1、自我小测.根据句意和单词首字母或括号内汉语,写出单词的正确形式1Many believe that poverty is a direct _(后果) of overpopulation.2The authorities are planning to launch a fullscale i_ into the crash.3Two men have been arrested and q_.4Her face hadnt _(变样) much over the years.5The disease is _(遗传).用所给短语的适当形式填空in consequencehave an inf
2、luence ofon the other handbe likely tothe answer tocompare within prisonif so1He studied hard,and _ he passed the exam.2Many women stay at home after marriage.But_,they sometimes want to go out to work.3Have you got a free evening next week?_,lets have dinner together?4You _ Rafa Benitez because he
3、always gets uptight.5Can you guess _ this riddle?6The man was sentenced to three years _.7He _ get hurt because he always trusts people easily.8The earth moves at a crawl _ the speed of light.阅读理解As the seventh annual National DNA Day approaches,the National Human Genome Research Institute (NHGRI),a
4、long with students,teachers,researchers and health professionals across the country,are gearing_up to celebrate the key molecule of life.National DNA Day is usually observed on April 25,but this year NHGRI will hold most of its activities on Friday,April 24 to accommodate classroom schedules.Buildin
5、g upon the popularity of the online chatroom and ambassador programs,NHGRI and its DNA Day partners this year have expanded their outreach efforts even further by creating National DNA Day social networking pages on Facebook and Twitter.Established by Congress seven years ago,National DNA Day commem
6、orates the successful completion of the Human Genome Project in 2003 and the discovery of DNAs double helix by Watson and Crick in 1953.Of course,National DNA Day is much more than a time to honor historical achievements.Its a day filled with opportunities for students,teachers and the public to lea
7、rn how the exciting field of genome research will soon touch all of our lives.“DNA Day is a unique opportunity for genetic and genome professionals to discuss their own careers and daily lives with students and the public,” said Carla Easter,Ph.D.,a science education specialist in NHGRIs Education a
8、nd Community Involvement Branch,which guides NHGRIs National DNA Day outreach and partnership efforts.“Its important that our researchers are accessible so students can be inspired and perhaps consider pursuing a career in genomic science or medicine.Even if students dont choose to become researcher
9、s or health professionals,we want them to be aware of what this valuable science might mean for their own health.”Each year,NHGRI supports a diverse number of activities to foster interactions between genome researchers and the public.For instance,NHGRI researchers,called DNA Day Ambassadors,are vis
10、iting dozens of high schools throughout the nation during April to give presentations and field questions from students.This year,NHGRI is particularly focusing on the southwest region of the United States,sending DNA Day ambassadors to high schools in Utah,Colorado,Arizona,New Mexico and Texas.1Why
11、 will this years National DNA Day be celebrated on Friday?ABecause Friday is an important day in western countries.BBecause April 25 will be Saturday this year and there may be less people at the weekend.CBecause Watson and Crick discovered DNA on Friday in 1953.DBecause Watson and Crick discovered
12、DNA on April 24 in 1953.2Who founded National DNA Day?AThe National Human Genome Research Institute.BTeachers.CThe president.DCongress.3According to Carla Easter,Ph.D.,_.Astudents should not learn the knowledge of DNABstudying DNA should only be limited among the scientistsCstudents who learn someth
13、ing about DNA must pursue a career in genomic science or medicineDDNA Day is an important opportunity for students to learn science4What is the meaning of the underlined phrase “gearing up” in Paragraph 1?Aputting off Bbusy preparingCunwilling to prepare Dworried about preparing5Next year,DNA Day Am
14、bassadors will be probably visiting the following EXCEPT _.ANew York BCaliforniaCWashington DC. DNew Mexico参考答案.1答案:consequence2答案:investigation3答案:questioned4答案:altered5答案:hereditary.1答案:in consequence2答案:on the other hand3答案:If so4答案:have an influence of5答案:the answer to6答案:in prison7答案:is likely
15、to8答案:compared with.1解析:细节判断题。由第二段可知,今年的DNA日改在星期五是为了“accommodate classroom schedules”;再由第三段最后一句“Its a day filled with opportunities for students,teachers and the public to learn how the exciting field of genome research will soon touch all of our lives.”可知,DNA日是学生、老师和公众学习基因科学的好机会。答案:B2解析:细节理解题。由第三段第
16、一句可知答案。答案:D3解析:细节理解题。由第四段第一句“DNA Day is a unique opportunity for genetic and genome professionals to discuss their own careers and daily lives with students and the public”可知D项正确;由本段的后面几句可知A、B、C三项均不符合原文句意。答案:D4解析:词义猜测题。由全文内容可知,全国上下对DNA日非常欢迎,所以,随着节日的到来,人们是在加紧准备庆祝活动。答案:B5解析:推理判断题。由最后一段可知,DNA Day Ambassadors 每年访问的地点是不同的,今年他们访问了“Utah,Colorado,Arizona,New Mexico and Texas”,所以明年他们不可能去的地方是“New Mexico”。答案:D