收藏 分享(赏)

2020届高考英语二轮复习题型专练:完形填空(故事类) WORD版含答案.doc

上传人:a**** 文档编号:404407 上传时间:2025-11-30 格式:DOC 页数:14 大小:56KB
下载 相关 举报
2020届高考英语二轮复习题型专练:完形填空(故事类) WORD版含答案.doc_第1页
第1页 / 共14页
2020届高考英语二轮复习题型专练:完形填空(故事类) WORD版含答案.doc_第2页
第2页 / 共14页
2020届高考英语二轮复习题型专练:完形填空(故事类) WORD版含答案.doc_第3页
第3页 / 共14页
2020届高考英语二轮复习题型专练:完形填空(故事类) WORD版含答案.doc_第4页
第4页 / 共14页
2020届高考英语二轮复习题型专练:完形填空(故事类) WORD版含答案.doc_第5页
第5页 / 共14页
2020届高考英语二轮复习题型专练:完形填空(故事类) WORD版含答案.doc_第6页
第6页 / 共14页
2020届高考英语二轮复习题型专练:完形填空(故事类) WORD版含答案.doc_第7页
第7页 / 共14页
2020届高考英语二轮复习题型专练:完形填空(故事类) WORD版含答案.doc_第8页
第8页 / 共14页
2020届高考英语二轮复习题型专练:完形填空(故事类) WORD版含答案.doc_第9页
第9页 / 共14页
2020届高考英语二轮复习题型专练:完形填空(故事类) WORD版含答案.doc_第10页
第10页 / 共14页
2020届高考英语二轮复习题型专练:完形填空(故事类) WORD版含答案.doc_第11页
第11页 / 共14页
2020届高考英语二轮复习题型专练:完形填空(故事类) WORD版含答案.doc_第12页
第12页 / 共14页
2020届高考英语二轮复习题型专练:完形填空(故事类) WORD版含答案.doc_第13页
第13页 / 共14页
2020届高考英语二轮复习题型专练:完形填空(故事类) WORD版含答案.doc_第14页
第14页 / 共14页
亲,该文档总共14页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、 高考资源网() 您身边的高考专家1、 On August 26, 1999, New York City was struck by a terrible rainstorm. The rain caused the streets 1 and the subway system almost came to a stop. Unfortunately, this happened during the morning rush hour. Many people who were going to work were 2 to go home. Some battled to 3 a ta

2、xi or to get on a bus. Still others faced the 4 bravely, walking miles to get to work. I 5 to be one of people on the way to work that morning. I went from subway line to subway line only to find that most 6 had stopped. After making my way 7 crowds of people. I finally found a subway line that was

3、8 . Unfortunately, there were so many people waiting to 9 the subway that I could not even get down the stairs to the 10 . So I took the train going in the opposite direction, and then switched back to the downtown train. Finally, after what seemed like forever, the train 11 my stop. Then I had to w

4、alk several blocks in the increasingly heavy rain. When I got to my office, I was 12 through, exhausted and 13 . My co-workers and I spend most of the day drying off. When it was 5:00 pm, I was ready to go home. I was about to turn off my computer 14 I received an email from Garth, my Director: I wo

5、uld like to thank all of you who made the effort and 15 reported to work. It is always reassuring (令人欣慰), at times like these, when employees so clearly show their 16 to their jobs. Thank you. Garths email was short, but I learned more from that 17 message than I ever did from a textbook. The email

6、taught me that a few words of 18 can make a big difference. The rainstorm and the traffic 19 had made me tired and upset. But Garths words immediately 20 me and put a smile back on my face.1.A.breakB.floodC.sinkD.crash2.A.forcedB.refusedC.adjustedD.gathered3.A.orderB.payC.callD.search4.A.climateB.sc

7、eneryC.stormD.burden5.A.usedB.promisedC.deservedD.happened6.A.practiceB.routineC.processD.service7.A.toB.throughC.overD.for8.A.operatingB.cyclingC.turningD.rushing9.A.checkB.carryC.findD.board10.A.streetB.groundC.floorD.platform11.A.pausedB.crossedC.reachedD.parked12.A.wetB.weakC.sickD.hurt13.A.asha

8、medB.discouragedC.surprisedD.puzzled14.A.whileB.whenC.whereD.after15.A.hardlyB.casuallyC.absolutelyD.eventually16.A.devotionB.donationC.connectionD.reaction17.A.accurateB.urgentC.briefD.humorous18.A.promiseB.appreciationC.adviceD.guidance19.A.troublesB.signalsC.rulesD.signs20.A.correctedB.supportedC

9、.amazedD.refreshed2、A lovely little girl was holding two apples with both hands.Her mum came in and. 1 asked her little daughter with a smile:“my sweetie,could you give your mum one of your two apples?”The girl looked 2 at her mum for some seconds,then she suddenly took a quick 3 on one apple,and th

10、en quickly on the other.The mum feIt the smile on her face 4 .She tried hard not to show her 5 .Then the little girl handed one of her 6 apples to her mum,and said:mummy,here you are.This is the 7 One. No matter who you are,how experienced you are,and how knowledgeable you think you are,always 8 jud

11、gment.Give others the privilege to 9 themselves.What you see may not be the 10 .Never conclude for others.Which is why we should never only 11 the surface and judge others without understanding them 12 .Those who like to pay the bill,do so not because they are loaded,but because they value 13 above

12、money.Those who 14 first after a fight,do so not because they are wrong but because they value the people around them.Those who often text you,do so not because they have 15 better to do but because you are in their heart.One day,all of us will get 16 from each other;we will miss our conversations o

13、f everything & nothing;the 17 that we had.Days will pass by,months,years, 18 this contact becomes rareOne day our children will see our 19 and ask“Who are these people?”And we will smile with invisible tears because a heart is touched with a strong word and you will say:“ 20 WAS THEM THAT I HAD THE

14、BEST DAYS OF MY LIFE WITH”1.A.quicklyB.softlyC.curiouslyD.sadly2.A.upB.downC.outD.around3.A.lookB.tasteC.biteD.try4.A.remainB.riseC.speedD.freeze5.A.satisfactionB.disappointmentC.amusementD.confusion6.A.rottenB.desertedC.splitD.bitten7.A.sweeterB.biggerC.fresherD.juicier8.A.offerB.delayC.stopD.pass9

15、.A.criticizeB.reflectC.explainD.introduce10.A.resultB.purposeC.attemptD.reality11.A.work outB.hold upC.focus onD.give up12.A.firstB.lastC.wrongD.little13.A.friendshipB.materialC.billD.surface14.A.sacrificeB.sufferC.surviveD.apologize15.A.somethingB.nothingC.everythingD.anything16.A.lostB.retiredC.se

16、paratedD.divorced17.A.talksB.argumentC.dreamsD.contradict18.A.untilB.whenC.thoughD.after19.A.articlesB.storiesC.telephonesD.pictures20.A.WHATB.ITC.THATD.SUCH3、When I was six years old, my parents and I were in London for a one­month vacation. One day when my mother and I were 1 down Oxford Stree

17、t, I felt too 2 to walk any more, so I asked my mother to take the subway.At first, she 3 to take it because she said the weather was very 4 and it was better to walk. I started 5 . She told me to stop immediately, but I didnt pay attention to what she was 6 . For about an hour, I didnt stop crying.

18、 My mother became very 7 with me. I didnt stop. I just ran away from her. I ran as 8 as I could.The street was really crowded, so she couldnt 9 me. Then, I entered one of the biggest shops. There was a coffee house on the second floor. I went 10 , sat in a chair, and started crying again. All of the

19、 people in the coffee shop came around me.They were 11 to me, but I didnt understand English at all. After that, they 12 the police station, and a policeman came to the coffee shop. He tried to talk to me, but I just 13 crying. Then he took the small bag that I was 14 , opened it and found my hotel

20、address and 15 number. When he phoned the hotel, my 16 answered the phone.In the end, the policeman took me to the 17 . My father was standing in front of the hotel door. He talked to the policeman, and then he asked me what had 18 and where my mother was. I told him everything, and I also told him

21、that I was 19 that my mother was very angry with me.When my mother came back, she was crying. But when she saw me, she hugged me and kissed me. She talked to my father about everything. 20 of them told me not to do anything like that in the future because maybe one day I wouldnt find anyone to help

22、me. They wouldnt forgive me if I did it again.1.A.runningB.walkingC.visitingD.driving2.A.tiredB.madC.happyD.sad3.A.agreedB.refusedC.suggestedD.managed4.A.horribleB.windyC.niceD.cold5.A.talkingB.laughingC.singingD.crying6.A.hearingB.regardingC.thinkingD.saying7.A.angryB.strictC.satisfiedD.familiar8.A

23、.excitedlyB.slowlyC.quicklyD.carelessly9.A.searchB.educateC.forgiveD.follow10.A.outsideB.insideC.uponD.down11.A.advisingB.talkingC.listeningD.coming12.A.calledB.rememberedC.measuredD.left13.A.stoppedB.preferredC.regrettedD.continued14.A.catchingB.carryingC.gainingD.buying15.A.plateB.luckyC.phoneD.li

24、cence16.A.motherB.guideC.fatherD.waiter17.A.hotelB.shopC.streetD.station18.A.forgottenB.happenedC.damagedD.lost19.A.worriedB.concernedC.afraidD.angry20.A.NoneB.EitherC.NeitherD.Both4、阅读下面短文,掌握其大意,从每题所给的A、B、C、D 四个选项中,选出最佳选项。A boy walked into a candy store with his father and since he was just 6 years

25、 old, he was surprised by so many candies on offer. “Its amazing. What should I 1 ?” he asked himself. “Come on, son, we dont have much2 . I have to attend an important meeting,” his dad said.“These are all my3 and I dont know what to choose.” He picked up some bags and then put them4 . He couldnt m

26、ake up his mind. “5 , son, we have no time. Im very6 ,” his dad said. So the boy ran around the store7 again. His eyes moved from one bag to another,8 all of the sweets looked so good and he couldnt make up his mind.9 , the dad had enough. He caught his son by the hand and they 10 the store empty-ha

27、nded. The boy 11 . He wanted them all, but ended up with 12 because he couldnt choose just one.Some of us are that boy. The 13 is that candy store. We have a great number of choices available(可得到的) to us, but if we dont make a(n) 14 about our jobs, education, relationships, marriage or other 15 thin

28、gs, we will end up empty-handed. Sometimes we worry about making the 16 choice. What if we 17 the direction that we take and its too late to go back? We dont have to 18 this. How do we 19 whether it is good or not if we dont make a choice? The bigger20 is that we make no decision at all and end up g

29、oing nowhere and doing nothing.1.A.thinkB.chooseC.sayD.make2.A.timeB.moneyC.interestD.power3.A.secretsB.ideasC.favoritesD.away4.A.backB.awayC.inD.aside5.A.Hold onB.Come overC.Hurry upD.Go on6.A.busyB.tiredC.stressfulD.patient7.A.carefullyB.quicklyC.quietlyD.nervously8.A.andB.orC.thoughD.but9.A.Lucki

30、lyB.FinallyC.CertainlyD.Hopefully10.A.got hold ofB.checked withC.searched forD.walked out of11.A.returnedB.waitedC.criedD.understood12.A.nothingB.fearC.peaceD.fun13.A.skyB.schoolC.worldD.company14.A.decisionB.planC.guessD.ending15.A.simpleB.importantC.commonD.good16.A.rightB.greatC.wrongD.difficult1

31、7.A.regretB.changeC.acceptD.face18.A.work outB.deal withC.look intoD.worry about19.A.doubtB.explainC.expectD.know20.A.differenceB.gameC.dangerD.fact5、One night, when I was eight , my mother gently asked me a question I would never forget.“Sweetie, my company wants to1 me but needs me to work in Braz

32、il.This is like your teacher telling that youve done2 and allowing you to skip a grade(跳级), but youll have to3 your friends.Would you say yes to your teacher?” She gave me a hug and asked me to think about it.I was puzzled.The question kept me4 for the rest of the night. I had said “yes” but for the

33、 first time, I realized the5 decisions adults had to make.For almost four years, my mother would call us from Brazil every day.Every evening Id6 wait for the phone to ring and then tell her every detail of my day.A phone call, however, could never replace her7 and it was difficult not to feel lonely

34、 at times.During my fourth-grade Christmas break, we flew to Rio to visit her.Looking at her large8 apartment, I became9 how lonely my mother must have been in Brazil herself.It was then10 I started to appreciate the tough choices she had to make on11 family and work. 12 difficult decisions, she use

35、d to tell me, you wouldnt know whether you make the right choice, but you could always make the best out of the situation, with passion and a13 attitude.Back home , I 14 myself that what my mother could do, I could, too.If she15 to live in Rio all by herself, I, too, could learn to be16 .I learn how

36、 to take care of myself and set high but achievable17 .My mother is now back with us.But I will never forget what the18 has really taught me.Sacrifices 19 in the end.The separation between us has proved to bea20 for me.1.A.attractB.promoteC.surpriseD.praise2.A.littleB.muchC.wellD.wrong3.A.leaveB.ref

37、useC.contactD.forgive4.A.explainingB.sleepingC.wonderingD.regretting5.A.poorB.timelyC.finalD.tough6.A.eagerlyB.politelyC.nervouslyD.curiously7.A.patienceB.presenceC.intelligenceD.influence8.A.comfortableB.expensiveC.emptyD.modern9.A.interested inB.aware ofC.doubtful aboutD.satisfied with10.A.whenB.w

38、hereC.whichD.that11.A.abandoningB.balancingC.comparingD.mixing12.A.Depending onB.Supplied withC.Faced withD.Insisting on13.A.differentB.friendlyC.positiveD.general14.A.criticizedB.informedC.warnedD.reminded15.A.managedB.offeredC.attemptedD.expected16.A.gratefulB.energeticC.independentD.practical17.A

39、.examplesB.limitsC.rulesD.goals18.A.questionB.experienceC.historyD.occasion19.A.pay offB.come backC.run outD.turn up20.A.blessingB.gatheringC.failureD.pleasure 答案以及解析1答案及解析:答案:1.B; 2.A; 3.C; 4.C; 5.D; 6.D; 7.B; 8.A; 9.D; 10.D; 11.C; 12.A; 13.B; 14.B; 15.D; 16.A; 17.C; 18.B; 19.A; 20.D解析:1.从作者给出的信息看,

40、暴风雨造成的是洪水灾害, 故B项正确。break中断,休息;sink下沉;crash碰撞,明显不合题意。2.根据文章细节。暴风雨发生时,正是上午上班高峰期,突遇暴雨,很多人“被迫(be forced to.)”回家,所以选A项。3.此处是对暴风雨中的人们细节描写。根据上下文, 突遇暴风雨,一些人被迫回家(说明难以上班),也有一些人叫出租车或者公共汽车去上班。故用call a taxi。4.作者用still(甚至、更)表示递进。句意:其他人其至勇敢地面对这场“暴风雨”,步行数英里去上班。climate气候;scenery 风景;Burden负担,这三个选项明显不合句意,所以选C项。5.此处是承上

41、启下,而从该句开始“我”的故事:“暴风雨发生时我碰巧在去上班的路上,happen to do sth.碰巧做某事;used to do sth.过去常常做某事;promised to do sth.答应做某事;deserved to do sth.值得做某事。D项为最佳答案。6.从前面给出的信息看。暴雨成灾,交通不便,I went from subway line to subway line only to find that most service had stopped的意思是“我结果发现大多数地铁已经停止服务了”。practice实践;routine线路;process过程,明显不合

42、此处句意。7.make ones way“克服困难做某事”,through crowds of people“通过拥挤的人群所以本题选择B项。8.从上文看,大多数地铁已经停运了。“.I finally found a subway line that was operating.”意为:我最后终于发现了一辆地铁还在运行。动词opiate在此处的意思是“(车)运行、操作”,因此选A项。9.board the subway的意思是“登上地铁”,所以选D项。check核对,检査;carry携带;find发现,不符合文章内容。10.从前面分析看等车的人太多,我甚至连到站台的机会也没有。这是细节推理,想

43、坐地铁,应到“站台”,而不是“大街(A项);“地面”(B项);“楼层(C项),因此选D项。11.本题考査动词词义辨析。从上文看,费尽周折,火车(最后终于)到站,应该用reach the stop.所以选C:项。12.从前面信息句“Then I had to walk several blocks in the increasingly heavy rain. ”以及文章情节推断,当我终于到办公室时,我的衣服全湿透了,所以选A项。13.结合当时的“狼狈”情形,以及前面wet,exhausted 可知心理上有点“失望(discouraged)”。ashamed感到羞耻的; surprised吃惊的

44、;puzzled困惑的,不解的,明显不合题意。14.这里考査be about to do sth. when.“正要做某事的时候,这时突然”,因此选B项。15.文章意为“我非常感谢你们所有的人费尽周折,而(最后)终于前来(公司)上班”,所以选D项。eventually “最后, 终于”。16.devotion to their jobs 忠于职守。donation 捐赠; connection联系;reaction反应,回应,均不合题意,所以选A项。17.前面有信息词short,故选brief “简短的”。18.短语 a few words of appreciation 的意思是“一些赞美之

45、词”。从上下文看,领导简短的表扬改变了“我”的心境,说明“赞美”的重要性,所以选B项。19.由空格后.had made me tired and upset. ”以及前面的rainstorm判断,这里是“交通麻烦/困难”。所以选A项。20.领导表扬、鼓励的话语让我“精神振奋”。correct改正;support支持;amaze使惊愕,不符合题意,所以选D项。 2答案及解析:答案:1.B; 2.A; 3.C; 4.D; 5.B; 6.D; 7.A; 8.B; 9.C; 10.D; 11.C; 12.A; 13.A; 14.D; 15.B; 16.C; 17.C; 18.A; 19.D; 20.B

46、解析:1.考查副词的词义辨析和语境理解.母亲进来后温柔得问她.quickly 快速地;softly 温柔地;curiously 好奇地;sadly伤心地.根据语境可知,答案选B.2.考查动词短语中副词的搭配和语境理解.女孩抬起脸来看了母亲一会.look up抬头看.根据语境可知,答案选A.3.考查动词的词义辨析和语境理解.她突然咬了口苹果然后又咬了一口另一个苹果.根据语境可知,答案选C.4.考查动词的词义辨析和语境理解.妈妈感到脸上的笑容顿时僵住.freeze冰冻,remain 保持;rise 上升;speed加速.根据语境可知,答案选D.5.考查名词的词义辨析和语境理解.她尽量不表现出自己的

47、失望.satisfaction满意;disappointment 失望;amusement 娱乐;confusion困惑.根据语境可知,答案选B.6.考查形容词的词义辨析和语境理解.小女孩把她咬过的一个苹果给了妈妈.bitten为过去分词作定语.rotten 腐烂的;deserted 遗弃的;split 撕裂的.故答案选D.7.考查形容词的比较级辨析和语境理解.小女孩说:妈妈,给你,这个更甜一些.根据语境可知,答案选A.8.考查动词的词义辨析和语境理解.无论你多么有知识,不要急于下决断,delay耽搁,延后.根据语境可知,答案选B.9.考查动词的词义辨析和语境理解.给予他人解释的特权.crit

48、icize 批评;reflect 反射;explain 解释;introduce介绍.根据语境可知,答案选C.10.考查名词的词义辨析和语境理解.你所看到的不一定真实.result 结果;purpose 目的;attempt 尝试;reality现实.根据语境可知,答案选D.11.考查动词短语的词义辨析和语境理解.这就是为什么我们不能仅仅聚焦于表面,在没有事先理解的情况下判断他人.work out 算出;hold up 举起;focus on 聚焦;give up放弃.根据语境可知,答案选C.12.考查形容词的词义辨析和语境理解.first 首先;last 最后;wrong 错误的;littl

49、e小的.根据语境可知,答案选A.13.考查名词的词义辨析和语境理解.首先付账的是因为与钱相比更看重友谊.根据语境可知,答案选A.14.考查动词的词义辨析和语境理解.一场争吵过后,首先道歉的是因为他们看重自己周边的人.sacrifice 牺牲;suffer遭受;survive幸存;apologize道歉.根据语境可知,答案选D.15.考查代词的词义辨析和语境理解.经常给你发短信的并不是因为他们没有事情可做,而是因为他们心中有你.根据语境可知,答案选B.16.考查动词的词义辨析和语境理解.我们彼此终将分开,separate把分开.根据语境可知,答案选C.17.考查名词的词义辨析和语境理解.我们共同

50、拥有过的梦想.根据语境可知,答案选C.18.考查连词的词义辨析和语境理解.一天天,一月月,一年年终将过去,知道我们的联系变得稀少.根据语境可知,答案选A.19.考查名词的词义辨析和语境理解.有一天,我们的孩子会看着我们的照片,问:这是谁?根据语境可知,答案选D.20.考查代词的词义辨析和语境理解.本句是一个强调句,强调宾语them.根据语境可知,答案选B. 3答案及解析:答案:1.B; 2.A; 3.B; 4.C; 5.D; 6.D; 7.A; 8.C; 9.D; 10.B; 11.B; 12.A; 13.D; 14.B; 15.C; 16.C; 17.A; 18.B; 19.C; 20.D解

51、析:1.根据下文的“to walk any more”可知“我们”是在步行,故B正确。2.“我”感觉太疲惫了,不想再走了。3.根据下文的“better to walk.”可知她拒绝了“我”的请求。4.根据下文可知妈妈认为天气很好,不想坐地铁。5.根据下文的“I didnt stop crying.”可知“我”开始哭起来了。6.但是“我”没有注意到妈妈说的话,还在不停地哭。7.根据下文的“my mother was very angry with me.”可知妈妈很生气。8.“我”尽可能跑得快。9.因为这条街上很拥挤,所以妈妈跟不上“我”。10.根据下文的“sat in a chair”可知“我

52、”进入到咖啡厅里面。11.他们用英语和“我”说话,但是“我”听不懂英语,仍然在继续哭。12.根据下文的the police station可知他们报警了。call the police station报警。13.警察想和“我”交流,但是“我”还在继续哭个不停。14.他拿出“我”携带的小包,在里面找到了宾馆地址和电话号码。15.根据下文的“phoned the hotel”可知他找到了宾馆的电话号码。16.根据下文的“My father was standing in front of the hotel door.”可知当时是爸爸接了电话。17.警察打电话到宾馆,爸爸接了电话,然后警察送“我”

53、回宾馆。18.爸爸问“我”发生了什么事情,以及妈妈在什么地方。19.“我”很害怕妈妈还在生“我”的气。20.根据上文可知爸爸妈妈两个人都告诉“我”以后不能那样做了。“两者都”用both。 4答案及解析:答案:1.B; 2.A; 3.C; 4.A; 5.C; 6.A; 7.B; 8.D; 9.B; 10.D; 11.C; 12.A; 13.C; 14.A; 15.B; 16.C; 17.A; 18.D; 19.D; 20.C解析:1.考查动词。A.think思考;B.choose选择;C.say说; D.make做。有太多的糖果,不知道该如何选择,故选B。2.考查名词。A.power力量;B.m

54、oney金钱;C.interest兴趣;D.time时间。根据后文说要去参加会议,故没有多少时间了,选A。3.考查名词。A.secrets秘密;B.ideas主意;C.favorites最喜欢的东西;D.needs需要。这些都是我最喜欢的,我不知道该如何选择。4.考查副词。A.back后面;B.away远离;C.in在里面;D.aside在旁边。根据后文他无法决定可知,他拿起袋子,然后又放回去,put back:放回去。故选C。5.考查动词短语。A.Hold on请稍等;B.Come over过来;C.Hurry up快点;D.Go on继续。根据后文的“我们没时间了”,可知此处是催促,快一点

55、,故选C。6.考查形容词。A.busy忙碌的;B.tired疲劳的;C.fair公平的;D.patient有耐心的。我很忙的,故选A。7.考查副词。A.carefully小心地;B.quickly快速地;C.quietly安静地;D.nervously紧张地。根据前文的催促可知,小男孩快速地环绕这个店,选B。8.考查连词。A.and而且;B.or或者;C.though尽管;D.but但是。前后句之间明显是转折关系,用but,故选D。9.考查副词。A.Luckily幸运地;B.Finally最后;C.Certainly肯定;D.Hopefully希望。最后,这个父亲等够了,选B。10.考查动词短

56、语。A.got hold of抓住,捉住;B.checked with检查;C.searched for寻找;D.walked out of走出。他们两手空空地走出了店。故选D。11.考查动词。A.returned回来;B.waited等待;C.cried哭泣;D.understood理解。没有买到糖果,故小男孩哭了,选C。12.考查名词。A.nothing没有;B.fear害怕;C.peace和平;D.fun好玩。因为无法选择一个而最后什么都没有,选A。13.考查名词。A.sky天空;B.school学校;C.world世界;D.company公司。我们一些人就是那个男孩,世界就是那个糖果店

57、。选C。14.考查名词。A.decision决定;B.plan计划;C.guess猜;D.ending结束。根据前文可知此处为做决定,选A。15.考查形容词。A.simple简单的;B.important重要的;C.common普通的;D.good好的。前面提到的工作,教育,关系,婚姻,这些都是重要的事情,故选B。16.考查形容词。A.fight正确的;B.great伟大的;C.wrong错的;D.difficult困难的。有时候我们担心做出错误的决定,选C。17.考查动词。A.regret后悔;B.change改变;C.accept接受;D.face面对。要是我们后悔了又无法回头该怎么办?选

58、A。18.考查动词短语。A.work out解决;B.deal with处理;C.look into调查;D.worry about担心。我们不用担心这一点。故选D。19.考查动词。A.doubt怀疑;B.explain解释;C.expect期待;D.know知道。如果我们不做决定怎么知道这个决定是好还是不好呢?选D。20.考查名词。A.difference不同;B.game游戏;C.danger危险;D.fact事实。更大的危险是我们不做决定最后什么都做不了哪里也去不了。故选C。 5答案及解析:答案:1.B; 2.C; 3.A; 4.C; 5.D; 6.A; 7.B; 8.C; 9.B; 1

59、0.D; 11.B; 12.C; 13.C; 14.D; 15.A; 16.C; 17.D; 18.B; 19.A; 20.A解析:1.根据上下文“but needs me to work in Brazil”和“allowing you to skip a grade(跳级)”可知公司要给我升职,故答案选B。2.根据“allowing you to skip a grade(跳级)”可知表现比较好,故答案选C。考点定位:考查形容词3.根据语境可知你要跳级,所以你不得不离开朋友,A.leave :离开;B.refuse:拒绝;C.contact:接触D.forgive:原谅,宽恕,因此A符合语

60、境。考点定位:考查动词4.根据“I was puzzled”可知这个问题让我彻夜未眠,我整夜都在思考,故C符合语境。考点定位:考查动词5.这里在描述作者的心情,作者彻夜未眠,因此意识到成人不得不做一些艰难的决定。故答案选D。考点定位:考查形容词6.这里描述作者的心情因为妈妈远在巴西,所以很盼望接妈妈的电话,故答案选A。考点定位:考查副词7.根据“虽然我们每天打电话,告诉妈妈我生活的细节”,可知但是电话不能替代妈妈的存在。A.patience:耐心;B.presence:存在;C.intelligence:智力,理解力;D.influence:影响,故答案选B。考点定位:考查名词8.根据后一句“

61、how lonely my mother must have been in Brazil herself.”可知房子比较空,故答案选C。考点定位:考查形容词9.根据上下文可知我意识到妈妈是多么的孤独,故答案选B。考点定位:考查形容词10.本空考查的是强调句 “到那时我才开始理解妈妈所作出的艰难的选择”故答案选D。考点定位:考查连词11.根据上下文可知是平衡家庭和工作,故答案选B。考点定位:考查动词12.A.Depending on:依靠;B.Supplied with:提供; C.Faced with:面对;D.Insisting on:坚持。根据上下文可知妈妈面对困难的决定,她常常告诉我因

62、此C符合语境,故答案选C。考点定位:考查动词短语13.根据passion,可知是积极的词语,“a positive attitude”积极的心态,符合语境,故答案选C。考点定位:考查形容词14.A.criticized:批评; B.informed:通知; C.warned:警告; D.reminded:提醒.回到家,我提醒我自己,妈妈能做到的,我也能.D符合语境,故答案选D。考点定位:考查动词15.manage to do :设法成功做成某事。如果妈妈能够一个人生活在Rio,那么我也能。考点定位:考查动词16.根据上下文“如果妈妈能够一个人生活在Rio,那么我也能独立”,故答案选C。考点定位:考查形容词17.我学会了照顾自己和制定高但是能达到的目标,故答案选D。考点定位:考查名词18.妈妈现在回来了,但我无法忘记那段经历教给我的,故答案选B。考点定位:考查名词19.A. pay off : 还清、有回报;B. come back : 回来;C. run out : 用尽;D. turn up :出现。根据句意 “我们做的牺牲最后有了回报”,故答案选A。考点定位:考查动词短语20.根据上下文可知我们虽然分离,但我学到了很多,可知“blessing” 符合语境, “我们的分离对我们来说是一件幸事”故答案选A。考点定位:考查名词 高考资源网版权所有,侵权必究!

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1