收藏 分享(赏)

2019-2020学年译林版英语必修三新素养同步阅读强化训练(十六) WORD版含解析.doc

上传人:a**** 文档编号:411650 上传时间:2025-11-30 格式:DOC 页数:5 大小:49KB
下载 相关 举报
2019-2020学年译林版英语必修三新素养同步阅读强化训练(十六) WORD版含解析.doc_第1页
第1页 / 共5页
2019-2020学年译林版英语必修三新素养同步阅读强化训练(十六) WORD版含解析.doc_第2页
第2页 / 共5页
2019-2020学年译林版英语必修三新素养同步阅读强化训练(十六) WORD版含解析.doc_第3页
第3页 / 共5页
2019-2020学年译林版英语必修三新素养同步阅读强化训练(十六) WORD版含解析.doc_第4页
第4页 / 共5页
2019-2020学年译林版英语必修三新素养同步阅读强化训练(十六) WORD版含解析.doc_第5页
第5页 / 共5页
亲,该文档总共5页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、阅读强化训练(十六)学生用书P156(单独成册)(建议用时:25分钟) 阅读理解The number of people in the US. without a home is down from one year ago. The total is nearly 550,000, about 3% lower than last year. The number comes from the Department of Housing and Urban Development. The information comes after a report from the United Na

2、tions that homelessness is “spreading” worldwide. The report asked governments around the world to terminate homelessness by 2030 so that no one would have to live on the streets.The UN last did a study on the worlds homeless population 11 years ago. At that time, it estimated(估计) the total at 100 m

3、illion. But the UN said the number is likely much higher today. It estimates that 100 million children alone are now without a home.Recently, in the city of Mosul, Iraq, the US. Department of Housing and Urban Development measured(统计) homelessness on a single night. In January, thousands of voluntee

4、rs spread out across the country. They counted a total of 549,922 homeless people. That is down 14% from six years ago. Still, the government reported increased homelessness in the cities of Los Angeles, Dallas, Seattle and Washington, DC. Officials thought higher housing prices are responsible for

5、the increase.Leilani Farha, the top UN official on housing, said homelessness is an issue of lifeanddeath importance. “The death rate(死亡率)among homeless people is two to ten times higher than that among the people who are not homeless,” she said.In the Kenyan capital of Nairobi, 250,000 people do no

6、t have a place to stay. Many of them are children, and live on the streets. In India, the homeless population is estimated at 78 million. Eleven million of that number are street children. Indonesias homeless population is 3 million, including 28,000 in the capital, Jakarta. In Nigeria, the homeless

7、 population is estimated at 24 million.【解题导语】本文是一篇新闻报道。报告显示:全世界无家可归的总人数增加了不少。1Which of the following can replace the underlined word “terminate” in Paragraph 1?AShow.BReplace.CEnd. DProtect.C解析:词义猜测题。根据划线单词后面的so that no one would have to live on the streets可知,联合国号召各国政府在2030年之前“结束”无家可归这一问题。2What did

8、UN find about homelessness around the world?AIt is more serious than 11 years ago.BThose who are homeless are mainly elders.CThe US. should provide money to solve the problem.DNigeria has the highest number of homeless people.A解析:细节理解题。根据第二段中的At that time, it estimated(估计) the total at 100 million.

9、But the UN said the number is likely much higher today.可知,联合国调查表明当今全球无家可归的人数可能比十一年前更多,即这一问题比过去更严重了。3What do Leilani Farhas words in Paragraph 4 suggest?AHomelessness hasnt drawn enough attention.BThe number of homeless people increases fast.CHomeless people are usually those who are sick.DThe proble

10、m of homelessness must be solved quickly.D解析:推理判断题。通读第四段可知,Leilani Farha认为无家可归是一个生死攸关的问题,接着她进一步说明:无家可归的人的死亡率是那些有生活居所的人的死亡率的二至十倍之高。Leilani Farha意在说明无家可归是一个亟需解决的问题。4What may be UNs attitude to homelessness?AImpatient. BRelaxed.CSurprised. DWorried.D解析:观点态度题。通读文章可知,联合国报告表明全世界无家可归的人数上升了不少,再结合联合国建议各国政府尽快

11、解决这一问题和文中的联合国官员对待这一问题的态度可以推知,无家可归的问题令人担忧。 完形填空A friend of mine watched me visit a website where people practice small acts of kindness. He asked, “What is that place you_1_visit?” Then I made a quick_2_for him. Then he said, “So, all of you people are boasting(吹嘘) about good deeds(行为)?”I remained in

12、_3_Then, a few minutes later I said, “No. We share positive thoughts and_4_people to change for good. Its an inspiration_5_you can learn from those good deeds and start to change the world by_6_kindness.”Then he replied, “But that doesnt_7_too much. There are many bad things on this planet and you g

13、uys are few against an army of negativity._8_, you dont change anything by_9_posting beautiful images and words. If you want to change the world, donate(捐赠) something.”Then he was_10_. I replied, “Which_11_do you choose? You can be part of that negativity army or you can_12_us. Its all about_13_. By

14、 posting images and words, youre changing your inner spirit and telling yourself every day that your world is_14_. Its your daily food for spirit. With these pictures and words, many people find a light on their_15_days. For your information, Ive donated many times but I dont_16_anyone because its a

15、 little secret of happiness._17_you said nobody gave you a gift on Christmas Eve, but found one on your desk the next day? It was a gift from me. So, you tell me whether it_18_your world or not?”He was silent. Then he said, “Im_19_”I told him, “Dont be. You can change your world if you want. No matt

16、er what. No matter the opposite army. Just_20_and spread.”【解题导语】本文是一篇记叙文。作者经常浏览一个人们分享自己的善行的网站。但作者的朋友认为人们是在吹嘘自己。通过交流,作者说服了朋友要实践善行,改变自己并影响别人。1A.evenBstillCsometimes DalwaysD解析:根据下文可知人们在这个网站上分享自己做的善事。由此可以推知,作者的朋友问他他经常浏览的这个网站是干什么的。2A.lesson BdecisionCintroduction DplanC解析:根据上文朋友的问话可知,他不清楚作者看的是什么网站,所以作者就

17、简短地给他做了介绍。3A.trouble BpublicCsilence DangerC解析:根据下一句中的a few minutes later可以推知,作者一时陷入了沉默。4A.invite BallowCget DorderA解析:作者告诉朋友:他们分享积极的想法,并邀请人们行善。5A.while BbecauseCbut DorB解析:空格前提到这是一个激励人的网站,因为人们可以学习这些善行,并通过传播善行改变世界。6A.appreciating BspreadingCrepaying DreceivingB解析:参考上题解析。7A.work BshowCcare DtalkA解析:根

18、据下文中的dont change anything可知,朋友认为作者他们的行为起不了什么作用。8A.However BAgainCTherefore DBesidesD解析:上一句中说到:朋友认为世上的坏事太多了。本句进一步补充说到:除此之外,作者他们只是简单地在网上发布一些美好的图片和文字,这改变不了什么。9A.secretly BfrequentlyCsimply DgraduallyC解析:参考上题解析。10A.teaching BpracticingCwarning DlaughingD解析:根据上文朋友说的话可以推知,他在嘲笑作者的做法。11A.team BclassCside Dt

19、ripC解析:面对朋友的质疑,作者开始阐述他的观点。作者问朋友:你会站到哪一个立场上呢?你可以成为消极大军的一员,也可以加入到我们中来。怎么做取决于你自己。12A.join BhelpCpraise DvisitA解析:参考上题解析。13A.them ByouCeverybody DnothingB解析:参考第11题解析。14A.open BbeautifulCcolorful DlargeB解析:根据本空前的changing.spirit可知,你的内心世界改变了,你看待周围世界时就会觉得它很美。15A.sad BbrightCspecial DhotA解析:根据空格前的find a ligh

20、t可知,看到那些图片和话语,许多心情沮丧的人才能在低谷时看到希望之光。16A.miss BtellCsee DnoticeB解析:根据下文中的secret可知,作者捐赠过很多次,只是他从来没有告诉过别人,因为那是他幸福的秘密。17A.Discover BPromiseCExplain DRememberD解析:下文是作者所列举的事例。作者问朋友:你是否还记得有一次圣诞节前夜你说没有人送你礼物,但是第二天却在桌子上收到了一份礼物?那就是我送的。听到这个,你的内心世界是否发生了变化呢?18A.created BsearchedCchanged DenteredC解析:参考上题解析。上文中的change为提示。19A.sorry BpainfulCserious DimpatientA解析:结合上文朋友的观点和作者告诉他送礼物的事后,这位朋友对自己的言行表示歉意。20A.read BwatchCapologize DstartD解析:结合上文中的if you want和本空后的spread可以推知,作者劝朋友:只要你想做,你就能改变自己的世界。所以,从现在开始去传播善行吧!

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1