收藏 分享(赏)

2020-2021学年新外研版高中英语选择性必修二同步作业:课时作业(八) UNIT 3 TIMES CHANGE SECTION Ⅱ USING LANGUAGE WORD版含答案.doc

上传人:a**** 文档编号:416721 上传时间:2025-12-01 格式:DOC 页数:6 大小:49.50KB
下载 相关 举报
2020-2021学年新外研版高中英语选择性必修二同步作业:课时作业(八) UNIT 3 TIMES CHANGE SECTION Ⅱ USING LANGUAGE WORD版含答案.doc_第1页
第1页 / 共6页
2020-2021学年新外研版高中英语选择性必修二同步作业:课时作业(八) UNIT 3 TIMES CHANGE SECTION Ⅱ USING LANGUAGE WORD版含答案.doc_第2页
第2页 / 共6页
2020-2021学年新外研版高中英语选择性必修二同步作业:课时作业(八) UNIT 3 TIMES CHANGE SECTION Ⅱ USING LANGUAGE WORD版含答案.doc_第3页
第3页 / 共6页
2020-2021学年新外研版高中英语选择性必修二同步作业:课时作业(八) UNIT 3 TIMES CHANGE SECTION Ⅱ USING LANGUAGE WORD版含答案.doc_第4页
第4页 / 共6页
2020-2021学年新外研版高中英语选择性必修二同步作业:课时作业(八) UNIT 3 TIMES CHANGE SECTION Ⅱ USING LANGUAGE WORD版含答案.doc_第5页
第5页 / 共6页
2020-2021学年新外研版高中英语选择性必修二同步作业:课时作业(八) UNIT 3 TIMES CHANGE SECTION Ⅱ USING LANGUAGE WORD版含答案.doc_第6页
第6页 / 共6页
亲,该文档总共6页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、课时作业(八)Unit 3Section Using language.阅读理解ALike people from most countries, the people of the British Isles speak kinds of dialects. A dialect is a different version (版本) of a main language. It has different words and has something to do with the culture of the place in which it is spoken. It is usual

2、ly spoken with a certain accent. Although it may be different, however, a dialect is usually not so different that an outsider cant understand what is being said.Speakers of dialects in Britain are often proud of them. For this reason, when you visit an area with a dialect, particularly when it is a

3、 place visited by tourists, gift stores will sell books about the local words.The dialects of Northern Ireland have a great many words that other Britons have never heard of. The nearly poetic words of the Cockneys are famous throughout the world because they can be so clever and humorous. Here is a

4、 piece of rhyming slang: A “whistle and flute” is Cockney slang for a “suit”It is true that there are fewer dialects in Britain today than there were a hundred years ago, and far fewer than there were 200 years ago. The reason is quite clear: The modern world and its opportunities (机会) for communica

5、tion have made the differences between people much smaller. When people speak and listen to more people from a much larger area than their mothers and fathers did, the differences in the ways they speak get smaller.This means that there are now far fewer problems of understanding each other when Bri

6、tish people from the Outer Hebrides of Scotland speak with people from Cornwall in the southwest of the country. Also, English speakers from all over the world can generally understand each other. Of course, if dialects had not become less important, it would have been much more difficult for Englis

7、h as a second language to be such a big success all over the world!1How do people in Britain usually feel about their dialects?AThey consider them useless.BThey often ignore them.CThey are ashamed of them.DThey take pride in them.2How are dialects in Britain changing according to the text?AThe numbe

8、r of dialects is getting smaller.BThere wont be any dialects in the near future.CThere are fewer dialects in Northern Ireland than there are in other parts.DThere were more dialects 100 years ago than there were 200 years ago.3What is the result of the change in dialects spoken in Britain?AIt has ca

9、used people more problems in understanding each other.BIt has made the British culture much less attractive.CIt has played its part in helping English become a world language.DIt has created more opportunities for communication.4Which of the following is the best title of the text?ADialect speakers

10、in BritainBDialects in BritainCThe influence of British dialectsDThe future of British dialectsBA 2017 Gallup poll reported that 43% of employed Americans had spent at least some time working remotely, and the US Census data released in 2018 reported 5.2% of US workers being based entirely at home.E

11、ven as working from home (WFH) becomes relatively commonplace, a new form of remote work is emerging:_working from anywhere (WFA), in which employees can live and work where they choose, typically within a specific country, but in some cases, anywhere in the world with a reliable Internet connection

12、. While many companies are just starting to consider allowing employees to work from anywhere, developed WFA programs can be found at firms such as Akamai Technologies Inc. and SAP SE.Employees value the option to work remotely. A 2017 study even found that the average worker was willing to accept 8

13、% less pay for the option to work from home. And with a workfromanywhere policy, employers add even more value to employees by granting geographic flexibility. There is the significant difference: while a WFH employee can choose to pick the kids up from school or spend the lunch hour walking the dog

14、, a WFA employee can do all of those and also relocate closer to aging parents or to a location with a lower cost of living.In our experience, however, managers often worry about remote employees working less, multitasking, or mixing personal responsibilities with work. There are also concerns that

15、allowing employees to work from anywhere could decrease communication and collaboration (合作) among coworkers and might limit the informal learning that typically happens in the office.But one 2015 study by a Chinese travel agency found that when call center employees were shifted to working from hom

16、e, their productivity increased by an average of 13%, apparently due to a reduction in break time and sick days combined with a more comfortable working environment. This finding raises the question: Could employees in a workfromanywhere program also benefit from similar productivity increases?5What

17、 does the underlined word “emerging” in the second paragraph mean?AComing into existence.BGetting more popular.CComing to an end.DDrawing attention.6. Which is the advantage that WFA has over WFH?APicking the kids up from school.BRelocating closer to aging parents.CSpending the lunch hour walking th

18、e dog.DWorking more effectively.7What did the 2015 study by a Chinese travel agency find about WFH?AIt is more relaxing.BIt is more flexible.CIt is more productive.DIt is more stressful.8What is the best title of the passage?AWhats the difference between WFA and WFH?BWhich do you prefer, WFA or WFH?

19、CIs it time to let employees work from anywhere?DWho are suitable for WFA and WFH?.七选五 I work at a community library. Many people are under the assumption that public libraries are no longer needed because of the Internet, but nothing could be further from the truth. _1_ A simple Internet search for

20、 “cats” produces approximately 2.98 billion results in less than one second. It is a huge number! How do you even begin to sort through all of those results? We hear so much about “false news”. _2_ Librarians are there to help. They have been trained, through special classes and workshops, to sort t

21、hrough all of the results and find credible sources. Author Neil Gaiman said, “Google can bring you back 100, 000 answers. A librarian can bring you back the right one.” _3_ It helps connect people with the resources they need to find a job, continue their education, and learn new skills. It helps s

22、eniors find the resources they need to keep up with the “modern” world. It helps new parents develop a love of literacy in their children and bond with them. It helps local artists and craftsmen display their work. It helps students find the answers to those seemingly impossible homework questions.

23、It allows people to meet and exchange ideas. Libraries are so much more than books and information. Yes, there are public computers, Internet access, movies, music, programs and a thousand other things. _4_ They are places where people feel safe and welcomed. They are places where someone who has li

24、mited resources can freely access materials and equipment they wouldnt otherwise be able to. They can, at times, be a harbor for someone who needs a quiet place to work or study. Some of the best memories of my childhood involve going to the local library and speaking with many others in the neighbo

25、rhood, and they have those same memories too. They are presently making those same memories with their children and their grandchildren. _5_ I dont see the Internet doing that.AWe dont know what sources to trust.BThe public library helps people improve their lives.CThe importance of library staff co

26、mes to the surface.DHowever, libraries meaning and relevance go even beyond that.EThe public library brings people together to build a strong community.FIn fact, it is because of the Internet that public libraries are needed now more than ever.GEvery day children, students and adults use libraries t

27、o learn, grow and achieve their dreams.课时作业(八).阅读理解A【语篇解读】这是一篇说明文。本文介绍了英国的方言问题,今天的英国方言比之前少了很多,原因在于现代世界及其交流机会使得人与人之间的差异变小了。1答案与解析:D考查细节理解。根据第二段中的“Speakers of dialects in Britain are often proud of them”可知,英国人常常以说方言为荣,故选D。2答案与解析:A考查细节理解。根据第四段中的“It is true that there are fewer dialects in Britain today

28、 than there were a hundred years ago, and far fewer than there were 200 years ago”可知,方言的数量变得越来越少。故选A。3答案与解析:C考查推理判断。根据最后一段中的“Of course, if dialects had not become less important, it would have been much more difficult for English as a second language to be such a big success all over the world!”可知,英

29、国方言的变化在帮助英语成为世界性语言方面发挥了作用。故选C。4答案与解析:B考查主旨大意。结合文章内容可知,本文主要介绍了英国的方言,讲述了其变化和变化的原因。故选B。B【语篇解读】文章谈论了一种新的工作方式WFA,即在任何地方工作,并探讨了这种工作方式的优点。5答案与解析:A考查词义猜测。由画线词前的“Even as working from home (WFH) becomes relatively commonplace, a new form of remote work”可知,此处表示一种新的远程工作方式出现了,故A项符合题意。6答案与解析:B考查细节理解。根据第三段中的“a WFA

30、 employee can do all of those and also relocate closer to aging parents or to a location with a lower cost of living.”可知,WFA这种新的工作方式拥有WFH这种工作方式的所有优点,并且采用WFA这种工作方式的员工可以搬到离父母更近的地方,或者搬到生活成本更低的地方,故B项正确。7答案与解析:C考查细节理解。根据第五段中的“But one 2015 study by a Chinese travel agency found that when call center emplo

31、yees were shifted to working from home, their productivity increased by an average of 13%”可知,WFH这种工作方式效率更高。8答案与解析:C考查主旨大意。根据全文内容尤其是最后一段中的“Could employees in a workfromanywhere program also benefit from similar productivity increases?”可知,C项“是时候让雇员在任何地方工作了吗?”最适合作本文的标题。.七选五【语篇解读】作者通过自己的经历来说明公共图书馆不可取代。1

32、答案与解析:F根据上文“but nothing could be further from the truth”可知作者不同意上面的观点,继而表明自己的观点,故选F项。2答案与解析:A根据上文“We hear so much about false news”和下文“Librarians are there to help.”可知,我们在网络上会获得很多信息,但是我们不知道什么样的信息是准确的,这时我们可以到公共图书馆去,那里的信息很可信。3答案与解析:B根据下文“It helps connect people with the resources they need to find a jo

33、b, continue their education, and learn new skills.”可知,这一段是表明公共图书馆对人们生活的积极影响,即帮助改善人们的生活,而且设空处放在段首,起中心句的作用。故选B。4答案与解析:D根据本段第一句话(中心句)可知,本段的大意是公共图书馆不仅仅有书本和信息。结合上文“Yes, there are public computers, Internet access, movies, music, programs and a thousand other things.”和下文“They are places where people feel safe and welcomed.”可知上文讲的是有形的方面,下文讲无形的方面,中间缺少一个过渡,表明公共图书馆不仅仅是有形的,所以D项符合语境。5答案与解析:E根据上文可知,公共图书馆连接了人与人之间的关系,所以E项符合语境。

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1