收藏 分享(赏)

2020学年外研版高中英语单元小测:必修3 考点规范练32 WORD版含答案.docx

上传人:a**** 文档编号:409905 上传时间:2025-11-30 格式:DOCX 页数:10 大小:31.19KB
下载 相关 举报
2020学年外研版高中英语单元小测:必修3 考点规范练32 WORD版含答案.docx_第1页
第1页 / 共10页
2020学年外研版高中英语单元小测:必修3 考点规范练32 WORD版含答案.docx_第2页
第2页 / 共10页
2020学年外研版高中英语单元小测:必修3 考点规范练32 WORD版含答案.docx_第3页
第3页 / 共10页
2020学年外研版高中英语单元小测:必修3 考点规范练32 WORD版含答案.docx_第4页
第4页 / 共10页
2020学年外研版高中英语单元小测:必修3 考点规范练32 WORD版含答案.docx_第5页
第5页 / 共10页
2020学年外研版高中英语单元小测:必修3 考点规范练32 WORD版含答案.docx_第6页
第6页 / 共10页
2020学年外研版高中英语单元小测:必修3 考点规范练32 WORD版含答案.docx_第7页
第7页 / 共10页
2020学年外研版高中英语单元小测:必修3 考点规范练32 WORD版含答案.docx_第8页
第8页 / 共10页
2020学年外研版高中英语单元小测:必修3 考点规范练32 WORD版含答案.docx_第9页
第9页 / 共10页
2020学年外研版高中英语单元小测:必修3 考点规范练32 WORD版含答案.docx_第10页
第10页 / 共10页
亲,该文档总共10页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、考点规范练32考点规范练第63页.单项填空1.(2017天津和平区上学期期末质量调查,3)My driving has improved a lot,but it is still perfect.A.next toB.far fromC.due toD.apart from答案:B解析:句意:我的驾驶技术进步了许多,但是离完美还差得很远。far from perfect表示“远不够完美”,故选B项。2.While the book was not welcomed by scholars,I believed that it would make an immediate to the ge

2、neral readers.A.impactB.appealC.requestD.contribution答案:B解析:句意:虽然这本书没有受到学者们的欢迎,但我相信它会立刻吸引大众读者的目光。impact“影响”,后面跟介词on;appeal“吸引力”,构成make an appeal to短语;request“要求”;contribution “贡献”。3.(2018天津部分区县高三一模,12)Ill fix your printer right now.Oh,.Im in no hurry.A.take your timeB.thats a great ideaC.you are wel

3、comeD.Id like to答案:A解析:take your time“慢慢来,别着急”;thats a great idea“那真是个好主意”;you are welcome“别客气,不用谢”;Id like to“我想去”。句意:我马上给你修打印机。哦,慢慢来,我不着急。4.There was still some doubt the new policy would work.A./B.whetherC.howD.that答案:B解析:句意:新的政策能否生效仍值得怀疑。doubt表示“怀疑”,后面是同位语从句,要用whether表示疑问语气,意为“是否”。5.You are so d

4、ependent that Im afraid you cant adjust yourself to alone for a time.A.leaveB.leavingC.be leftD.being left答案:D解析:句意:你的依赖性真是太强了。恐怕你一段时间内无法适应被留下一人独处。leave alone“不管,不理,不干涉,让单独待着”。与主语是被动关系,且to是介词,所以D项是最佳答案。6.Dave nearly ran into a lamp post while walking down the street with his mind on the word puzzle.

5、A.to fixB.fixingC.fixedD.was fixed答案:C解析:句意:戴夫在街道上行走时注意力集中在一个字谜上,差一点撞到一根电线杆上。“with his mind on the word puzzle”是“with+宾语+宾语补足语”构成的独立主格结构,做原因状语。做宾语补足语的fix常构成fix ones mind on sth.短语,意为“全神贯注于某事”,所以与宾语mind是被动关系,故用过去分词fixed。7.The south of France has positive for me as I used to spend my holiday there wit

6、h my grandparents and cousins as a child.A.associationsB.complimentsC.promotionD.consequences答案:A解析:句意:法国南部总是能使我产生积极的联想,因为我小时候经常与我的爷爷奶奶和堂兄弟们在那儿度假。association “联系,联想”;compliment“称赞,恭维”;promotion“提升,促进,晋升,促销”;consequence“后果”。8.I didnt know you were good friends.You .I have known her since she moved he

7、re.You were studying abroad then.A.may haveB.neednt haveC.couldnt haveD.must have答案:C解析:句意:我不知道你们是好朋友。你不可能知道。自从她搬到这儿我就认识她了。那时,你正在国外读书。由最后一句话可知此处是指对过去情况进行否定猜测。故C项是最佳答案。9.The last one the meal washes the dishes.Agreed!A.finishes B.finishingC.to finishD.finished答案:C解析:句意:最后一个吃完饭的要把碗洗了。同意!last是序数词,表示“最后

8、的”,后面常用不定式做定语。10.In the terrible dream he found himself on the surface of a strange animal but it to be his own pillow.A.turned outB.turned overC.turned downD.turned on答案:A解析:句意:在一场噩梦中,他发现自己在一个陌生的动物身上,但是结果是他的枕头。turn out“结果是”;turn over“翻转过来”;turn down“拒绝”;turn on “接通,打开”。11.(2018天津和平区高三二模,14) ways wi

9、ll be found to stop pollution or not is just what worries the public.A.If B.WhatC.WhetherD.Which答案:C解析:分析句子的结构可知,本句考查主语从句的引导词,结合句子的意思和后面的短语or not可知,此处应为whether和or not连用,表示“是否”;其他的选项都不能和or not搭配。12.He was so rude!I away then,but I didnt want to ruin the party.A.should have walkedB.must have walkedC.m

10、ust walkD.ought to walk答案:A解析:句意:他真是无礼,我当时本应该离开的,但我又不想破坏聚会的气氛。这说明“我”认为应该离开,而实际没有离开,故用should have walked away。13.So advanced is the camera that it can be to take pictures in any weather conditions.A.achievedB.attainedC.adjustedD.adopted答案:C解析:句意:这部照相机如此先进,以至于在任何天气条件下都能够调整焦距照相。achieve“获得”;attain“得到”;a

11、djust“调节”;adopt“采纳”。14.(2018天津河东区高三二模,12)He made an apology be blamed what he had done.Its really wise of him.A.so as to not;ofB.in order to not;forC.so as not to;forD.in order not to;of答案:C解析:句意:他做了道歉,以免为自己所做的事受到责备。他真是太聪明了。so as not to do和in order not to do都表示“为了不要干某事”,blame sb.for sth.是固定搭配,表示“因而责

12、备人”。15.As the Greens great wealth by hard work,they plan to spend their holiday abroad.A.adopt B.attachC.accomplishD.accumulate答案:D解析:句意:由于格林一家通过努力工作积累了很多财富,他们打算去国外度假。adopt“采纳”;attach “附上,系上,贴上”;accomplish“完成”;accumulate“积累”。.阅读理解(2017天津第一中学第三次月考,B)A thief who dropped a winning lottery ticket at the

13、 scene of his crime has been given a lesson in honesty.His victim,who picked up the ticket and then claimed the $25,000 prize,managed to trace him,and handed over the cash.The robbery happened when maths professor Vinicio Sabbatucci,58,was changing a tire on an Italian motorway.Another motorist,who

14、stopped “to help”,stole a suitcase from his car and drove off.The professor found the dropped ticket and put it in his pocket before driving home to Ascoli in eastern Italy.Next day,he saw the lottery results on TV and,taking out the ticket,realised it was a winner.He claimed the 60 million lire(里拉)

15、 prize.Then he began a battle with his conscience.Finally,he decided he could not keep the money despite having been robbed.He advertised in newspapers and on the radio,saying,“Im trying to find the man who robbed me.I have 60 million lire for hima lottery win.Please meet me.Anonymity(匿名) guaranteed

16、.”Professor Sabbatucci received hundreds of calls from people hoping to trick him into handing them the cash.But there was one voice he recognised and he arranged to meet the man in a park.The robber,a 35-year-old unemployed father of two,gave back the suitcase and burst into tears.He could not beli

17、eve what was happening.“Why didnt you keep the money?”he asked.The professor replied,“I couldnt because its not mine.”Then he walked off,spurning the thiefs offer of a reward.1.The sentence “Then he began a battle with his conscience.”in Paragraph 2 implies all of the following except that .A.he kne

18、w what he should do as soon as he saw the lottery resultsB.he hesitated about keeping the money for some timeC.he thought for a moment of punishing the robberD.he came to realise that honesty is more important than money答案:A解析:推理判断题。由第二段内容可知,得知该彩票为中奖彩票后,教授的内心很矛盾,再结合下文中的“Finally,he decided he could n

19、ot keep the money despite having been robbed.”可推断出应选A项。2.Hundreds of people phoned Professor Sabbatucci because they .A.wanted to make fun of himB.hoped to get the moneyC.knew who the robber wasD.lost the lottery ticket答案:B解析:细节理解题。由最后一段第一句“Professor Sabbatucci received hundreds of calls from people

20、 hoping to trick him into handing them the crash.”可知,数百人给教授打电话是想要得到这笔钱。3.How did the robber feel when the victim wanted to find him?A.Excited.B.Frightened.C.Ashamed.D.Incredible.答案:D解析:推理判断题。由最后一段中的“He could not believe what was happening.”可知,得知受害者想要找到他时,那位抢劫犯对所发生的事“难以置信”。4.The word “spurning” in th

21、e last sentence can be replaced by .A.acceptingB.claimingC.rejectingD.cancelling答案:C解析:词义猜测题。由上文中的“The professor replied,I couldnt because its not mine.”可以推断出,教授“拒绝”接受那个抢劫犯给他的酬金。故此处spurning的意义和rejecting相近。5.If the story appears in a newspaper,the best title might be .A.A Thiefs Lucky DayB.A Popular

22、Maths ProfessorC.A Magic LotteryD.A Reward of Honesty答案:A解析:标题归纳题。本文介绍了一个抢劫犯在抢劫一位教授时把一张最终获奖的彩票丢下了,而捡到彩票的教授设法找到了这位抢劫犯,并归还了所有用彩票兑奖得到的现金。故该抢劫犯是幸运的,以A项作为标题最为准确。.阅读表达(2018天津一中高三年级三月月考)Twenty-five years ago,most young Britons wanted a career in law,to be a doctor,or,if they were creatively minded,to take

23、up singing.But today,things stand differently.According to a survey by Tesco Mobile,a UK telecoms company,the “dream job”of young people aged between 16 and 25 in the UK is a video blogger,or “vlogger”.The survey,carried out among 1,002 people,found that as much as 40 percent of them put vlogger as

24、their number one choice on a list of ideal careers.The factors contributing to this change is undoubtedly the Internet and,as everyone will admit,social media,which have made it so much easier to reach a global audience,without having to enter a career in show business the traditional way.“In years

25、gone by,the biggest stars were groomed and trained by the Hollywood studios;now,anyone with a computer camera can become an icon,”a Tesco Mobile spokesperson said in a news release.“From fashion to comedy,these self-made stars document and broadcast their hobbies to an adoring fan base(粉丝团).Vloggers

26、 are the big stars of today because they are normal people interacting with their fans about everyday life.” “Generations of today have so many more options and opportunities than older age groups and the Internet and development of technology have aided that growth,”Phil Samuels,spokesperson for UK

27、 tech retailer Currys,told the Mirror.However,what people see is only the bright side of being a vlogger and they ignore the fact that only those who are successful gain fame and fortune.For every success there are a hundred others who never get off the starting block.There are the dreams that come

28、true and the dreams that are destined to remain dreams.This is why despite the popularity of vloggers,some young people chose to follow careers that dont necessarily earn them fame,but allow them to make good use of the Internet to share their hobbies.Young Israeli David Leshaw,for example,runs a bu

29、siness called the Finishers Club.Its an online platform for runners to keep a record of their races.He told the career website Zippia that his job allows him to express his passion,and is always a learning experience.And thats enough for him.1.According to the survey,what is the most appealing job f

30、or British young people?(no more than 5 words) 答案:A video blogger/vlogger.2.What are the factors that make it convenient for a vlogger to reach the fan base?(no more than 8 words) 答案:The Internet and social media.3.What does the underlined word “document” in the second paragraph mean?(no more than 2

31、 words) 答案:Record.4.What is the main idea of Paragraph 4?(no more than 15 words) 答案:It is not easy to become a successful vlogger./Only those who are successful gain fame and fortune./Some people only see the bright side of being a vlogger.5.Do you want to be a vlogger?Why or why not?(no more than 2

32、5 words) 答案:Yes,I do,because it represents a new trend of entertainment and I want to try my luck and show my talent./No,I dont,because only those who are successful gain fame and fortune in the field./No,I dont,because it is not easy to become a successful vlogger.书面表达假设你是李津。你的加拿大笔友卡尔想了解中国流行的广场舞(sq

33、uare dance)的相关情况。请你用英语给他写一封回信,要点包括:1.跳广场舞的时间、地点、参与人员等;2.广场舞流行的原因(生活水平和健康意识提高);3.广场舞引起的争议(扰民)。注意:1.词数不少于100;2.开头和结尾已给出,不计入总词数;3.可以适当增加细节,以使行文连贯。Dear Carl,Im delighted to hear from you and I will tell you what youre curious about. Yours,Li Jin参考范文Dear Carl,Im delighted to hear from you and I will tell

34、 you what youre curious about.Square dance becomes more popular than anytime before.However,its a little different from the dance you are familiar with.In the morning or after dinner,people,especially elderly women,will gather in squares to dance to popular music.More and more young people are also

35、joining in now.There are many reasons behind its popularity.First of all,China has made great progress in its social and economic development in the past decades,and people have more time and energy to enjoy themselves.Besides,doing the square dance is a good way for people to get fit.However,dancers often play loud music and occupy lots of public places,thus annoying many people.Maybe square dancers need to make some changes.Yours,Li Jin

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1