1、Unit 3 课时跟踪检测(三) Grammar & Writing.单句语法填空1To learn English well, he didnt miss any opportunities to hear English spoken (speak) as much as he could.2His first book to_be_published (publish) next month is based on a true story.3It is one of the funniest things found (find) on the Internet so far this
2、 year.4No computer so far built (build) can have the same ability as human brains.5After she arrived at the hall, no one was in sight and then she turned away, disappointed (disappoint)6Gathering (gather) around the fire, the tourists danced with the local people.7Though surprised (surprise) to see
3、us, the professor gave us a warm welcome.8He is very popular among his students as he always tries to make them interested (interest) in his lectures. 9(北京高考改编)Ordinary soap, used (use) correctly, can deal with bacteria effectively.10(天津高考改编)I need a new passport so I will have to have my photograph
4、 taken (take).用动词ed形式及其短语补全句子1Born_in_a_poor_family (出生在一个贫穷家庭), he had to work hard to make a living.2Having_been_defeated_many_times (尽管被击败过很多次),they continued to fight.3The teacher entered the classroom, followed_by_a_group_of_students (后面跟着一群学生)4Seen_from_the_top_of_the_hill_(从山顶看), the park is
5、very beautiful.5Do you know the language spoken_in_Canada_(在加拿大讲的)? 6China is a developing country while America is_a_developed_country (一个发达国家)7I often hear the song sung_in_French (用法语唱)8Given_more_time (多给点时间), I would do it even better.阅读理解AWhen I was four years old, I got stung (螫) by a bee twi
6、ce in one week! After that, I had a fear of bees. Thats when my parents suggested that I learn about bees instead of being frightened. I read picture books and watched videos about bees, and I learned that bees help make the food we eat because of their pollination (授粉). Take pizza, for example. If
7、we didnt have bees to pollinate tomato plants, we wouldnt have tomatoes for sauce. And we wouldnt have cheese without pollination, either.The bad news is that bees are struggling to survive. Many are dying. Some scientists think it might be because of chemicals that are used to kill other insects. W
8、hat would happen if there were no more bees? I wanted to help. I thought, “What if I make lemonade, sell it, and raise money to help bees?” I talked to my grandmother Helen. She gave me her recipe (调制法) for lemonade. It came from a cookbook from 1940.I added honey to her old recipe. That way, I coul
9、d sell the lemonade and donate (捐赠) some of the money to groups that are helping to save bees. I could also support local beekeepers by using their honey in my product. And I would be educating others on the importance of bees and helping to save them.My dad showed me how to work out what supplies I
10、 needed to buy. At first, I sold lemonade at a stand at a kids business event. But I wanted to help bees all year round. We talked to a pizza place near where I live. They said they wanted to sell it. Now more than 30 stores sell it, too. This year we sold about 140,000 bottles. I love helping to sa
11、ve bees. Its the sweetest feeling ever.语篇解读:本文是记叙文。文章讲述了作者通过销售自制蜂蜜柠檬汁来帮助那些日益减少的蜜蜂。1After learning about bees, the author _.Adiscovered their importance to peopleBdeveloped an interest in insectsCknew how to deal with themDbecame afraid of them解析:选A推理判断题。根据第一段中的“I learned that bees help make the food
12、 we eat because of their pollination . we wouldnt have cheese without pollination, either”可知,作者通过了解蜜蜂认识到了蜜蜂的重要性。2What led the author to start her business?ABees worrying condition.BA cookbook from 1940.CHelens special recipe.DHer parents words.解析:选A细节理解题。根据第二段中的“The bad news is that bees are struggl
13、ing to survive. Many are dying . What would happen if there were no more bees? I wanted to help”可知,蜜蜂的处境很危险,作者对此很担忧,因此打算卖柠檬汁来帮助蜜蜂。3Which of the following words can best describe the author?ACareful and polite.BKind and caring.CBrave and smart. DStrong and patient.解析:选B推理判断题。根据最后一段中的“I wanted to help
14、 bees all year round”及“I love helping to save bees”可知,作者喜欢帮助蜜蜂,有爱心、很善良。4Whats the best title fot the text?AFrom lemon to lemonadeBA kid and her beesCA healthy heartDA sweet idea解析:选D标题归纳题。根据文中作者为救蜜蜂而萌生出销售自制蜂蜜柠檬汁的想法及文章最后一句“Its the sweetest feeling ever”可知D项最适合作标题。BRegarded as geeks (怪人), scientists h
15、ave been struggling with their image (形象) in society for decades. However, in recent years there has been a new understanding because of the rise of “Pop Star Scientists”. They are pioneers of a movement aiming to educate the general public about all matters relating to science, and most importantly
16、 inspire the next generation. But have these scientists actually made people develop an interest in science? Do popular science TV shows cover too little science to be correct?Scientists have a lot to thank Professor Brian Cox and Sir David Attenborough for. The two most outstanding science broadcas
17、ters of the moment have attracted a wide audience to their shows. Back in late March, Stargazing Live returned with special broadcasts from Australia attracting over 1.5 million viewers the top rated show of the day on BBC 2. In 2016 Planet Earth was the Radio Times Critics 8th best show of the year
18、, and was more watched than The X Factor, with particular popularity among the 1635 age group.However, many believe that the task of making science popular would require a level of “dumbing down (弱智化)”. Professor Cox was blamed for some of his explanations given in a speech called “A Night with the
19、Stars”. And yes, being completely correct is an important part of any field, but the media often act as the gateway to discovering science at a higher level.Since 2014, the number of college students choosing to study science has started to fall gradually. In 2016, only 4.2% of them chose physics. T
20、his worries both scientists and the government, and the latter has encouraged more students to study science. However, the evidence suggests that what is now being done is not enough to actually take the public further than simply watching a TV program, and more needs to be done to improve science i
21、n the media to reach todays children. The road to popularity is still a long one for scientists.语篇解读:本文是说明兼议论文。如今,有些明星科学家通过媒体向大众普及科学,这能让更多的人对科学产生兴趣甚至进入科学领域吗?本文对此展开了讨论。5How do “Pop Star Scientists” improve scientists public image?AThey value correctness in science.BThey work hard to become famous.CTh
22、ey make science easily understood.DThey equip themselves with learning.解析:选C推理判断题。由第一段“They are pioneers of a movement aiming to educate the general public about all matters relating to science .”可知,这些明星科学家致力于向大众教授一切和科学有关的事物,即让科学变得通俗易懂,从而改变了科学家与世俗社会格格不入的传统形象。6What can be learned from Paragraph 2?ASt
23、argazing Live is a new science TV show.BScience broadcasters are usually leading scientists.CYoung people hadnt shown interest in science before.DScience programs are becoming popular among the public.解析:选D推理判断题。由第二段Stargazing Live超高的收视率和Planet Earth 在青少年中的流行可知,科学类节目正广受欢迎。7What does the author proba
24、bly think of Professor Coxs work?ARather simple.BQuite helpful.CCompletely wrong. DTotally unnecessary.解析:选B推理判断题。由第三段“. but the media often act as the gateway to discovering science at a higher level”可知,尽管许多人认为科普会让高深的科学变得“弱智”,Cox教授也因为演讲中不精准的解说而被谴责,但是媒体只是通往更高水平的科学的入口。由此推知,作者认为Cox教授的工作是有其积极作用的。8What
25、is the problem mentioned in the last paragraph?ANot so many students learn science at a high level.BScience TV programs are not suitable for children.CPhysics has become the least popular science subject.DScience cant be difficult and popular at the same time.解析:选A推理判断题。由最后一段可知,深入学习科学的学生正在逐年减少,政府和科学
26、家已经意识到这一问题,因而用科学节目吸引当代学生,让科学变得受欢迎对于科学家来说依然任重道远。.语法填空Just one cigarette a day is enough _1_ (raise) the risk of heart disease by around 50 per cent. The review of more than 140 scientific studies _2_ (lead) by Professor Allan Hacksaw from the UCL Cancer Institute at University College London states “
27、No safe level of smoking _3_ (exist) for cardiovascular (心脏血管的) disease”As smoking has fallen out of fashion in Britain, a quarter of people report only _4_ (have) one to five cigarettes a day. Those who smoke just once every 24 _5_ (hour) may assume their risk of health problems is very small. That
28、 is _6_ (certain) the case for lung cancer, in _7_ one cigarette has approximately five per cent of the risk of smoking 20 of them.But the review found cutting down significantly has little effect on the risk of heart disease. Among 100 people who smoke 20 cigarettes a day, approximately an extra se
29、ven people will suffer a heart attack because _8_ the habit. And for 100 who smoke one cigarette a day, an extra three will have a heart attack.The researchers say _9_ (they) findings have important consequences for many smokers and health professionals who believe that smoking only a few cigarettes
30、 carries little _10_ no harm.语篇解读:研究表明:即使每天只抽一支烟,也会对健康造成极大的危害。1. to raise考查不定式作宾语的用法。be enough to do sth.意为“足够做某事”。2led考查过去分词作定语的用法。因lead与studies之间是逻辑上的动宾关系,且lead所表示的动作已发生,故填led。3exists考查时态和主谓一致。设空处所在句叙述的是一般事实,应用一般现在时,且主语为“No safe level of smoking”,故填exists。4having考查动词ing形式作宾语的用法。report doing sth.意为“告知做某事”。5hours考查名词复数。由“24”可知此处用名词复数,故填hours。6certainly考查副词。设空处修饰整个句子,故用副词certainly(确定地)。7which考查关系代词。“in设空处”引导非限制性定语从句,补充说明case,故填which。8of考查介词。because of意为“因为”。9their考查代词。设空处修饰名词 findings,故填their。10or考查连词。little与no harm之间是选择关系,故此处应填or。