收藏 分享(赏)

2023届高考外研版英语一轮复习试题(适用于老高考新教材)必修第一册 UNIT 2 语言运用题组——求精准 WORD版含解析.docx

上传人:a**** 文档编号:409480 上传时间:2025-11-30 格式:DOCX 页数:6 大小:38.98KB
下载 相关 举报
2023届高考外研版英语一轮复习试题(适用于老高考新教材)必修第一册 UNIT 2 语言运用题组——求精准 WORD版含解析.docx_第1页
第1页 / 共6页
2023届高考外研版英语一轮复习试题(适用于老高考新教材)必修第一册 UNIT 2 语言运用题组——求精准 WORD版含解析.docx_第2页
第2页 / 共6页
2023届高考外研版英语一轮复习试题(适用于老高考新教材)必修第一册 UNIT 2 语言运用题组——求精准 WORD版含解析.docx_第3页
第3页 / 共6页
2023届高考外研版英语一轮复习试题(适用于老高考新教材)必修第一册 UNIT 2 语言运用题组——求精准 WORD版含解析.docx_第4页
第4页 / 共6页
2023届高考外研版英语一轮复习试题(适用于老高考新教材)必修第一册 UNIT 2 语言运用题组——求精准 WORD版含解析.docx_第5页
第5页 / 共6页
2023届高考外研版英语一轮复习试题(适用于老高考新教材)必修第一册 UNIT 2 语言运用题组——求精准 WORD版含解析.docx_第6页
第6页 / 共6页
亲,该文档总共6页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、必修第一册Unit 2语言运用题组求精准.完形填空Kevin Barber was just 15 years old when he had an idea that would change downtown San Diego.His mother,Dr.Carolyn Barber,1 in a busy emergency room and would come home with stories about the homeless 2 she had treated there.“We were trying to 3 if there was some kind of work

2、 program or something that we do for the homeless instead of just 4 them with medicines,” Dr.Barber said.One night,Barber found a TED Talk 5 “A practical way to help the homeless find work and safety.” The Talk 6 Barbers interest.After doing some more research,he started to 7 his own version of the

3、program in San Diego called Wheels of Change.The non-profit,which he launched at age 16,offers 8 to those in need,helps keep the city clean and works to 9 homelessness.At the beginning,getting Wheels of Change moving wasnt 10.And to make his dream a 11,Barber needed to find an organization to 12 wit

4、h.The obvious choice was Alpha Project,a San Diego-based non-profit organization.Many students,with the 13 of intentions,volunteered to work on homeless causes,14 most of them were 15 when they met their first homeless person with severe mental illness.But Barber kept showing up at his office and sh

5、ared 16 words with everyone he came across.Now,Wheels of Change employs 20 homeless people a day,who are 17 $52 in cash at the end of their four-hour shift (with a lunch break in the middle).Workers said the money that theyve earned has made a big 18.“It makes you feel like youre a 19 again,” said L

6、ouis Varga,who works for Wheels of Change.Other workers have used the money to pay for college classes or transportation costs.Sometimes,just a little 20 can turn a life around.1.A.livedB.workedC.joinedD.arrived2.A.patientsB.childrenC.volunteersD.employees3.A.write downB.carry onC.put upD.figure out

7、4.A.comfortingB.treatingC.observingD.calming5.A.exploredB.evaluatedC.titledD.reviewed6.A.changedB.gotC.reducedD.aroused7.A.launchB.nameC.advertiseD.attend8.A.drinkB.foodC.employmentD.shelter9.A.endB.leadC.advocateD.treat10.A.profitableB.usefulC.toughD.easy11.A.sightB.realityC.factD.failure12.A.compe

8、teB.compareC.partnerD.deal13.A.worstB.bestC.leastD.evil14.A.thereforeB.howeverC.moreoverD.furthermore15.A.paying offB.spreading outC.scared awayD.given back16.A.warningB.disappointingC.amusingD.encouraging17.A.paidB.donatedC.chargedD.shown18.A.debtB.programC.burdenD.difference19.A.doctorB.beggarC.ci

9、tizenD.millionaire20.A.cashB.luckC.wheelD.girl.语法填空Everywhere we look,we see advertisements that urge us to buy.Most people only buy what they need and what they can afford.However,there are some people,1. (call) shopaholics,who cant control their desire to spend money and buy things.This kind of ad

10、dictive behavior can lead to large 2. (finance) problems,family conflicts and deep 3. (unhappy).Shopaholics often spend hours and hours shopping on the Internet or at the mall.Although their closets are full of clothing and jewelry that they have never worn and their homes may 4. (pack) with shoppin

11、g bags and boxes that they bought but never used,many shopaholics 5. (simple) cant resist the urge to buy.Some of them are ashamed of their weakness and try to hide it by storing their purchases in places like the attic,6. others wont see them.There are several reasons for shopping addiction.For som

12、e people,it is a way of relieving stress.For 7.,shopping is a way to fight loneliness or depression.Sometimes the problem develops out of boredom.Although shopping can temporarily make people 8. (feel) good,they often experience feelings of shame and guilt later.When shopping habits get out of contr

13、ol,people need professional help.They can either see a counselor (顾问) 9. join an organization,whose goal is 10. (help) people find ways to fulfill themselves that do not lead to heavy debts and troubled lives.答案:.【语篇导读】本文是一篇记叙文。文章讲述了凯文巴伯及他创办的非营利机构Wheels of Change。1.B解析 根据“in a busy emergency room”及“

14、she had treated there”可知,巴伯的母亲在一个繁忙的急诊室工作(worked)。2.A解析 上文提到巴伯的母亲在一个繁忙的急诊室工作,由此可知,此处指无家可归的病人(patients)。3.D解析 根据语境及常识可知,此处指试图弄清楚是否有某种工作计划或我们为无家可归者做的事情。figure out想出,弄明白。4.B解析 根据上文的“she had treated there”及语境可知,此处指用药物治疗(treating)无家可归的病人。5.C解析 根据“a TED Talk”可知,“A practical way to help the homeless find w

15、ork and safety.”是这个演讲的题目(titled)。6.D解析 根据下文“After doing some more research,he started to his own version of the program in San Diego called Wheels of Change.”可知,这个演讲引起了(aroused)巴伯的兴趣。7.A解析 根据下文“The non-profit,which he launched at age 16”可知,巴伯开始发起(launch)自己的项目。8.C解析 根据下文“Now,Wheels of Change employs

16、20 homeless people a day”可知,此处指给有需要的人提供就业(employment)机会。9.A解析 巴伯想为有需要的人提供就业机会,致力于解决(end)无家可归问题。10.D解析 根据常识可知,一个项目的开始一般是不容易的(easy)。11.B解析 根据语境可知,此处指巴伯让他的梦想成为现实(reality)。12.C解析 根据下文可知,巴伯需要找人合作(partner)。13.B解析 根据下文“volunteered to work on homeless causes”可知,许多学生怀着最好的(best)愿望,自愿为无家可归的人工作。14.B解析 根据上文“volu

17、nteered to work on homeless causes”及下文“when they met their first homeless person with severe mental illness”可知,前后句意存在转折关系。15.C解析 这些学生志愿者遇到第一个有严重精神疾病的无家可归者时,大多数人都被吓跑了(scared away)。16.D解析 巴伯不断出现在他的办公室,并与他遇到的每个人分享鼓励的(encouraging)话。17.A解析 根据“Wheels of Change employs 20 homeless people a day”及空后“$52 in c

18、ash”可知,该机构会给被雇用的人支付(paid)工资。18.D解析 根据下文“It makes you feel like youre a again”可知,工人们挣的钱对他们产生了很大的影响。make a difference“有影响,起作用”。19.C解析 “改变之轮”给无家可归者提供就业机会,让他们又有了公民(citizen)的感觉。20.C解析 根据语境可知,本文主要介绍了凯文巴伯及他创办的非营利机构Wheels of Change。由此可知,此处指“一个小小的车轮(wheel)可以改变一个人的一生”。【长难句分析】His mother,Dr.Carolyn Barber,worke

19、d in a busy emergency room and would come home with stories about the homeless patients she had treated there.【分析】本句是一个主从复合句。His mother,.,worked.and would come.是主句,she had treated there是定语从句。【译文】他的母亲,卡罗琳巴伯医生,在一个繁忙的急诊室工作,回家后会讲一些她在那里治疗的无家可归的病人的故事。.【语篇导读】 本文是一篇说明文。文章主要讲了什么是“购物狂”、造成“购物狂”疯狂购物的原因以及解决办法。1.

20、called解析 考查非谓语动词。句意:然而,有一些人,他们不能控制自己花钱和买东西的欲望,被称为“购物狂”。1.(call) shopaholics作后置定语,call与其逻辑主语some people之间是动宾关系,用过去分词。2.financial解析 考查词性转换。句意:这种成瘾行为会导致巨大的经济问题、家庭冲突和深深的不幸福。此处修饰名词problems,应用形容词作定语。3.unhappiness解析 考查词性转换。句意:这种成瘾行为会导致巨大的经济问题、家庭冲突和深深的不幸福。根据“large 2. (finance) problems,family conflicts”可知这都

21、是一些不幸福的事情;此处作lead to的宾语,用名词,unhappiness表抽象意义,是不可数名词。4.be packed解析 考查动词的语态。句意:虽然他们的衣柜里装满了他们从未穿过的衣服和戴过的珠宝,他们的家里也可能塞满了他们买过但从未使用过的购物袋和盒子,但很多购物狂就是无法抗拒购买的冲动。their homes和pack之间是动宾关系,用被动语态,前面有情态动词may,所以填be packed。5.simply解析 考查词性转换。句意:虽然他们的衣柜里装满了他们从未穿过的衣服和戴过的珠宝,他们的家里也可能塞满了他们买过但从未使用过的购物袋和盒子,但很多购物狂就是无法抗拒购买的冲动。

22、此处修饰cant resist,用副词形式。6.where/so解析 考查定语从句或连词。句意:他们中的一些人对自己的软弱感到羞愧,并试图把买的东西藏在阁楼之类的地方,这样别人就看不见了。“6. others wont see them”是一个定语从句,修饰先行词the attic,关系词在从句中作地点状语,用关系副词where引导该从句;“others wont see them”也可以看作结果,表示“所以”,用连词so也可以。7.others解析 考查固定短语。句意:对其他人来说,购物是一种对抗孤独或抑郁的方式。some.others.“一些人其他人”,是固定短语。8.feel解析 考查非谓语动词。句意:虽然购物可以暂时让人感觉良好,但他们往往会在以后经历羞愧和内疚的感觉。make sb do sth“使某人做某事”。9.or解析 考查连词。句意:他们可以去咨询顾问,或者加入一个组织,该组织的目标是帮助人们找到实现自我的方法,而不会导致严重的债务和麻烦的生活。“see a counselor”和“join an organization”之间是选择关系,用连词or。10.to help解析 考查非谓语动词。句意:他们可以去咨询顾问,或者加入一个组织,该组织的目标是帮助人们找到实现自我的方法,而不会导致严重的债务和麻烦的生活。表示主语的具体内容、目的时,用不定式作表语。6

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1