1、2014 新课标高考总复习 英语(WY)欢迎来到英语课堂2014 新课标高考总复习 英语(WY)2014 新课标高考总复习 英语(WY)“人与自然和谐发展”是时代的主题,生态环保的话题也越来越多地出现在新试题中。在命题方面有以下趋势:1题材:强调人与自然和谐发展。2选材:关注人、自然的生态现状和未来发展。3命题:形式多样,突出整体理解,合理推断。2014 新课标高考总复习 英语(WY)2014 新课标高考总复习 英语(WY)A_possible_solution_to_global_warming_may_be_further_away_than_ever,_according to a ne
2、w report published in the journal Nature.Scientistsmeasuring how much of the greenhouse gas carbon dioxide is locked away in the deep ocean by plankton when it dies found that it was significantly less than previous estimates.Plankton is a natural sponge(海绵)for carbon dioxide.It occurs naturally in
3、the ocean and its growth is stimulated by iron which it uses to photosynthesise(光合作用)and grow.When plankton dies it sinks to the bottom of the ocean locking away some of the carbon it has absorbed from the atmosphere.Fertilising plankton by the artificial addition of iron has long been proposed as a
4、 potential way to geoengineer the removal of carbon dioxide from the atmosphere.2014 新课标高考总复习 英语(WY)Researchers analysed an area of the Southern ocean known to be naturally rich in iron and their report reveals that the amount of carbon sequestered(隐藏)to the deep ocean for a given input of natural i
5、ron falls far short of previous geoengineering estimates.This has serious implications for proposals to influence climate change through iron fertilisation of the sea.Yet some researchers believe that the theory should not be discounted and that more research is needed.Dr Gary Fones is a marine biog
6、eochemistat the University of Portsmouths School of Earth and Environmental Science.He was part of the team which carried out the study around the Crozet islands in the Southern ocean.He said:“We know that carbon is transported to the deep ocean and seabed(海底)via the plankton,but the question is how
7、 much and for how long?”The combined results of all the studies undertaken so far indicate that there could be other factors influencing the amount of carbon exported.2014 新课标高考总复习 英语(WY)1Which statement of the following is the closest to the underlined sentence in the meaning?APeople will never sol
8、ve the problem of global warming.BA solution to the problem of global warming is more effective than ever.CIt has been found to solve the problem of global warming.DThere is still a long way to go to solve the problem of global warming.2014 新课标高考总复习 英语(WY)2According to the passage,what does plankton
9、 use to grow?ACarbon dioxide.BIron.CPhotosynthesise.DSea water.3.In which section of a newspaper can you probably find this article?AEntertainment ReportBSociety News CScientific ExplorationDAdvertisement Information2014 新课标高考总复习 英语(WY)4Which of the following statements is NOT true?AResearchers orig
10、inally thought that the Southern Ocean is rich in iron resources.B Plankton can easily absorb carbon dioxide,which occurs naturally in the ocean.CThere couldnt be other factors influencing the amount of carbon exported except plankton.DWhen plankton dies it sinks to the bottom of the ocean locking a
11、way some of the carbon.2014 新课标高考总复习 英语(WY)5In the last paragraph,quote Dr Gary Fones words in order to show that _.Athe number of carbon which is transported to the deep ocean and seabed is still further studiedBthe way of carbon which is transported to the deep ocean and seabed is still further st
12、udiedCthe time of carbon which is transported to the deep ocean and seabed is still further studiedDthe factors of carbon which is transported to the deep ocean and seabed is still further studied2014 新课标高考总复习 英语(WY)【语篇解读】本文是发表在自然杂志上的一份新的报告,根据报告的内容可知,找到解决全球变暖的办法可能会比以往任何时候都遥远。还有大量的工作要做。1D细节理解题。根据下文第三
13、段最后一句话“This has serious implications for proposals to influence climate change through iron fertilisation of the sea.”的阐述,可知由于浮游生物靠铁来生长,它锁定了大量的铁,已严重影响了一些通过海洋里丰富的铁资源来影响气候变化的建议。可知这个方法行不通,故人们还有很长的路要走,故答案为D。2B细节理解题。根据文章第二段中“its growth is stimulated by iron which it uses to photosynthesise(光合作用)and grow”
14、可知,浮游生物的成长是靠它用来光合作用和成长的铁来刺激的,故答案为B。2014 新课标高考总复习 英语(WY)3C文章归属题。纵观全文这是一篇报道寻找解决全球变暖的一种解决方法,属于科技探索类内容,而非娱乐报导,社会新闻和广告信息,故答案应该是C。4C细节判断题。根据文章第三段“Researchers analysed an area of the Southern ocean known to be naturally rich in iron”可知A选项正确,根据第二段中“Plankton is a natural sponge(海绵)for carbon dioxide”可知选项B表述正
15、确,根据文章最后一句话“so far indicate that there could be other factors influencing the amount of carbon exported.”可知 C选项表述错误,从第二段“When plankton dies it sinks to the bottom of the ocean locking away some of the carbon”可知D表述也正确,故答案为C。5A细节理解题。根据博士的话“but the question is how much and for how long”可知答案为A。2014 新课标高考总复习 英语(WY)【难句分析】原文 It occurs naturally in the ocean and its growth is stimulated by iron which it uses to photosynthesise(光合作用)and grow.译文 这个在海洋里自然发生,并且浮游生物的成长是靠它用来光合作用和成长的铁来刺激的。分析 本句中which it uses to photosynthesise(光合作用)and grow为定语从句,先行词为iron。2014 新课标高考总复习 英语(WY)本小节结束请按ESC键返回2014 新课标高考总复习 英语(WY)