收藏 分享(赏)

2019-2020学年高中英语 Unit 22 Environmental Protection课后限时作业2 北师大版选修8.doc

上传人:a**** 文档编号:417665 上传时间:2025-12-01 格式:DOC 页数:7 大小:2.30MB
下载 相关 举报
2019-2020学年高中英语 Unit 22 Environmental Protection课后限时作业2 北师大版选修8.doc_第1页
第1页 / 共7页
2019-2020学年高中英语 Unit 22 Environmental Protection课后限时作业2 北师大版选修8.doc_第2页
第2页 / 共7页
2019-2020学年高中英语 Unit 22 Environmental Protection课后限时作业2 北师大版选修8.doc_第3页
第3页 / 共7页
2019-2020学年高中英语 Unit 22 Environmental Protection课后限时作业2 北师大版选修8.doc_第4页
第4页 / 共7页
2019-2020学年高中英语 Unit 22 Environmental Protection课后限时作业2 北师大版选修8.doc_第5页
第5页 / 共7页
2019-2020学年高中英语 Unit 22 Environmental Protection课后限时作业2 北师大版选修8.doc_第6页
第6页 / 共7页
2019-2020学年高中英语 Unit 22 Environmental Protection课后限时作业2 北师大版选修8.doc_第7页
第7页 / 共7页
亲,该文档总共7页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、课后限时作业(二)语言知识练.单句语法填空1The lion carried _off_ the baby when the mother was cooking in the kitchen.2The room was very cold and,except _for_ Jack,entirely empty.3We collected money _in_ behalf of the poor students.4As we all know,many illnesses result _from_ lack of exercise.5A rally was held to call f

2、or _an_end to the civil war.6The year 1949 _saw_(see) the founding of the Peoples Republic of China.7We express our thought _by_ means of talking.8With a lot of difficult problems _to_settle_(settle),the manager felt worried all the time.9Charles was alone at home,with no one _looking_(look) after h

3、im.10The city of Shenzhen _has_witnessed_(witness) many changes in the last 10 years.课文语法填空Nature is turning on usThe last few years 1._have_seen_(see) environmental disasters 2._on_ grand scale,and experts are predicting far worse to come.Jin Li reports on our Earths 3._changeable_(change) weather

4、patterns.In the last decade,thunderstorms,floods,earthquakes,typhoons,tsunamis and etc.have become increasingly common.Reduced rainfall has affected large areas of Africa for years,4._leaving_(leave) irrigation canals dry.A number of nations have already been in 5._armed_(arm) conflict over water.Vo

5、lcanic eruptions and earthquakes have always been 6._a_threat in certain parts of the world.Indonesia has had a rough time,suffering several killer quakes.Why is nature beginning to turn 7._on_ us? One answer is overpopulation.People in agricultural areas,without any means to earn their living,move

6、to the cities and then construct shabby homes from 8._whatever_ materials they can find on poor clay soil.These homes,seldom made of bricks,can easily fall down in earthquakes or slip and slide downhill in landslides,especially in 9._mountainous_(mountain) areas.Most disaster experts believe there i

7、s the potential 10._that_ things could get a lot worse.Professor Hou Ming,of Beijing University studies volcanoes and he warns that the world has not seen the worst nature can do.高考题型练.阅读理解Where do you keep ice? In the freezer,of course.Thats what scientists might have thought when they were looking

8、 for a safe place to store ice from mountain glaciers(冰川) from around the world.Theyve decided to store ice in Antarctica(南极) because global warming is causing some of the glaciers in places like the Alps to melt.Jerome Chappellaz of the French National Center for Scientific Research is involved in

9、creating an ice vault(地下室) there.He says,“We are probably the only scientific community whose sample(样本) is in danger of disappearing from the face of the planet.If you work on rocks or on tree rings,the raw material is still here and will be for many centuries.”And why do scientists need to study i

10、ce from the Alps for example? Ice formed on the top of a mountain is made of snow accumulated over thousands of years.Trapped air bubbles(气泡) contain samples of the atmosphere that existed when that ice was formed.Ice is a record of climate.By examining ice,we know carbon dioxide in the atmosphere i

11、s higher now than in the last three million years.Researchers use this kind of data to build computer models and try to predict what might happen in the future.The ice vault will be housed in a snow cave at the Concordia Research Station,which is operated by scientists from France and Italy.The ice

12、samples will be sealed in bags and placed 10 meters below the surface,at a constant temperature of 50.This will put the scientists minds at rest.Losing the ice samples would be a disaster,and nobody wants to see a mine of scientific knowledge lost forever in a giant pool.语篇导读本文为说明文。科学家们决定在南极建立地下室储存冰

13、雪样本,以帮助了解和预测全球气候变化。1What makes Antarctica a safe place to store ice?AIts large mountains.BIts function as a freezer.CThe abundant ice samples there.DThe absence of global warming.解析 B细节理解题。根据第一段可知,科学家们把南极当“冰箱”来储存冰雪样本,故选B项。2Why does Jerome compare ice with rocks and tree rings?ATo show its necessary

14、to store ice.BTo show its more valuable to study ice.CTo show ice disappears very quickly.DTo show ice should be stored at home.解析 A推理判断题。根据第二段Jerome所说的话可知,相较于研究岩石和树木年轮的科学家(他们的样本可以存在数个世纪),研究气候的科学家是唯一面临研究样本会消失的(由于气候变暖,冰川融化)科研群体,重在说明储存冰雪样本的必要性,故选A项。3What is the researchers purpose of studying ice?ATo

15、learn about climate.BTo learn about the Alps.CTo trap air bubbles.DTo reduce carbon dioxide.解析 A细节理解题。根据第三段倒数第二、三句可知,研究冰雪是为了了解气候,故选A项。4What do scientists think of storing ice in Antarctica?AThey consider it an easy job.BTheyre not optimistic about it.CThey think it will cause disasters.DThey think i

16、ts a reliable way.解析 D推理判断题。根据最后一段倒数第二句可知,在南极建地下室储存冰雪样本能够使科学家们安心,由此可推断,这是个可靠的方法,故选D项。.完形填空A woman professor was giving a lesson to her students on stress management.As she raised a glass of water,everyone in the class _1_ they would be asked the “halfempty or halffull”question._2_,with a smile on he

17、r face,she asked the students,“How _3_ do you think this glass of water weighs?”Answers called out _4_ from 100ml to 300ml.She quieted the students down and then replied,“It does not matter on the absolute weight.It _5_ on how long you hold it.If I hold it for a minute,it is OK.If I hold it for an h

18、our,I will have an ache in my right _6_.If I hold it for a day,my arm will feel numb.In each case,the _7_ of the glass of water doesnt change,but the _8_ I hold it,the heavier it will become.Why?”Lost in _9_.All the students kept silent and listened to the professor carefully.“Our _10_ and worries i

19、n life are like that glass of water.If we _11_ our burdens all the time,sooner or later,we will feel exhausted,even _12_ to carry on.”_13_ you have to do is to put all your burdens down,as _14_ in the evening as possible.Dont carry _15_through the evening into the night; by doing this,we can get _16

20、_ next morning and are able to move forward.More _17_ than not,life gets terrible when we think too much.And the moment you _18_ your burdens,youll find yourself feeling so much more relaxed.So rather than being upset and feeling _19_ for yourself,start doing something about it.After all,life is too

21、 short to _20_ yourself to anything that is not making you happy.1Aknew Bagreed Cexpected Dargued2A.Instead BMeanwhile CAnyhow DTherefore3A.full Blittle Cheavy Dmuch4A.replied Branged Cread Dremained5A.holds Bcalls Ctakes Ddepends6A.finger Bfoot Carm Dleg7A.shape Bfunction Csize Dweight8A.better Blo

22、nger Cdeeper Dfurther9A.thought Bidea Cplan Dclass10A.doubts Bjoys Cstresses Dsurprises11A.carry Bcover Chide Dshow12A.uncertain Bunhappy Cunaware Dunable13A.What BThat CWhether DHow14A.late Bearly Csoon Dfast15A.this Bthat Cthem Dit16A.reset Breviewed Crefreshed Dreminded17A.usually Bcommonly Cordi

23、narily Doften18A.catch up with Blet go ofCput up with Dtake care of19A.sorry Bsatisfied Chappy Dconfused20A.help Babandon Cdrive Dtreat语篇导读本文为夹叙夹议文,通过一位女教授让学生观察一杯水的重量的事例告诉读者:我们只有卸下压力和负担,才能活得更轻松。1解析 C根据空后的would be asked可知,“问问题”的动作还未发生,因此此处指学生在猜想他们会被问“杯子是半空还是半满”的问题,故选C项。know知道;agree同意;expect猜想;argue争论

24、。2解析 A根据第一段可知,班上的每一个人都猜测会被问到“杯子是半空还是半满”的问题,而第二段提到教授的问题与学生猜测的问题是相反的,因此,instead(相反)符合语境。meanwhile同时;anyhow无论如何;therefore因此。3解析 D根据空后的weighs及第四段中的It does not matter on the absolute weight可知,教授的问题是询问某物的重量,故选D项。可以说How heavy is it?或How much does it weigh?4解析 B学生们喊出的答案从100毫升到300毫升不等。range fromto在范围内变动,为固定搭

25、配,符合语境。5解析 D根据下文中的If I hold it for a minute,it is OK. If I hold it for an hour可知,此处指“它取决于你举多久”。hold on握住,坚持不懈,稍等;call on号召,拜访;take on承担,呈现;depend on取决于,依靠。根据语境可知选D项。6解析 C根据下文中的If I hold it for a day,my arm will feel numb可知,如果举的时间更长,手臂(arm)就会痛,就会麻木,故选C项。7解析 D句意:每一种情况下,这杯水的重量(weight)都没有改变,但是我举的时间越长,它就

26、会变得越重。根据下文中的the heavier可知,此处指杯子中水的重量不变,故选D项。8解析 B句意见上题解析。根据第5空后的how long you hold it可知,此处指举的时间越长,就会觉得越重。四个选项中,只有longer可以表示时间长,故选B项。9解析 A根据空处下一句可知,所有的学生都沉默不语,认真地听着教授说话,即所有的学生都陷入了沉思。lost in thought陷入沉思,符合语境。10解析 C根据第一段第一句中的on stress management可知,教授上课的主题是压力管理,因此可推测,此处句意:我们在生活中的压力和烦恼就像那杯水。stress压力,符合语境。

27、doubt怀疑,疑问;joy快乐;surprise惊讶。11解析 A句意:如果一直背着这样的负担的话,迟早我们会感到筋疲力尽,甚至都没法继续下去。根据下文中的Dont carry可知,此处指如果我们一直背着(carry)负担。cover覆盖;hide隐藏;show显示,展出。12解析 D句意见上题解析。根据空前的exhausted(筋疲力尽的)可知选D项,指无法(unable)继续下去。uncertain不确定的;unhappy不开心的;unaware未意识到的,未觉察到的。13解析 A句意:你所需要做的就是尽早在傍晚就卸下所有的压力。此处是一个主语从句,且引导词在从句中作do的宾语,指物,因

28、此应用what引导,故选A项。14解析 C根据空后的Dont carry _15_ through the evening into the night可知,此处指尽早,as soon as possible表示“尽早;尽快”,故选C项。15解析 C根据语境可知,空处指代上一句中的复数名词burdens,因此应用代词them。16解析 C句意:卸下重担,第二天早上我们就能重新提起精神。reset重置;review复习;refresh恢复精神;remind使想起;提醒。17解析 D句意:通常,如果我们想得过多,生活就会变得很糟糕。more often than not通常;多半,符合语境,故选D

29、项。18解析 B根据空后的youll find yourself feeling so much more relaxed可知,此处应表示“卸下负担”,故选B项。catch up with赶上;let go of放手,松开;put up with忍受,容忍;take care of照顾。19解析 A空处应选择与upset表示的感情色彩一致的词,结合空后的start doing something about it可知,此处表示“不要沮丧和为自己感到遗憾了”。sorry遗憾的,符合语境。satisfied感到满足的;happy快乐的;confused困惑的。20解析 B句意:毕竟人生短暂,不要使自己沉浸在让自己不开心的事情中。abandon oneself to沉湎于,放纵于。根据语境可知选B项。

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1