收藏 分享(赏)

2019-2020学年高中英语 Module 4 Music Born in America Section Ⅰ Introduction .doc

上传人:a**** 文档编号:417413 上传时间:2025-12-01 格式:DOC 页数:7 大小:2.75MB
下载 相关 举报
2019-2020学年高中英语 Module 4 Music Born in America Section Ⅰ Introduction .doc_第1页
第1页 / 共7页
2019-2020学年高中英语 Module 4 Music Born in America Section Ⅰ Introduction .doc_第2页
第2页 / 共7页
2019-2020学年高中英语 Module 4 Music Born in America Section Ⅰ Introduction .doc_第3页
第3页 / 共7页
2019-2020学年高中英语 Module 4 Music Born in America Section Ⅰ Introduction .doc_第4页
第4页 / 共7页
2019-2020学年高中英语 Module 4 Music Born in America Section Ⅰ Introduction .doc_第5页
第5页 / 共7页
2019-2020学年高中英语 Module 4 Music Born in America Section Ⅰ Introduction .doc_第6页
第6页 / 共7页
2019-2020学年高中英语 Module 4 Music Born in America Section Ⅰ Introduction .doc_第7页
第7页 / 共7页
亲,该文档总共7页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、Section Introduction & Reading and VocabularyComprehending 阅读理解AShelton Murray has been playing the didgeridoo since he was five years old. Now 22, the musician will be travelling to the United States with the Australian Chamber Orchestra for the first time.Mr. Murray comes from an Aboriginal(土著的) c

2、ommunity and said his love of the didgeridoo had grown out of his culture. He was taught by his father Lazarus Murray from a young age, but said he was also inspired by his grandfather Peter Apaak Jupurrula Miller. “My father learnt from David Blanasi. Then he taught me what he learnt from David,” h

3、e said.As the youngest member of a Tiwi Islander band called B2M (Bathurst to Melville) in the Northern Territory, Mr. Murray played the didgeridoo for the opening act of the Tina Arena Darwin concert in 2014. Now his didgeridoo skills have caught the attention of the Australian Chamber Orchestra, w

4、here he was invited to perform in the show The Reef Revisited, which will be touring the US. next week.“Its exciting for me to be travelling over to America,” he said. Mr. Murray said there were challenges for young Aboriginal artists to break into the industry but said it is all about having the ri

5、ght attitude.Richard Tognetti, artistic director of the Australian Chamber Orchestra, said the team was excited to have Mr. Murray join the 25person orchestra. “Hes bringing a really traditional approach. We respect the sound that he brings into the orchestra. Were used to the sound of a didgeridoo

6、but playing it in LA, New York and Richmond Virginia will be interesting for the audience,” he said.Another member of the orchestra, Aboriginal musician Steve Pigram, said he was proud of Mr. Murrays achievement at such a young age. “Hes coming through that thing of performing in a reggae (popular m

7、usic in the West Indies) rock band, same as what I did. But hes got to this kind of level a little quicker. Well its taken me 40 years,” he said.【解题导语】本文是一篇记叙文。来自澳大利亚的土著年轻音乐家将加入澳洲室内管弦乐团前往美国巡演。1How did Murray learn to play the didgeridoo?AHe taught himself.BHe learned from his grandfather.CHe drew in

8、spiration from David.DHe followed his fathers instructions.D解析:细节理解题。由第二段中的He was taught by his father以及Murray所说的My father learnt from David Blanasi. Then he taught me what he learnt from David可知,Murray是在父亲的指导下学习迪吉里杜管这种澳大利亚土著乐器的。2What do we know about B2M?AIts a popular local band.BIts members are a

9、ll very young.CIts tour around the US. will come soon.DIts a band in the Australian Chamber Orchestra.A解析:细节理解题。由第三段中的As the youngest member of a Tiwi Islander band called B2M (Bathurst to Melville) in the Northern Territory, Mr. Murray played the didgeridoo for the opening act of the Tina Arena Dar

10、win concert in 2014.可知,这支乐队是当地比较受欢迎的乐队。3What did Richard Tognetti think of Murray?AHe needed to get along with the orchestra members.BHe would play a valuable part in the orchestra.CHe would face lots of challenges in the US.DHe needed to learn traditional approaches.B解析:推理判断题。由第五段中的Hes bringing a r

11、eally traditional approach. We respect the sound that he brings into the orchestra.可知,Richard Tognetti认为Murray会在乐团中发挥他的作用。4What do Steve Pigram and Murray have in common?AThey became famous at a young age.BThey have played in a rock band.CThey came from the same city.DThey are of the same age.B解析:细节

12、理解题。由最后一段中的Hes coming through that thing of performing in a reggae (popular music in the West Indies) rock band, same as what I did.可知,他们两个人都在摇滚乐队表演过。BWhen I was growing up, my mother used to eat some unpleasant things.Shed peel an apple for me and eat the skins and then when I was done, shed eat th

13、e fruit Id left around the core(果核)I thought something was wrong with her.My mother dressed ugly, too.She never got herself a new pair of sneakers.I never understood why she dressed so badly.However, she always bought me really cute coats.Id pray shed never come to my school.My mother was so embarra

14、ssing.Then one morning, recently, I finally got it.After eating my daughters unwanted pieces of toast for breakfast, we went shopping.I needed new shoes for a wedding.However, once we got to the mall I realized that my feet werent growing.It was just a party.No one was going to be looking at my feet

15、.But the baby?Shed nearly outgrown all of her shoes and would be in a new size soon.She needed new shoes more than I did.When we got home, we had lunch.She ate the tops of the broccoli(西兰花) and I realized Id learned to love the tough stems(茎)I wanted a peach but there were only two left, so I decide

16、d that I didnt really like peaches as much as I did when I was little anyway.Neither did my mom and thats why she always let me have the last ones in the package too.When youre a parent, you dont mind giving up the good parts.I dont need a bunch of new things because I have all I need.I have my daug

17、hter and her happiness and I have a mother that I finally appreciatea mother who once gave me all the good parts in hope that one day Id grow up to be that kind of parent too.【解题导语】本文是一篇记叙文,主要讲述了母亲对自己“吝啬”的背后是对孩子深深的爱。5What do we know about the authors mother from Paragraph 1?AShe hid her true feeling

18、s before her daughter.BShe cared about her child more than herself.CShe felt embarrassed about her appearance.DShe couldnt afford new clothes for herself.B解析:细节理解题。第一段作者通过对比形象地展现了母亲对自己满满的爱。6What was the authors attitude to her mothers dress at first?ASupportive.BNegative.CUnconcerned.DSatisfied.B解析:

19、细节理解题。根据第一段中的I never understood why she dressed so badly.Id pray shed never come to my school.My mother was so embarrassing.可知,作者开始对母亲的衣着并不理解也不赞成,故选B项。7What did the author realize in the end?AHer mother means everything to her.BHer mothers love to her has never changed.CShe should appreciate her mot

20、hers great love.DParents should set an example to their children.C解析:细节理解题。根据第二段第一句、第三段第二句以及第四段最后一句可知,作者最终发现自己也不知不觉地学会了把最好的留给孩子,她也因此意识到母亲对自己的爱,内心对母亲充满感激。8What may be the best title for the text?AMothers LoveBA Loving ChildCA Strong MotherDAn Unforgettable ExperienceA解析:标题归纳题。通读全文可知,从作者的母亲把最好的留给自己到作者

21、把最好的留给自己的女儿,字里行间流露出了母爱的传递,故最佳标题为A项。 完形填空It was a dark day, one of depression, sorrow and anger. As I climbed out of the 1 , after witnessing my time in the 100yard freestyle, I did not feel like speaking to anyone. I saw the bright smiles of swimmers who had just 2 a best time. 3 , I had failed. Or

22、at least that is what I thought at the time.I was lying on my cool bed when an idea 4 my head. Success is the 5 to go from failure to failure without 6 your enthusiasm. At practice the next day, I told my swimming teammates about my goal time and they all either laughed or replied with a 7 similar r

23、esponse like, “You cant do it” or “Probably not”. Believe it or not, these are the responses that made my goal 8 Finally came the day when I had to 9 to myself and others that with 10 there is no limit to your achievements.With the starting gun 11 , I dove with perfect form into the pool. I felt the

24、 cool water running 12 my back. I swam like a fish, bouncing off each 13 at the wall as if it was a spring board. On the 14 turn, I came back to the wall with every piece of strength I had. I 15 the final wall with my fingertips and knew that I had swum the 16 race.I had done it! I had achieved my b

25、est time! Joy filled my 17 like water does a cup. I saw the 18 on all of my friends faces as I 19 out of the pool:their jaws dropped to the ground. I began to laugh and gave them thumbs up.I have 20 in life that having belief in yourself opens all gates. Never forget that anything the mind can conce

26、ive and believe it can achieve.【解题导语】作者的队友认为作者不会成功,但通过自己的努力,作者最终证明了自己的实力,因为作者相信:自信是开启成功大门的钥匙。只要想到就没有做不了的事。1A.pondBseaCpoolDbedC解析:根据下文“as I _ out of the pool” 可知作者应该是爬出游泳池。2A.madeBachievedCreachedDrealizedB解析:我看见达到最好时间的游泳者脸上的微笑,achieve“达到”,符合语境。3A.OtherwiseBHoweverCBesidesDIn additionB解析:根据上文看见的是胜利者

27、脸上的微笑,下文是转折,作者失败了,故选B项。4A.occurredBbrokeCstuckDhitD解析:一个想法突然出现在我的脑海里。an idea hit sb.是习惯用法。5A.opportunityBactionCcauseDabilityD解析:成功就是在多次失败中不失去热情的能力。ability “能力”,符合语境。6A.keepingBlosingCreducingDdecreasingB解析:根据对成功的理解和上下文的理解,losing符合语境。7A.somehowBsomewhatCanyhowDanywhereB解析:他们有着相似的回答:“你不行”或“不可能”。someh

28、ow“不知怎么地”; somewhat“有点”; anyhow“无论如何”; anywhere“任何地方”。根据下文的意思可知B项符合语境。8A.magicalBreasonableCconfidentDachievableD解析:信不信由你,正是这些回答使我达到了我的目标。achievable“可达到的”,符合语境。9A.promiseBprovideCpresentDproveD解析:向自己和他人证明的那一天终于来了。prove“证明”,符合语境。10A.considerationBimpressionCbeliefDdesireC解析:带着信念,没有什么能限制你的成功。belief“信念

29、”,符合语境。11A.setting outBgoing offCbreaking outDgetting offB解析:随着发令枪发射。go off“发射”,符合语境。12A.throughBaboveCacrossDtoC解析:我感到凉水从我的背上流过。across“横穿”,指从表面穿过。13A.turnBjumpCstruggleDshootA解析:在转弯的泳池墙上弹出去,就好像是踏到弹簧板一样。turn“转弯”。根据游泳转弯常识和情境理解。14A.nextBpreviousCveryDlastD解析:在最后的转弯处,我拼尽全力游回到泳池墙边。last“最后的”,符合语境。15A.pus

30、hedBreachedCgotDtouchedD解析:我用我的指尖触摸终点墙。touch“触摸”,符合语境。16A.wholeBperfectCfirstDbestB解析:根据前面的描述应该是作者的表现完美无缺。17A.heartBheadCmindDfaceA解析:根据后半句选择heart,意为:心里充满欢乐。18A.expressionsBemotionsCfeelingsDresponsesA解析:我看到所有朋友脸上的表情。expression“表情”,符合语境。19A.ranBclimbedCstoodDjumpedB解析:当我爬出泳池时,climb“爬”,符合语境。前文的“climbed out of”也是提示。20A.gainedBdreamedClearnedDrememberedC解析:作者通过这件事所知道的道理。learn“了解;知道”,符合语境。

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1