收藏 分享(赏)

2019版高考英语提分单元加餐练全国通用版(全解析):单元加餐练5-5 WORD版含解析.DOC

上传人:a**** 文档编号:399254 上传时间:2025-11-30 格式:DOC 页数:10 大小:77KB
下载 相关 举报
2019版高考英语提分单元加餐练全国通用版(全解析):单元加餐练5-5 WORD版含解析.DOC_第1页
第1页 / 共10页
2019版高考英语提分单元加餐练全国通用版(全解析):单元加餐练5-5 WORD版含解析.DOC_第2页
第2页 / 共10页
2019版高考英语提分单元加餐练全国通用版(全解析):单元加餐练5-5 WORD版含解析.DOC_第3页
第3页 / 共10页
2019版高考英语提分单元加餐练全国通用版(全解析):单元加餐练5-5 WORD版含解析.DOC_第4页
第4页 / 共10页
2019版高考英语提分单元加餐练全国通用版(全解析):单元加餐练5-5 WORD版含解析.DOC_第5页
第5页 / 共10页
2019版高考英语提分单元加餐练全国通用版(全解析):单元加餐练5-5 WORD版含解析.DOC_第6页
第6页 / 共10页
2019版高考英语提分单元加餐练全国通用版(全解析):单元加餐练5-5 WORD版含解析.DOC_第7页
第7页 / 共10页
2019版高考英语提分单元加餐练全国通用版(全解析):单元加餐练5-5 WORD版含解析.DOC_第8页
第8页 / 共10页
2019版高考英语提分单元加餐练全国通用版(全解析):单元加餐练5-5 WORD版含解析.DOC_第9页
第9页 / 共10页
2019版高考英语提分单元加餐练全国通用版(全解析):单元加餐练5-5 WORD版含解析.DOC_第10页
第10页 / 共10页
亲,该文档总共10页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、单元加餐练.完形填空I felt very depressed the other day. The weather had been dark and rainy, and I just didnt feel so _1_ .As I was sitting at my desk, I _2_ it was the birthday of a dear longtime frienda single, middleaged woman who has devoted the past 30 years to nursing and loving her _3_ .Knowing that s

2、he didnt have family in town, I _4_ to give her a call. Sure enough, she was on her shift, _5_ to work late into the evening, and wouldnt have _6_ of a birthday this year. As always, though, she _7_ cheerful and was happy that I _8_ .After I hung up, I couldnt _9_ the feeling that she would really a

3、ppreciate a little attention on her special day. _10_ feeling a little depressed myself, I tried to put it out of my mind, but as the day passed, I couldnt shake the thought. I _11_ gave in, and set off to the hospital with a card, a cheese cake, and some balloons that evening. My friends grateful s

4、mile and joyful surprise _12_ me that Id done the right thing, and they were a generous _13_ for the little effort it had taken.When I got home, I realized that not only had I cheered up a _14_ friend on her birthday, but my own negative feelings had also disappeared. Making her day had _15_ my own!

5、 Isnt that the way it is _16_ we take the time and make the _17_ to do something for someone else? Its just like the saying, “Loving kindness is twice blessed; it blesses him who gives, and him who _18_ .”Cheering up people on their birthdays isnt the only thing we can do to make their day. Life con

6、stantly presents us with _19_ to take an extra step or do a kind deed that will make a difference to _20_ . And the wonderful thing is that as we do, it changes things for the better for us too.篇章导读:本文是一篇夹叙夹议文。作者讲述了在自己心情不好的一天给一个从事护士职业的朋友过生日而得到的感悟:生活总是为我们提供机会,让我们多迈出一步或者做一件对别人有影响的善事。1A.special Bpositi

7、veCnervous Dscared答案:B根据空格前的“I felt very depressed the other day.”可知,“我”的心情不好,由第1空前的否定词didnt可判断positive “乐观的”,符合语境。2A.explained BcomplainedCrememberedDinformed答案:C当“我”坐在书桌前的时候,记起了一个朋友的生日。remember “记起”,符合语境。故选C项。3A.family BtrainingCwork Dschool答案:C根据空格前的“who has devoted the past 30 years to nursing”可

8、知,她从事护士职业30年,说明她很喜欢自己的工作(work)。故选C项。4A.decided BcontinuedCagreed Drefused答案:A根据语境可知,此处用decided表示“我决定给她打个电话”。故选A项。5A.surprised BdisappointedCbored Dprepared答案:D根据前面的“Sure enough, she was on her shift”可知,这是她的当班时间,她准备工作到深夜。prepare to do sth.“准备去做”。故选D项。6A.much BmanyClittle Dfew答案:A此处表示“不打算怎么好好地过个生日”。固定

9、短语“not much of a .”,意为“不是很好,不怎么样”。故选much。7A.soundedBlookedCgrew Dfound答案:A“我”打电话给她,她听上去很高兴。sound“听起来”,符合语境。故选A项。8A.admitted BcalledCsucceeded Dapologized答案:B由上文可知,“我”给她打了电话。故选B项。9A.experience BimagineCshake Dunderstand答案:C由第11空前的句子“I couldnt shake the thought”可知,此处表示“我没法去除这种感觉”,应用shake,表示“去除;摆脱”。故选C

10、项。10A.AlmostBEvenCNever DStill答案:D此处用“Still”表明作者仍然感到沮丧,与文章开头相呼应。故选D项。11A.luckily BfinallyCunhappily Dhardly答案:B“我”的心情沮丧,“我”尽力去清理掉这种心情,但是经过一天的时间,还是没能摆脱,最终“我”屈服了。finally “最后,终于”,符合语境。故选B项。12A.convinced BadvisedCpromised Dreminded答案:A根据空格前面的“My friends grateful smile and joyful surprise”和空格后面的“Id done

11、the right thing”可知,朋友的神情让“我”确信自己做对了。convince“使确信”,符合语境。故选A项。13A.responseBcontributionCreward Dshare答案:C她的笑容和惊喜使“我”确信“我”做对了,这也是对“我”慷慨的回报。reward“回报”,符合语境。故选C项。14A.careless BlonelyCweak Dcurious答案:B由前文的“a single, middleaged woman”和“she didnt have family in town”可知,作者的朋友是孤独的。故选B项。15A.troubled BtakenCwas

12、ted Dmade答案:D让这位孤独的朋友快乐的同时,又扫除了作者的沮丧,所以说“Making her day had made my own”。make sb.s day “使某人非常高兴”。故选D项。16A.when BwhereCwhy Dhow答案:A从句子的结构和语境看,此处应该用引导时间状语从句的关系副词,表示“当我们花费时间为别人努力做一些事情的时候”。故选A项。17A.suggestion BmoneyCeffort Dcall答案:C由上文所述作者去医院为朋友庆生,努力让朋友开心可知,选C。make the effort to do sth.“努力做某事”。18A.tries

13、 BreceivesCexpects Dcares答案:B根据空格前的“gives”可知,应用receives与之相对应。故选B项。19A.opportunities BdreamsCchoices Dregrets答案:A由上文所述作者主动去医院为朋友庆生可知,生活总是为我们提供做善事的机会。opportunity意为“机会”,符合语境。故选A项。20A.someone BsomethingCeveryone Deverything答案:A生活总是为我们提供机会,让我们多迈出一步或者做一件对某人产生影响的善事。someone“某人;有人”,everyone “每人;人人”。故选A项。.阅读理

14、解AYou may need to give first aid. First aid is defined as the emergency care given to a sick or injured person. The goals of first aid are to prevent death and to prevent injuries from becoming worse.Each emergency condition is different. However, the following rules apply to any kind of emergency.

15、Be aware of your limitations. Do not try to do more than you are able to. Nor should you do things if you are unfamiliar with them. Do what you can under the conditions at the time. Stay calm. Acting calmly will help the victim feel safe. Take a quick look to see if the victim is bleeding, and if th

16、ere is a pulse. Keep the victim lying down and do not move him or her. You could make an injury worse if you move the victim. Take necessary emergency steps. Call for help or ask someone to make the EMS system (急救系统) start. Do not remove clothing unless you have to. If clothing must be removed, tear

17、 the clothes along the seams(线缝) Keep the victim warm. Cover the victim with a blanket. Coats and sweaters can be used if a blanket cannot be found. Reassure the victim. Explain what is happening and that help has been called. Do not give the victim any food or fruits. Keep the bystanders away from

18、the victim. Bystanders want to have a look, offer advice, and say something about the victims condition. The victim may believe that the condition is worse than it really is.篇章导读:本文是一篇说明文。文章主要介绍了平时在进行急救的时候,普遍适用的正确做法。1When a person is badly injured on the road, you should _ .Aact worriedly and hurrie

19、dlyBdo whatever you want freely Cnot move him or herDmake the injured person stand up答案:C细节理解题。根据文章中所列的第四个注意事项可知,不要移动受害者,否则你可能会使他/她的伤势恶化,其余选项均与文章细节不符。2Which of the following statements is TRUE according to the passage?AYou should help an injured person in any condition.BDont remove the clothing of t

20、he injured person whatever happens.CIt is necessary to cover the victim with a blanket.DIf the injured person feels hungry, you should give him or her some food.答案:C细节理解题。结合文章中所列的第八个注意事项可知,给受害者盖上一个毛毯,如果找不到毛毯的话,就使用外套或者毛衣。故选C项。3Why should bystanders be kept away from the victim?ABecause bystanders can

21、 prevent the victim from receiving first aid.BBecause what they say can make the victim think the condition is very bad. CBecause the victim doesnt want to accept the advice of bystanders.DBecause the victim hates being surrounded by bystanders.答案:B细节理解题。结合最后一段最后一句“The victim may believe that the co

22、ndition is worse than it really is.”可知,受害者会认为他/她的情况比真实的情况更糟糕。故选B项。4The main purpose of the passage is to tell _ .Ahow to save a personBwhat to do when an accident happensChow to call for helpDhow to give first aid答案:D推理判断题。结合第一段第一句“You may need to give first aid.”和下文的每一条该做或者不该做的事情可知,这篇文章主要是讲怎样进行急救。B

23、Electric ShockInjuries caused by electric shock are fairly common. When a person has received an electric shock, no one should go near him/her until the current has been turned off.If a shock occurring at work or at home causes someone to lose consciousness (知觉),electrical connection must be broken

24、before anyone tries to give assistance. You should either turn off the switch at the mains or, if that is not possible, push the person away with a dry piece of wood.Treatment of ShockLook out for signs of shock. People who have been injured or who may have lost a lot of blood, or those who have had

25、 heart attacks, may be in deep shock. The signs to look for are faintness, paleness, a moist, sticky skin, shallow, rapid breathing and a fast but weak heartbeat.Shock can prove fatal, and it is essential to do something to prevent its developing. The best way to treat or prevent shock is to keep th

26、e patient lying down, better with the legs higher than the head; if possible, raise the lower part of the body on a rolled up packet or similar object. Make the patient as comfortable as possible, loosening any tight clothing, and comfort him/her because fright increases the effects of shock.篇章导读:本文

27、是一篇说明文。文章介绍了触电及触电后如何急救的相关知识。5Which of the following would be the best title of the passage?AShock Occurring at WorkBElectric ShockCTreatment of ShockDElectric Shock and Treatment of It答案:D标题判断题。文章共分两部分,前半部分讲的是触电,而后半部分讲的是关于触电后如何急救。因此最佳标题应为D项。6Which of the following signs of shock are NOT mentioned in

28、 the passage?AFaintness and a heartbeat.BPaleness and rapid breathing.CA moist and sticky skin.DInjuries caused by electric shock.答案:D细节理解题。从第三段中最后一句可以知道A、B、C三项都是关于触电后病人的病症迹象;而D项并未提及。故选D项。7Match the pictures with the passages.APicture 2. Electric Shock; Picture 3. Treatment of Shock.BPicture 1. Elec

29、tric Shock; Picture 4. Treatment of Shock.CPicture 4. Electric Shock; Picture 2. Treatment of Shock.DPicture 3. Electric Shock; Picture 1. Treatment of Shock.答案:D推理判断题。根据第二段可知,第3幅图描绘的是“Electric Shock”;由最后一段第二句“The best way to treat . or similar object.”可判断出第1幅图描绘的是“Treatment of Shock”。8The above pas

30、sages have something to do with _ .Ahow to deal with difficultiesBhow to do first aidChow to face dangerDhow to match pictures with passages答案:B推理判断题。文章第一部分讲的是触电,第二部分讲触电后的急救,故以上内容与急救有关系。.短文改错For students learning instruments, summer is always a “music season”. During vacation times, we are always bu

31、sy attending variously lessons, taking exams and participating in competitions. This summer I joined a music competition but was lucky to get second place. It was the first time that I had played on the stage in front of such many people. I felt very upset at first, but the encourage from my teacher

32、 keeps me going ahead. Surprising, I was given the silver medal, that increased my confidence. If we try our best to get ahead, we will be able to achieve what we desire and deserve it.答案:For students learning instruments, summer is always a “music season”. During vacation , we are always busy atten

33、ding lessons, taking exams and participating in competitions. This summer I joined a music competition was lucky to get second place. It was the first time that I had played on the stage in front of many people. I felt very upset at first, but the from my teacher me going ahead. , I was given the si

34、lver medal, increased my confidence. If we try our best to get ahead, we will be able to achieve what we desire and deserve .1timestime考查名词。根据语境可知,此处time表示“(用于工作、休息等的)一段时间”,为不可数名词,故改为time。2variouslyvarious考查形容词。根据语境可知,此处表示上各种各样的课,应用形容词作定语修饰名词lessons,故改为various。3joined后加in考查固定搭配。join后面直接跟宾语,通常表示“加入(某

35、种组织)”,且成为其中的一员;join in接宾语时,多指“参加(活动)”,由后面的“a music competition”可知,此处表示“参加音乐比赛”,故需加上介词in。4butand考查连词。今年夏天“我”参加了一个音乐比赛并且有幸获得了第二名。根据语境可知,此处表示并列关系,故改为and。5suchso考查固定用法。表示数量的词many, much, few, little前多用so修饰,而不用such,故改为so。6encourageencouragement考查名词。此处是名词作主语,表示“来自老师的鼓励”。故改为encouragement。7keepskept考查动词的时态。本文介绍假期中的一件往事,并且由上文的felt可知,应用一般过去时,故改为kept。8SurprisingSurprisingly考查副词。此处应用副词作状语,修饰整个句子,故改为Surprisingly。9thatwhich考查定语从句的引导词。逗号后的句子为非限制性定语从句,并且关系词指代前面整个主句的内容,且在从句中作主语,故改为which。10去掉it考查宾语从句。分析句子结构可知,what在句中引导了一个宾语从句,且what在宾语从句中充当desire和deserve的宾语,it多余,故去掉it。

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1