1、基础知识默写1.hide vt.掩藏;躲藏hid(过去式)hidden(过去分词)hidden adj.隐藏的2.pretend vi.假装3.memory n.记忆memorize vt.记住,熟记4.book vt.预订5.wander vi.漫步;闲逛6.elegant adj.优美的;高雅的elegance n.优美;高雅7.magic n.魔力;魅力 adj.魔术的magical adj.有魔力的;不可思议的magician n.魔术师8.calendar n.日历;月历9.relaxing adj.使人放松的relaxed adj.感到放松的relax vt.使放松relaxati
2、on n.消遣;娱乐10.tasty adj.美味可口的taste n.味道 vt.品尝;尝起来有味道11.multicultural adj.多元文化的;跨文化的multiculture n.多元文化cultural adj.文化的culture n.文化12.mark vt.标志(着);纪念 n.标记;分数13.trade n.贸易 v.贸易;交换14.transport vt.& n.运输;运送transportation n.运输;运送;运输工具15.master n.主人;大师;硕士 vt.精通,掌握16.abolish vt.废除17.freedom n.自由free adj.自由
3、的;免费的freely adv.自由地18.origin n.起源original adj.最初的;原始的;原创的originally adj.最初地;原始地19.celebration n.庆典;庆祝celebrate vt.庆祝,庆贺20.unite vt.联合united adj.团结的;联盟的21.costume n.服装;戏装;化装服22.era n.时代;年代23.extend vt.延长;扩大;扩展extension n.延伸;扩大24.revive vt.复兴;再兴起;再流行revival n.复活;复苏25.whistle n.哨子 v.吹口哨26.magnificent a
4、dj.华丽的;富丽堂皇的magnificence n.宏伟;壮观e out出来;开花;出版;发行28.dress up装扮;打扮e to an end完结;结束30.on end连续地;直立地31.in secret秘密地32.date back to追溯到33.be crowded with挤满了;充满了34.consist of由组成;由构成35.more or less或多或少36.take over接管37.Think of carnival,and you think of crowds,costumes,and confusion.想起狂欢节,你就会想到人群、各式各样的服装和热闹非
5、凡的场面。38.As time passed,however,the carnival period was extended,so that it began just after Christmas.然而,随着时间的推移,狂欢节的时间被延长了,这样它就正好在过完圣诞节后开始。39.Their use was limited by laws,the first of which dates back to the fourteenth century.它们(面具)的使用受到法律的限制,最早可追溯到14世纪。40.there was an immediate need for people t
6、o work on them.这里急需人手干这些活。基础知识夯实.语境填词1.People settle in these places because they are easy to get to and naturally suited to communications and trade(贸易).(2018全国)2.The convenience even leads fewer people to take public transport(运输)an unwelcome side effect researchers have already found in ridehaili
7、ng(叫车) services.(2018北京)3.It seldom occurred to them to wander(闲逛) a bit,to take a moment to see whats around them.(2018天津)4.The memory(记忆) processes that take place while we sleep have been unclear.(2017北京)5.This production of Shakespeares The Merchant of Venice marks(标志) their first visit to the U
8、K.(2017全国)6.Frozen fish isnt as tasty(taste) as the fresh one.(2016全国)7.My mother and father were united(unite) in their way of raising children,but it mostly fell to my mother to actually carry it out.(2016浙江)8.It is a logical consequence of the simple fact that the machine cannot achieve its origi
9、nal(origin) purpose if it is dead.(2017北京)9.The books stayed hidden(hide) as the war continued.(2017浙江)10.They joke and laugh and are living in their own relaxed(relax) world.(2016天津)11.For many older people,driving is important,giving them the freedom(free) to get out and about without having to re
10、ly on others.(2017全国)12.The team transforms the familys long weekend of celebration(celebrate) with less expensive but still tasty recipes.(2018全国)13.Truly elegant(elegance) chopsticks might be made of gold and silver with Chinese characters.14.Toronto is such a multicultural(multiculture) city that
11、 there are many religious holidays.15.Anxiously I went to bed dreaming about what I would find at the top of this magical(magic) mountain.(2018天津).选词成篇One of the biggest street parties in the world took place London days ago.The Notting Hill Carnival,which starts on Aug 28 and es to an end on Aug 29
12、,is recognized as the largest street party in Europe.The festival,2.dates back to 1966.It is an appropriate time for people to 3.dress up and spend the weekend dancing in the streets 4.on end.Actually,this carnival 5.came out as a way to bring together the different groups who called Londons Notting
13、 Hill their home.At that time,the streets 6.were crowded with people in brightly colored costumes.And the parade 7.consisted of all the neighboursmen,women and children;black,white and brown.People no longer expressed their feelings 8.in secret.Therefore,now,the carnival is 9.more or less a space of
14、 music,color and creativity which brings about the emotion of joy and encourages the freedom to communication.完成句子1.Follow the teachers advice,and you will make great progress in English.(祈使句and陈述句)接受老师的建议,你的英语会取得很大进步。2.Frequent stops are made for photo taking as your guide offers unique facts and h
15、istory.(as引导的时间状语从句)(2018全国)当你的导游讲解特别的历史事实时,会经常停下来让你拍照。3.I have read many poems of Yu Guangzhong,one of which is the most unforgettable.(“.of关系代词”引导的非限制性定语从句)我读过余光中的很多诗,其中的一首是最难忘的。4.If we stay at home,it is comfortable and there is no need to spend money.(there is/was no/a(n).need to do sth. )(2016全
16、国)如果我们待在家里,很舒适,而且没有必要花钱。1.“运送”词汇大集合(1)transport vt.运输;运送(2)convey vt.传达;运送;输送(3)deliver vt.投递;递送(4)ship vt.(用船)运送2.“走”来“走”去(1)wander vi.漫步;闲逛(2)walk v.散步;步行(3)crawl v.爬行;匍匐前进(4)march v.行军;前进(5)rush v.冲;闯3.“结束”短语小结(1)come to an end结束;完结(2)put an end to使结束(3)bring.to an end使结束(4)end up结束4.take短语集锦(1)t
17、ake over接管(2)take on 呈现;雇用(3)take apart 拆开,拆卸(4)take in 吸收;欺骗(5)take up 占据;开始做 (1)hide.from.把藏起来不让发现,躲避hide away藏起来(2)hidden adj.隐藏的;秘密的(1)In art criticism,you must assume the artist has a secret message hidden(hide) within the work.(2016江苏)(2)They claim that they have nothing to hide(hide).(3)She t
18、ried to hide the truth from her husband.易错点拨汉语说“对/向某人隐瞒”,而英语中不能用介词to或for,因为“对某人隐瞒”其实就是免于让人知道,所以用介词from。 pretend to do.假装做pretend to be doing.假装正在做pretend to have done.假装已经做过pretend to ben./adj.假装是(1)同义句改写She pretended to be reading a book.(改为复合句)She pretended that she was reading a book.(2)She close
19、d her eyes and pretended to be asleep(假装睡着了). (1)escape ones memory被某人忘记have a memory of.对有记忆from memory凭记忆in memory of为纪念(2)memorable adj.值得纪念的;难忘的memorize vt.记住;熟记(1)People eat Zongzi and race dragon boats in memory of(为纪念) the greatest poet Quyuan,who is a patriot and died for his country.(2018湖南
20、张家界模拟)(2)He repeated that speech,word for word from memory(凭记忆).(3)He has a good memory for(对有好的记忆力) words.(4)A common memory they all have of their school days is the school uniform.他们对校园岁月的共同记忆就是校服。 (1)in celebration of为庆祝(2)celebrate v.庆祝;颂扬;赞美celebrate sth. 庆祝(3)celebrated adj.有名望的;著名的be celebra
21、ted for因而闻名(1)The Dragon Boat Festival is celebrated(celebrate) on the fifth day of the fifth lunar month.(2)Many schools organize a Random Acts of Kindness Week to celebrate(celebrate) World Kindness Day.(2019湖南长郡中学模拟)(3)The party was in celebration of(为庆祝) my parents silver wedding.(4)Venice is ce
22、lebrated for(因而闻名) its beautiful buildings.联想发散表示“因而出名”的短语还有:be famous for,be known for,be distinguished for,be noted for等。 dress v.给穿衣;穿着;打扮 n.衣裙;女装;衣服dress up as装扮成dress sb. /oneself (in)给某人/自己穿()衣服be dressed in穿着get dressed穿上衣服(1)What are you going to dress up as for Halloween?(2)I saw a man pret
23、ty shabbily dressed(dress) compared to me,who seemed to notice me.(3)Mary dresses herself(she) like a grandma.(4)To my surprise,I found my nephew dressed in(穿着) a girls skirt.Their use was limited by laws,the first of which dates back to the fourteenth century.它们(面具)的使用受到法律的限制,最早可追溯到14世纪。(1)“介词关系代词”
24、中的介词可以是固定短语的一部分,也可以是介词短语(如:in front of,at the back of,on top of,in the middle of);它可以表示“所有”关系,也可以表示“部分与整体”的关系。(2)关系副词可以改为“介词which”,whereat/in/from/to/.which;whenin/at/on/during/.which;whyfor which。(3)“介词关系代词”中的关系代词只能是whom(指人)或which(指物)。(1)Frank Hurley,a confident and gifted Australian photographer w
25、ho knew the Antarctic,was hired to make the images,most of which have never before been published.(2016全国)(2)Many young people,most of whom were welleducated,headed for remote regions to chase their dreams.(2016江苏)(3)同义句改写Scientists have advanced many theories about why human beings cry tears,and no
26、ne of them has been proved.Scientists have advanced many theories about why human beings cry tears,none of which has been proved.The arrival of Europeans in America,and the opening of huge farms and plantations,to grow cotton,fruit and vegetables,meant there was an immediate need for people to work
27、on them.,欧洲人到了美洲,开辟了栽种棉花、水果和蔬菜的大农场与大种植园,这意味着急需人手干活。(1)There is/was no/a(n).need for sb. to do sth. (不)需要某人做某事。在该结构中need也可以被some,any,no,(not) much,little,great等修饰。(2)There is/was some/no trouble/difficulty (in) doing/with sth. 做某事有/没有困难。There is/was some doubt about/whether.对有疑问。There is/was no doubt
28、 that.毫无疑问There is/was no sense/use/good/point (in) doing sth. 做某事没有道理/用处/好处/意义。There is/was no possibility to do/of doing/that.没有可能性做某事。(1)He works so hard,so theres no need for you to be(be) concerned about his future.他很努力,因此你没有必要担心他的未来。(2)There is no doubt that China has made great progress in sp
29、ace exploration.毫无疑问,中国在太空探索方面已取得了巨大进步。(3)In my opinion,there is no point in arguing(argue) with him any more.在我看来,再和他争论是没有意义的。(4)As far as Im concerned,there is a great need for us to learn a foreign language well.就我而言,学好一门外语对我们来说是非常必要的。Hopefully,youll be able to feel the beauty and power of Chines
30、e calligraphy.Looking forward to your reply.Yours,Li Hua.单句语法填空1Exercise energizes you,so it is more difficult to relax(relax) and have a peaceful sleep when you are very excited.(2018全国)2I didnt like the soup,but all in all,it was pretty tasty(taste)3It is necessary to be prepared for a job intervi
31、ew.Being well dressed(dress) will certainly make a good impression.4His companion walked along a path extending(extend) as far as the riverside.5He talked for hours on end about the comedy,without anyone disturbing him.6We talked about several popular movies,one of which is set in the Qing Dynasty.7
32、Slavery was abolished(abolish) in the US in the 19th century because of its violation of human rights.8They set off for the town where there were lively New Year celebrations(celebrate) all over.9Jordan Axani,28,said he and his then girlfriend,Elizabeth Gallagher,booked(book) heavily discounted roun
33、dtheworld air tickets in May.10To our relief,they decided to put an end to the endless argument.单元知识运用写作素材(关于节日)1作为中国最重要的传统节日,春节是中国农历的第一天,标志着新年的开始。(which引导非限制性定语从句)2为了庆祝这个节日,各家各户打扫房屋,贴对联,准备各种美味的饭菜。(被动语态)3除夕夜,人们和家人团聚在一起吃年夜饭,并燃放烟花。4新年期间,人们盛装打扮,互相拜年,漫步在有很多庆典和游行的街上。(where引导定语从句)5孩子们最高兴的是得到压岁钱,这是一个可以追溯到很
34、多年前的传统。(what引导主语从句;v.ing作定语)6我们永远不会忘记这些美好的回忆,并且我们将以我们的传统为豪。连句成篇根据提示利用本单元所学知识补全短文11As the most important traditional festival,the Spring Festival is the first day in Chinese lunar year,12.which marks the beginning of the new year.13.In celebration of the festival,14.houses are cleaned,red couplets ar
35、e put on the doors,and 15.various tasty dishes are prepared.On New Years Eve,16.people get together with their families to enjoy a feast and 17.set off fireworks together.During the new year,18.people dress up and greet each other with “Happy New Year”,19.wandering in the streets where there are man
36、y celebrations and parades.20.What makes children delighted is getting lucky money,21.which is a tradition dating back to many years ago.22.We will never forget these wonderful memories and we will always be proud of our customs.阅读理解话题:节假日活动难度星级:There are many unique festivals around the world.Here
37、are some of them.Las Fallas,SpainLas Fallas is one of Spains strangest and craziest festivals.The focus of this festival is to create and destroy dolls.These dolls are lifelike and usually make fun of dishonest politicians and famous people in Spain.Many dolls are several feet tall.They remain compl
38、ete until March 19th,after which men fill them with fireworks.All the streetlights are turned off and the dolls are set on fire on March 19th.Day of the Dead,MexicoDay of the Dead is traditionally celebrated on the 1st and 2nd of November in Mexico.This festival celebrates the lives of loved ones ar
39、ound you who have died.Celebrations can take a humorous tone as celebrants remember funny events about the dead.Toys are brought for the dead children and bottles of wine for adults.Mardi Gras,U.S.A.This day can occur anytime between February 3rd and March 9th,depending on when Easter is held that y
40、ear.It is also called Fat Tuesday,reflecting the practice of eating richer and fatty foods.Other practices include wearing masks and parades,etc.Night of the Radishes,MexicoIts one of the most colorful and unique festivals of Mexico.It is celebrated on December 23rd.As crazy as it sounds,the festiva
41、l lasts only a few hours due to the limited lifetime of vegetables as folk art.语篇解读本文主要介绍了世界上比较特殊的四个节日:西班牙的法雅节、墨西哥的亡灵节、美国的狂欢节和墨西哥的萝卜节,并对这四个节日的意义以及活动内容作了简要介绍。23What do we know about the Las Fallas?APoliticians love it very much.BIt is held mainly for the dead.CIts celebrated on the 1st of November.DD
42、olls are the essential elements.答案D解析推理判断题。根据Las Fallas,Spain部分的“The focus of this festival is to create and destroy dolls.These dolls are lifelike and usually make fun of dishonest politicians and famous people in Spain.”可知,这个节日的重点是创造和摧毁玩偶,这些玩偶栩栩如生,经常取笑西班牙不诚实的政客和名人。因此这个节日的主要焦点就是玩偶。24Who would proba
43、bly love the Mardi Gras?AThose who love watching parades.BThose who enjoy drinking wine.CThose who are fond of sporting events.DThose who want to eat foods with low fat.答案A解析推理判断题。根据Mardi Gras,U.S.A.部分的“reflecting the practice of eating richer and fatty foods.Other practices include wearing masks an
44、d parades,etc.”可知,狂欢节的其他习俗有戴面具和游行等,因此那些喜欢观看游行的人可能喜欢这个节日。25Why does the Night of the Radishes last only a few hours?AThe artworks dont last long.BMexicans cant afford the time.CVegetables will be sold at the market.DPeople arent interested in the festival.答案A解析细节理解题。根据文章最后一句中的“the festival lasts only
45、 a few hours due to the limited lifetime of vegetables as folk art”可知,由于作为艺术品的蔬菜保存时间有限,这个节日只持续几个小时。话题:文学难度星级:Amazon China,one of the largest online booksellers,unveiled the bestselling books in China for the first half of 2017 on Tuesday,disclosing Chinese peoples reading habits.Japanese author Keig
46、o Higashinos Miracles of the Namiya General Store topped the list of the most popular paper books,followed by late Chinese writer Yang Jiangs We Three and Israeli historian Yuval Noah Hararis Homo Deus:A Brief History of Tomorrow.In the list of paid ebooks on Kindle,the top three places were taken b
47、y Chinese writer Zhou Meisens In the Name of People,Keigo Higashinos Miracles of the Namiya General Store and Fall of Giantsthe first part of British author Ken Folletts historical The Century Trilogy.Amazon has also released a ranking of Chinese cities where people read most.Hefei and Zhengzhou occ
48、upy the first and second spot respectively for the second straight year.The ranking was based on the ratio of books sales compared to the volume of all products sold on Amazon during the first six months of the year.Popular TV dramas have increased the sales of the original books.In the Name of Peop
49、le,an anticorruption novel,has become the most favored choice on Kindles paid ebooks and the eighth popular printed book in Amazon.The company has attributed the sales boom to the novels super TV adaptation,and it went online in March.Statistics show the purchases of the books eversion increased 24
50、times three months after its screening,and printed copies rose 12 times.Hong Kong author Isabel Nee Yehsus The First Half of My Life is another example.The recent TV adaptation of the novel caused a book buying craze in China.Purchases of the books hard copies rose 600 times a week after the TV play
51、 was aired earlier this month.语篇解读亚马逊中国公布了2017年畅销书榜单,也因此揭示了中国人的阅读习惯。亚马逊也发布了中国读书人数量最多的城市,也展现了一个现象:现在流行的电视剧刺激了原著的销量。26Which is listed among the top three in terms of both paper books and paid ebooks?AWe Three.BIn the Name of People.CHomo Deus:A Brief History of Tomorrow.DMiracles of the Namiya General
52、 Store.答案D解析细节理解题。根据第二段中的“Japanese author Keigo Higashinos Miracles of the Namiya General Store topped the list of the most popular paper books”和第三段中的“In the list of paid ebooks on Kindle,the top three places were taken by.Keigo Higashinos Miracles of the Namiya General Store”可知,在纸质书和电子书榜单中都在前三的是解忧杂
53、货店。27What does “it” mean in Paragraph 5?AThe sales boom.BThe most favored choice.CThe TV adaptation of the novel.DThe purchase of the books eversion.答案C解析代词指代题。it为代词,由前面的“The company has attributed the sales boom to the novels super TV adaptation”可知,该公司将销售量的激增归因于这部小说的电视改编版,故推断出it指小说的电视改编版。28Which co
54、lumn does the passage probably come from?ACulture. BNews.CSports. DEntertainment.答案A解析文章出处题。通读全文可知,文章介绍了亚马逊中国公布的中国2017年畅销书榜单,由此推断,本文很可能来自文化专栏。话题:现代技术难度星级:A Japanese company is developing a pair of smart glasses that can help those with visual or comprehension problems to read written text more easil
55、y.Called the Oton Glass,the glasses are meant to translate text into sound using two cameras and an earpiece,both fitted to its frame.Half of the lens(镜片) is a mirror that reflects the wearers eyes back to the first camera,which tracks eye movement.The other camera captures the text.Wearers use the
56、glasses by staring at the text they cant read and blinking(眨眼) to trigger the glasses.Then the captured words are sent to a cloud system,which processes the text and turns it into sound played through the earpiece.If the system is unable to identify the words,the images are sent to a remote worker w
57、ho can deal with them.The Oton Glass lead designer,Keisuke Shimakage,started working on the glasses in 2012 to aid his father,who had developed dyslexia,a condition that makes it difficult for someone to read and spell.While his father eventually recovered,Shimakage continued his development in orde
58、r to help others with the disorder.Currently,the Oton Glass is seeking funding.Backers can get a pair of the glasses for 5,000 yen(roughly $47)Smart glasses arent a new concept,but its difficult to point to any single pair of smart glasses that people have reviewed favorably.It could,perhaps,be that
59、 previous products tried to do too much,or were too expensive.Thats why Intels Vaunt smart glasses stripped out some features,like its camera,LCD screen,and speakers.The Oton Glass is for a very specific audience,and its relatively low price could make it more appealing to those who want an affordab
60、le way to understand the text around them.语篇解读本文主要介绍了一家日本公司正在研发的一款智能眼镜Oton,它可以帮助那些有视力障碍或理解力有问题的人更加容易地阅读。29What was Keisukes original purpose in designing the Oton Glass?ATo treat his fathers disease.BTo translate text into sound.CTo assist his father to read.DTo make written text easier to read.答案C解
61、析细节理解题。根据第三段第一句“.started working on the glasses in 2012 to aid his father,who had developed dyslexia,a condition that makes it difficult for someone to read and spell.”可知,该设计师设计这款眼镜的初衷是帮助他的父亲阅读。30What is the right order how the Oton Glass works?aThe camera captures the words.bThe wearer stares at th
62、e text.cThe wearer hears the sound via the earpiece.dThe cloud system turns the text into sound.eThe wearer blinks to get the glasses working.Aa,b,e,c,d Be,b,c,d,aCb,d,a,e,c Db,e,a,d,c答案D解析细节理解题。根据第二段中的“Wearers use the glasses by staring at the text they cant read and blinking(眨眼) to trigger the gla
63、sses.Then the captured words are sent to a cloud system,which processes the text and turns it into sound played through the earpiece.”可知,该眼镜的使用步骤是:使用者首先盯着文本看,接着眨眼睛启动眼镜,眼镜中的照相机捕捉到文本信息发送到云系统,之后云系统处理信息把它变成声音播放给使用者。故选D。31The underlined part “stripped out” in the last paragraph can be replaced by “ ”Aimp
64、roved BremovedCincreased Dinvented答案B解析词义猜测题。根据最后一段中的“.that previous products tried to do too much,or were too expensive.Thats why.”及“and its relatively low price could make it more appealing to those who want an affordable way to understand the text around them”可知,之前的智能眼镜产品功能过多、价格高昂,而Oton眼镜价格相对较低。由
65、此可推知,鉴于以上这些原因,Vaunt智能眼镜制造者才“移除”了一些功能。strip out意为“拆掉,拿走”,故选B。32What is the last paragraph mainly about?AThe advantages of the Oton Glass.BThe characteristics of smart glasses.CConsumers evaluation of the Oton Glass.DThe target audiences of various smart glasses.答案A解析段落大意题。通读最后一段可知,前两句描述了先前的智能眼镜功能过多、且
66、价格高的缺陷,最后一句突出了Oton眼镜的目标顾客针对性较强,且价格适中,故本段主要介绍了Oton眼镜的优势。.七选五Art is for everyone and it exists everywhere.When it comes to appreciating an art painting,there is no right or wrong way. 33 Know the artist.To know the artist is the first step toward appreciating an art painting. 34 Once you get familiar
67、with the paintings from a particular artist,you will start relating to their unique style. 35 This is really tough.There are different styles and types of art mediums,realism,surrealism,and impressionism,to name but a few.So for beginners,its advisable to keep things simple.Try to understand if the
68、art you see is a watercolor,oil painting or acrylics(丙烯画) or sketch(速写) on paper.You also need to figure out the styles of the workfigurative(形象的) or abstract.Try and find a meaning.To read between lines and colors and understand what the artist means can be very difficult. 36 So heres a simple guid
69、e.Figurative paintings are easy because they are an honest description of emotions on the canvas(油画布)Still,it doesnt mean your understanding is the same as the artists.Abstracts attempt to create magic with shapes,lines and colors and their meaning is different for everyone who sees it.Search for em
70、otions.Not every work of art will catch your eyes or emotions at first sight. 37 Explore the art work with your eyes.Once you are aware of these things,you will be able to break the ice with art.ADiscover your taste and styles.BKnow the type of art and medium used.CSome of these art works will take
71、time to reach you.DYou just might find that art changes the way you see the world.ELearning something about the artist adds to the appreciation of art.FA simple art painting might be understood for different people.GThe following ideas may help you join in the conversation between you and the artist
72、.语篇解读当今社会艺术品很多,喜欢艺术的大有人在。然而欣赏艺术要求人们有一定的欣赏水平和艺术知识。本文从提前了解艺术家、了解艺术种类、发现其所含意义等几个方面向读者介绍了欣赏艺术画作的方法。33答案G解析根据空前一句“When it comes to appreciating an art painting,there is no right or wrong way.”可知,欣赏艺术画作没有什么对或错的方式。而下文从几个方面介绍了欣赏艺术画作的方法,所以,本空应为承上启下的句子。G项中的The following ideas为重点提示,引出下文的信息。故选G项。34答案E解析根据空前一句可知
73、,了解艺术家是欣赏其艺术画作的第一步。E项中的Learning something about the artist(了解艺术家)与之相呼应,故选E项。35答案B解析根据下文中的“There are different styles and types of art mediums,realism,surrealism,and impressionism,to name but a few.”可知,艺术有不同的风格以及不同的表现方法,后文则具体地介绍了不同的风格和表现方法,由此可知本段主要是关于艺术风格和表现方法的。本空位于段首,所以本空为总结句,对下文进行概括。故选B项。36答案F解析根据空
74、前一句可知,通过阅读线条和颜色来理解艺术家的心思很难,而空后则提出了一些简单的指导方法。所以本空与不同的人对艺术品有不同的理解有关,故选F项。37答案C解析根据空前一句“Not every work of art will catch your eyes or emotions at first sight.”可知,并非每一件艺术品都能让你第一眼便被吸引或激起你的情感,空后一句则提到了让读者用眼睛去探索,所以本空为过渡句,C项(理解某些艺术品会需要一些时间。)符合语境。.完形填空August Auggie Pullman,a fifth grader,is starting school fo
75、r the first time.His mother 38 his schoolmates will be nice to him.Auggie is busy 39 why he looks the way he does as he walks through groups of children 40 at him:“Ive had twentyseven 41 .They helped me to breathe,to see,to hear without a hearing aid,but none of them have made me look 42 .”Of course
76、 he soon becomes a 43 of fun for some students,who claim they have never seen anything that 44 in their life.Auggies father tries his best to 45 him.Auggie still gets quite emotional,and 46 tears when his mother reassures(使安心) him about his 47 by saying “You are not ugly”,to which he responds somewh
77、at 48 ,“You have to say that 49 you are my mom.”“The fact that Im your mom 50 the most because I know you the most,” she replies.This time Auggie 51 finally.As Auggie learns to 52 his new school in the face of some unkindness,he 53 friendships with many people.Auggie becomes an unlikely hero as his
78、54 teaches his family,classmates,and community about sympathy,acceptance and inner 55 .This is a heartwarming story,which is about family,friendship,love and most 56 ,about at every stage of life what we should choose 57 .语篇解读本文是记叙文,简单介绍了一个有关爱的温情故事,最重要的是,这个故事号召人们在生命的每一个阶段都要选择善良。38.A.prays BbegsCsugg
79、ests Dpredicts答案A解析根据上下文可知,母亲应该是祈祷同学们对她儿子友善一些,故选A。pray祈祷;beg恳求;suggest暗示;predict预测。39A.complaining BexplainingCclaiming Dlearning答案B解析Auggie看到同学们一直盯着他看,再根据下文“why he looks the way he does”可知,他应该是忙着向他们解释(explain)他为何是如今的样子。complain抱怨;claim主张,声称。40A.nodding BsmilingCstaring Dshouting答案C解析根据下文可知,同学们对他不同常
80、人的外表应该感到很惊诧,所以才会一直盯着他看。stare盯着看。故选C。41A.accidents BfailuresCsuccesses Dsurgeries答案D解析此处表示“我做过27次手术,它们让我能呼吸,能看见东西,能不用听力辅助器就听到声音,但是没有一个能让我看起来是正常的(ordinary)”。surgery外科手术,符合语境。42A.healthy BuniqueCordinary Ddifferent答案C解析参见上题解析。43A.motivation BmomentClack Dsource答案D解析此处表示“很快他成为一些学生的笑柄,他们声称从未见过那么难看的人”。a s
81、ource of fun乐趣的来源。44A.unattractive BabsurdCclumsy Dunfortunate答案A解析参见上题解析。unattractive难看的;absurd荒谬的;clumsy笨拙的。下文中Auggie的母亲安慰他的话“You are not ugly”亦是暗示。45A.approach BcomfortCseize Dsave答案B解析Auggie在一些同学那里受挫了,所以他父亲应该是尽力安慰(comfort)他。approach接近;seize抓住,控制;save拯救。46A.breaks into Bholds backCbreaks out Dhol
82、ds down答案A解析从“quite emotional”“when his mother.You are not ugly”可推断,此处表示“当他听到母亲安慰的话时,突然开始哭了起来”。break into突然开始,符合语境。hold back抑制,控制;break out(战争、火灾等不愉快之事)爆发;hold down保住,限制。47A.performances BpopularityClooks Dhandsomeness答案C解析根据语境,尤其是下文中的提示“You are not ugly”可知,此处表示母亲安慰他,说他长得不丑,故C项符合语境。48A.excitedly Bfe
83、arfullyCangrily Dsadly答案D解析根据下文Auggie的回答可知,母亲安慰他之后,他还是感到有些伤心(sadly),故选D。49A.unless BbecauseCif Dthough答案B解析他觉得因为自己是母亲的儿子,母亲才会这么说。故选B。50A.counts BreflectsCfunctions Dinspires答案A解析此处表示“我是你母亲这个事实才是最重要的,因为我最了解你”,count重要,符合语境。reflect反映,反射;function起作用,运转;inspire激励。51A.shuts up Bcheers upCpulls up Dbacks u
84、p答案B解析根据下文和空后的finally可知,此处表示母亲的安慰使得Auggie终于振作起来(cheer up)了。shut up闭嘴,不说话;pull up停车,停止;back up后退。52A.escape from Bfocus onCrely on Dsettle into答案D解析settle into适应(新环境),符合语境。53A.forms BvaluesCdeserves Dconcludes答案A解析尽管面对着一些不友好的情况,但Auggie在学着去适应新学校的过程中也跟很多人建立(form)了友谊。54A.difficulty BdisabilityCjourney D
85、credit答案C解析他的经历教会了别人同情、接纳和内在美(beauty)。此处的journey在这里引申为“经历”。故选C。55A.self BbeautyCconsideration Dthought答案B解析参见上题解析。56A.frankly BevidentlyCabsolutely Dimportantly答案D解析这个故事是关于家庭、友谊和爱,最重要的是,在生命的每个阶段都要选择善良(kindness)。故用importantly。57A.cooperation BdeterminationCkindness Dhonesty答案C解析参见上题解析。cooperation合作;d
86、etermination决心;honesty诚实。.语法填空We are currently living in a world 58. rapid advances in medicine and technology influence our lives on 59. regular basis.One technology,which in recent years 60. (develop) very quickly,is cloning.Clones refer to animals or plants that are produced to be exact 61. (copy
87、) of one another.Clones of different kinds are produced in various ways,and they have become 62. (value) in many medical applications and biological experiments.Most are produced in the laboratory,with some of them 63. (occur) in several species in a natural way.A report in 2018 had pictures of Maca
88、que monkeys that had been cloned successfully.Since they are primates(灵长目动物) like us,it gets us to come even 64. (close) to finding the right procedures of the cloning of humans.This comes to the question why we would need or want to do this.Would it be 65. the best interest of humankind to develop
89、this technology?Besides,the moral questions that will be raised 66. (be) unbelievable,and would it be an accomplishment that could benefit humankind enough 67. (balance) the ill effects that it might produce?语篇解读本文是一篇说明文,主要介绍飞速发展的医学和技术常常影响着我们的生活,其中一种技术就是克隆。本文介绍了克隆的概念、现状以及存在的一些问题。58.答案where解析考查定语从句。分
90、析句子结构可以发现,空前是主句,空处引导定语从句,修饰先行词world,空处在从句中作地点状语,故用where。59答案a解析考查冠词。飞速发展的医学和技术常常影响我们的生活。on a regular basis定期地,经常地,故填不定冠词a。60答案has developed/has been developing解析考查动词时态。根据时间状语“in recent years”可知,develop的动作从过去开始持续到现在,并有可能持续下去,故应用现在完成时或现在完成进行时,故用has developed或has been developing。61答案copies解析考查名词复数。copy
91、在此表示“复制品”,是可数名词。根据后面的one another“彼此,互相”可知,此处copy不止一个,故用copy的复数形式。62答案valuable解析考查形容词。克隆在很多医疗应用和生物实验中变得很重要。根据语境和系动词后跟形容词的用法可知,此处用value的形容词形式valuable “珍贵的,很重要的”。63答案occurring解析考查非谓语动词。大多数克隆是在实验室中进行的,还有一些在一些物种身上自然发生。逗号前是完整的一个句子,逗号后是“with宾语宾补”的复合结构,因为occur是不及物动词,且occur与其主语在逻辑上是主谓关系,故用现在分词作宾补。注意:occur的现在
92、分词形式是先双写r再加ing。64答案closer解析考查副词的比较级。根据句意和空前的even可知,空处应用副词的比较级closer。65答案in解析考查介词。in the best interest of.意思是“对最有利”,是固定搭配。66答案are解析考查时态和主谓一致。此处描述客观事实,故用一般现在时;由句子主语moral questions为复数可知,谓语动词应用are。67答案to balance解析考查非谓语动词。此外,将要提出的道德问题是令人难以置信的,它是否会是一项成就,足以使人类受益,以平衡其可能产生的不良影响?enough to do sth.足以做某事。.应用文写作假
93、如你是Sam,早上接到牙医电话,催促你去接受牙齿治疗。因为牙痛,在过去的两个星期你经常睡不好觉。考虑到最近的工作安排,因为星期三(4月4日)不像其他工作日那么忙,所以你决定在那天请一天假,恳求经理能准假。请根据以上内容写一个假条。注意:1词数80左右;2可适当增加内容,以使行文连贯;3开头和结尾已给出,不计入总词数。Dear Manager, Yours,Sam参考范文Dear Manager,I would like to know if I could ask for a casual leave of absence for one day on April 4th,this Wedne
94、sday.This morning I received a telephone call from my dentist,urging me to go to his practice for immediate treatment of my teeth.I have been suffering a stinging pain,depriving me of my sleep during the past fortnight.As Wednesday is not as busy as the other weekdays,I think a oneday leave,this Wednesday may be the best solution.I apologize for the inconvenience my absence from work may cause.Im looking forward to your kind answer.Yours,Sam