. remembering记住;B.describing描述;C.celebrating庆祝;D.building 建立,创建。根据空后的their own charitable event可知,是创建他们自己的慈善活动,故选D。第二节【语篇解读】本文主要讲述了一个感人的故事:一个聋哑儿童在得到老师和同学的帮助后,大家使用手语进行交流

93、,让他能够和同学交流日常的家庭作业和游戏。56答案与解析:taught考查动词时态。not only. but also.连接并列的成分,前一个分句用一般过去时,后一个分句也应用一般过去时,故填taught。57答案与解析:when考查定语从句。分析句子结构可知,先行词指时间,该空引导定语从句并在从句中作时间状语,故用when引导。58答案与解析:to accept考查非谓语动词。ask sb. to do sth.是常用搭配,意为“请求某人做某事”,所以填to accept。59答案与解析:disability考查词形转换。分析句子结构并结合空前的a可知,此处应用名词形式作宾语,故填disa

94、bility。60答案与解析:but考查连词。前面说老师Lily几乎立刻就同意了,后面提到老师注意到一个问题,此处表示转折,故用but。61答案与解析:sitting考查非谓语动词。notice sb. doing sth.“注意到某人在做某事”。此处表示老师注意到James总是一个人坐在那儿,故用sitting。62答案与解析:determined考查形式转换。be determined to do sth.“决意做某事”,是固定用法。此处是形容词短语作状语,故用determined。63答案与解析:with考查介词。come up with是固定短语,意为“想出(主意等)”。64答案与解析

95、:happily考查副词。修饰动词用副词,故填happily。65答案与解析:games考查名词复数。game作“游戏”讲时是可数名词,该空前没有限定词修饰,所以用复数games。第四部分第一节One possible version:Dear Susan,I am Li Hua, whom you sent to the hospital last month. I am writing to thank you for your help.On Monday, I rode my bike to school as usual. Because of lack of sleep the n

96、ight before, I felt a little tired. When a car rushed to me at the corner, I fell off the bike and my leg was hurt badly, but the car drove away quickly. Luckily, you were just at the site. You called 120 to send me to the hospital at once. Without your help, I would not have recovered so quickly. T

97、hank you again.Yours,Li Hua第二节One possible version:The passage mainly talked about preparing and delivering food to someone in need. (要点1) The author shared with us the experiences that changed her life. When her mother passed away and when she got pregnant, the women from the church of her community brought food to her family. (要点2) After that, when others were in need of help, the author was pleased to lend a hand. (要点3)- 12 - 版权所有高考资源网

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1