1、2019年人教高考英语一轮练习题:必修2U2含答案一、阅读理解。Golden Gate BridgeLocated in San Francisco, the Golden Gate Bridge started in the year 1933 to connect the San Francisco Peninsula with Marin County. It was finally thrown open to public in 1937. It cost more than $ 35 million in the construction. Till the year 1957,
2、the Golden Gate Bridge, at a length of 2,737 meters, was the longest suspension bridge in the world.Brooklyn BridgeThe Brooklyn Bridge is located in Brooklyn. It is one of the oldest bridges in the United States, opened in the year 1883. The length of the bridge is 1,825 meters. The bridge has been
3、featured in several Hollywood movies.George Washington BridgeAlso known as the Hudson River Bridge, the George Washington Bridge which connects Fort Lee to Manhattan came into use in 1931 after a construction period of almost 4 years. It is a twolevel suspension bridge.Mackinac BridgeThis is the thi
4、rd biggest suspension bridge in the world at a length of 8,038 meters. The architect of this bridge was Dr. David B. Steinman who directed the construction of the bridge which started in the year 1954.It was opened to the public in 1957. People using this bridge are charged a certain amount of money
5、.Navajo BridgeLocated in Arizona, this bridge crosses the Colorado River and is almost 250 meters long. The construction of this bridge started in the year 1927, ending two years later, costing $390,000. In the 1990s a second bridge was built which was opened to the public in 2019. The first bridge
6、is still used by pedestrians now.【解题导语】本文是一篇说明文,主要介绍了美国五座著名的大桥。1What do we know about the Golden Gate Bridge?AIt consists of two bridges.BIt costs the least of the five bridges.CIt is the longest suspension bridge in the world.DIt takes about 4 years to complete the construction.D解析:推理判断题。根据第一段中的 “t
7、he Golden Gate Bridge started in the year 1933 to connect the San Francisco Peninsula with Marin County. It was finally thrown open to public in 1937.”可推知,金门大桥的建造时间约有四年,故D项正确。2Which of the following bridges was built the earliest?AGolden Gate Bridge.BBrooklyn Bridge.CGeorge Washington Bridge.DNavajo
8、 Bridge.B解析:细节理解题。由题干关键词“was built the earliest”定位到每座大桥的建造时间;根据文中各座大桥的建造时间可知,布鲁克林大桥是最古老的大桥,故B项正确。3What will you do if you drive across Mackinac Bridge?AHave to pay some money.BUse the second bridge.CCover nearly 250 meters.DSee the statue of Dr. David B. Steinman.A解析:细节理解题。根据第四段尾句“People using this
9、bridge are charged a certain amount of money.”可知,使用麦基诺大桥的人会被收取一定量的钱,故A项正确。二、单句语法填空1As everybody knows, the (lazy) a person is, the more things he needs to do tomorrow.答案:lazier2He admitted (cheat) in the exam.Thats why he was not admitted universities or colleges.答案:cheating/having cheated; to/into3
10、I regret to inform you that your brother is just the one well get someone (replace)答案:to replace4 (compete) more effectively with others, more and more people equip themselves with a higher education.答案:To compete5Her bright clothes always make her stand in a crowd.答案:out6It is a truth finally and u
11、niversally acknowledged that a single woman with brains deserves (have) equal opportunities to men.答案:to have7The project is the charge of an experienced worker.答案:in8The basketball coach, as well as his team, (interview) shortly after the match for their outstanding performance.答案:was interviewed9I
12、f you dont plan to stay there long in the coming holiday, will I.答案:nor/neither10Concerned with their health, many people take exercise (regular) and keep a balanced diet.答案:regularly三、完形填空。I was driving to the grocery store on a warm morning in May.I smiled as I watched the golden sunshine _1_ off
13、the leaves.It was such a _2_ and heavenly time.My calm was broken,_3_,as I rounded a curve(拐弯处)A huge UHaul truck was coming my way several feet over the center line.I swerved as far onto the side of the road as I could to _4_ it.It was followed by not one but two other UHaul trucks just as _5_.I wo
14、ndered if all the stuff inside of them _6_ the same person.I slowed down my car and waited for my heart rate to _7_.It was then that I _8_ a selfstorage business along the side of the highway,building new units for all the people who couldnt fit their _9_ into their houses.I saw a(n)_10_ couple carr
15、ying boxes into one of the units.It seemed _11_ that a couple just out of their teens could already have too much stuff.I lost my own _12_ for owning stuff when a house fire in the middle of the night destroyed everything my family owned.The only thing I had left was the underwear I was wearing.Yet,
16、our whole family had awakened _13_ to escape.In the weeks that followed friends and family gave us a lot of stuff to get us back on our feet,but none of it seemed as _14_ any more.What was important was seeing Moms smile,giving Nana a hug and a kiss,and watching Dad snooze(打盹) in his chair _15_ a ha
17、rd days work.What was important was the stuff of _16_,not the stuff of this world.Since then I have tried to limit the things I would _17_.I didnt want too much stuff to _18_ my life.I wanted to only buy what I needed and to spend my days in learning,growing,and _19_ my family and others.I assumed t
18、hat only by doing so could I make my _20_.1A.appreciatingBreflectingCadmiring Dreleasing2A.refreshing BdelightfulCpeaceful Ddynamic3A.though BtooCanyway Dinstead4A.miss BrejectCignore Ddesert5A.useful BlargeCnew Dgood6A.turned to Breferred toCreacted to Dbelonged to7A.beat BpulseCaccelerate Dfollow8
19、A.noticed BthoughtCdid Destablished9A.furniture BboxesCpossessions Dmaterials10A.old ByoungCmiddleaged Dsmall11A.curious BapparentCcertain Dobvious12A.hope BtalentCfaith Dtaste13A.in return Bin turnCin time Din vain14A.affordable BsignificantCbeneficial Dpractical15A.before BinCafter Dduring16A.mind
20、 BhandChead Dsoul17A.purchase BdonateCwaste Dneed18A.put up Bcrowd upCbring up Dset up19A.helping BabusingCloving Daffecting20A.name BdayCworld Dway【解题导语】本文是一篇记叙文。作者通过讲述驾车途中的所见所感,并联想到自己家中曾经的火灾事件对他自身观念的影响,由此阐述了自己的感受:世上最重要的东西不是物质占有量,而在于精神世界的丰富,只有这样人才能感到快乐。1B根据“the golden sunshine _1_ off the leaves”可知
21、,此处意为“树叶反射出金色的阳光”。reflect“反射”符合语境。appreciate“感激,欣赏”;admire“钦佩,赞赏”;release“释放,发行”。2C根据空前一句中的“smiled”和空后的“heavenly”及下文中的“calm”可知,作者当时的心情是平静愉快的,故peaceful符合语境。refreshing“使人精力充沛的”;delightful“讨人喜欢的,令人愉快的”;peaceful“平静的,宁静的”;dynamic“动力的,有活力的”。3A根据空前的“My calm was broken”可知,空处所在句与上文构成转折关系,故though“可是,不过”符合语境。t
22、oo“太,也”;anyway“不管怎样,无论如何”;instead“相反”。4A根据空前一句中的“truck was coming my way several feet over the center line”可知,作者尽量把车子往路边开来躲开卡车。miss“避开,躲开(不好或讨厌的事)”;reject“排斥,丢掉”;ignore“忽视,不理睬”;desert“遗弃,丢弃”。5B根据上文可知,一辆卡车越过了中心线几英尺向作者的方向驶来,结合语境可知,这辆大卡车后还跟着另外两辆同样大的(large)卡车,故选B。6D根据语境可知,作者不知道三辆卡车上的东西是否属于(belonged to)同
23、一个人。belong to“属于”;turn to“转向,求助于”;refer to“参考,提到”;react to“对作出反应”。7D根据语境可知,作者放慢车速来平静心情调整心率。故follow“跟随,追赶”符合语境。beat“打败,拍打”;pulse“跳动,搏动”;accelerate“加速,增加”。8A该句中的It was then that是强调句型,意思是“就在那时”。作者在平静心情时注意到路旁的一个自助存储公司。notice“注意到”;establish“建立,创办”。9C根据语境可知,这些设备是为那些无法把所有物(possessions)存储到自己的房子里的人而建的。posses
24、sion“所有物,财产”符合语境。furniture“家具,设备”;material“材料”。10B根据空后一句中的“a couple just out of their teens”可知,此处young“年轻的”符合语境。middleaged“中年的”。11A根据该句中的“could already have too much stuff(可能已经拥有太多的东西)”可知,作者对此感到奇怪,故curious“稀奇古怪的”符合语境。apparent“显然的,表面上的”;certain“必然的,有把握的”;obvious“明显的,显然的”。12D根据语境可知,夜半时分一场大火烧毁了作者家中的一切,
25、因此作者不再有拥有(很多)东西的兴趣(taste)。taste“爱好,兴趣”符合语境。hope“希望”; talent“才能,天资”;faith“信仰,信念”。13C根据空前的“had awakened”和空后的“escape”可知,作者全家及时(in time)醒来逃了出去。in return“作为回报”;in turn“反过来,轮流”;in vain“徒劳”。14B根据空后的“What was important was”和空前的“none of it”可知,空处所填词与important意思相同,故significant“重要的,有意义的”符合语境。affordable“买得起的”;be
26、neficial“有益的”;practical“实用的”。15C根据生活常识可知,父亲打盹应该是在一天的艰辛工作之后(after)。16D根据空前的“What was important was the stuff of”及空后的“not the stuff of this world”可知,空处所填词与“this world”形成对比,再结合上文内容可知,作者认为精神世界的丰富更为重要。soul“(人类整体的)精神状况”符合语境。mind“头脑,智力”。17A根据上文中的“not the stuff of this world”可知,作者从此努力限制自己购买(purchase)东西的数量。下
27、文中的“buy”亦是提示,故选A。donate“捐赠”;waste“浪费”;need“需要”。18B根据语境可知,此处表示作者不想让太多的物品充斥自己的生活。故crowd up符合语境。put up“张贴,搭建”;bring up“抚养,养育,提出”;set up“建立”。19C根据空后的“my family and others”可以推断此处意为“爱我的家人和他人”,故选C。abuse“滥用”;affect“影响”。20B根据语境可知,此处表示只有这样做作者才能开心。make sb.s day为固定用法,意为“使某人非常高兴”。四、单句改错1Not only he interested in
28、 America literature, but also his students are beginning to show interest in it. 答案:在he前加is2Although we have trouble without end, we win victory one after other. 答案:otheranother3Who will take the charge of the company after the manager retires? 答案:去掉第一个the4What a bargain! The price of this dress is
29、not half as many as that of the skirt. 答案:manymuch5I am going to London and my sister is going as well as. 答案:去掉well后的as五、单元语法一般将来时的被动语态1(2019上海卷)I really hope that my article (publish) in a newspaper someday.答案:will be published2(2019四川卷)More expressways (rebuild) in Sichuan soon to promote the loc
30、al economy.答案:will be rebuilt3(2019安徽卷)It is reported that a space station (build) on the moon in years to come.答案:will be built4The flood has caused a lot of damage to that area and the figures of the missing (publish) shortly.答案:will be published5Nothing (do) because no one in authority takes the matter seriously.答案:will be done