收藏 分享(赏)

2019-2020学年高中英语 Module 5 Ethnic Culture Section Ⅱ Introduction .doc

上传人:a**** 文档编号:417435 上传时间:2025-12-01 格式:DOC 页数:9 大小:2.69MB
下载 相关 举报
2019-2020学年高中英语 Module 5 Ethnic Culture Section Ⅱ Introduction .doc_第1页
第1页 / 共9页
2019-2020学年高中英语 Module 5 Ethnic Culture Section Ⅱ Introduction .doc_第2页
第2页 / 共9页
2019-2020学年高中英语 Module 5 Ethnic Culture Section Ⅱ Introduction .doc_第3页
第3页 / 共9页
2019-2020学年高中英语 Module 5 Ethnic Culture Section Ⅱ Introduction .doc_第4页
第4页 / 共9页
2019-2020学年高中英语 Module 5 Ethnic Culture Section Ⅱ Introduction .doc_第5页
第5页 / 共9页
2019-2020学年高中英语 Module 5 Ethnic Culture Section Ⅱ Introduction .doc_第6页
第6页 / 共9页
2019-2020学年高中英语 Module 5 Ethnic Culture Section Ⅱ Introduction .doc_第7页
第7页 / 共9页
2019-2020学年高中英语 Module 5 Ethnic Culture Section Ⅱ Introduction .doc_第8页
第8页 / 共9页
2019-2020学年高中英语 Module 5 Ethnic Culture Section Ⅱ Introduction .doc_第9页
第9页 / 共9页
亲,该文档总共9页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、Section Introduction & Reading and VocabularyLanguage Points 品句填词1The government has taken effective measures to avoid conflicts between the different _ (种族的) groups in that area.答案:ethnic2My sister and I have _ (完全不同的) ideas on how to learn English.答案:diverse3_ (各种各样的) opinions about how the work s

2、hould be done were brought up at the meeting.答案:Varied4(2019山西运城高二期中)Regarded as the Valentines Day of the Zhuang ethnic_ (少数民族), the Spring Festival is also a perfect day for the young men to express their love to the girls by singing.答案:minority5_ (当地的) English speakers can understand each other e

3、ven if they dont speak the same kind of English.答案:Native6In my opinion, good traditions should be _ (继承) from our older generation.答案:inherited7Nowadays, many old _ (风俗) are gradually dying out now.答案:customs8For some time people had been complaining about the way she _ (管理) the department.答案:ran9B

4、e careful not to damage other peoples _ (财产) when doing everything.答案:property10The hen sat on the eggs day and night until they _ (孵化)答案:hatched 单句改错1There is no great pleasure than lying on my back in the middle of the grassland, staring at the night sky._答案:greatgreater2Though the dictionary is w

5、orn out, it is still in the use._答案:去掉第二个the3(2019淮北高二期中)His attention concentrating on what he was doing, he didnt notice that his bike had been stolen._答案:concentratingconcentrated4We saw the surrounding mountains covering with white snow. _答案:coveringcovered5Zhongguancun is home of many hitech co

6、mpanies of China._答案:第一个ofto 课文语法填空Simon Wakefield travelled round Yunnan after 1._ (leave) university. He was 2._ (astonish) when he saw the varied landscape. Early on the morning of April 20th he went to a beautiful park on the slopes of a mountain,3._ he saw the town 4. _ (slow) wake up to the da

7、y. On April 23rd he visited the region of the Naxi ethnic group. He 5._ (learn) about its fascinating culture. For example, it is the women 6._ run Naxi society. In the afternoon he met a Naxi man,who showed him some 7._ (translate) of Naxi poems. The Naxi language is the only hieroglyphic language

8、still 8._ use. Naxi culture is particularly famous for 9. _ (it) music. 10. _ (pass) from father to son, the music has not changed for eight centuries. Simon thought his stay in Yunnan was unforgettable.答案:1.leaving2.astonished3.where4.slowly5learned6.that/who7.translations8.in9.its10.Passed 单句语法填空1

9、Her glass _ (break), she couldnt see the words on the blackboard.答案:broken2Onethird of the country is covered with trees and the _ (major) of the citizens _ (be) black people.答案:majority;are3The exhibition is designed to reflect the _ (diverse) of the nation in culture.答案:diversity4It was because I

10、could speak fluent English _ I got the job.答案:that5The techniques of sales promotion are _ (vary) and numerous.答案:varied6(2019荆门高二期中)_ (encourage) by the speech, the young people made up their minds to work hard.答案:Encouraged7You are driving me mad, Jack!My patience is running _答案:out8In our childho

11、od, we never saw a(n) _ (interesting) cartoon than Journey to the West.答案:more interesting9Nowadays, we can find many plants that are native _ America, such as tobaccoes and potatoes.答案:to10This new EnglishEnglish dictionary is useful for me. _ much it may cost, Ill buy it.答案:However 阅读理解AIf you hav

12、e a chance to go to Finland, you will probably be surprised to find how“foolish” the Finnish people are.Take the taxi drivers for example. Taxis in Finland are mostly highclass Benz with a fare of two US. dollars a kilometer. You can go anywhere in one, tell the driver to drop you at any place, say

13、that you have some business to attend to, and then walk off without paying your fare. The driver would not show the least signs of anxiety.The dining rooms in all big hotels not only serve their guests, but also serve outside diners. Hotel guests have their meals free, so they naturally go to the fr

14、ee dining rooms to have their meals. The most they would do to show their good faith is to wave their registration cards to the waiter. With such a loose check, you can easily use any old registration card to take a couple of friends to dine free of charge.The Finnish workers are paid by the hour. T

15、hey are very much on their own as soon as they have agreed with the boss at the rate. From then on they just say how many hours they have worked and they will be paid accordingly.With so many loopholes(漏洞) in everyday life, surely Finland must be a heaven to those who love to take “petty advantages”

16、. But the strange thing is that all the taxi passengers would always come back to pay their fares after they have attended to their business and that not a single outsider has ever been found in the free hotel dining rooms. And workers always give an honest account of the exact hours they put in. As

17、 the Finns always act on good faith in everything they do, living in such a society has turned everyone into a real “gentleman”【解题导语】本文是一篇夹叙夹议文,主要通过一些例子,介绍了芬兰人的诚实。诚实让他们成为真正的“绅士”。1The underlined words in Paragraph 5 mean to “_”Abe ready to help othersBmake good use of ones friendsCbe a little ahead o

18、f othersDgain something at others expenseD解析:词义猜测题。根据第五段第一句可知,在日常生活中芬兰出现了很多的“漏洞”。结合上文内容可知,芬兰确实是那些爱贪小便宜的人的天堂,画线词意为“小便宜”,故D项正确。2Which of the following is NOT true according to the passage?AWhile taking a taxi in Finland, you can get off without first paying your fare.BIn a big hotel in Finland, you ca

19、n enjoy free meals if youre living in the hotel.CThe bosses in Finland pay the employees according to the registration of their working hours.DThe workers are always honest with their working hours.C解析:推理判断题。根据第四段的内容,尤其是第三句可知,老板是根据工人自己所说的工作时长给工人支付工资的,而不是根据登记的时长,所以C项与文意不符,故选C项。3We can learn from the

20、passage that_Athe Finnish society is of very high moral(道德的) levelBthere are many loopholes in everyday life in FinlandCin Finland, most taxi drivers will not charge you anythingDeveryone in Finland is like a gentleman, for they have faith in themselvesA解析:推理判断题。根据最后一段最后一句,并结合全文内容可知芬兰人总是诚实地做每一件事,生活在

21、这样一个社会里,每个人都变成了一个真正的“绅士”。据此可以判断,芬兰社会有着很高的道德水平,故A项正确。4Which of the following is the best title of the passage?ALife in FinlandBA Society with “Foolish” PeopleCWhat a LifeDHonest Accounts of the FinnsB解析:标题归纳题。通读全文可知,文章先通过人们认为芬兰人很“愚蠢”引出本文话题,接着举例介绍了芬兰人“愚蠢”的情况,最后点明主旨,即芬兰是一个道德水平很高的国家,人们的诚实让他们都成为绅士。据此可以判断

22、,B项最适合作文章标题。BWhen you use or take personality tests, what are the factors that lead to job success? There are several personality factors that have been correlated with success in jobs, although it has also been shown that too much of one factor can cause problems.IntelligenceA number of studies hav

23、e shown that general intelligence often correlates well with job success. Basically, it means that intelligent people are generally good at jobs. Hire bright people and they will be able to do what you ask of them.Conscientiousness(自觉)Conscientiousness has also been shown by several studies as being

24、 highly correlated with job success. Conscientious people will work hard to complete the work they have committed themselves to doing. They can also be left alone without need for constant supervision(监督)OpennessIf you are open to experience, ready to challenge yourself and learn and welcome feedbac

25、k from others, then you will not only learn far more,but also be thought of as a pleasant person by others who will be more ready to work with you. Unsurprisingly, this tends to make people better at jobs.Agreeableness(随和)When paired with conscientiousness, a person who is easy to get on with become

26、s even more successful in many jobs. Particularly if the work requires working with other people, a person who is disagreeable is not likely to gain good cooperation.ExtroversionIf you are outgoing and get your energy from being with other people, you will probably do better in many jobs than others

27、, especially those that require you to work actively with others, whether in managerial or team environments.In addition, there are other factors that have also been shown to be linked with success, although some studies have shown that these tend to be more related to some jobs than others.【解题导语】性格

28、和事业的成功与否关系密切。本文介绍了一些易于使人工作顺利、事业成功的性格。5According to the passage, the advantage of employing clever people is that _Athey can understand their tasks and do betterBthey will try their best to satisfy the bossCthey can get on well with other employeesDthey can influence other employees positivelyA解析:细节理

29、解题。根据第二段最后两句可知,聪明的人能够(清楚地)了解自己的任务并能够做得更好。6The underlined word “correlated” in the first paragraph can be replaced by “_”AcontributedBconnectedCcrowdedDcomparedB解析:词义猜测题。结合文章介绍的性格和成功之间的关系,再根据最后一段中的“be linked with”可以推断,该词意为“相互关联”。7What do agreeable people and outgoing ones have in common?AThey are wil

30、ling to listen to others opinions.BThey are ready to challenge themselves.CThey are good at working with others.DThey are active in finishing their work.C解析:推理判断题。根据倒数第三段可知,随和的人能够很好地与他人共事;根据倒数第二段可知,外向的人也能够积极地与他人合作。因此,C项正确。8What can be the best title for the passage?AFunctions of PersonalitiesBVariet

31、ies of PersonalitiesCWays of Job SuccessDPersonality and Job SuccessD解析:标题归纳题。文章首段便提出人的性格和工作的成功与否关系密切,接下来列举了几种有助于在工作方面取得成功的性格,因此D项为最佳标题。 七选五Traditional Chinese CultureChinese culture is over 5,000 years old. 1._The spirit of the tea ceremonyXihu Longjing (West Lake Dragon Well) and Yunnan Puer have

32、long been world famous. 2._The spirit of the Chinese tea ceremony captures the Chinese attitude towards life and spirituality. These are the things that people all over the world can benefit from.A handful of good tea leaves with some boiling water and a set of lovely tea ware are the perfect way to

33、 spend a sunny afternoon and gain some insights into the wisdom of that ancient civilization.3_During the 5,000 years of Chinese civilization, many different flavors, styles, and cuisines(烹饪) have developed, based on traditional philosophy and culture. This ancient food culture has had a direct impa

34、ct on the countries such as Japan, Mongolia, South Korea, Thailand, and Singapore. It has benefited billions of people around the world through innovations such as Chinese vegetarian culture, tea culture, vinegar, pasta, medicinal diets, ceramic tableware, and the use of soybeans in the diet.Confuci

35、anismConfucianism emphasizes peacefulness and harmony between heaven and humanity, through pursuing the “Tao”, which is the harmonization between nature and mankind. It advocates harmony and moderation, including the harmony between individuals, as well as the harmony between a man and his inner sel

36、f.Confucianism has flourished during the last 2,500 years of Chinas 5,000year history. 4._This school of thought has had the most profound and long lasting influence in Chinas history. Seventyfour Nobel Prize winners and many other highly respected scholars have stated that for the benefit of mankin

37、ds livelihood and development into the next century, these teachings should be promoted and adopted worldwide. 5._AChinese cuisineBTraditional Chinese cultureCIt has been the mainstay of that ancient civilization.DThey are pretty popular due to their superior color and flavor.EThe following three it

38、ems of traditional Chinese culture have had a worldwide impact.FThis wonderfully rich food culture has also had an impact on Europe, America and Oceania.GThis would provide long lasting benefits for man,helping to ensure a peaceful and happy life.【解题导语】本文主要介绍了中国特色传统文化。1E解析:承接上文“Chinese culture is ov

39、er 5,000 years old.”并与下文介绍的三个传统文化的代表呼应,此处起承上启下的作用,导入本文所要介绍的主题:中国富有特色的传统文化。所以选E项。2D解析:承接上文“Xihu Longjing (West Lake Dragon Well) and Yunnan Puer have long been world famous.”,空处解释了茶文化流行的原因,所以选D项。3A解析:空处是本段的小标题,由下文的“.many different flavors, styles, and cuisines(烹饪) have developed, based on traditional

40、 philosophy and culture.”可推知,本段主要讲的是中国的烹饪文化,所以选A项。4C解析:根据上文的“Confucianism has flourished during the last 2,500 years of Chinas 5,000year history.”可推知,空处讲的是儒家思想在中国的重要地位,故选C项。5G解析:根据上文的“Seventyfour Nobel Prize winners and many other highly respected scholars have stated that for the benefit of mankinds livelihood and development into the next century”可知,儒家思想会给人类带来福祉,所以选G项。

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1