1、2019年人教高考英语一轮练习题:选修6U5含答案一、阅读理解。Our success,satisfaction and general happiness in life is not dependent on what happens to us but how we deal with it. You will probably know from personal experience what a difference your attitude can make when,for example,youre returning faulty goods or making a co
2、mplaint. An open, polite and friendly approach,expecting a satisfactory result,normally results in one as people tend to respond with a similar attitude. If,however,you present an argument with an angry,accusing tone,expecting trouble,there is little doubt that this is what youll get!Some people see
3、 the world through a filter of optimism and some through a filter of pessimism(悲观) which largely comes down to having a positive or negative(消极的) attitude. People who are suffering from a negative attitude primarily think that something cant be done;they talk about problems, see all the difficulties
4、,find fault with and criticize other people and focus on all the things they would like but havent got.On the contrary,people blessed with a positive attitude think that anything is possible.They look for ways to solve the problems, they see the good in everybody,and they are grateful for all the go
5、od things in their lives.Whether suffering from or blessed with your attitude,this is not something that is put on us from the outside.We are very much responsible for our own attitude.We all start out with a “clean” board but this can get muddied by our experiences in life.As children we are made f
6、un of and even get bullied(欺侮) and rejected,start to experience doubt and lose our selfconfidence.If this continues into adulthood,it can result in a bad attitude in later life.【解题导语】本文展现了积极的人生态度的重要性。1It can be inferred from Paragraph 2 that people are likely to treat others Athe way they are treate
7、dBbetter when they are satisfiedCworse when they are in troubleDthe way they consider appropriateA解析:细节理解题。根据第二段的整体内容尤其是“as people tend to respond with a similar attitude”可知,你以什么样的态度对待他人,他人也会用同样的方式对待你。2According to the writer,what affects peoples life attitude?AThe situation they face.BThe people ar
8、ound them.CTheir expectations of life.DThe way they view the world.D解析:推理判断题。根据第三段的整体内容并结合最后一段中的“We are very.We all start out with aclean board but this can get muddied by our experiences in life.”可知,人们看待世界的方式会左右他们对事物的态度,人们的人生经历对人生态度又有影响,故选D。3What is the purpose of the writer in writing this passage
9、?ATo show how to avoid a negative attitude.BTo show the importance of a positive attitude.CTo share his positive attitude with his readers.DTo describe the effects of a negative attitude.B解析:写作意图题。根据第一段并结合全文的内容可推知,作者写本文的目的在于表明积极的人生态度的重要性。二、单句语法填空1The fear of all kinds of examinations can be a source
10、 of deep _ (anxious) to many students.答案:anxiety2To show our _ (appreciate) for all your hard work, wed like to give you a bonus.答案:appreciation3(浙江卷)Amie Salmon, disabled, is attended throughout her school days by a nurse _ (appoint) to guard her.答案:appointed4A new railway station is said _ (build)
11、 in my hometown in 2020.答案:to be built5I was about to hand in the paper _ I found another mistake and then corrected it carefully.答案:when6(2019浙江省级规范化学校检测)Time is precious for us students,so in my opinion,making a _ (suit) timetable is necessary and important for us to make good use of our time.答案:s
12、uitable7_ (wait) in the queue for half an hour, the old man suddenly realized he had left the cheque in the car.答案:Having waited8He hurried to the classroom only _ (find) none there, which made him very upset.答案:to find9The mobile phone _ (guarantee) for around one year,but it was wrong only one mon
13、th later.答案:was guaranteed10The sun began to rise in the sky, _ (bathe) the mountain in golden light.答案:bathing三、完形填空。When my kids were small,I started a tradition in our house of giving eight gifts over the course of the eight days of Hanukkah(光明节)I liked the idea of _1_ a candle every night and gi
14、ving my children a gift to unwrap to _2_.It was easy to go into a toy store and pick up something _3_ less than$10 each,or even$1 each(at the dollar store)My children didnt ask for anything much in particular and they _4_ whatever they got.As the years progressed,I _5_ the tradition of eight gifts f
15、or each night of Hanukkah.But this year,Hanukkah _6_ something else.My specialneeds son decided that he wanted to _7_ a computer,and it was up to me to buy all the parts of it.When I wouldnt _8_ that,he decided he wanted a P1ayStation.Then Amazon gift cards.Then money.And when it became clear that i
16、t wasnt going to happen,he got _9_.I keep _10_ him that Hanukkah isnt about greed or materialism.Its about the miracle of an oil lamp that _11_ for eight days.Its about being _12_ of our heritage.Its about freedom.But he _13_.I know deep down that his obsessions(迷恋的物)are out of his _14_ ,and definit
17、ely out of mine.Having a specialneeds child is as _15_ as it gets.Some days are better than others and not all holidays _16_ the way I hope.But despite his unrealistic requests,hes a(n) _17_ child who is showing me the true meaning of life.And as we enter a new year and light the _18_ approaching th
18、e time,I welcome his differences _19_ I learn how to turn negative requests into _20_ ones.1A.buyingBdonatingClighting Ddrawing2A.celebrate BpresentCsend Dplay3A.at BforCin Dfrom4A.ate BthrewCliked Ddrank5A.held up Bgave inChanded in Dkept up6A.made BbecameCfound Ddesigned7A.build BbuyCuse Dwatch8A.
19、rely on Blearn fromCagree to Ddream about9A.calm BhappyCselfish Dupset10A.telling BwarningCpromising Daccusing11A.lays BhangsCwaits Dburns12A.tired BproudCafraid Dlack13A.nodded BsleptCinsisted Dfailed14A.mind BsightCcontrol Dplace15A.wonderful BdangerousCinteresting Dchallenging16A.run out Bbreak d
20、ownCwork out Dput down17A.strange BamazingCbad Denergetic18A.candles BlampsCtorches Dlanterns19A.when BasCunless Duntil20A.relative BpossibleCreasonable Dpositive【解题导语】本文主要讲述了作者一家过光明节的传统、变化及作者的应对策略和反思。【核心词汇】greed n贪婪materialism n物质主义miracle n奇迹1C根据下文的“And as we enter a new year and light the _18_app
21、roaching the time”可知,此处指点蜡烛。2A根据上文的“Hanukkah(光明节)”可推知,节日是用来庆祝的。3B根据语境“less than$10 each,or even$1 each(at the dollar store)”可推知,此处表示东西的价格,故用介词for。4C结合语境“My children didnt ask for anything much in particular”可推知,孩子们并不挑剔,很喜欢拿到的礼物。5D结合下文的转折“But this year, Hanukkah _6_ something else”和“My specialneeds s
22、on”可推知,作者保持那个传统很多年。6B根据转折“But this year,Hanukkah _6_ something else”和“My specialneeds son”可推知,今年有些不同,有了新变化。7A根据语境“and it was up to me to buy all the parts of it”可推知,儿子要组建一台电脑,要作者去买零配件。8C根据下文的“And when it became clear that it wasnt going to happen, he got _9_ ”可推知,作者没同意儿子的要求,儿子就有了其他更多的要求。agree to“同意”
23、。9D很明显,作者没同意儿子的要求,儿子感到难过。upset“难过”。10A很明显,作者在不断地给儿子讲道理,说明节日的意义。11D根据下文的“And as we enter a new year and light the _18_ approaching the time”可推知,D项burn“燃烧,发亮”符合语境。12B固定搭配be proud of意为“以为傲,为而自豪”,符合语境。13C根据下文的“I know deep down that his obsessions(迷恋的物)are out of his _14_ ,and definitely out of mine”可推知,
24、儿子不为所动,坚持自己的要求。14C根据“obsessions(迷恋的物)”可推知,儿子陷入迷恋的事物之中,已经失控。out of control“失控”。15D很明显,作者应对有特殊需求的儿子有些棘手。challenging “挑战性的”。16C根据“the way I hope”可知,有些事情并不像作者希望的那样发展。work out“成功地发展”。17B根据语境“who is showing me the true meaning of life”可推知,此处的语气表示肯定、赞赏,故选B。 amazing“了不起的”。18A根据上文的“I liked the idea of _1_ a
25、candle every night”可知,节日期间作者一家点蜡烛庆祝。19B根据语境可知,此处表示逻辑上的因果关系,故选B。as“因为”。20D与语境中的“negative”形成对比可知,此处表示把负面要求变成积极要求。positive“积极的”。 四、单句改错1After admiring the beautiful view, she made his way to the next destination. _ 答案:hisher2As far as I know, it is absolute impossible to finish it in five days. _ 答案:ab
26、soluteabsolutely3The car burns more fuel, but take all things into consideration, its still a good car. _ 答案:taketaking4“Tommy, run!Be quick!The house is on fire!” the mother shouted at a panic._ 答案:atin5Changbaishan is Chinas largest nature reserve and is home for a great diversity of rare plants a
27、nd animals._ 答案:forto五、单元语法v.ing形式作状语1(2019湖南卷)When the clerk saw a kind face wrinkled in an apologetic smile,she stood rooted to the ground,_ (wonder) whether to stay or leave.答案:wondering2_ (tell) to stay at home,he couldnt go out to play with his friends.答案:Having been told3_ (suffer) defeat after defeat,the sufferer began to lose faith in himself.答案:Having suffered4People from all the corners came to the city center,_ (make) it very crowded.答案:making5(2019河南罗山高中模拟)_ (ill) for a few days, she doesnt feel like eating anything.答案:Being ill