1、七年级下册Units 14一、完形填空阅读下面短文,掌握大意,然后从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。(2019浙江杭州中考)My friends and I joined a twoday survival(生存) training course in the mountains. The first day was really 1 there was so much to do! Arriving at the campsite, we were divided into groups and given a tent, some food, a 2 and a compa
2、ss(指南针). Standing next to a small river, Fanny 3 camping in the grassy area nearby. However, our instructor, Mr.Lee, pointed out that it might flood(淹没) if it rained. In the end, we found a 4 area. Putting up the tent was very hard. 5 Mr.Lee helped us a lot.By the time we had put up the tent, 6 was
3、really hungry.“We wouldnt have got this hungry if we had brought some snacks.” Peter said. We all told him to 7 complaining and help us start a fire to cook our food 8 . Realizing we were having trouble making the fire, he finally 9 The next day started early. Woken by a strange noise. Peter went to
4、 see what was 10 “Some cows have eaten our breakfast!” he shouted. “Thats all because you didnt 11 the food properly last night.” said Mr.Lee.Worried that Mr.Lee was angry with us, we tried very hard on our next 12 using the map and compass to find a secret location. We made it to the location 13 th
5、e other group did. We all felt very proud of 14 The survival training course was a great 15 . Now I feel I could survive anywhere!1A.disappointing BdifficultCdifferent Dboring2A.map BbookClight Dknife3A.suggested BfinishedCimagined Denjoyed4A.nearer BlowerCbigger Dhigher5A.Surprisingly BSuddenlyCLuc
6、kily DUsually6A.everyone BanyoneCsomeone Dno one7A.start BmindCstop Dcontinue8A.yet BtooCagain Dinstead9A.helped out Bgave outCworked out Dstarted out10A.developing BhappeningCbeginning Dfollowing11A.throw off Bput awayCeat up Dsell out12A.plan BlessonCtask Dproblem13A.till BafterCwhen Dbefore14A.hi
7、m BthemCyou Dourselves15A.example BexperienceCactivity Dcompetition二、阅读理解阅读下面材料,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。(2019浙江杭州中考)There is a popular Chinese saying that “Fair skin(皮肤) will make up for three flaws(缺陷)”. This mentions the fact that in Chinese culture, it is believed that people who have fair skin
8、are more beautiful. In Western culture, however, the opposite is truemany Westerners think tanned skin is prettier. The example shows that different cultures have different ideas of what they think is beautiful. These cultural meanings of the beauty, however, are no longer important. As more and mor
9、e people travel overseas, ideas about beauty are being shared among cultures. The Internet has also made it easier for people to share different types of beauty since people are always posting pictures on social media. The result is an everchanging idea of what is considered beautiful.The cultural p
10、ractice of ear piercings, for example, has become a part of modern day culture. In Kenya, it is a tradition among Masai men and women to pierce and then make their ear lobes(耳垂) longer using ivory and wood or stones. They then wear colorful things on their ear lobes. This is a common practice since
11、longer ear lobes are seen as a sign of beauty. This tradition has now found its way into presentday culture. Nowadays, this might still seem unusual to some, but with more and more wellknown actors and film stars showing off their longer ear lobes, it will finally become more fashionable.It is under
12、stood that different cultures around the world have different ways of showing beauty. However, since we now live in a worldwide society, peoples views about beauty are always changing. With the help of the Internet, people are now able to easily borrow ideas from other cultures to help them stand ou
13、t. So what new fashions can we expect to see in the future?1What has made it easier for people to share ideas about beauty?AThe development of technology.BThe popularity of the latest fashions.CThe unchanged cultural traditions.DThe worlds growing population.2What can be learned about the Masai peop
14、le from the passage?ALonger ear lobes are their new fashion.BOnly women make their ear lobes longer.CThey think longer ear lobes look beautiful.DThey make actors and film stars famous.3The underlined word “them” in the last paragraph refers to Apeople Bideas Ccultures Dfashions4What is the passage m
15、ainly about?APeople in Asian countries like fair skin better.BBeauty is considered important in many cultures.CDifferent cultures have different ideas about beauty.DPeoples ideas about beauty are changing all the time.三、词汇运用A用方框中所给单词的适当形式填空。每词仅用一次,每空一词。1My music teacher is very excellent and she is
16、good at .2Every morning, I often brush my quickly and then have a good breakfast.3There is a big river their school and their home.4Tinas neighbor is a car mender. She cant stand the anymore.5I couldnt find my ID card on the way to the station. , I found it in my pocket at last.B根据短文内容和所给中文提示,在空白处写出
17、单词的正确形式。每空限填一词。Smoking has not been allowed in public places in England since July 2019.This was a successful 1. (决定) made by the government in years. It was 2. with most people. In a survey last month, 78% of the people said they would still 3. (支持) the smoking ban.It is now much more pleasant to g
18、o into a pub or a 4. (餐馆). Before that, pubs were filled with smoke which made you cough and made your hair and clothes 5. (发出气味). However, 6. (最近), a study shows that 16% of the bar and pub owners are upset to notice a drop in business, because smokers prefer killing time at home and 7. (很少地) go ou
19、t for a drink.No smoking in public places is good for peoples 8. (健康). 400,000 people in England have given up smoking 9. (慢慢地) and the number of people with heart problems has fallen by more than 2%. It also has a good 10. (影响) on nonsmokers. For example, the number of children with asthma has drop
20、ped by around 20%.四、任务型阅读(2019浙江宁波中考)阅读下面邮件,将地图上的A、B、C、D四个地点填入14相应的空格中,并完成第5小题。1the student store 2a coffee shop 3the sports center 4the health center 5Whats the main topic of the email?ASunnys ways of practicing English.BSunnys college neighborhood.CSunnys life at college.DCooking of Sunnys mother.
21、参考答案一、 【主旨大意】 本文讲述了“我”和“我”的朋友们参加生存训练课的经历。1B考查形容词。通过下文对第一天的描述,例如需要搭建帐篷、生火等,及作者评论Putting up the tent was very hard.”以及“we were having trouble making the fire,可知第一天是充满困难的。2A考查名词。在山上参加生存训练课,除了需要帐篷、食物、指南针之外, 还需要地图。并且第四段也有提到 map。3A考查动词。 根据语境,我们需要搭建帐篷,于是 Fanny 建议露营在草地旁。suggest 建议;finish 完成;imagine 想象;enjoy
22、 享受。所以选A。4D考查形容词。 根据上文 Mr.Lee 指出,如果下雨,我们建在草地边的帐篷可能会被淹没。“水往低处流”,所以我们应建在更高的地方。5C考查副词。 根据空格前,搭帐篷很困难,空格后又称 Mr.Lee 帮助了我们,所以我们表示“很幸运”。surprisingly令人惊讶地;suddenly突然地;luckily幸运的是;usually不同寻常地。6A考查代词。根据下文 Peter 说“如果我们带了零食,就不会在这挨饿了。”以及后面生火做饭,说明每个人都很饿。7C考查动词。 根据下文让他来帮助我们一起生火,所以是停止抱怨。start开始;mind介意;stop停止;contin
23、ue继续。所以选C。8D考查副词。我们告诉 Peter 不要抱怨,而是来帮我们一起生火。yet然而;too也;again再一次;instead作为替代,而是。9A考查短语。根据上文可判断,意识到我们生火有麻烦时,他最终来帮忙了。help out协助;give out分发;work out解决;start out开始着手(做)。10B考查动词。 根据上文,我们被奇怪的噪音吵醒,所以 Peter 跑出去看发生了什么。develop发展;happen发生;begin开始;follow跟随;11B考查短语。 根据上文早餐被奶牛吃了,Mr.Lee 对 Peter 说是因为昨晚没有把食物正确储存起来。th
24、row off摆脱;put away存储;eat up吃完;sell out卖完;12C考查名词。 空格后破折号表示解释说明,“用地图和指南针找到一个秘密地” 所以这是一项任务。plan计划;lesson课程;task任务;problem问题。13D考查连词。根据下文我们感到自豪,再结合此句“我们成功找到了秘密地,在其他组找到之前。” till直到才;after在之后;when当时;before在之前。14D考查代词。 空格所在的句子主语是 we。be proud of oneself为某人感到自豪。所以选 D。15B考查名词。本文通篇在描述自己和朋友参加生存训练课程过程中发生的具体事件,是自
25、己的亲身经历。example例子;experience经历;activity活动;competition竞赛。二、 【主旨大意】 本文是一篇说明文,主要说明不同文化对美的解读,以及对美的观点的变化。1A细节理解题。根据文章倒数第二句With the help of the Internet, people are now able to easily borrow ideas from other cultures to help them stand out.可知,科技的发展使得人们更容易分享对美的看法。选项 A 正好与文中意思契合,所以选择 A。2C推理判断题。根据第二段的longer e
26、ar lobes are seen as a sign of beauty可知,让耳垂变大的目的是为了美。选项 C 正好与文中意思契合,所以选择 C。3A词义猜测题。这个“them”让我们定位文章倒数第二句。本句主语为“people”,整句意思:在网络的帮助下,现在人们能容易借助来自其他文化的想法来帮助他们自己在人群中凸显。所以,这里的 them 指的是people。选项A正好与文中意思契合,所以选择A。4D主旨大意题。文章第一段最后一句和最后一段第二句都是文章的中心句,都表明了人们对美的理解是一直在变的。选项D正好与文中意思契合,所以选择 D。三、A.1.dancing2.teeth3.be
27、tween4.noise5.LuckilyB1.decision2.popular3.support4.cafe/restaurant5smell6.recently/lately7.seldom/hardly8health9.slowly10.influence四、 【主旨大意】 本文是一篇应用文,是一个女大学生写给父母的电子邮件,介绍的是她的大学生活的情况。1A根据邮件的正文第四段中的The student store is next to my dorm. Theres a beautiful garden across from the student store.可知,学生商店紧挨着
28、Sunny的宿舍,对面是花园,故判断图中A处是学生商店。2D做题时,可先完成3、4小题,再根据邮件的正文第四段中的There are three coffee shops on College Avenue!可知,在大学路上有三家咖啡店,图中B和C处已经确定,故推断D处应该是咖啡店。3B根据正文第四段中的The sports center is on the corner of College Avenue and Garden Street.可知,运动中心在大学路和花园街交汇的拐角处,故判断图中B处是运动中心。4C根据邮件的正文第四段中的The health center is on the corner, across from my dorm.可知,在Sunny宿舍对面的拐角处是健康中心,故图中C处是健康中心。5C通读原文可知,本文是Sunny同学写给她爸爸妈妈的一封电子邮件,主要谈论的话题是她的大学生活情况,包括课上、课下学习,运用英语的情况,以及居住环境情况等。故选C。