1、Unit 1 People of AchievementSectionBLearningaboutLanguage课后篇巩固提升基础夯实.单句语法填空1.In (conclude),parents have to change some of their beliefs about how children should be raised.答案conclusion2.The famous book Frankenstein,written by a British (novel),is the first work of science fiction.答案novelist3.First o
2、f all,volunteering can help us to learn more about society and gain (value) experience.答案valuable4.He made a (commit) to pay the rent on time.答案commitment5.As they did so,the river stopped (flow),leaving a dry path across to the other bank.答案flowing6.She was (apparent) a very nervous woman,and that
3、affected her career.答案apparently7.Its not a (science) way to test their opinions.答案scientific8.The scientist referred to the (discover) as the most exciting new development in this field.答案discovery.完成句子1.(在任何情况下都不) should you explore the unknown place by yourself.答案Under no circumstances 2.(她突然想到)
4、she should make a summary about this years work.答案It struck/hit/occurred to her that3.He was obviously walking (努力地),trying to be as still as possible.答案with great effort4.After repeated experiments,they (得出结论) in the end.答案came to a conclusion5.I realised this a long time ago and nobody is going to
5、 (改变我的主意).答案change my mind6.Dont (在乎) others disbelief.Hold on to your own belief,and youll succeed eventually.答案care about7.You (显示出潜力) as a musician but your lack of practice is keeping you back.答案show promise8.Our university building is now(在建设中) on a hillside in the north of Fukuoka city.答案under
6、 construction.语法专练(用适当的关系词填空)1.These apple trees, I planted three years ago,have not borne any fruit.答案which2.The number of smokers, is reported,has dropped by 17 percent in just one year.答案as3.My eldest son, work takes him all over the world,is in New York at the moment.答案whose4.Nowadays,it is comm
7、on to see people staring at their mobile phones instead of reading a real book,about many experts are worried.答案which5.ChinaToday attracts a worldwide readership, shows that more and more people all over the world want to learn about China.答案which6.As the smallest child of his family,Alex is always
8、longing for the time he should be able to be independent.答案when7.The boss of the company is trying to create an easy atmosphere, his employees enjoy their work.答案where8.Im writing to explain to you the reason I was absent from your lecture last time.答案why9.We will put off the picnic in the park unti
9、l next week, the weather may be better.答案when10.The children,all of had played the whole day long,were worn out.答案whom素养提升.阅读理解主题语境:人与社会社会进步Many people believe Henry Ford invented the automobile (汽车).But Henry Ford did not start to build his first car until 1896.That was eleven years after two Germa
10、ns developed the worlds first automobile.Many people believe Henry Ford invented the production line that moved a cars parts to the worker,instead of making the worker move to the parts.That is not true,either.Many factory owners used methods of this kind before Ford.What Henry Ford did was to use o
11、ther peoples ideas and make them better.And he made the whole factory a moving production line.In the early days of the automobile,almost every car maker raced his cars.It was the best way of gaining public notice.Henry Ford decided to build a racing car.Fords most famous race was his first one.It w
12、as also the last race in which he drove the car himself.The race was in 1901,at a field near Detroit.All of the most famous cars had entered,but only two were left:the Wintons and Fords.The Winton was famous for its speed.Most people thought the race was over before it began.The Winton took an early
13、 lead.But halfway through the race,it began to lose power.Ford started to gain.And near the end of the race,he took the lead.Ford won the race and defeated the Winton.His name appeared in newspapers and he became well-known all over the United States.Within weeks of the race,Henry Ford formed a new
14、automobile company.In 1903,a doctor in Detroit bought the first car from the company.That sale was the beginning of Henry Fords dream.Ford said,“I will build a motor car for the great mass of people.It will be large enough for the family,but small enough for one person to operate and care for.It wil
15、l be built of the best materials.It will be built by the best men to be employed.And it will be built with the simplest plans that modern engineering can produce.It will be so low in price that no man making good money will be unable to own one.”The Model T was a car of that kind.It only cost $850.I
16、t was a simple machine that drivers could depend on.Doctors bought the Model T.So did farmers.Even criminals.They considered it the fastest and surest form of transportation.Americans loved the Model T.They wrote stories and songs about it.Thousands of Model Ts were built in the first few years.【语篇解
17、读】本文是记叙文。讲述了亨利福特充分利用别人的想法,生产出了自己的汽车,形成了自己的生产流水线。通过赛车比赛,使公众关注到自己的汽车,然后建立了汽车公司,为普通顾客生产汽车。1.WhatdoweknowaboutHenryFordfromParagraph1?A.Hemadegooduseofideasfromothers.B.Heproducedthefirstcarintheworld.C.Heknewhowtoimproveautoparts.D.Heinventedtheproductionline.答案A解析细节理解题。根据短文第一段中的“WhatHenryForddidwastou
18、seotherpeoplesideasandmakethembetter.”可知,福特所做的就是利用别人的想法,然后更好地加以利用。2.Why did Henry Ford take part in the 1901 car race?A.To show off his driving skills.B.To draw public attention.C.To learn about new technology.D.To raise money for his new company.答案B解析推理判断题。根据短文第二段中的“Itwasthebestwayofgainingpublicno
19、tice.”及全段可知,开始时,每个汽车制造者都开赛车,并且这是引人注意的最好方法。因此亨利福特也制造自己的赛车,进行比赛,目的是引人注意。3.“That sale” in Paragraph 4 refers to.A.the selling of Ford cars at reduced pricesB.the sale of the Model T to the mass of peopleC.the selling of a car to a Detroit doctorD.the sales target for the Ford Company答案C解析词义猜测题。由上一句“In1
20、903,adoctorinDetroitboughtthefirstcarfromthecompany.”可知,Thatsale指代的是医生买车这件事。4.What was Henry Fords dream according to the text?A.Producing cars for average customers.B.Building racing cars of simple design.C.Designing more car models.D.Starting more companies.答案A解析细节理解题。由短文倒数第二段中的“Itwillbesolowinpri
21、cethatnomanmakinggoodmoneywillbeunabletoownone.”及最后一段中的“TheModelTwasacarofthatkind.Itonlycost$850.Itwasasimplemachinethatdriverscoulddependon.DoctorsboughttheModelT.Sodidfarmers.”可知福特造的车价格低,能挣钱的人都能买得起他的车,医生、农民甚至罪犯都买他的车。由此可知他的梦想就是为普通老百姓造车。.七选五主题语境:人与社会对社会有突出贡献的人物FourSecretstoSteveJobsSuccessHow is it
22、 that a college dropout,who was once kicked out of his own company,became one of the worlds foremost innovators?Carmine Gallo lists the four ways Jobs managed to succeed in the face of discouraging circumstances.1Do what you love,no matter what it happens to be.This is what Jobs told Stanford Univer
23、sity graduates in a speech in 2005.Gallo says the famous talk show host Rachael Ray agrees with this advice.Rachael Ray does what she loves.2 She did that because she loved cooking.Say no to 1,000 things.Simplifying his business was the key to Jobs success,Gallo says.In 1997,when Jobs returned to Ap
24、ple,Apple was close to bankruptcy(破产).He took 300 products and condensed them to 10 within a two-year period.3 In his latter years,he decided he would wear the same dress every day so that he didnt have to think about it.Kick-start(启动)your brain by doing something new.Doing new things helped Jobs,in
25、 the words of Apples own slogan,“Think differently.”The inspiration for the Apple Store came from the Four Seasons Hotel.Thats why when you walk into an Apple Store,you will not find a cashier.4 Walk to the back of the store and theres a bar.It doesnt serve alcohol,but it collects advice.5“For Jobs,
26、it wasnt just about selling 29 million iPads this summer but entertaining the customers at the same time,” Gallo says.“Whether you run a multi-billion dollar tech company or a pizza restaurant,innovation means creating a new experience for your customers,” Jobs says.A.Do what you are curious about.B
27、.Create fresh experiences.C.Instead,youll find a doorkeeper.D.Carmine Gallo says that you can do the same.E.She was giving cooking lessons at Macys for free.F.Simplicity also extends to Jobs personal life.G.Jobs explained that iPad was not just a phone but a lifestyle.答案与解析【语篇解读】本文属于说明文,介绍CarmineGal
28、lo列举了乔布斯面对困境,却依然成功的四个秘诀。1.D上一句“CarmineGallo列举了乔布斯面对困境,却依然成功的四个秘诀”。D选项,“你也可以从这四方面做到”切题,该选项中的“thesame”与上文“fourways”对应。2.E本段的小标题就是建议人们做自己喜欢的事情,RachaelRay喜欢做饭,因此她免费教人们做饭。3.F根据后一句“在乔布斯后来的日子,为了不必考虑穿什么,他每天只穿同一款式的衣服”可以得出本段的大概意思,乔布斯生活得简单。4.C上一句“这就是为什么当你走进苹果商店时,你遇见的不是收银员”,C项“相反,你会遇见迎宾员”与上一句形成对比关系,说明苹果商店的不一样,故选C项。5.B本段主要阐述乔布斯的观点,无论是经营一家数十亿美元的科技公司,还是经营一家比萨店,都应该创新,给顾客提供新的体验。