1、课时跟踪练(一) Warming Up & Reading Pre-reading.阅读理解AThe origins of the Christmas traditions are the most fascinating of any holiday. All our favorite activities can be traced (追溯) back to specific points in history, and knowing how these things came about just makes celebrating Christmas much more wonder
2、ful.The original Nicholas was born in 280 AD. in the small country of Lycia, which is now part of modern Turkey. Nicholas became first a priest (牧师) and then a bishop (主教) in the early Christian church. The first paintings of him show Nicholas wearing the clothes of a Christian bishop red decorated
3、with white. When we see Santas suit today, were still seeing the two kinds of colors.Nicholas became famous for giftgiving. In the early fourth century, a legend began to spread about Nicholas coming at night to the home of three poor girls who did not have money and therefore could not get married.
4、 While the girls slept, Nicholas left gold coins in their stockings, which were drying by the fire. Thats how the tradition of Santa filling stockings got its start.In 1841, Santa first appeared at a department store in Philadelphia. This Santa tried to climb down a chimney to impress the children w
5、ho were watching, but he got stuck halfway down. In 1890, department store Santas began appearing all over America, especially on the East Coast around Boston. Parents in other countries joined together and hired passenger trains to take their families to see these Santas.At the same time, Ralph E.
6、Morris of the New England Telephone Company suggested that strings of lights be hung on Christmas trees. After all, lights would be much safer than candles. Our modernday image of Santa as a fat man is based on ads of the CocaCola company in the 1930s. Artist Hans Sundblom used a retired salesman na
7、med Les Prentice as his model. 语篇解读:本文为记叙文。圣诞节传统的起源是所有节日中最吸引人的,人们了解这些起源也是为了使圣诞节过得更美妙。1What can we learn from Paragraph 1?AChristmas is the most important holiday.BThe traditions of Christmas are based on facts.CThere was not any record of Christmas in the past.DMore and more people begin to celebrat
8、e Christmas.解析:选B推理判断题。由第一段可知,我们喜欢的任何圣诞节传统都可以追溯到历史上特定的由来,并且知道这些活动是如何产生的。由此可推知,这些传统都是建立在事实之上的。2What do we know about Nicholas?AHe set up the first Christian church.BHe was called Santa Claus when he was born.CHis clothes are similar to Santas suit in color.DHis image is the same as the modernday Sant
9、a.解析:选C推理判断题。由第二段“.red decorated with white. When we see Santas suit today, were still seeing the two kinds of colors.”可知,尼古拉斯第一批画像中穿着基督教主教的衣服红色镶有白色的衣服。在如今圣诞老人的装扮中,我们看到的仍然是这两种颜色。3Three poor girls are mentioned to _.Aprove that Nicholas used to be a rich manBtell of the origin of Santa filling stocki
10、ngs Cshow Christmas was set up mainly for the poorDdescribe a famous story in the early fourth century解析:选B细节理解题。由第三段“Thats how the tradition of Santa filling stockings got its start.”可知,提到三个穷苦女孩是为了讲述圣诞老人把礼物放进袜子这一传统的由来。4What can we infer from the last two paragraphs?ASanta didnt become popular until
11、 the year 1890.BCandles have never been used on Christmas trees.CThe CocaCola company designed the image of Santa.DSanta began giving gifts by climbing down chimneys in 1841.解析:选A推理判断题。由倒数第二段可知,1890年,圣诞老人百货商场盛行于美国,尤其是在波士顿的东海岸。世界各地的家长一起带着家人,坐着租来的旅客列车观赏这些圣诞老人。由此可知,圣诞老人于1890年开始流行。BYou can deal with win
12、ter in two ways: Escape it or embrace it. Watching people dive into snow in nothing but bathing suits and boots Im guessing these people choose to do the latter.The seasonal madness is part of the Quebec Winter Carnival, now in its 62nd year, said to be the worlds largest winter festival. About a ha
13、lfmillion people each year come to Quebec City to delight in frigid (寒冷的) fashion.“We embrace winter,” said Paule Bergeron of Quebec City Tourism.“Its time to play.” The carnival runs from Jan. 29 to Feb. 14, with dozens of events. I went last year for a few frigid days, staying at the Hilton Quebec
14、, in the thick of the downtown action. Families are a big part of the carnival. What attract kids are things like icefishing at a manmade pond stocked with fish, where if you catch something, you can pay to have it smoked and eat it, or donate it to a food bank.Its a good chance to experience the cu
15、lture of this Europeanfeeling city, and nowhere is more evident than in Bonhomme, the carnivals goodwill ambassador, a living avatar (化身) in the form of a giant snowman with a human inside gliding (滑行) around the festivities.There are two night parades at the carnival. I attended the second one last
16、 year, the night before the carnivals close. The streets were lined with thousands of people in a gentle snow and bitter cold, watching local dancers and school groups glide by. In the end, Bonhommes float came into view, and kids in the crowd went crazy. As the parade ended, thousands followed behi
17、nd it, becoming part of the Quebec Winter Carnivals magic and madness. And with a cup of milk in my hand, I realized that for once, not only did I not mind winter, I embraced it.语篇解读:本文为说明文。作者亲历了魁北克冬季狂欢节的盛况,感受了人们冬天的激情和活力。5Which of the following is TRUE about the Quebec Winter Carnival?AIt is held to
18、 attract visitors.BIt has a history of less than 60 years.CIt is mainly intended to entertain kids.DIt is the largest winter festival in the world.解析:选D细节理解题。由第二段“. said to be the worlds largest winter festival.”可知,魁北克冬季狂欢节是世界上最大的冬季节日。6Who is Bonhomme?AIt is a giant snowman.BIt is a famous star in Q
19、uebec.CIt is the goodwill ambassador of the carnival.DIt is the organizer of the Quebec Winter Carnival.解析:选C细节理解题。由倒数第二段“the carnivals goodwill ambassador”以及“in the form of a giant snowman with a human inside”可知, Bonhomme 是狂欢节的形象大使,是由人装扮的雪人。7We can infer from the last paragraph that _.Akids love to
20、 see BonhommeBthe carnival ends with two paradesCthe parades are the maddest part of the carnivalDpeople attend the parades mainly to see Bonhomme解析:选A推理判断题。由最后一段“In the end, Bonhommes float came into view, and kids in the crowd went crazy.”可知,孩子们看到Bonhomme 都激动不已,由此可知,孩子们喜欢看Bonhomme。CIt should come
21、as no surprise that kids are spending a lot of time in front of screens. According to a new study, teens from 8 to 12 years of age spend an average of fourandahalf hours each day watching TV or using a digital device. For teens from 13 to 18, the average is sixandahalf hours. But those numbers hide
22、a bigger, more complex picture.Common Sense Media conducted the study. Here are some truths and some myths (错误看法) that the study revealed:Truth 1: Some teens spend too much time looking at screens.Young people are still spending time watching television, especially tweens. One in five tweens uses sc
23、reen media more than six hours each day, and 18% of teens are looking at their screens for more than 10 hours a day.Myth 1: This is the end of reading.While the average time young people spend reading, either in print or on a screen, is only 30 minutes per day, kids who took the survey say reading i
24、s one of their favorite activities.Truth 2: Boys prefer video games; girls prefer social media.Among tween boys, 71% enjoy playing video games, twice as many as tween girls. And while more than 25% of teen boys list playing video games as their favorite media activity, only 2% of teen girls do. Teen
25、 girls, meanwhile, spend about 40 minutes more each day on social media than boys do.Myth 2: The Digital Revolution is making young people more creative than ever.Tweens spend an average of five minutes and teens nine minutes per day making something creative with all their digital tools, whether it
26、s art, music, or writing.语篇解读:本文为说明文。本文介绍了一项关于青少年使用现代技术和社交媒体的调查结果。8From the survey, we can conclude that _.Akids dont like reading any moreBteen boys prefer sports to social mediaCkids are becoming much more creativeDmore tween girls like video games than teen girls解析:选D细节理解题。由Truth 2 中的介绍可知,812岁的女孩
27、有35.5%喜欢电子游戏,而1318岁的女孩只有2%喜欢电子游戏。9The text is mainly developed by _.Agiving examplesBlisting figuresCanalyzing causes Dfollowing time order解析:选B推理判断题。由文中各处出现的数字可知,本文主要以列数据的方式展开的。10What is the text mainly about?AThe survey of social media.BThe facts about kids and sports.CThe truth about kids and tec
28、hnology.DThe myth about teens and technology.解析:选C主旨大意题。本文主要介绍了一项关于青少年使用现代技术和社交媒体的调查结果。.阅读七选五Every day can be a fresh, new beginning this is very important if you had a difficult day before. By starting with a positive attitude, you can face the challenges of the day in a good state of mind. _1_Exer
29、cise. Exercising is one of the best methods to start your day for your mind as well as the body. _2_ In addition, it also reduces stress and improves your metabolism (新陈代谢). So go for a walk, go for a bike ride, or go to the gym in the morning.Organize yourself. _3_ Make a todo list and make an effo
30、rt to follow it. It will keep you organized and make your day easier. However, make sure that your todo list is manageable. There are only so many things you can do in a day.Smile. Starting your day by acting the way you want to feel can help you be more positive. _4_ The easiest thing to do is smil
31、e. Just smile because you are alive and you can. Watch or listen to something humorous so you can laugh. It makes you feel positive and really good about yourself and the world that surrounds you.Keep important items in the same place. To make mornings less busy, start a habit keeping your important
32、 items in one easily accessible place. _5_ This way, you are never looking for that lost item when you are running behind.AWrite down the tasks for the day.BTry other actions to get yourself to feel happier.CTry some of the following tips to start your day right.DPut your keys, wallet, purse, and ot
33、her important items there.EInstead of rushing through the morning, go slow and take your time.FIt increases brain function, which can help you get a jumpstart on the day.GIf you feel annoyed or tired, do something physical to make yourself feel happy.语篇解读:本文为说明文。如何开始新的一天呢?本文提出了一些实用的建议。1选C由下文给出的一些开始新的一天的建议可判断选C项。2选F由后一句可推断此处说明运动的作用,故选F项。3选A由后一句“Make a todo list and make an effort to follow it.”可知,该空建议写下任务。4选GG项中的“make yourself feel happy”与本段中“smile”相吻合。5选DD项中的“keys, wallet, purse, and other important items”与本段中“important items”相吻合。