1、Section Introduction & Reading and VocabularyLanguage Points 品句填词1There are a great number of natural resources in the desert, which remains to be exploited (开发)2A nearsighted person cant focus on distant(远处的) objects.3The river suddenly narrows(变窄) when it reaches the foot of the hill.4My colleague
2、(同事) told me yesterday that he would resign and work for another company.5They were surrounded(围起来) immediately by small boys wearing school caps.6We took a raft downstream(随波逐流) along the Wanquan River, enjoying the beautiful scenery on both banks.7He built up wealth by trading(做生意) with other coun
3、tries.8Most of the countryside in East England is very flat(平的) 单句改错1The hotel which we will stay in is situated in the edge of the town.第二个inat2In a room above the store, where a party was be held, some workers were busy setting the table.在was后加to3Will $200 cover the cost of the damage?Im afraid no
4、t. I need in least $100 more.inat4There stand a boy Mary has never seen before, waiting for her.standstands5I saw him crossed the street when the accident happened.crossedcrossing_ 课文语法填空Peter and his colleague were 1.to_spend(spend) two years teaching English at a college. When the first semester f
5、inished, he and his colleague had 2.a trip along the Three Gorges. They took the boat to Jiangyou 3.on a beautiful afternoon. As the sun set they docked at Fengdu, and they could see the sun 4.setting(set) behind the white pagoda, 5.which was very beautiful. The first gorge, called the Qutang Gorge,
6、 6.narrows(narrow) to 350 feet. At Wushan they saw some of the 7.smaller(small) gorges than the Qutang Gorge. On the Yangtze River the dam was under 8.construction(construct), so they werent allowed to get off the boat. On a 9.distant(distance) mountain was a sign in 20foot 10.characters(character).
7、 “Build the Three Gorges Dam, Exploit the Yangtze River,” it said. 单句语法填空1(浙江卷)The aim of education is to_teach(teach) young people to think for themselves and not follow others blindly.2(2019河北衡水中学月考)He was narrowly(narrow) hit by the bus when he was on the way to school.3I try to persuade my stude
8、nts to set aside at least half an hour every day for jogging.4Surrounded(surround) by the clear waters, this forest provides visitors with a wonderful chance to see some endangered birds in the world.5I traded my watch for a bicycle in the market yesterday.6Didnt you see the sign, saying(say) “NO PH
9、OTOS”?Im really sorry I didnt.7At the back of the classroom sat(sit) some parents, who came here for some reason.8When I came in, I saw my daughter sitting(sit) on the chair, seeming to be reading something.9Those who have gone through floods and sandstorms know the importance of environmental prote
10、ction.10The village is rather distant(distance) from here. Look ahead in the distance. Maybe you can just see the lights of the village. 阅读理解AWorld travel has moved on to a new level as new websites spring_up to enable travellers to plan their trips online. Virtual(虚拟的) tourism is the latest name of
11、 the game and although relatively new, has seen some tourism websites grow to host over one million users.Typically, this development features a website that contains the answers to almost any tourism question. Tips and information are not provided by a single source, such as the website host, but r
12、ather from travelers themselvesoften in the thousands. This has proven to be exceptionally beneficial for wouldbe travelers who are seeking information on questions such as where to find the best museum or beach; whether it is better to tour Brussels with a bicycle or on foot; and which exchange rat
13、e bureaus are available in Italy. Questions about food and restaurants; tourist spots; safety; accommodation; and others are all answered. In addition, posted tips promote better preparation, such as what to pack when heading for Sicily.Apart from the useful advice, visual images and virtual tours h
14、ave also been made available. If youd like to visit the Eiffel Tower, its a good idea to view the surrounding areas; to pick a safer train route; or to know that its very close to the Seine River and that a walk along it would enhance the experience.Virtual tours have sprung up globally. In South Af
15、rica, John Gore established the Virtual Tour Guide in November last year. On his blog, Gore was quoted a saying, “The world is panoramic(全景的). We are able to turn our heads and look in all directions and get a feel for where we are, but the photograph cannot show or describe that experience complete
16、ly.” It is technology that makes it possible to share the world around us in a 360degree way, which really makes the viewer feel as though he or she is really there.【解题导语】越来越多的网站涌现, 使我们可以在网上进行虚拟旅游。1Why is virtual tourism more and more popular?AOnline games are more and more attractive.BMany new webs
17、ites appear and develop fast.CMore and more people want to travel abroad.DIt helps travelers save as much money as possible.B解析:细节理解题。根据首段中的“World travel has moved on to a new level as new websites spring_up to enable travellers to plan their trips online.”可知, 因为许多网站的出现, virtual tourism虽是新的事物, 但已吸引了
18、很多人。2From the second paragraph, we know that _Awe can solve any problem on websitesBwebsites offer all the tips and informationCwe can get all our questions answered onlineDwe can get many tips about tourism on websitesD解析:推理判断题。第二段主要是讲很多网站帮助游客了解想旅游的地方的各种情况, 回答一些相关问题, 给予一些有用的建议。3What does the underl
19、ined phrase “spring up” most probably mean?AAppear.BMove.CCompete. DReduce.A解析:词义猜测题。该句主要是讲虚拟旅游在全球涌现, 后面举例和首段第一句都证明该短语最可能为“涌现; 出现”之意。4Whats the main purpose of the passage?ATo introduce the history of virtual tourism.BTo give some advice on virtual tourism online.CTo attract more tourists to travel
20、to the world.DTo teach us how to establish a website online.B解析:写作意图题。越来越多的网站涌现, 使我们可以在网上计划旅游。本文就此提出了一些网上虚拟旅游的有用建议。BMaking lists is relaxing. It calms you down and makes you feel good when you cross something off. The more you have to do, the more you need a list.Julie Rost, manager of a large super
21、market, says,“Before I go to bed, I have to write down everything thats going to stop me sleeping. If I write something down, I feel I wont forget it, so my lists are a great comfort.”Jane Levy used to write lists, but she would forget where she put them and then waste time looking for them. Then a
22、couple of years ago she came up with a new system. Now she writes key words on the back of her hand!“At least I cant lose it,” she says. True, but too many trips to the bathroom could lead to disasters.Des O Brien, a businessman, writes a list of things to do and then organizes them into categories(
23、种类): things that have to be done right away; things that it would be good to do today; things that are important but dont have to be done at once; and things that he can put off but that he doesnt want to forget.“Using categories to order the world is the way the human mind works,” he says.Its all a
24、 question of what works best for you, whether its a tidy notebook, a forest of notes or the back of your hand. Having tried all these, Kerry Johns, student, relies on her personal organizer(记事本)“My personal organizer has changed my life.” she says.“Up to now, Ive always relied on my memory, but now
25、that Im working and studying, I find Ive got too much to keep in my head.”So what are you waiting for? Theres no better time than the present to take control of your work and life. Get out your pencil and paper and make a list.【解题导语】本文是一篇说明文。把要做的事情列在清单上能让人们更好地掌握自己的工作和生活。5How will Julie Rost feel if
26、she doesnt make lists before going to bed?AUneasy.BSad.CTired. DSorry.A解析:推理判断题。由第二段中的“Before I go to bed.stop me sleeping.”可知,“我”必须把一些会影响“我”睡觉的事情记下来,隐含义即:如果不把事情记下来的话,“我”就会睡不着,会感到不安。6What problem might Jane Levy be faced with?AWashing the words off.BForgetting about her lists.CUsing the bathroom fre
27、quently.DFailing to find a working system.A解析:推理判断题。根据第三段中的“but too many trips to the bathroom could lead to disasters”可知,虽然将关键词写在手背上很方便,但是洗手次数太多的话可能会把字迹洗掉。7Who likes to organize the list by category?AJulie Rost. BJane Levy.CDes O Brien. DKerry Johns.C解析:细节理解题。由第四段中的“Des O Brien.writes a list of thi
28、ngs to do and then organizes them into categories(种类)”可知,O Brien列清单时会把要做的事情进行分类。8Which method of organizing things works best for Kerry Johns?AWriting a forest of notes.BMaking lists in a notebook.CKeeping all the things in her head.DWriting key words on the back of her hand.B解析:细节理解题。由倒数第二段中的“Havin
29、g tried all these.relies on her personal organizer(记事本)”可知,Kerry Johns 尝试过不同的方法之后,选择了personal organizer(个人记事本),即把要做的事情列在本子上。 七选五How to Deal With Travel Anxiety AbroadTravelling abroad offers many benefits. But for those suffering from anxiety, travelling in a new country they know little about can b
30、e challenging. 1._Take a notebook. A notebook is the perfect choice to keep your trip organized!It can be used to detail the itinerary(行程) and map important locations. 2._ For example, whenever you feel bored, you can find a quiet place to sit and draw as you like.3_ The biggest travelling fears can
31、 be getting lost, losing smartphones or having passports stolen. So to deal with such nerves, think of possible ways in advance for all the situations before travelling.Socialize with strangers. 4._ But when youre travelling, you have to talk with others. Youll find plenty of people willing to recom
32、mend new places or share their experiences.Be proud of how far youve come. Things are not always going as you like. There is nothing better than some positive words to make yourself calm and confident that things will get better and youre doing the right thing. 5._ Dont ruin all the progress youve b
33、een making.All in all, anxiety can strike anytime. Positive thoughts and preparedness can help you go on and get lost in a new cultureyoull be glad about what you did! AIt is also important to record details.BTry to keep your emotions in control.CIt can bring some other benefits as well.DYou may be
34、a person with social anxiety.ECreate plans for some issues ahead of time.FFortunately, there are ways of managing this fear.GThese tips will change your opinion about travelling.【解题导语】文章主要介绍了如何克服国外旅游的焦虑问题。1F解析:根据前句“But for those suffering from anxiety, travelling in a new country they know little ab
35、out can be challenging.”提出国外旅游会出现焦虑, 接下来的几段都是提建议, 所以此处承上启下, 引出主题。所以F项合适。2C解析:本段主题为带笔记本。前句提到带笔记本的两个好处, 标记行程, 圈画重要位置, 接下来应该是进一步介绍它的好处, 所以C项合适。3E解析:此段主题为提前为某些事情制订计划。根据最后一句“So to deal with such nerves, think of possible ways in advance for all the situations before travelling.”可知应提前想出对策。所以E项合适。4D解析:此段主要讲与陌生人交流。根据后句你必须要跟其他人谈话可知,此处表示或许你会有社交焦虑。所以D项合适。5B解析:根据前句“There is nothing better than some positive words to make yourself calm and confident that things will get better and youre doing the right thing.”没有什么事情能比积极的语言更能使自己平静和自信。因此要试着控制自己的情感, 不能让它毁了自己的进步。所以B项合适。