1、一、真题精练,感悟经典(2019北京卷C篇)The problem of robocalls has gotten so bad that many people now refuse to pick up calls from numbers they dont know.By next year,half of the calls we receive will be scams(欺诈)We are finally waking up to the severity of the problem by supporting and developing a group of tools,a
2、pps and approaches intended to prevent scammers from getting through.Unfortunately,its too little,too late.By the time these “solutions”(解决方案)become widely available,scammers will have moved onto cleverer means.In the near future,its not just going to be the number you see on your screen that will b
3、e in doubt.Soon you will also question whether the voice youre hearing is actually real.Thats because there are a number of powerful voice manipulation(处理) and automation technologies that are about to become widely available for anyone to use.At this years I/O Conference,a company showed a new voic
4、e technology able to produce such a convincing humansounding voice that it was able to speak to a receptionist and book a reservation without detection.These developments are likely to make our current problems with robocalls much worse.The reason that robocalls are a headache has less to do with am
5、ount than precision.A decade of data breaches(数据侵入) of personal information has led to a situation where scammers can easily learn your mothers name,and far more.Armed with this knowledge,theyre able to carry out individually targeted campaigns to cheat people.This means,for example,that a scammer c
6、ould call you from what looks to be a familiar number and talk to you using a voice that sounds exactly like your bank tellers,tricking you into “confirming” your address,mothers name,and card number.Scammers follow money,so companies will be the worst hit.A lot of business is still done over the ph
7、one,and much of it is based on trust and existing relationships.Voice manipulation technologies may weaken that gradually.We need to deal with the insecure nature of our telecom networks.Phone carriers and consumers need to work together to find ways of determining and communicating what is real.Tha
8、t might mean either developing a uniform way to mark videos and images,showing when and who they were made by,or abandoning phone calls altogether and moving towards databased communicationsusing apps like FaceTime or WhatsApp,which can be tied to your identity.Credibility is hard to earn but easy t
9、o lose,and the problem is only going to get harder from here on out.38How does the author feel about the solutions to the problem of robocalls?APanicked. BConfused.CEmbarrassed. DDisappointed.答案D解析推理判断题。根据第一段中的“By the time these solutions(解决方案) become widely available,scammers will have moved onto c
10、leverer means.”可知,等到这些“解决方案”被广泛使用时,不法分子就会转向更聪明的手段。由此可推知,作者对骚扰电话问题的解决方案感到很失望,故D项正确。39Taking advantage of the new technologies,scammers can .Aaim at victims preciselyBdamage databases easily Cstart campaigns rapidlyDspread information widely答案A解析细节理解题。根据第三段第二句“The reason that robocalls are a headache
11、has less to do with amount than precision.”可知,骚扰电话让人头疼的原因是它能准确地获取受害人的信息,故A项正确。40What does the passage imply?AHonesty is the best policy.BTechnologies can be doubleedged.CThere are more solutions than problems.DCredibility holds the key to development.答案B解析推理判断题。根据第二段可知,新技术可以给人们带来便利,第三段论述了这一技术让不法分子有了
12、可乘之机,由此可知,技术是把双刃剑,故B项正确。41Which of the following would be the best title for the passage?AWhere the Problem of Robocalls Is Rooted BWho Is to Blame for the Problem of Robocalls CWhy Robocalls Are About to Get More Dangerous DHow Robocalls Are Affecting the World of Technology答案C解析标题归纳题。通读全文可知,首段介绍了越
13、来越多的人拒接未知号码的电话的现象,接下来着重阐述了这类电话给人们带来危害的原因,最后给出了解决方案,故C项最适合作本文标题。二、素养回扣,强化基础.阅读下面句子,并根据句意猜测画线部分的意思1No one dared to question his decisions.质疑2Recognizing the severity of my condition,he immediately cancelled his morning appointments to help me.严重性3Automation meant the loss of many factory jobs.自动化4By f
14、lying low,the plane avoided detection by enemy radar.探测;发现.同义词语替换1Will this story remind us to wake up to the problem of global warming? realize2To get tickets,you have to book in advance.reserve3The baby had been abandoned by its mother.deserted.选择方框内的词汇填空1My parents try to be impartial when dealin
15、g with my brothers and me.2His family tricked him into going to Pakistan,and once he was there,they took away his passport.3When you are in doubt about the meaning of a word,look it up in the dictionary.4His back injury may prevent him from playing in tomorrows game.完成句子1邓老师今天没有来,因为她带她的女儿去度假了。(Thats
16、 because.)Mrs Deng did not come today.Thats because she took her daughter to spend their holidays.2从塔顶看,这座山的南边脚下是树的海洋。(过去分词短语作状语)Seen from the top of the tower,the south foot of the mountain is a sea of trees.3您有过必须和德国人谈判的经历吗?(where定语从句)Have you ever been in a situation where you have had to negotiate with the Germans?