收藏 分享(赏)

2019年英语新同步外研必修二精练:MODULE 5 课时跟踪练(一) INTRODUCTION .doc

上传人:a**** 文档编号:404283 上传时间:2025-11-30 格式:DOC 页数:6 大小:257.50KB
下载 相关 举报
2019年英语新同步外研必修二精练:MODULE 5 课时跟踪练(一) INTRODUCTION .doc_第1页
第1页 / 共6页
2019年英语新同步外研必修二精练:MODULE 5 课时跟踪练(一) INTRODUCTION .doc_第2页
第2页 / 共6页
2019年英语新同步外研必修二精练:MODULE 5 课时跟踪练(一) INTRODUCTION .doc_第3页
第3页 / 共6页
2019年英语新同步外研必修二精练:MODULE 5 课时跟踪练(一) INTRODUCTION .doc_第4页
第4页 / 共6页
2019年英语新同步外研必修二精练:MODULE 5 课时跟踪练(一) INTRODUCTION .doc_第5页
第5页 / 共6页
2019年英语新同步外研必修二精练:MODULE 5 课时跟踪练(一) INTRODUCTION .doc_第6页
第6页 / 共6页
亲,该文档总共6页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、课时跟踪练(一) Introduction & ReadingPre-reading.阅读理解AStreet Sense is a newspaper in Washington, DC. about homeless people and issues (问题) that affect them. Homeless or formerly homeless Washingtonians write many of the articles. The newspapers business model is based on homeless vendors who sell the news

2、paper. You can hear them call out “Street Sense for sale!” near subway entrances, lunch places and other areas around the city.The Street Sense newspaper is housed in an office in a Christian church in Washington. Every other Wednesday about fourteen thousand copies are printed. The newspaper expres

3、ses the thoughts and experiences of people who call the streets home. Four staff members work at Street Sense. Two of them are paid. The staff members write the first two pages of the paper. Interns students working as part of their studies and volunteers help. Homeless writers provide the rest of t

4、he material. This includes poems, stories and essays.Mary Otto is the editor (编辑) of Street Sense. She came to the paper from the Washington Post newspaper. Mary Otto says severe mental disorders prevent many homeless people from seeking shelter. Such problems can also block them from having close r

5、elationships with other people.Street Sense provides training to the homeless people who want to become part of the sales team. After the training, each student is given ten free copies of Street Sense. Once those are sold, trainees become real sales people. They buy papers for thirtyfive cents each

6、 and sell them for a dollar.She says the newspaper plays a part in homeless peoples live which other media can not. “The mainstream media do not usually cover poverty or homelessness too much, unless someone dies or theres a big rally or something.”语篇解读:本文为说明文。文章主要介绍了报纸Street Sense以及它在帮助无家可归的人方面所起的作

7、用。1What can we know about Street Sense?AIt covers the issues of homeless people.BIt raises money for homeless people.CIt is mainly read by homeless people.DIt is written and edited on the street.解析:选A细节理解题。根据第一段第一句可知,Street Sense是专门关注无家可归者的问题的报纸。2The underlined word “vendors” in the first paragraph

8、refers to people who _.Asleep on the streetBhelp homeless people on the streetCsell something along the streetDwrite articles for the newspaper解析:选C词义猜测题。根据画线词后的定语从句“who sell the newspaper”可知,vendors指的是小商贩,因此C项正确。3Mary Otto probably believes Street Sense _.Acan do what other media cantBis not useful

9、 to homeless peopleCcan take the place of other mediaDshould pay more attention to homeless people解析:选A推理判断题。根据最后一段可知,Mary Otto认为Street Sense在帮助无家可归的人方面所起的作用是其他媒体不能替代的。4What do homeless people do for Street Sense?AThey help train vendors.BThey edit the newspaper for free.CThey help find writers for

10、the newspaper.DThey provide some material for the newspaper.解析:选D细节理解题。根据文章第二段倒数第二句可知,无家可归者为报纸提供一些素材。BWith the increasing development of technology, we now have the ability to get much information from foreign media sources (媒体资源). Because we can learn much about events happening in other countries

11、from the media, such as magazines and newspapers, many people may think that reading magazines and newspapers is the best way to learn about a foreign country. However, I believe that only reading magazines and newspapers as a way of learning about a foreign country has several limitations (限制)We ca

12、nnot deny that magazines and newspapers actually present some valuable information about foreign countries. However, the information that they present is often onesided, so that readers can only learn about one opinion on an event happening in a foreign country. Also, the words and pictures in magaz

13、ines and newspapers may not be true. If a government wants to hide some facts, it may force the media to tell lies to its readers, and thus the information that readers receive may not be true.I think that the best way to learn about a foreign country is to travel or live there for a while. By trave

14、ling or living in a country, you can see things that do not appear in magazines and newspapers, and learn about the local political situation, state of the economy, and the culture. You can get more information about a country by talking directly with local people about the overall situation, and ca

15、n truly understand the local culture by living with them for a while. But if you are at home reading a newspaper or magazine, you simply get information provided by others passively (被动地) instead of collecting information directly.So, I believe that the best way to learn about a foreign country is n

16、ot by reading magazines and newspapers but by placing yourself in that foreign country.语篇解读:本文是议论文。作者认为,读报纸和看杂志并不是了解一个国家最好的方式,去那个国家旅游或者在那里住一段时间才是最好的方式。5What does the text mainly discuss?AHow people get information in no time.BWhere people can get information they need.CWhy its important to learn abo

17、ut a foreign country.DWhat the best way to learn about a foreign country is.解析:选D主旨大意题。由第一段中的“I believe that only reading magazines and newspapers as a way of learning about a foreign country has several limitations.”和第三段中的“I think that the best way to learn about a foreign country is to travel or l

18、ive there for a while.”可知,作者主要就什么是了解一个国家最好的方式进行了论述。6What does the underlined word “deny” in Paragraph 2 mean?ADisagree.BPromise.CRealize.DAccept.解析:选A词义猜测题。由下文中的“However, the information that they present is often onesided”可知,前后两句构成转折关系,因此画线单词所在句意为:我们不能否认报纸和杂志的确能够提供一些有关其他国家的有价值的信息。7Which can best de

19、scribe the information from magazines and newspapers?ATrue but not enough.BCorrect but not fresh.CLimited and not always true.DNot enough and not valuable.解析:选C细节理解题。由第二段中的“is often onesided”和“may not be true”可知,报纸和杂志提供的信息往往是片面的,而且有可能是不真实的。8What is the advantage of traveling to a foreign country acc

20、ording to Paragraph 3?AYoull have a quicker mind by learning more.BYoull have a chance to read local newspapers.CYoull meet people who are different from you.DYoull learn truths that the media dont provide.解析:选D细节理解题。由第三段中的“By traveling or living in a country, you can see things that do not appear i

21、n magazines and newspapers . and the culture.”可知,旅行或者居住在一个国家可以使我们看到报纸和杂志上未呈现的内容。CHundreds of years ago, news was carried from place to place by people on foot or by horse. It took days, weeks and sometimes months for people to receive news. Now it is possible to send words and pictures around the wo

22、rld in seconds. Billions of people learn about news stories of their own country and all over the world every day, either by watching TV or reading newspapers.Newspapers have been an important part of everyday life since the 18th century. Many countries have hundreds of different newspapers. How do

23、newspaper editors decide which news stories to print? Why do they print some stories and not others? What makes a good newspaper story?Firstly, it is important to report news stories. TV stations can report news much faster than newspapers. Yet, newspapers give more about the same story. They may al

24、so look at the story in another way, or they may print completely different stories to those on TV.Secondly, a news story has to be interesting and unusual. People dont want to read stories about everyday life. As a result, many stories are about some kind of danger and seem to be “bad” news. For ex

25、ample, newspapers never print stories about planes landing safely; instead they print stories about plane accidents.Another factor (因素) is also very important in many news stories. Many people are interested in news in foreign countries, but more prefer to read stories about people, places and event

26、s in their own country. So the stories on the front page in Chinese newspapers are usually very different from the ones in British, French and American newspapers.语篇解读:本文讲述了现代社会人们获取news 的不同方式以及一个新闻故事应具备的要素。9According to the passage, how do people learn about news stories in the world now?AThey carry

27、 news stories and tell others from place to place on foot or by horse.BThey tell each other what they have seen with their eyes.CThey watch TV or read newspapers.DThey listen to the radio every day.解析:选C细节理解题。由文章第一段最后一句“Billions of people learn .” 可知人们通过看电视或读报纸的方式获知新闻。 10The difference between newsp

28、aper stories and TV news reports is that _.Apeople can learn more about the same news story from a newspaperBpeople can read the news story more quickly in a newspaperCpeople can read news stories in other countriesDpeople can read news stories about their own country解析:选A细节理解题。由文章第三段中“Yet, newspape

29、rs give more about the same story.”可知答案是A。11According to the passage, which of the following can you most possibly watch on TV?AYou often play football with your friends after school.BYour teacher has got a cold.CA tiger in the city zoo has run out and hasnt been caught.DThe bike in front of your ho

30、use is lost.解析:选C推理判断题。文章第四段说新闻报道的是不寻常和有趣的事,很多新闻看起来往往报道的是坏的消息和一些危险的事情。由此段可知A、B、D三项都不具备新闻的要素。12Which of the following is NOT true according to the passage?ANews stories on the front page of every country are always the same.BPeople like to read interesting and unusual news.CNot only TV but also newsp

31、apers can help people to learn what is happening around the world.DNewspapers have been an important part of everyday life for more than two hundred years.解析:选A细节理解题。根据文章最后一段可知中国报纸和英国、法国、美国等国的报纸在头版报道的内容上常常不同。根据此段可知选A。.阅读七选五Getting your children to study can be a little like getting them to eat their

32、 vegetables._1_ Make a study time and have it at the same time every day. This will help your kids to learn to schedule their day and will give them a sense of control over how they spend their time. Allow them to study in blocks of time, such as for half an hour with a fiveminute break in the middl

33、e._2_ Ideal (理想的) study times are after dinner or right after school before dinner. Never allow your children to study in front of the television, as that will encourage passive activity._3_Youll also need to help your kids find the right place to study. After youve set up a good study time for litt

34、le learners, set up a good place where they can get those creative juices flowing._4_ Make sure there is a table or a desk and a comfortable chair._5_ This includes helping them out with their homework sometimes and being there for them with the answers to any questions. The input you give your chil

35、dren during study periods will help form a bond (纽带;契合) and help make studying enjoyable.APick a place where your children can study properly.BHold them to the schedule they create for themselves.CFinally, spend time with your kids when theyre studying.DKeep the atmosphere light and offer lots of encouragement, too.EInstead, use TV as a treat or a reward when the homework is completed.FTry to stop this bad habit by offering some sort of reward.GOne of the best ways to form good study habits for your kids is to design a schedule that they keep to.答案:15GBEAC

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1