1、温馨提示: 此套题为Word版,请按住Ctrl,滑动鼠标滚轴,调节合适的观看比例,答案解析附后。关闭Word文档返回原板块。十Unit 6Lesson 1. 单句语法填空1. Things are far from being up to ones expectation(expect). 2. Most living creatures are capable of adaptation (adapt)when compelled to do so. 3. Education has been given a high-priority rating(rate) by the new adm
2、inistration. 4. The definition(definite) of the digital TV pictures is excellent. 5. We offer free technical(technology) support for those buying our software. 6. There are two versions(version) of the game, a long one and a short one. 7. The user can then edit and modify these settings appropriatel
3、y(appropriate). 8. The company, New England Electric, burns coal to generate (generate)power. 9. There are a number of useful ways to visualise (visualise)this architecture. 10. Not everyone is so pessimistic about the future. . 选词填空the majority of, in fact, be made from, fall down, have a huge impa
4、ct on, such as, be appropriate for, as well as1. These cakes are made from sugar, butter and water. 2. The house looked as if it was about to fall down. 3. That sounds rather simple, but in fact its very difficult. 4. You can attend different activities such as singing English songs. 5. Race has alw
5、ays had a huge impact on history, society, and culture. 6. Make sure your message is appropriate for each individual. 7. The majority of small businesses go broke within the first twenty-four months. 8. Responsibility and reliability are necessary qualifications, as well as a friendly and outgoing p
6、ersonality. . 完成句子1. Learning a foreign language is very useful to everyone. 学习一门外语对每个人都很有用。(动名词作主语)2. Our income is now double what it was ten years ago. 我们现在的收入是十年前的两倍。(what引导名词性从句)3. Math is too difficult for me to learn well. 数学太难, 我学不好。(too. . . to. . . )4. It was Paul who/that broke the window
7、 just now. 刚刚是保罗打破了窗户。(强调句)5. Our teacher makes it a rule never to talk in class. 我们老师立下一个规矩, 课上不能讲话。(it作形式宾语). 完形填空(2021北京高二检测)“Daily Star, sir, ” called Jason, carrying some newspapers under his arm. The little boy had been running up and down the street, but there were still twenty 1 left. His vo
8、ice was almost gone and his heart was heavy. The shops would soon close, and all the people would go home. He would have to go home too, carrying the papers 2 money. He had hoped to sell more papers tonight to make more money to buy a 3 for his mother and some seeds for his bird. That was why he had
9、 bought the papers with all his money. He 4 as he thought of his failure to sell all his papers. “You dont know the 5 of selling papers. You must shout Hot news! Bomb bursting!” another newsboy Chad told Jason. “6 its not in the paper at all, ” replied Jason. “Just run away quickly 7 they have time
10、to see, and youll sell out and get your money, ” Chad said. It was a new 8 to Jason. He thought of his bird with no seeds and the cake he wanted to buy for his mother, but was 9 that he would not tell a lie. Though he was 10 a poor newsboy, he had been taught some good things. The next afternoon Jas
11、on went to the office for his papers 11. Several boys were crowding around Chad, who declared with a 12 smile that he sold six dozen the day before. He added that Jason 13 money because he would not tell a lie. The boys 14 at Jason. “You wouldnt tell a lie yesterday, my boy?” A gentleman at the offi
12、ce came up and patted Jasons shoulder fondly, “Youre just the boy I am looking for. ” A week later Jason started his new 15. He lost the sale of twenty papers because he would not tell a lie, but got a well-paid job because he told the truth. 【文章大意】本文是一篇记叙文。报童Jason不想撒谎, 没有卖掉所有的报纸, 无法给妈妈买蛋糕、给鸟儿买鸟食, 还
13、被别的报童嘲笑, 但最后因为诚实, 他得到了一份高薪的工作。1. A. shops B. coins C. people D. papers【解析】选D。句意: 还剩20份报纸没卖出去。根据文章开头“Daily Star, sir, ” called Jason, carrying some newspapers under his arm. 可知, Jason是卖报纸的, 本空指的是还剩20份报纸没卖出去。2. A. instead ofB. in return forC. in spite ofD. in exchange for【解析】选A。句意: 他也不得不回家, 带着报纸, 而不是钱
14、。instead of代替, 而不是; in return for作为回报; in spite of不管, 尽管; in exchange for交换。根据上文but there were still twenty _left可知, 报纸没卖出去, 因而拿回家的只能是剩下的报纸, 而不是挣的钱。3. A. cupB. cardC. combD. cake【解析】选D。句意: 他本来希望今晚能多卖些报纸, 多赚点钱给他的妈妈买个蛋糕, 给他的鸟买点鸟食。根据下文the cake he wanted to buy for his mother可知, 他想给妈妈买的是蛋糕(cake)。4. A. g
15、ave inB. broke downC. got awayD. showed up【解析】选B。句意: 想到没有卖掉所有的报纸, 他失声痛哭。gave in屈服, 让步; broke down精神崩溃; got away逃离; showed up出现。根据as he thought of his failure to sell all his papers可知一想到没有卖掉所有的报纸, 他精神崩溃了。5. A. difficultyB. processC. goalD. secret【解析】选D。句意: “你不知道卖报纸的诀窍。你必须大喊热门消息!爆炸性消息!”另一个报童Chad告诉Jaso
16、n。difficulty困难; process过程; goal目标; secret秘密, 诀窍。根据You must shout, Hot news! Bomb bursting!可知这里表示“你不知道卖报纸的诀窍”。6. A. AndB. ButC. ForD. So【解析】选B。句意: “但是报纸上根本没有这样的消息。”Jason回答说。根据its not in the paper at all可判断此处与上文形成转折含义, 应用转折连词but。7. A. beforeB. sinceC. thoughD. unless【解析】选A。句意: Chad说: “趁他们还没来得及看, 赶快跑掉,
17、 你就会把报纸全部卖掉, 赚到钱。”before在之前; since自从; though尽管; unless如果不。根据they have time to see可知, 这里表示在人们来得及看之前就跑掉, 连词应用before。8. A. editionB. ideaC. policyD. task【解析】选B。句意: 对Jason来说, 这是个新鲜的主意。edition版本; idea想法, 主意; policy政策; task任务。根据语境, 别的报童在传授卖报的诀窍, 因而此处表示对于Jason来说, 这是个新鲜的主意。9. A. concernedB. amazedC. excited
18、D. determined【解析】选D。句意: 他想起了他的没有鸟食吃的鸟和那块他想给妈妈买的蛋糕, 但他下定决心不说谎。concerned担心的, 关心的; amazed吃惊的; excited兴奋的; determined下定决心的。根据转折词but和he would not tell a lie可知此处表示他决心不说谎话。10. A. stillB. alreadyC. justD. also【解析】选C。句意: 尽管他只是一个可怜的报童, 但他被教育要有优良的品质。11. A. at onceB. by chanceC. as usualD. on purpose【解析】选C。句意:
19、第二天下午, Jason像往常一样去办公室取报纸。at once立刻; by chance偶然; as usual像往常一样; on purpose故意地。根据The next afternoon可知, 这里表示第二天下午, Jason像往常一样去办公室取报纸。12. A. proudB. gentleC. warmD. polite【解析】选A。句意: 几个男孩围在Chad身边, Chad面带微笑, 自豪地宣称前一天他卖了六打报纸。proud自豪的; gentle温柔的; warm温暖的; polite礼貌的。根据that he sold six dozen the day before可知
20、, 这里表示Chad很自豪自己卖了那么多的报纸。13. A. borrowedB. lostC. madeD. saved【解析】选B。句意: 他补充说, Jason因为不愿撒谎而没挣到钱。borrowed借入; lost失去; made制造, 使; saved挽救, 节省。根据because he would not tell a lie可知Jason因为不愿撒谎而没挣到钱。14. A. laughedB. shoutedC. noddedD. stared【解析】选A。句意: 男孩子们嘲笑Jason。laughed at嘲笑; shouted at大叫; nodded at点头; star
21、ed at盯着看。根据语境可知, 那些小男孩在嘲笑Jason, laugh at嘲笑。15. A. dutyB. businessC. jobD. method【解析】选C。句意: 一周后, Jason开始了他的新工作。duty责任; business生意; job工作; method方法。根据最后一句. . . but got a well-paid job because he told the truth可知, Jason得到了一份报酬很好的工作。. 阅读填句(2021宿迁高二检测)Why Do Adults Love Animated Movies?You go home from w
22、ork. You are tired, and want to sit in front of the TV, watching something fun. Your children want the same. What is better than an animated film?Both children and most adults love animation. Of course, there are animated movies that are directed specially to adults. 1So, why do adults like cartoons
23、 so much?They have well-written charactersThere are plenty of reasons. First and foremost, a lot of them are really good. 2Screenwriters, designers, programmers and musicians are all working together to bring the best outcome to the big screen. And usually, they succeed. Animated films have well-wri
24、tten characters facing complicated situations. Sometimes the scripts are even better than those in adult films. So, it comes as no surprise that animated films appeal to grown-ups as well. 3Remember the time when you were a child and used to sit in front of the TV enjoying cartoons? Animated films b
25、ring out that specific feeling of our childhood. Moreover, they reveal our inner child. By watching an animated movie, we forget the monotony of everyday life and leave our problems behind. We love heroesAlmost every cartoon has something to do with the journey of a character. A journey towards adul
26、thood, or towards finding oneself, or succeeding in a quest. 4 A hero that overcomes all obstacles trying to find true meaning and happiness in his or her existence? Plenty of times, the characters in animated films are bigger-than-life and thats what we need in order to believe in humans again. The
27、y are treats for adultsAnimated films are made for children, but sometimes filmmakers decide to put something for adults as well: Shrek, for example, has scenes with a sense of humor that is addressed mainly to grown-ups. 5 And its a really successful practice. A. They bring out the child in us. B.
28、Anything can happen in childhood. C. And who doesnt love a hero like that?D. Talents work together in producing animated films. E. We applaud those characters because they remind us of ourselves. F. And there is also the chance that adults will love a kids movie more. G. Its a treat that aims to hel
29、p parents enjoy their time in the animated films as well. 【文章大意】本文是一篇说明文。孩子和大多数成年人都喜欢动画。当然, 也有专门针对成年人的动画电影。那么, 为什么成年人那么喜欢动画片呢?文章主要就成年人喜欢动画片的原因进行了说明。1. 【解析】选F。根据后文(那么, 为什么成年人这么喜欢动画片呢?)可知, 成年人也喜欢儿童电影。故选F。2. 【解析】选D。根据后文(编剧、设计师、程序员和音乐家都在一起努力, 把最好的结果搬上大屏幕。通常, 他们会成功。)可知, 本句想表达的是动画电影是各种人才一起制作的。故选D。3. 【解析】选
30、A。本句为本段小标题, 根据本段内容(还记得小时候坐在电视机前看卡通片的时光吗?动画电影把我们童年的那种特殊感受带出来。此外, 它们显示了我们内心的童真。通过观看动画电影, 我们忘记了日常生活的单调, 把我们的问题抛在身后。)可知, 本段想表达的是, 成人喜欢动画电影是因为它们激发了大人内心的童真。故选A。4. 【解析】选C。根据后文(一个克服所有障碍, 试图在他或她的生活中找到真正意义和幸福的英雄?很多时候, 动画电影中的人物都具有传奇色彩, 这正是我们再次相信人类所需要的。)可知, 本句和下文第一句都是反问句, 设问这样的英雄谁不喜欢呢?即, 这样的英雄大家都喜欢。故选C。5. 【解析】选
31、G。根据上文(动画电影是为孩子们制作的, 但有时电影制作人也会在影片中加入一些成人的元素: 例如, 怪物史莱克就有一些主要针对成年人的带有幽默感的场景。)可知, 本句想要表达的是, 大人喜欢动画电影因为动画电影也是一种享受, 目的是帮助家长也享受在动画片中的时光。故选G。【补偿训练】阅读填句(2021哈尔滨高二检测)How do actors and actresses memorize hundreds of lines? Memorizing lines takes practice and constant repetition. However, there are a few way
32、s to make the memorization process run smoothly and quickly. 1For most performers, there is no quicker way of memorizing lines. To learn lines, an actor must recite the play loud over and over again. Most rehearsals(排练) encourage this by running through the lines or having a“read-through”. By the ti
33、me the opening night arrives, most actors have spoken their lines hundreds of times. Listen to your cast membersSometimes inexperienced actors spend rehearsals looking at fellow performers, waiting patiently to say their next line. 2. This will help the actors learn their lines better because the co
34、ntext of the dialogue is absorbing. 3Because there is often not enough rehearsal time, many performers find ways to listen to the plays dialogue during everyday activities. They use a tape recorder or an MP3 player to listen to the lines from each relevant scene. Some actors prefer to record the lin
35、es of all the characters, including their own lines. 4. Others like recording the lines of fellow cast members, and they leave a blank space so that they can insert their dialogue while listening to the recording. Think positively and dont panicMost actors will experience stage fright before the ope
36、ning night. Actors forget lines now and then. When it happens, however, most of the time the audience never notice. If you forget a line in the middle of your performance, dont freeze. Stay in character. Keep the scene going to the best of your ability. If unfortunately you forget a line once, you w
37、ill probably never forget that line ever again. 5. A. Record your linesB. Practice makes perfectC. Read lines loud and repeat themD. Remember the lines in a short timeE. Sometimes embarrassment is the toughest method of memorizationF. Then, they not only listen carefully, but they also speak all of
38、the linesG. Instead, they should be listening carefully, responding in character at all times【文章大意】本文是一篇说明文。我们常常在观看戏剧时发现男主角或女主角在演戏的时候台词对答如流, 一点差错也没有。是演员们的记忆力好, 还是他们有特殊的记忆方法?本篇文章为你揭晓其中的奥秘。1. 【解析】选C。根据下文(对于大多数演员来说, 没有更快速地记忆台词的方法。要学会台词, 一个演员必须反复地大声背诵这个剧本。)可知, C项“大声朗诵台词并且重复台词”符合语境。因此选C。2. 【解析】选G。根据上文中(有
39、时缺乏经验的演员们用排练的时间看着其他的演员们, 耐心地等待着去说他们的下一句台词。)和空后的内容可知, 此处应是缺乏经验的演员们的正确的做法。故选G。3. 【解析】选A。根据下文中“record the lines of all the characters”和“recording the lines of fellow cast members”可知, A项“记住你的台词”适合作为本段的小标题, 故选A。4. 【解析】选F。根据空前内容可知一些演员喜欢录下所有角色的台词, 包括他们自己的。可知, 此处应该说这样做的好处, 即接下来他们不仅仔细听, 而且说所有的台词。承接上文, 故选F。5.
40、 【解析】选E。根据上文如果你不幸有一次忘记了一句台词, 可能你再也不会忘记了。可知尴尬可能帮助记忆, 故E选项, 有时尴尬就是记忆最艰难的方法, 切题, 所以选E。【阅读多维训练】Sometimes inexperienced actors spend rehearsals looking at fellow performers, waiting patiently to say their next line. 分析: 本句含有sb. spend+时间/金钱+on sth. /(in)doing sth. 结构, 意为“某人花费多少时间/金钱做某事”; waiting patiently to say their next line为现在分词短语作伴随状语。译文: 有时缺乏经验的演员们用排练的时间看着其他的演员们, 耐心地等待着去说他们的下一句台词。关闭Word文档返回原板块14