1、高考题型规范练(五)高考题型规范练第18页模块二Unit 2Wish you were here.阅读理解(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。ABrownsea Open Air TheatreDORSETThe only way to this theatre is by boat.Each June volunteers travel there to begin building the set.“The people do Brownsea for the love of the island,” says BOAT
2、director Denise Mallender.“Were a charity,and we help the work on the island by holding a regular Shakespeare play.”Regents Park Open Air TheatreLONDONEach summer,almost 140,000 people visit the park to watch one of the four yearly plays.This years plays include J.M.Barries Peter Pan and William Gol
3、dings Lord of the Flies.With the stage and seating both completely uncovered,the actors and the audiences are left at the mercy of the British weatheralthough this hasnt prevented stars such as Jeremy Irons and Benedict Cumberbatch from performing here.Scarborough Open Air TheatreSCARBOROUGHEnjoy th
4、e sea air and sights of Europes largest open-air playhouse.The stage and seating are separated by a lake.“Its a unique place,” says Janet Deacon,area director of Welcome to Yorkshire.The theatre now plays host to concerts by big-names such as Elaine Paige and Tom Jones,who are both performing this m
5、onth.Rutland Open Air TheatreRUTLANDThis theatre is home to the Stamford Shakespeare Company,who this year celebrate their 39th year of outdoor plays with performances of Romeo and Juliet and Henry V.In all its years,ROAT has never cancelled a performance because of rainand although the stage and ac
6、tors are left open to the weather,the audience can shelter in the covered hall.【语篇导读】本文是应用文。文章是英国四家露天剧院的介绍。1.What do we know about Regents Park Open Air Theatre?A.It puts on four plays a year.B.It has a covered hall for the audience.C.It has the same plays on show every year.D.Its stage and seating
7、are separated by a lake.答案A解析细节理解题。根据Regents Park Open Air Theatre部分中的“watch one of the four yearly plays”可知,该剧院每年上演四部戏剧。注意这里的four yearly plays并不是指每年都是同样的四部戏剧,这点也可以根据下一句“This years plays include J.M.Barries Peter Pan and William Goldings Lord of the Flies.”推出。2.What do BOAT and ROAT have in common?A
8、.They do Shakespeare plays.B.They are completely uncovered.C.They have the same history.D.They can be reached only by boat.答案A解析细节理解题。根据Brownsea Open Air Theatre部分中的“holding a regular Shakespeare play”和Rutland Open Air Theatre部分中的“This theatre is home to the Stamford Shakespeare Company”和“with perfo
9、rmances of Romeo and Juliet and Henry V”可知,这两家剧院都会安排莎翁的戏剧表演。3.Which is the largest outdoor theatre in Europe?A.Rutland Open Air Theatre.B.Brownsea Open Air Theatre.C.Scarborough Open Air Theatre.D.Regents Park Open Air Theatre.答案C解析细节理解题。根据Scarborough Open Air Theatre部分中的“Europes largest open-air pl
10、ayhouse”可知,该剧院是欧洲最大的露天剧场。BIts nice to feel like a hero or to be the centre of attention every once in a while.Walking barefoot down the worn road,cheered on by the villagers of Bradstone,one would have thought that I should feel full of pride and joy.Those feelings might have been nice,except for th
11、is one tiny fact:I had no idea where I was heading,even when I heard my name being shouted out upon entering the village.Earlier,after painfully recovering consciousness beside the road,the only important things I could remember were my name,Jonathan Grey,and a horribly uncomfortable feeling that I
12、had forgotten something which could result in life or death.So I had followed the road.Shortly I noticed that I had somehow also lost track of my shoes.I had ended up in Bradstone.Many villagers hurried over and screamed my name.One older woman particularly threw her arms around my waist.“You made i
13、t!I knew you were special!” she cried.“My baby is finally home!” At a loss for words,with no idea what to do,the best I could offer the crying woman was to put my arms around her,too.When she settled down,she pulled back to look at me properly.“How are you?Really?Oh,you will have to report to Mr Fre
14、drick first.”I was not sure how to answer the womansmy mothers?questions,so I decided to be honest.“Im sorry,but Im not sure who Mr Freddrick is,or what I must report to him.”My mother took a deep breath,then took my hand to lead me into the house.“Your father will be home soon,so get settled in.Ill
15、 be outside if you need me.” Taking one last look around,my mother let out a sigh.For the time being,home this would have to be.Breathing deeply,I gathered my courage and mentally prepared myself for what was now my new life.【语篇导读】本文是记叙文。文章讲述了作者失忆后所经历的事情。作者在路边失去意识后而失忆,他只记得自己的名字,之后讲述了作者回到村里村民们及自己母亲的各
16、种反应。4.What can we know about Jonathan?A.The villagers knew who he was.B.He enjoyed the welcome he received.C.The villagers were very sorry for him.D.He had never been the centre of attention.答案A解析推理判断题。根据文章首段中的最后一句可知,村民们都大喊Jonathan的名字,因此村里人都认识Jonathan。5.What happened to him when Jonathan recovered c
17、onsciousness?A.He felt relieved.B.He was in pain.C.He didnt know his name.D.He realized he had an accident.答案B解析细节理解题。根据第二段中的“after painfully recovering consciousness”可知,作者意识恢复时感到疼痛。6.Why did Jonathan hug the woman?A.He would not let her go.B.He recognized his mother.C.He didnt know what to say.D.He
18、 was glad to have found her.答案C解析细节理解题。根据第三段中的“At a loss for words,with no idea what to do,the best I could offer the crying woman was to put my arms around her,too.”可知,作者之所以拥抱这位哭泣的妇人,是因为他不知道该说什么。7.How did Jonathan feel at the end of the text?A.He tried to make his mother pleased.B.He was worried ab
19、out meeting his father.C.He was uncertain if he had the courage for a new life.D.He decided to temporarily accept the present situation.答案D解析推理判断题。根据最后一段中的最后两句可知,作者打算先暂时接受现状并开始新生活。CThe population of the United States grows larger every year.The state that has been growing the fastest is Nevada.The c
20、ity that has been receiving the most new residents is Las Vegas,which lies in the desert in Southern Nevada.Why are so many people moving to Las Vegas?First,it is easy to find a job.Tourism is the number one industry in Las Vegas,so there are many service jobs.Workers are building thousands of new h
21、omes,buildings,and schools.The children need teachers.People need to shop for food,clothing,and cars,so the stores are looking for clerks.About one third of the new residents are from California,where it is more difficult to find a job.Second,Nevada has no income tax.Most states have an income tax o
22、f 2%,4%,5% or more.Third,many people like the weather.Even though its very hot in the summer,the other seasons are beautiful.There are over 250 days of sunshine each year.Finally,housing is still affordable,with the price of a new home at about $139,500.People moving from California find that this i
23、s reasonable in comparison to homes in their state.Las Vegas is also the wedding capital of the United States.It is easier to get married in Las Vegas than in any other city in the United States.You dont need a blood test.You dont need to wait for a week for a marriage license.Its possible to get ma
24、rried the same day you apply for a marriage license.Las Vegas also has problems.Because it sits in the desert,there is not enough water.Even though water is expensive,residents have not been careful in conserving water.Next,Las Vegas has serious air pollution problems.Las Vegas is surrounded by high
25、 mountains,some as high as 10,000 feet.These mountains hold in the pollution from the cars.At times,there are warnings not to exercise outdoors.Finally,as the city becomes larger,people are traveling farther to work and the average commute (通勤) time has been increasing.【语篇导读】本文是说明文。拉斯维加斯作为美国最大的城市之一有
26、着许多吸引人们的地方,但是其自身也存在着不少问题。8.Why does Las Vegas receive the most new residents?A.It is easy to own a house there.B.Its industry is highly developed.C.It has low income tax.D.Its summer is cool.答案A解析细节理解题。由第二段中的“housing is still affordable”可知,在拉斯维加斯拥有一套属于自己的房子还是比较容易的,故选A项。9.What can we infer from Parag
27、raph 3?A.A blood test is necessary in the U.S.to get married.B.It is easy to find someone you love in Las Vegas.C.It is quick to get a marriage license in Las Vegas.D.The wedding party usually lasts one week in the U.S.答案C解析推理判断题。由第三段中的“You dont need to wait for a week for a marriage license.”可知,在拉斯
28、维加斯办理结婚手续很快,故选C项。10.The underlined word “conserving” in the last paragraph can best be replaced by “.”A.heatingB.savingC.wastingD.discovering答案B解析词义猜测题。由该词前的“Even though water is expensive.”可知,尽管水很昂贵人们也不节约用水,故选B项。11.What is one of the problems facing Las Vegas?A.Dirty air.B.Poor education.C.Being sh
29、ort of jobs.D.Busy traffic.答案A解析细节理解题。由最后一段中的“Las Vegas has serious air pollution problems.”可知,拉斯维加斯的空气污染比较严重,故选A项。DFears over the disruption (干扰) to classrooms from pupils using smartphones have made the government decide to carry out research into the way technology affects behaviour in schools.Ch
30、ildren should not be allowed to use smartphones until they are 16,according to Tom Bennett,the school behaviour expert leading the research.“Children are using smartphones too young,” he said.“People ask me,When should I give my child a smartphone? and I say,Whenever youre comfortable with them view
31、ing violence. Because their curiosity will take them there.” According to him,teachers should not allow them unless necessary.Mr Bennett is already leading another study into how teachers are trained to deal with bad behaviour.He has now been asked to look at the wider challenges of managing modern
32、classrooms.Although technology can improve learning,teachers have reported that the growing number of children bringing smartphones into class is leading to disruption,officials warn.“We need to make sure the advice we give to schools,and the methods being used are fit for the 21st century when even
33、 primary school pupils may be bringing in phones.That is why we have taken the decision to widen Tom Bennetts research to look at how teachers can deal with bad behaviour,” said Nick Gibb,Minister of State for Schools.Most schools have some policies about smartphone use.However,the picture is far fr
34、om uniform (统一的)from complete bans to partial bans.“I think smartphones in a classroom may be a temptation (诱惑) for students,but that isnt to say that I would ban them,” said Mr Bennett.“My personal advice is that schools should think very carefully before allowing them.I think the basic rule should
35、 be not to allow them unless teachers invite them in for a certain reason.”【语篇导读】本文是议论文。本文是针对学生是否可以在学校使用手机的讨论。12.Why was the research started?A.To find out the advantages of technology.B.To learn about childrens behaviour in class.C.To look at how smartphones affect kids at school.D.To prevent child
36、ren from using smartphones in class.答案C解析细节理解题。根据第一段的内容可知,这个研究是为了了解学生在学校使用手机给他们带来的影响。13.Why did Nick widen Bennetts research?A.To look into students behaviour at home.B.To change parents attitudes to smartphones.C.To encourage children to attend modern classrooms.D.To make sure that schools use prop
37、er methods to teach students.答案D解析推理判断题。根据第四段中Nick所说的话可知,他们拓宽Bennett的研究是为了确保学校的教育方式是合理的、与时俱进的。14.What can we infer from the last paragraph?A.Many pupils use smartphones for learning.B.Schools have to try harder to ban smartphone use.C.Students always have a good reason to use smartphones.D.Different
38、 schools have different policies about smartphone use.答案D解析推理判断题。根据最后一段中的“Most schools have some policies.to partial bans.”可知,学校针对学生在校使用手机的政策各不相同。15.What is Bennetts attitude towards pupils using smartphones in a classroom?A.It is helpful in teaching.B.Schools should take it seriously.C.It should be
39、 banned completely.D.There should be a uniform rule.答案B解析推理判断题。根据最后一段中的“I think smartphones in a classroom may be.schools should think very carefully before allowing them.”可知,Bennett认为学校应该对学生是否可以在学校使用手机一事慎重一些。.七选五(共5小题;每小题2分,满分10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Florence Nightingale was nam
40、ed after her birthplace,Florence,Italy.When she was almost a year old,she returned with her family to England.Florence often helped her mother deliver food to the poor and sick.16 Her family was shocked because nursing was not a respected profession.But Florence was determined.She studied books on m
41、edicine.Later,she visited hospitals in France,Germany and Ireland and learned everything she could.17In 1854,Britain was at war with Russia.Florence went to the British hospital in Scutari (now skdar in Istanbul) and she was shocked.The hospital left men lying on the floor,and rats were running ever
42、ywhere.18 Many soldiers died before receiving help.The doctors wouldnt listen to Florence because they didnt like the idea of women in army hospitalsuntil one day 500 unexpected casualties (伤亡者) arrived.19 Florence made changes,making sure the men were washed and their injuries were cared for.Every
43、night she would check the patients with her lamp.When she returned home after the war,a fund had been set up in her honor.Many of the soldiers she had nursed had made contributions.Now she could set up the Nightingale Training School in London.After years of hard work,Florence Nightingale saw cleane
44、r and more cheerful hospitals.20 All of this was because of “the lady with the lamp”.A.Nursing became an honored profession.B.There was no running water and no heat.C.She knew she had much to learn about nursing.D.Florence saw the soldiers health had improved.E.As she grew older,she decided to becom
45、e a nurse.F.They soon realized that Florence knew what she was doing.G.Upon returning home,she was an expert on hospital management.答案与解析【语篇导读】本文是记叙文。文章主要介绍了护理先驱佛罗伦斯南丁格尔的一生。16.E根据下一句“Her family was shocked because nursing was not a respected profession.”可知,E项“随着南丁格尔慢慢长大,她决定要当一名护士”符合该处语境。17.G根据上一句中的“
46、.she visited hospitals in France,Germany and Ireland and learned everything she could.”可知,南丁格尔回到英国后已经非常熟悉医院管理方面的知识。18.BB项内容与上一句“The hospital left men lying on the floor,and rats were running everywhere.”并列,描述医院的惨状。19.F根据上一句中的“The doctors wouldnt listen to Florence.”和下一句中的“Florence made changes.”可知,画
47、线处在此承上启下,因此F项“那些医生意识到南丁格尔能帮上忙”符合该处语境。20.A根据上一段末句中的“she could set up the Nightingale Training School in London”以及该段中的“cleaner and more cheerful hospitals”可知,南丁格尔经过多年的努力使得护理成为了一个令人尊敬的职业。.完形填空(共20小题;每小题1.5分,满分30分)阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C和D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。At college,I am really in need of a computer.B
48、ut I cannot 21 one.Asking my parents for help is 22,since it is already a heavy burden for them to send me to college.I must 23 what I want by myself now.One Saturday morning,I went out to look for a 24.Having been refused many times,I finally 25 a restaurant at 8 p.m.There were already four candida
49、tes in the bosss office.At the moment,the boss had difficulty in 26 whom he would employ.He said 27,“Well,I need to check your references (简历) before I can make a 28.Ill call you later.But 29 whoever is going to be employed must work here from 6:00 to 8:00 every evening.”I was 30.The working hours w
50、ere perfect for me.31,the restaurant wasnt far from my university.I wanted to talk to the boss,but he said,“Youre too late” and 32.“But sir,I will work two days for free.Then you may decide who youll 33.”At these words,the boss turned to me,“I want a(n) 34 boy.You know this is a restaurant.But look
51、at your 35!”He was right.After a 36 day,I did look terrible.“Oh sir,Ill keep myself tidy.And I 37 I will work very hard,if only you could give me this 38.”“All right.Ill give you a try.”My heart jumped like mad.I lowered my head and said,“ 39,sir.” Then I thought to myself,“I am really 40!”【语篇导读】本文是
52、记叙文。作者主要讲述了自己找工作的经历。21.A.useB.fixC.findD.afford答案D解析由下文作者出去找工作的事实可知,他现在买不起电脑,故填afford。22.A.normalB.impossibleC.necessaryD.dangerous答案B解析由该空后的“since it is already a heavy burden for them to send me to college”可知,作者的父母能够供他上大学已实属不易,买电脑还向他们要钱的话,那是“不可能的(impossible)”了。23.A.getB.knowC.showD.forget答案A解析由上文的
53、“I am really in need of a computer”可知,作者现在急需一台电脑,但是只能靠自己的能力去“获得(get)”了。24.A.manB.jobC.restaurantD.computer答案B解析由下文的“Having been refused many times.”和“There were already four candidates.”可知,作者出去找“工作(job)”了。25.A.ranB.sawC.enteredD.left答案C解析由下文内容可知,作者“进(entered)”了一家饭店,然后听到了老板所说的话。26.A.reportingB.notici
54、ngC.provingD.deciding答案D解析由下文的“I need to check your references.I can make a decision.”可知,老板很难“决定(deciding)”该雇用谁。27.A.at last B.as wellC.at mostD.once more答案A解析“最后(at last)”,他说:“在我做决定之前,我得先看看你们的简历。”28.A.changeB.decisionC.faceD.difference答案B解析此处承接上文,表示“在我做决定(decision)之前,我得先看看你们的简历。”29.A.imagineB.belie
55、veC.rememberD.understand答案C解析老板在告诫几位应聘者,让他们“记住(remember)”:不论是谁被录用,都得每天晚上六点到八点来这儿工作。30.A.proudB.excitedC.angryD.worried答案B解析由该空后的“The working hours were perfect for me.”可知,老板说的这个时间段对作者来说非常合适,所以他感到很“兴奋(excited)”。31.A.Besides B.In shortC.HoweverD.For example答案A解析由该空后的“the restaurant wasnt far from my u
56、niversity”可知,这是作者感到兴奋的另一个原因,故填Besides,表示对前面内容的补充说明。32.A.set off B.looked upC.calmed downD.turned away答案D解析由下文的“the boss turned to me”可知,老板“把脸转了过去(turned away)”。33.A.help B.visitC.chooseD.praise答案C解析由上文的“There were already four candidates.”可知,作者向老板提议说:“先生,我先免费工作两天,然后您再决定选(choose)谁。”34.A.cleanB.clever
57、C.honestD.healthy答案A解析由下文的“I did look terrible”和“Ill keep myself tidy”可知,作者的“衣着(clothes)”不整洁,而老板需要一个“干净的(clean)”员工。35.A.bagB.books C.photoD.clothes答案D36.A.noisyB.cloudyC.tiringD.snowy答案C解析由上文的“One Saturday morning,I went out.”和“I finally.a restaurant at 8 p.m.”可知,经过一整天的奔波,作者已经十分疲惫了,故填tiring。37.A.hop
58、eB.thinkC.agreeD.promise答案D解析由该空后的“I will work very hard.”可知,作者在向老板“许诺(promise)”。38.A.giftB.chanceC.courseD.message答案B解析作者希望得到这一“机会(chance)”。39.A.HelloB.SorryC.Thank youD.Come on答案C解析由上文的“All right.Ill give you a try.”可知,老板同意了,所以作者应该是说“谢谢(Thank you)” 。40.A.luckyB.richC.strongD.lonely答案A解析作者得到了试用的机会,
59、所以觉得自己非常“幸运(lucky)”。.语篇填空(共10小题;每小题1.5分,满分15分)阅读下面材料,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。The Big Bang theory is sciences best explanation of how the universe began.The theory insists that our universe 41. (create) when a tiny and super-hot mass exploded and began expanding very rapidly.It 42. (final) cooled an
60、d formed into the stars and galaxies (银河系) with 43. we are familiar.It is said 44. the event happened approximately 15 billion years ago.The event of the Big Bang was space itself expandingperhaps at speeds 45. (great) than light.Since the late 1960s,the Big Bang theory 46. (be) the main explanation
61、 for the birth of our universe.Because 47. (physics) have not yet found a convincing theory that explains how gravity operates,they are unable 48. (find) theories as to what happened after the Big Bang.At the very beginning,our universe may have been an object with nearly-infinite density,49. perhap
62、s something else.Our instruments and 50. (science) methods may need to be fully improved before any further progress is made.答案与解析41.was created考查一般过去时的被动语态。universe与create之间是被动关系,且create所表示的动作发生在过去,故填was created。42.finally考查副词。设空处做状语修饰cooled和formed,故填finally。43.which考查关系代词。此处为由“介词+关系代词”引导的限制性定语从句,修
63、饰先行词stars and galaxies,因该关系代词在从句中做介词with的宾语,故填which。44.that考查连接词。It is said that.意为“据说”,其中it是形式主语,真正的主语是由that引导的从句。45.greater考查形容词比较级。由than可知,此处应用比较级形式,故填greater。46.has been考查现在完成时。由“Since the late 1960s”可知,此处应用现在完成时,故填has been。47.physicists考查名词。设空处做主语,表示“物理学家”,又因谓语动词为复数形式,故填physicists。48.to find考查不
64、定式做宾语的用法。be unable to do sth.“没有能力做某事”。49.or考查连词。由句意可知,“an object with nearly-infinite density”与something else之间是选择关系,故填or。50.scientific考查形容词做定语的用法。设空处做定语修饰methods,表示“科学的”,故填scientific。.短文改错(共10小题;每题1分,满分10分)假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。增加:在缺词处加一个漏字符号(
65、),并在其下面写出该加的词。删除:把多余的词用斜线()划掉。修改:在错的词下画一横线,并在该词下面写出修改后的词。注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。Last weekend,we tried fishing on school trip.As soon as we had arrived at the pond,I made preparations for it,including fishing tool and food to attract fish.Like other classmates,leaving the pond or
66、 chatting to each other from time to time,I fix my eyes on the water.After a while,I felt anything bitting the end of my line,so I started to pull them out of the water.It was heavier than I had expected,but I lost my footing,fall right into the pond!That was my first fishing experience,a happier bu
67、t embarrassing experience.答案第一句:on后加a第二句:去掉had;tooltools第三句:LikeUnlike;fixfixed第四句:anythingsomething;themit第五句:butand/so;fallfalling第六句:happierhappy.书面表达(满分25分)假设你校正在举办“英语读书周”活动,要求学生们摘录自己喜欢的名言佳句并相互交流。下面是某同学摘录的本杰明富兰克林(Benjamin Franklin)的名言:Money has never made man happy,nor will it.There is nothing i
68、n its nature to produce happiness.The more of it one has,the more one wants.请你用英语写一篇100词左右的短文。要点如下:1.你如何看待名言中的观点;2.举例说明理由;3.你的观点。参考范文I highly agree with what Benjamin Franklin said.Money cannot make us happy.As far as I know,many wealthy people around me dont live a happy life.Instead,they are bothe
69、red by all kinds of problems that money has brought to them.We must admit that we all need money to meet our basic needs.And it is true that money is useful in helping us to live comfortably.However,money cant bring us friendship and love,which are of great importance to our life.In fact,it is what we can do for others that makes us happy.