1、HealthyLifestyle健康的生活方式.单句语法填空1.You will become more (dependent) after you enter senior high school.2.(prevent) him going on with his adventurous plan, his mother had to keep him locked at home.3.The teacher was a little annoyed as Jack had been making the same mistake (repeat).4.Stop being (pessimi
2、sm) and think what you have done well these days. In this way you will feel better about yourself soon.5.A short run after a whole days heavy work may make you feel (refresh).6.He got so absorbed in computer games he even didnt notice my entering his room.7.To make (choose) about yourself is very im
3、portant for your future development.8.Keep on trying and you will (true) get better.9.I wonder why he is always so (energy) at a such senior age.10.Finally he succeeded achieving his goal of being an IT engineer.选词填空worn outin control ofat leastmake up ones mindno longerrely onafter allaside fromin
4、response tobe involved in1.I think it is good manners to send an email his consideration.2.Once you in tobacco and alcohol, it is difficult for you to get rid of it.3.going to bed early, you must take enough exercise every day to keep healthy and energetic.4.Im sorry to tell you that the lady you ar
5、e looking for works in our company.5.Since you have to make a trip abroad, you have to apply for a visa first.6.It is a good chance for you.you can gain necessary experience for your future career.7.We must be our own life so as to live it to the fullest.8.You can no one else but yourself if you cho
6、ose to study abroad.9.Can we sit down? Im .10.Stop scolding the poor boy., he simply broke the vase by accident.金句默写1.每次和朋友外出, 我都从家里带零食。, I bought snacks from home.2.我感觉好像我主导了自己的生活。I feel like Im my own life.3.上高中后, 我感觉焦虑不安, 总是通过玩网络游戏放松。After starting high school, I felt and always relaxed .4.我是如此沉迷
7、以致白天晚上都在玩游戏。I got I played the games .5.你必须考虑一下你的不良习惯, 并决定做些改变。You have to think about your bad habits and some changes.阅读理解Researchers say getting a good nights sleep is probably the best tool for memory and learning. But short periods of sleep may help our brains work better, says a recent study o
8、n napping. And taking a nap may also help old adults fight off age-related memory loss.CDC, an American scientific organisation, found that 50 to 70 million Americans have chronic(长期的) sleep disorders. So, someone who naps as a way of paying off a sleep debt may not experience the same improvements
9、from napping as a well-rested person would. Also, that only children, the very old, sick or lazy people nap is not an uncommon opinion.Researchers recently looked at information provided by nearly 3,000 Chinese adults, aged 65 years or older, to learn if napping after a midday meal had any effect on
10、 the mental performance of the subjects.First, they asked the people if they napped and for how long. Then, based on their answers, researchers put them into four groups: non-nappers(0 min), short nappers(30 mins), moderate nappers(30-90 mins), and extended nappers(90 mins). Nearly 60% of the people
11、 said they did take a nap after lunch and that their naps lasted anywhere from 30 to 90 minutes. Most of the subjects said they napped for about an hour.The study found that people who took an hour-long nap did much better on mental tests than those who did not nap. The hour-long nappers also did be
12、tter on the tests than those who napped for shorter and longer periods. In this study, it seemed that the most effective nap lasted for about an hour, but not much longer.Yet Doctor Michael Twery notes that an hour-long nap may be too long for young, healthy adults. 30 minutes is enough to remove th
13、e pressure to sleep and will help us feel more awake.1.Whats the main idea of this passage?A.Getting a good nights sleep is probably the best tool for memory and learning.B.Getting rest during the middle of the day helps older adults brains work better.C.Taking a nap helps babies and young children
14、learn better.D.Napping helps adults fight off age-related health problems.2.Among the following people who naps after lunch, who experiences the best improvement?A.A new mother with her baby crying for most of the night.B.A university student staying up late for the coming exams.C.A school guard wor
15、king on the night shift.D.A retired teacher going to bed at 10 p.m.and rising at 6 a.m.3.A nap does better for healthy and young adults.A.30-minuteB.60-minuteC.70-minuteD.90-minute.七选五阅读理解Imagine a child standing on a diving board four feet high and asking himself the question:“Should I jump?”This i
16、s what motivation or the lack of it can do. Motivation and goal setting are the two sides of the same coin.1 Like the child on the diving board, you will stay undecided.2 More than that, how should you stay motivated to achieve the goal? First, you need to evaluate yourself, your values, your streng
17、ths, your weaknesses, your achievements, your desires, etc. Only then should you set your goals.You also need to judge the quality and depth of your motivation. This is quite important, because it is directly related to your commitment. There are times when your heart is not in your work.3 So, slow
18、down and think what you really want to do at that moment. Clarity(清晰) of thoughts can help you move forward.Another way of setting realistic goals is to analyse your short and long term objectives, keeping in mind your beliefs, values and strengths. Remember that goals are flexible.4 They also need
19、to be measurable. You must keep these points in mind while setting your goals.Your personal circumstances are equally important. For example, you may want to be a pilot but cant become one because your eyesight is not good enough.5 You should reassess your goals, and motivate yourself to set a fresh
20、 goal.You will surely need to overcome some difficulties, some planned, but most unplanned. You cannot overcome them without ample motivation. Make sure that you plan for these difficulties at the time of setting your goals.A.This can affect your work.B.So how should you motivate yourself?C.However,
21、 this should not discourage you.D.So why should we try to set specific goals?E.They can change according to circumstances.F.Motivation is what you need most to do a good job.G.Withoutmotivation,you can neither set a goal nor reach it.完形填空Afraid to have a start, I was walking slowly into my first sch
22、ool in America. I had 1 a long distance from India in order to join my parents, who had been here for three years, hoping America would help with my future. My father decided that I would go to school here, so I 2 a local high school in my new town.With anxiety and fear, I arrived at the classroom.
23、Everyones eyes were on me as I entered the classroom. Without paying attention to them, I went straight to the 3 and asked him if it was the right class. With a 4 voice, he answered,“Yes.” His voice comforted me a little. He gave me a(n) 5 of paper called “course requirements”, which I would never g
24、et in India. Then he asked me to choose where I would sit. I chose the 6 closest to the door instead of the corner where all of the boys were sitting. I didnt 7 want to pick a seat. In India, we had assigned(指定的) seats, so I never needed to 8 about that. I spent the rest of the class taking notes fr
25、om the 9 produced by the overhead projector(投影仪).10 it was my first day, I didnt know which hallway to use, but I 11 to get to my classes without asking anyone. I wasnt quite sure when I would have lunch. It was noon. I went to my next class and the bell rang as I entered. I went through the 12 proc
26、ess of asking the teacher if I was in the right class. Feeling surprised, she said,“That is the lunch bell.” I felt a little 13. Without another word, I 14 for the cafeteria(餐厅).At the end of the day, I was on my way to the bus stop. I realised that all the 15 seemed like obstacles(阻碍) I had to get
27、through to reach my goal. I spotted my bus and sat down inside happily. I said to myself:“Today isnt so bad.”1.A.travelledB.increasedC.measuredD.recalled2.A.exploredB.foundC.enteredD.constructed3.A.employerB.colleagueC.teacherD.companion4.A.deepB.familiarC.strictD.soft5.A.advertisementB.sheetC.notic
28、eD.container6.A.seatB.directionC.destinationD.scene7.A.generallyB.suddenlyC.honestlyD.actually8.A.dreamB.knowC.worryD.hear9.A.movieB.picturesC.voiceD.presentation10.A.ThoughB.If onlyC.SinceD.As long as11.A.pretendedB.refusedC.allowedD.managed12.A.regularB.unexpectedC.complexD.effective13.A.shockedB.
29、excitedC.annoyedD.embarrassed14.A.wentB.sentC.enteredD.headed15.A.failureB.sorrowC.confusionD.amazement.语篇填空Have you ever asked yourself why children go to school? You may 1.(probable) say that they go to learn languages, history, science and some other subjects. Thats quite true, but do you know wh
30、y they learn these 2.(thing)?We send our children to school to prepare them 3. the future when they grow up and have to work for 4.(they). Nearly everything they study at school has some practical use in their life. But is that 5.only reason why they go to school?Actually, there is more in education
31、 than just 6.(learn) facts. We go to school to learn how to learn, so that when we graduate from school we can continue to learn. A man 7. really knows how to learn will always be 8.(success), because when he has to do something new, he will not only be able 9.(do) it well himself, but he will also
32、be able to teach others how to do it in the 10.(good) way. So the purpose of schools is not to teach languages, history, science, etc., but to teach students the way to learn.答案:.1.independent2.Toprevent3.repeatedly4.pessimistic5.refreshed6.that7.choices8.truly9.energetic10.in.1.inresponseto2.areinv
33、olvedin3.Asidefrom4.nolonger5.madeupyourmind6.Atleast7.incontrolof8.relyon9.wornout10.Afterall.1.WheneverIwentoutwithfriends2.incontrolof3.stressedout;byplayingcomputergames4.soabsorbedthat;dayandnight5.decideonmaking.【语篇导读】本文是一篇说明文。研究表明午饭后小睡一个小时对成年人,尤其是对老年人的学习和记忆力有好处。1.B主旨大意题。根据文章的内容,本文主要介绍的是午睡对成年人
34、,尤其是对老人的精神、学习和记忆力的好处,故选B项。A项没有提到研究的对象;C项的对象是婴儿和小孩;D项的结果是fightoffage-relatedhealthproblems,不符合文章的主旨。2.D推理判断题。根据第二段中的“So,someonewhonapsasawayofpayingoffasleepdebtmaynotexperiencethesameimprovementsfromnappingasawell-restedpersonwould.”可知,想要靠午睡补觉的人比晚上休息好的人午睡效果要差。A、B、C三项都是晚上睡眠不好,需要补觉的人。故选D项。3.A推理判断题。根据最
35、后一段中的“.anhour-longnapmaybetoolongforyoung,healthyadults.30minutesisenoughtoremovethepressuretosleepandwillhelpusfeelmoreawake.”可知,年轻且健康的成年人午睡30分钟休息效果最好。故选A项。.1.G2.B3.A4.E5.C.【语篇导读】本文是一篇记叙文。作者详细讲述了自己从印度到美国第一天上学的经历,细腻地描述了文化冲击给作者带来的感受。1.A根据下文alongdistancefromIndiainordertojoinmyparents可知,作者为了和父母会合,从印度来
36、到美国。travel“长途旅行;游历”;increase“增加”;measure“测量”;recall“召回”。故选A项。2.C根据前文“MyfatherdecidedthatIwouldgotoschoolhere.”可知,作者进入了当地的一所学校。explore“探索”;find“发现”;enter“进入”;construct“建造”。故选C项。3.C根据下文“.askedhimifitwastherightclass.”可知,作者是在询问老师自己是不是走对了教室。故选C项。4.D根据下文“Hisvoicecomfortedmealittle.”可知,老师的声音很温柔。故选D项。5.B此处
37、asheetofpaper意为“一张纸”。根据下文called“courserequirements”可知,老师给了作者一张写有“课堂要求”的纸。故选B项。6.A上文老师让作者选座位,此处表示作者选择了最靠近门的座位。seat“座位”;direction“方向”;destination“目的地”;scene“场面”。故选A项。7.D根据后文“InIndia,wehadassignedseats.”可知,作者在印度时一直是老师指定座位,所以作者实际上并不想自己选座位。故选D项。8.C作者在印度一直是老师指定座位,作者实际上并不想自己挑选座位,由此可知,以前作者无须为座位问题发愁。故选C项。9.B
38、根据下文“.bytheoverheadprojector.”可知,投影仪投射出的应该是“图片”。故选B项。10.C句意:因为这是我(来上学)的第一天,因此我不清楚该走哪条走廊。since在此处意为“因为,由于”。故选C项。11.Dmanagetodosth意为“设法做成某事”。由前面的“Ididntknowwhichhallwaytouse.”和but可知,作者尽管很困惑,但他在不问任何人的情况下设法找到了自己的教室。故选D项。12.A根据下文“.askingtheteacherifIwasintherightclass.”可知,作者是在按照“常规”流程询问老师自己是不是这个班的学生。regu
39、lar“惯常的”;unexpected“出乎意料的”;complex“复杂的”;effective“有效的”。故选A项。13.D作者搞错了铃声,因此感到有点尴尬。shocked“震惊的”;excited“激动的”;annoyed“恼怒的”;embarrassed“尴尬的”。故选D项。14.D此空动词与空后介词for搭配。gofor“适用于,去取回”;sendfor“派人去请”;enterfor“报名参加”;headfor“朝某地行进”。前文讲述午饭时间到了,因此作者向食堂走去。故选D项。15.C由前文的“itwasmyfirstday,Ididntknowwhichhallwaytouse.”和“IwasntquitesurewhenIwouldhavelunch.”可知,作者第一天上学结束后意识到所有这些在新学校的困惑都是自己要克服的障碍。故选C项。.1.probably2.things3.for4.themselves5.the6.learning7.who/that8.successful9.todo10.best10