收藏 分享(赏)

2020-2021学年高中英语 Unit 1 Cultural relics Section Ⅰ Warming UpPre-readingReading & Comprehen习题(含解析)新人教版必修2.docx

上传人:a**** 文档编号:408137 上传时间:2025-11-30 格式:DOCX 页数:4 大小:18.10KB
下载 相关 举报
2020-2021学年高中英语 Unit 1 Cultural relics Section Ⅰ Warming UpPre-readingReading & Comprehen习题(含解析)新人教版必修2.docx_第1页
第1页 / 共4页
2020-2021学年高中英语 Unit 1 Cultural relics Section Ⅰ Warming UpPre-readingReading & Comprehen习题(含解析)新人教版必修2.docx_第2页
第2页 / 共4页
2020-2021学年高中英语 Unit 1 Cultural relics Section Ⅰ Warming UpPre-readingReading & Comprehen习题(含解析)新人教版必修2.docx_第3页
第3页 / 共4页
2020-2021学年高中英语 Unit 1 Cultural relics Section Ⅰ Warming UpPre-readingReading & Comprehen习题(含解析)新人教版必修2.docx_第4页
第4页 / 共4页
亲,该文档总共4页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、Unit 1Cultural relicsSection Warming Up,Pre-reading,Reading & Comprehending课后篇巩固提升一、用方框内所给短语的适当形式填空in search ofbelong toin returnless thanbe worthwithout doubtby designat war1.She sometimes does things just to make me angry.答案by design2.He had taken some valuables another person.答案belonging to3.The

2、police published information on the Internet the murderer.答案in search of4.My wife bought me a gold watch on my birthday.I will give her a diamond ring on her birthday .答案in return5.The meeting has been,one of the most useful meetings we have had so far.答案without doubt6.I paid $50 for the MP4,but he

3、thought it $5 at most.答案was worth7.She looks very tall,but in fact,she is 1.65 metres.答案less than8.In the 1930s,the two countries were and his father was fighting at the front.答案at war二、同义句改写1.He will pass the exam without doubt because he is always studying hard. he will pass the exam because he is

4、 always studying hard.答案There is no doubt that2.It took a team of the countrys artists about ten years to make it.A team of the countrys artists about ten years it.答案spent;in making3.I will have my house painted today.I will my house today.答案have someone paint4.He is one member of the football club.

5、He the football club.答案belongs to5.The boy went into the kitchen to look for a drink.The boy went into the kitchen a drink.答案in search of三、运用Reading部分的词汇完成句子1.A car accident happened yesterday.I saw it.Luckily all the people in the car (生还).答案survived2.As soon as the cake is done,(移动) it from the ov

6、en.答案remove3.He has bought a new house.Yes.He is busy (装修) it.答案decorating4.As far as I know,the designers who (设计) all our bank cards have made our life easier.答案designed5.My friend Tom is (寻找) his lost bicycle,which is said to be (值) five hundred yuan.Both of us like the (图案) on it,which are very

7、(奇特的).Though I (怀疑) whether we can find it,I am trying my best to help him.答案in search of;worth;designs;fancy;doubt四、单句语法填空1.She has done some worthwhile things during the summer vacation,and she is worthy of (praise).答案being praised2.There is still some doubt they will go to America for their holid

8、ays this week,but there is no doubt they will go there on May Day.答案whether;that3.China is at the best time economy is developing.答案when4.Claire had her luggage (check) an hour before her plane left.答案checked5.The problem of building a tall building remains (settle).答案to be settled6.What he has said

9、 is really true;it is not(imagine) but reality.答案imagination7.Your desk is crowded with too many unnecessary things.Some of them should (remove).答案be removed8.Old as she was,she still (fancy) herself to be young and beautiful.答案fancied9.We (select) him as/to be our monitor because he was very respon

10、sible.答案selected10.My brother is always going to school early.It is (rarely) for him to be late.答案rare11.The building (design) in the 18th century is very beautiful.答案designed12.Do you know who this new car (belong) to?答案belongs五、阅读理解What historical site impresses you most?Ive always been fascinated

11、 by the pyramids in Egypt.A few years ago I braved a long queue and climbed through a narrow passage to reach the main chamber deep inside one of them.Like millions of other tourists,I marveled (赞叹) at stone-walled rooms full of the magic of this ancient civilization.But popularity might be the dest

12、ruction of such archaeological treasures.Take Tutankhamuns tomb in the Valley of the Kings for example.It lay untouched for more than 3,000 years until the British archaeologist Howard Carter uncovered it in 1922.Now more than 1,000 people a day walk through it.But as more and more people visit,the

13、temperature and humidity inside the tomb change.As a result,the beautifully decorated plaster is coming away from the rock.In order to preserve its heritage,a replica (复制品) of the monument is being opened about 1 kilometer away from the actual burial site.Specialists have recorded every detail of Tu

14、tankhamuns tomb and used the data to recreate it.Adam Lowe from the organization behind the project says the copy is identical to the original.He believes visitors will want to become part of the force that protects it rather than a force that is leading to its destruction.So they wont mind seeing a

15、 replica.But for historian Tom Holland,a copy is still a copy.He believes that although preservation is important,there is something unique about places like Tutankhamuns tomb.He says it was built by people who believed in the world of the spirits,the dead and the supernatural.You dont have to belie

16、ve in a god or gods to feel a place is consecrated (神圣的) and has a particular quality that cant be reproduced.What about you?Would you visit a replica of a monument rather than the original to help preserve it?1.What may account for the destruction of some archaeological treasures like Tutankhamuns

17、tomb?A.Climate change.B.Copies.C.Popularity.D.Thieves.答案C解析细节理解题。根据第二段第一句“But popularity might be the destruction of such archaeological treasures.”可知选C项。2.What measures have been taken to preserve the heritage of Tutankhamuns tomb?A.Decorating the monument again.B.Building a replica of the monument

18、.C.Limiting the number of visitors.D.Moving the tomb away from the actual site.答案B解析细节理解题。根据第四段中的“In order to preserve its heritage,a replica(复制品) of the monument is being opened about 1 kilometer away from the actual burial site.”可知通过复制品来保护图坦卡蒙墓,故答案选B项。3.The underlined word “identical” is closest i

19、n meaning to .A.superiorB.sensitiveC.exposedD.similar答案D解析词义猜测题。结合第四段中的“Specialists have recorded every detail of Tutankhamuns tomb and used the data to recreate it.”可知复制品与古迹极其相似,故可知identical意为“一样的”。故答案为D项。4.Historian Tom Holland may hold the opinion that .A.some unique ancient places cant simply be

20、 replaced by replicasB.visitors are advised to see replicas because preservation is firstC.ancient civilizations are consecrated and cant be redecoratedD.visitors to ancient civilizations must believe in a god or gods答案A解析推理判断题。根据第六段中的“.a copy is still a copy.He believes that although preservation i

21、s important,there is something unique about places like Tutankhamuns tomb.”可知复制品是无法代替文化古迹的,故A项正确。六、语篇填空Its well-known that cultural relics belong 1. the human beings rather than individuals.A lot of people try their best to search 2. them.Some of the cultural relics 3.(damage) while only a few 4.(su

22、rvive).All of us should increase the awareness of protecting our cultural 5.(relic).In order to avoid this,every one of us should make 6.(effort) to take action to protect them.There is no doubt 7. it is our responsibility 8.(protect) cultural relics,9.(especial) the young people.If you take the 10.(responsible),you will be happy and proud.答案1.to2.for3.have been damaged4.survive5.relics6.efforts7.that8.to protect9.especially10.responsibility

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1