收藏 分享(赏)

2019-2020学年高中英语 Unit 4 Astronomy:the science of the stars Section Ⅱ Learning about Language .doc

上传人:a**** 文档编号:417783 上传时间:2025-12-01 格式:DOC 页数:10 大小:2.69MB
下载 相关 举报
2019-2020学年高中英语 Unit 4 Astronomy:the science of the stars Section Ⅱ Learning about Language .doc_第1页
第1页 / 共10页
2019-2020学年高中英语 Unit 4 Astronomy:the science of the stars Section Ⅱ Learning about Language .doc_第2页
第2页 / 共10页
2019-2020学年高中英语 Unit 4 Astronomy:the science of the stars Section Ⅱ Learning about Language .doc_第3页
第3页 / 共10页
2019-2020学年高中英语 Unit 4 Astronomy:the science of the stars Section Ⅱ Learning about Language .doc_第4页
第4页 / 共10页
2019-2020学年高中英语 Unit 4 Astronomy:the science of the stars Section Ⅱ Learning about Language .doc_第5页
第5页 / 共10页
2019-2020学年高中英语 Unit 4 Astronomy:the science of the stars Section Ⅱ Learning about Language .doc_第6页
第6页 / 共10页
2019-2020学年高中英语 Unit 4 Astronomy:the science of the stars Section Ⅱ Learning about Language .doc_第7页
第7页 / 共10页
2019-2020学年高中英语 Unit 4 Astronomy:the science of the stars Section Ⅱ Learning about Language .doc_第8页
第8页 / 共10页
2019-2020学年高中英语 Unit 4 Astronomy:the science of the stars Section Ⅱ Learning about Language .doc_第9页
第9页 / 共10页
2019-2020学年高中英语 Unit 4 Astronomy:the science of the stars Section Ⅱ Learning about Language .doc_第10页
第10页 / 共10页
亲,该文档总共10页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、Section Learning about Language & Using Language随堂巩固.单词拼写1.A truck went out of control and_(碰撞) into the back of a bus.2.The Blacks wanted to move to a warmer_(气候).3.The smell of new bread_(飘动) up from the kitchen.4.This soap is very_(温和的) on the hands.5.Dont_(拉) so hard or the handle will go off.6.

2、As we all know, Qian Xuesen is a famous_(物理学家).7.In the wild, this fish can reach a_(重量) of 5 kilos.8.His sister is studying_(生物学) at college.9.Do you know the name of the_(卫星)?10.The young man knows little about Newtons law of _(万有引力).答案1.crashed2.climate3.floated4.gentle5.pull6.physicist7.weight8.

3、biology9.satellite10.gravity.用所给词的适当形式填空1.A big_(violence) earthquake occurred in Japan a few years ago.2.I consider that it is_(harm) for students to play computer games, though some of them dont think so.3._(like) his brother, he is talkative(健谈的) and has a sense of humour, while his brother seldo

4、m talks.4.The_ problem made the students present_.(puzzle)5.Do you know the most valuable vase in_(exist)?6.Five_(multiply) by seven is 35.7.To us the whole_(global) is like a family.8.If a person or thing is_(chain) to something, they are fastened to it with a chain.答案1.violent2.harmful3.Unlike4.pu

5、zzling;puzzled5.existence6.multiplied7.globe8.chained.短语选填give birth to; be harmful to; in time; lay eggs; come into existence; at no time; prevent.from; in ones turn; pull in; cheer.up1.It was the study of history that_the social sciences.2.They, _, made some advice for the plan.3.Disregarding all

6、the difficulties, we arrived here_.4.Most fish reproduce themselves by_.5.Nobody knows when the world_.6.Being exposed to the sunlight for a long time will_ones skin.7.We must at all costs_them_finding out about the plan.8._should we give in to difficulties.9.After being waited for half an hour, the

7、 train my parents were on_.10.Sam is at a loss because of having failed in the driving test.Lets_him_.答案1.gave birth to2.in their turn3.in time4.laying eggs5.came into existence6.be harmful to7.prevent;from8.At no time9.pulled in10.cheer;up.微写作最近,你班同学就“太空探索是否值得”这一话题展开了一场讨论。请你根据下表提供的信息,用英语写一篇短文介绍讨论的情

8、况。30%的同学认为70%的同学认为1.不值得探索2.离我们及我们的日常生活太遥远3.浪费金钱。这些金钱本可用来解决地球上的饥饿、污染等问题1.值得探索2.已使用卫星进行通信传播、天气预报3.有望解决地球人口问题、地球能源短缺问题注意:词数80左右。文章开头已经给出,不计入总词数。核心要点提示:some think it is not worthwhilecan be used to solve the earths problemswe have benefited a lot from itsolve the problem of population and the shortage o

9、f resourceRecently, students in our class have had a discussion on whether space is worth exploring._答案Recently,_students_in_our_class_have_had_a_discussion_on_whether_space_is_worth_exploring.30% of us think space exploration is not worthwhile.Space is too far away from us and our daily life.And th

10、e money spent on space exploration can be used to solve the earths problems such as starvation and pollution.On the other hand, 70% think space is worth exploring because we have benefited a lot from it, such as using satellites for communications and weather forecast.Whats more, with further space

11、research, we may solve the problem of population and the shortage of resource.限时训练限时30分钟.完形填空On a summer evening about 12 years ago, my wife, Anita, and I were downtown with our two youngest children, Elizabeth and Jon.Wed had a_1_time visiting old friends, and were chatting as we walked along to wh

12、ere the family car was_2_.As we_3_a crossroads, the light turned green and we_4_to get across, all holding_5_.About halfway across, then, 7yearold Jon half laughed, half cried,“My_6_are falling down!”There were several things_7_Jons problem.First, he was wearing new school trousers,and every_8_knows

13、 you never buy a firstgrader clothes that fit_9_.You always give them_10_to grow, which is why Jons new trousers were hanging pretty_11_.Second, I was holding his left hand, while he is lefthanded.And third, hes tall and_12_, and theres never been much meat on his bones.All of them could have been_1

14、3_with a tight(牢固的) belt.But it was so loose that I dont think it was fastened(系牢) at all.Thankfully, 7yearolds often view it as_14_.We were all laughing.“My trousers are too loose!”he said.“Thats why you have a_15_,” I said.“But you were_16_my hand so I couldnt hold my trousers up,” he said.“But th

15、at wouldnt have_17_if your belt was tight.”“But I dont have a lot of meat!” he said.Were all kind of funny that way,arent we?We_18_special attention to things we dont have that we think would make our lives so much better if we only had them._19_were not making full use of what we already have.We fi

16、nd ourselves halfway across the street with our trousers around our knees looking for_20_, while the belt could have prevented the problem.语篇解读父母为孩子订的裤子肥大,导致裤子往下掉,通过如何解决这个问题,告诉读者我们应好好利用我们现有的,而不是专注于我们没有的。1.A.hardB.worryingC.pleasant D.boring解析看望老朋友应该是非常愉快的。答案C2.A.prevented B.rentedC.protected D.parke

17、d解析由the family car可知,作者一家是开车去看望老朋友的,只不过车停在另一个地方。答案D3.A.crossed B.leftC.came near to D.went away from解析从后面的halfway across可知,他们刚要接近一个十字路口。答案C4.A.hurried B.waitedC.expected D.hated解析交通指示灯变绿时,可以通行,因此他们赶紧过马路。答案A5.A.hands B.clothesC.goods D.arms解析他们手拉着手过马路,下文的I was holding his left hand为提示。答案A6.A.coats B.

18、glovesC.shoes D.trousers解析根据下文多处提到的trousers可知,此处指Jon的裤子要掉下来了。答案D7.A.resulting from B.causingC.turning against D.picking解析从后面列的三点可知,此处指有几个因素导致了Jon的裤子往下掉的问题。答案B8.A.parent B.teacherC.student D.child解析每一位家长都知道不会给一年级的孩子买完全合身的衣服。答案A9.A.fairly B.exactlyC.badly D.normally解析父母一般不会给一年级的孩子定制尺寸十分合适的衣服,以免很快就不合适了

19、。答案B10.A.chance B.roomC.time D.reason解析因为孩子正在长身体,所以要定制大一点的衣服,以便给他们留出长身体的空间。room空间。答案B11.A.ugly B.properC.loose D.perfect解析既然父母给孩子定制的衣服一般要大一点,那么孩子穿在身上就不会是十分合适的,穿起来感觉有点松。下文的 My trousers are too loose为提示。答案C12.A.clever B.fatC.handsome D.thin解析根据后面的theres never been much meat on his bones可知,Jon身上没什么肉,比较

20、瘦。答案D13.A.solved B.discussedC.connected D.delighted解析这些问题完全可以由扎紧腰带得以解决。答案A14.A.humorous B.seriousC.severe D.helpful解析根据下一句We were all laughing可知,大家都认为其可笑,所以七岁的小孩都将这种事视为一种幽默(一件令人发笑的事)。答案A15.A.family B.fatherC.belt D.uniform解析作者认为裤子肥大,所以才需要腰带。答案C16.A.removing B.joiningC.holding D.supporting解析Jon怪父母拉着他

21、的一只手,文中多次出现的holding为提示。答案C17.A.lost B.matteredC.worked D.appeared解析作者认为只要腰带系牢了,裤子就不会往下掉,与Jon说的裤子松、只有一只手可以提裤子等没关系。答案B18.A.make B.giveC.take D.have解析此处作者的意思是:我们常常把关注的重点放在我们所没有的东西上,觉得如果我们拥有它们的话就会使我们的生活变得更好。答案B19.A.Because B.SoC.If D.But解析我们都在专注于我们没有的东西,而没有好好利用我们现有的。答案D20.A.talents B.factsC.excuse D.abi

22、lities解析根据the belt could have prevented the problem可知,此处指我们在寻找借口。答案C.阅读理解If man were to disappear from the face of the Earth today, his footprint on the planet would remain for a very short time in geological terms.Within hours, nature would begin to eradicate(根除) its impact.In 50,000 years all that

23、 would remain would be archaeological traces.Only radioactive materials and a few manmade chemical pollutants would last longer.Modern human beings have managed just 150,000 years on Earth, and by contrast, the dinosaurs populated the planet for 165 million years.Mans environmental footprint would,

24、according to a report in New Scientist, begin to weaken almost immediately, with light pollution the first to go as power stations stopped to provide energy.By tomorrow, street lights and house lights left on by their former occupants(居住者) would start to go out.Streets and cultivated fields would be

25、 the next to go.Within 20 years village streets and rural roads would have vanished under a cover of weeds;fields would be overgrown within months.Urban streets would take a little longer, but even in huge manmade cities, such as London and Birmingham, plants would have taken over in about 50 years.

26、Buildings would decay rapidly.Wooden structures would collapse first, attacked by all kinds of insects.All such homes would be gone in a century.Glass and steel buildings in cities would mostly fall down within 200 years.Brick, stone and concrete structures would last longer.With exceptionsthe pyram

27、ids are already 5,000 years oldby the next millennium(一千年) there would be little more left than ruins.Wildlife would thrive in the absence of Man.Most of the 15,598 threatened species will begin to recover immediately towards historical populations.Carbon dioxide emissions(排放) would continue to caus

28、e climate change for another 100 years, but after 1,000 years all would be back to preindustrial levels, with all manmade traces vanishing in 20,000 years.If, 50,000 years hence, an alien archaeologist were to land on an Earth without man, it might be quite frustrated by the paucity(极少量) of evidence

29、 that we were here at all.语篇解读人类消失后,地球将会变成什么样?1.Judged from geological terms, the history of modern humans_.A.is rather shortB.will last foreverC.is not important at allD.can hardly affect the planet解析细节理解题。第三段说,现代人在地球上只存在了15万年,而恐龙在这个星球上生存了长达1.65亿年。故选A。从文中所述事实来看,二氧化碳的排放会继续影响气候变化,放射性物质即使在人类消失多年后还会存在,

30、很多物种受到生存威胁,这一切都能说明人类的历史对地球的影响还是很大的。故不选D。答案A2.The underlined word “vanished” can be replaced by _.A.destroyed B.disappearedC.crashed D.loosened解析词义猜测题。从under a cover of weeds(在野草的覆盖之下)来看,“不出20年,乡村街道和公路就会消失在覆盖的野草之下”。本文讲人类消失后地球会是什么样,这一词在后文亦出现:but after 1,000 years all would be back to preindustrial lev

31、els,with all manmade traces vanishing in 20,000 years。答案B3.Which of the following would last longest if man disappeared from the Earth?A.Light pollution B.Steel buildings.C.City streets. D.Radioactive materials.解析推理判断题。第四段说,首先消失的是光污染。第五段说,像伦敦和伯明翰这样大城市的街道大约50年后,也会被植物占领。第六段说玻璃和钢结合建筑大多也会在200年之内倒塌。第二段说,

32、五万年后,人类留下的就只有一些考古遗迹了,只有放射性物质和一些人为制造的化学污染物会继续存在一段时间。由此综合比较,可推知答案为D。答案D4.It can be inferred from the passage that_.A.most buildings on Earth are not strongly constructedB.aliens would rule the Earth after the disappearance of manC.human activities are the main cause of endangered speciesD.pollution ha

33、ppened before the beginning of industrialization解析推理判断题。倒数第二段说,人类消失后,地球会变成野生动植物的天堂。15 589种受到威胁的物种的大部分会立即开始复苏,逐渐恢复到原有的数量。由此可推知C正确。答案C.阅读填句Working in a team can be rewarding, but at times it can be difficult.To create a successful team, effective communication methods are necessary.Here weve outlined

34、some ways to avoid some common team mistakes as well as some helpful advice.1.Communicate_1_Letting bad feelings brew(酝酿) will only make you feel bad and want to isolate yourself from the group.Not only does it feel good to get the bad feelings out, but it will be better for the team in the long run

35、.2._2_People in your group will lose respect for you if youre constantly blaming others for not meeting deadlines.Group members understand if you have a heavy workload and arent able to meet a deadline.Saying something like,“Im really sorry, but Ill get it to you by the end of today.” will earn you

36、a lot more respect than trying to make it seem like its everyone elses fault that you missed your deadline.3.Support group members ideasIf a teammate suggests something, always consider it!_3_And this makes you a good team member.After all, nobody likes a knowitall.4.Listen ActivelyLook at the perso

37、n whos speaking to you, nod, ask questions and acknowledge whats said by paraphrasing points that have been made.If youre unclear about something thats been said, ask for more information to clear up any confusion before moving on.Effective communication is a vital part of any team._4_5.Get Involved

38、Share suggestions, ideas, solutions and proposals with your team members.Take the time to help your fellow teammates.You can guarantee there will be a time in the future when youll need some help or advice._5_A.Dont Blame OthersB.Avoid showing offC.Thus, the value of good listening skills shouldnt b

39、e ignored.D.Have faith that people will recognize when good work is being done.E.If you have a problem with someone in your group, talk to him about it.F.And if youve helped them in the past, theyll be more than happy to lend a helping hand.G.Considering the groups ideas shows youre interested in other peoples ideas, not just your own.答案15EAGCF

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1