1、Section Grammar & WritingA卷学生用书P117(单独成册) 单句语法填空1A greater number of magic English books _(publish) next year.答案:will be published2The front window in the classroom _(break) yesterday.答案:was broken3Xiao Li _(elect) monitor of the class.答案:was elected4This question is far from _(settle)答案:being settl
2、ed5When I went to pay him a visit,he _(examine) by a doctor.答案:was being examined6_(invite) to speak,Ill start making preparations tomorrow.答案:Having been invited7It is no use _(send) him over. Its too late already.答案:sending8The only thing that interests her is _(dance)答案:dancing9If nothing _(do),t
3、he oceans will turn into fish deserts.答案:is done10_(travel) by train,we visited a number of cities.答案:Traveling 阅读理解AHow did people in ancient China change their luck? Most of them would take the exam,Keju,which began during the Sui Dynasty and lasted for 1,300 years before it was ended in the Qing
4、Dynasty.Keju,the early “gaokao”,played a very important role in choosing qualified persons to work for the king.The Keju exams were mainly based on classical literature and philosophy.Poetry was very important in earlier Keju exams,and later Keju focused more on writing.All candidates had to write a
5、n article explaining ideas from those books,which was called Eight Part Essay.Two sentences were required at the start of the article,about the main idea of the title,which was called “to clear the topic”The exams also focused on more practical matters.Most candidates in ancient China had to go a lo
6、ng way to the capital city for the exam.As transportation in ancient times was not developed,they usually went to the capital on foot,and some took several months to reach the capital.The exam was held once every three years and it was made up of four levels:the county examination,provincial examina
7、tion,academy examination and palace examination.Candidates had to first pass one level in order to take part in the next level.Each examination would take from one to three days to finish,and they were locked in a small room and received cold meals.On the exam day,candidates had to first go through
8、safety check.They had to let their hair loose so that it could be checked and their trouser legs,shoes and socks,even bottoms were also checked.【解题导语】本文介绍了古代选拔人才的科举制度。1Keju was held for the kings to _Atest peoples luckBfocus more on writingCchoose qualified persons in the countryDwrite an article ex
9、plaining ideas from those booksC解析:细节理解题。根据第二段可知,科举制度是为皇帝选拔优秀的人才的。故选C项。2What does the underlined word “candidates” probably mean?APeople who take the exam.BPeople who help choose the qualified persons.CPeople who are officials in the government.DPeople who have a better understanding of the exam.A解析
10、:词义猜测题。根据第四段的had to write an article explaining ideas from those books,which was called Eight Part Essay.可知,此处指的是参加考试的人。3Candidates used to walk to the capital because _Athey were too poor Bthey didnt have developed transportationCthey wanted to build up their body Dthey had much time B解析:细节理解题。根据第五
11、段的As transportation in ancient times was not developed,they usually went to the capital on foot可知,因为交通不发达,所以参加考试的人通常步行去首都。4What do the last two paragraphs tell us?AHow Keju was organized.BWhere Keju took place.CWhen people took Keju.DWhat Keju was made up of.A解析:推理判断题。根据这两段段首的句子 The exam was held on
12、ce every three years and it was made up of four levels和On the exam day,candidates had to first go through safety check.可知,说的是考试是怎样组织的,故选A项。BDisney World, Not To Missed!Are you still looking for an amusement park to enjoy yourself? Then, Disney World is your best choice! Disney World has four theme p
13、arks. A singleday admission ticket to any of these four theme parks is $67 for adults and $56 for young children above three years. Welcome here and youll surely have a fantastic and memorable experience!Magic KingdomThis is the original Disney park from which the entire Disney World has expanded. O
14、nce you get here, you can pose for pictures with the Disney characters at the entrance. But if you want to save time, go straight to the Main Street. The children would almost certainly desire to see the Dumbo and Winnie. Just remember the parking lot is usually packed. You will need to walk to the
15、entrance gate.EpcotEpcot is divided into two sections:World Showcase and Future World. Future World is all about futuristic rides and hightech attractions like Test Track and Turtle Talk with Crush. World Showcase, which lies along a lake, shows international styles from different parts of the globe
16、, including Germany, Canada, Mexico, China and a lot more.Disneys Animal KingdomIf youre an animal lover, youll really like the Animal Kingdom. The newest addition to this part of Disney World is the Expedition Everest ride plus the Finding Nemo stage show. Its very best to come here in the morning
17、when animals are more active. The safari(游猎) is open but the opening hours depend on the animals, and how active they are during the day.Disneys Hollywood StudiosYou will discover plenty of huge attractions inside this movie park. Indiana Jones, Playhouse Disney Live, Beauty and the Beast Live on St
18、age, and also the Lights, Motors, Actions Extreme Stunt show are just few of what you need to watch out for. It is also the very best spot for taking pictures with Disney characters.【解题导语】本文介绍了迪斯尼乐园的几处可以尽情游玩的好地方。5You think Epcot is worth visiting probably because you can _Asee the most popular movie
19、s nowadaysBgo hunting wherever you likeCtake pictures with the Disney charactersDenjoy the foreign styles along the lakeD解析:细节理解题。根据第四段的World Showcase, which lies along a lake, shows international styles from different parts of the globe, including Germany, Canada, Mexico, China and a lot more.可知,在这
20、里可以沿湖看一些外国建筑风格。6If your parents bring you and your 2yearold little brother to visit Disneys Animal Kingdom, the cost is _A$190B$255C$134 D$179A解析:细节理解题。根据第二段的A singleday admission ticket to any of these four theme parks is $67 for adults and $56 for young children above three years.可知,两个67加上56是190美元
21、。7Which theme park can you go if you want to take photos with Mickey Mouse and Winnie?AMagic Kingdom and Disneys Animal Kingdom.BEpcot and Disneys Animal Kingdom.CMagic Kingdom and Disneys Hollywood Studios.DEpcot and Disneys Hollywood Studios.C解析:细节理解题。根据第三段的Once you get here, you can pose for pict
22、ures with the Disney characters at the entrance.和最后一段It is also the very best spot for taking pictures with Disney characters.可知答案为C。8What is the authors purpose in writing this passage?ATo compare the advantages and disadvantages of the four theme parks.BTo explain the reasons of travelling to Disn
23、ey World.CTo attract more people to pay a visit to Disney World.DTo express his opinions about the popularity of Disney World.C解析:写作意图题。本文在第一段点出主题:Disney World, Not To Missed!下文介绍了具体的几个景点,所以作者的目的是为了吸引更多的人来迪斯尼乐园。 语法填空A recent survey shows that storytelling ranks before television or video games among
24、 pastimes for kids.The survey 1._(carry)out among 500 children aged 34 in Britain,of 2._ over threequarters said they wished their parents could read to them more often.Almost twothirds of the kids said reading a story with their parents helped them sleep 3._(well) and more easily.According to the s
25、urvey,there are two ways for parents 4._(become) good storytellers.They can use 5._(fun) voices to show different characters in a story.They can also make their own special sounds to keep the story 6._(interest) and attractive.When Mum and Dad arent at hand,over 30% of kids would like to hear 7._ be
26、dtime story from famous people like Harry Potter star Daniel Radcliffe.Other movie stars like Zac Efron,Miley Cyrus and Emma Watson 8._(welcome) by children,too.“9._ can be very difficult for parents to find the time to read with their children.But these moments can help build close relationship bet
27、ween parents and children,and also can play an important part in their childrens 10._(develop),” said child psychologist Woolfson.1was carried解析:考查动词的时态和语态。句意:这个调查是在500个三到四岁的孩子间进行的。是发生在过去的事情且是被动意义。2whom解析:考查定语从句。此处是“介词whom”引导定语从句,修饰上文的children。3better解析:考查副词的用法。根据下文的more easily和本句句意可知,此处用比较级。4to bec
28、ome解析:考查非谓语动词。此处是不定式作后置定语,修饰two ways。5funny解析:考查词性转换。此处是形容词修饰名词voices。6interesting解析:考查词性转换。此处是形容词作宾补。7a解析:考查冠词的用法。此处表示泛指,“一个睡前故事”。8are welcomed解析:考查动词的时态和语态。此处指电影明星们很受欢迎。故用一般现在时的被动语态。9It解析:考查代词的用法。此处It作形式主语,真正主语是to find the time.。10development解析:考查词性转换。名词所有格后接名词。B卷学生用书P119(单独成册) 阅读理解AJust 25 years
29、ago, the top three career hopes for young people in Britain were teachers, bankers and doctors. Now, they want to be sports stars, pop stars and actors, according to a survey by The Guardian.Rachel, a character in the popular TV show Glee, may be said to speak for British teenagers. “Nowadays being
30、nobody is worse than being poor,” she said.Emma Brockes, a reporter with The Guardian, believes it is “the bad influence of celebrity(名人) culture” that is to blame. “When children wanted to be a doctor, it wasnt because they were really more interested in the functions of human organs than they are
31、now; they go where the respect is,” she wrote.It could explain why there has been such an increase in levels of anxiety and depression. Dr. Carlo Strenger, at Tel Aviv University, studied the sense of self for his new book The Fear of Insignificance:Searching for Meaning in the 21st Century. He told
32、 the Daily Mail that young people now are “affected by the close connection to the global entertainment network, which has turned ranking and rating people according to wealth and celebrity into an obsession(痴迷)”“As humans, we naturally measure ourselves to those around us, but now we live in a glob
33、al village. We are comparing ourselves with the most important people in the world and finding ourselves unwanted,” he said.Today, even high achievers constantly fear that they are insignificant when they compare themselves to success stories in the media.The way out? Simply stop measuring your achi
34、evement through a fantasy of wealth and celebrity. Dr. Strenger said that it is a process called “active selfacceptance through a constant search for selfknowledge through life”“The fear of insignificance can only be overcome through strong individual and cultural identity over and above measurable
35、achievement,” he said.【解题导语】本文叙述了英国年轻人择业观的变化。1Nowadays, young people in Britain have different career hopes because they want to _Achoose jobs based on interestBbecome famousCbe teachers, bankers and doctorsDearn more moneyB解析:细节理解题。根据第一段的they want to be sports stars, pop stars and actors.可知,他们想出名,故
36、选B。2According to Emma Brockes, what causes the increasing level of anxiety?AChoices of future careers.BAccess to the global network.CBad influences of celebrities.DEndless comparison with others.C解析:细节理解题。根据第三段的“the bad influence of celebrity(名人) culture” that is to blame可知,是现在的一些不好的名人效应影响了人们的价值取向。故
37、选C。3Which of the following is TRUE about Dr. Carlo Strenger?AHe is a newspaper reporter.BHe is a spokesman for teenagers.CHe tells success stories on TV.DHe is against ranking people with wealth.D解析:细节理解题。根据第四段可知,Carlo Strenger是大学里的一位博士,因此他不是一名记者,也不是青少年的代言人。根据本段最后一句及下一段可知,人们对这种财富的排名已经到了痴迷的地步,由倒数第二段的
38、内容可知,他反对根据财富与名气来评价一个人的成就。故选D。4Dr. Carlo Strenger suggests that young people should _Aseek active selfacceptanceBstick to their own dreamsCmake great achievementsDsearch for the secret of wealthA解析:细节理解题。根据倒数第二段中的it is a process called “active selfacceptance.”可知A项内容与其吻合。故选A。BExperts say that, among y
39、oung Internet users, its not boys who create most web content.The pioneers of the Internet at the moment are the girls.According to Jenny Baker, whose hobbies are designing icons(图示), most boys just arent patient enough for blogging, uploading photographs, and creating their own websites.Jenny posts
40、 her pictures on her own website, and believes that most boys dont often have their own sites.She thinks its mainly girls.And Jenny is right.A study shows that, among Internet users aged 12 to 17, a lot more girls blog than boys (35 percent of girls compared with 20 percent of boys)A lot more girls
41、also work on their own web pages (32 percent of girls compared with 22 percent of boys)Girls are also ahead of boys in working on websites for other people.Some girls have their own teenage podcasts(播客)which have become very successful and sometimes the creators have their own TV shows too.When aske
42、d what they think about the study that shows girls are more active on the web, they say that theyre not surprised because girls are very creative, and sometimes more creative than boys.Other girls have started interactive(交流的)ezines with articles written for girls by girls.“Girls from everywhere rea
43、d our articles, and they ask lots of questions,” they say.“I think girls like to help other people more.” One expert said: “If boys were more interested in helping other people, the numbers would be different.”But if girls are more interested in computers, why do women only have 27 percent of comput
44、errelated jobs? Maybe this will change in the futureafter all, girls like these will be in the job market before too long.【解题导语】本文是说明文。在当今社会的因特网领域中,女孩比男孩更活跃。5Why does Jenny think boys dont create web content?AThey are impatient.BThey dont have their own sites.CThey are busy with their hobbies.DThey
45、know little about web science.A解析:细节理解题。根据第二段中的most boys just arent patient enough可知,Jenny认为缺乏耐心是男孩在网上不如女孩活跃的原因。6What does the study show?AGirls prefer working on websites to blogging.BGirls watch more online TV shows than boys.CGirls spend most of their online time helping others.DGirls are more ac
46、tive in creating their own web business than boys.D解析:推理判断题。根据第三段中研究数据的对比及第四段中的Some girls have their own teenage podcasts(播客) which have become very successful and sometimes the creators have their own TV shows too.可知,女孩在创造个人网络业务上比男孩更积极。7What is the authors opinion on the number of women in computer
47、related jobs?AUpset. BWorried.CHopeful. DSatisfied.C解析:推理判断题。根据最后一段中的girls like these will be in the job market before too long可知,会有越来越多的女生参与到与计算机有关的工作中。8What is the best title for the text?AKill Time on the InternetBOn the Internet, Its Girl TimeCThe Pioneers of the ComputerDIn Computer Science, It
48、s Boy TimeB解析:标题归纳题。文中研究表明,在当今社会的因特网领域中,女孩比男孩更活跃,故B项更适合作标题。 短文改错Last weekend, we watched an excited basketball match in our school.It is between Grade 1 and Grade 2 students.During a match, the players from all teams played very hard.Grade 2 was a stronger team.However, for our surprise, Grade 1 won
49、 at last.The player jumped and hugged to celebrate their success.Just then, the players from the other team that approached and said “Congratulations!” to them.They wore smiles on faces and you couldnt tell from their expressions that they lost the match.We were touching by the scene and felt what i
50、mportant a role sport plays in daily life.答案:Last weekend, we watched an basketball match in our school.It between Grade 1 and Grade 2 students.During match, the players from teams played very hard.Grade 2 was a stronger team.However, our surprise, Grade 1 won at last.The jumped and hugged to celebr
51、ate their success.Just then, the players from the other team approached and said “Congratulations!” to them.They wore smiles on faces and you couldnt tell from their expressions that they lost the match.We were by the scene and felt important a role sport plays in daily life. 书面表达假如你叫李华,是一位中学生。学了Hea
52、lthy Eating后,你想用英语给21th Century报社写一封信,反映你对当今学生饮食的看法,包括以下要点:1越来越多的学生喜欢吃西式快餐,结果摄入大量的糖和脂肪;2人们对中餐和西式快餐哪种更健康有不同看法;3你认为中式更健康,说出你的理由。注意:词数100左右。_One possible version:Dear Editor,Now,more and more students are getting fond of western fast food,and thus they take in too much sugar and fat.I dont think it goo
53、d for their health.There are all kinds of foods in the world.Which one is healthier,the Chinese food or the western fast food? Different people have different choices.In my opinion,the Chinese food is healthier.Firstly,the Chinese food contains a lot of fruit and green vegetables.It is rich in fiber and low in sugar and fat.Secondly,the Chinese food is very delicious and has many dishes.It is nice to taste.I think it is the healthiest in the world.So many Chinese people can keep fit and have white teeth.Yours sincerely,Li Hua