1、四川省凉山木里中学2018届高三英语10月月考试题本试卷第卷和第卷两部分。满分150分。考试时间120分钟。注意事项: 1答第I卷前考生务必将自己的姓名、准考证号填写在答题卡上。 2选出每小题答案前,用2B铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号框,不能答在本试卷上,否则无效。第卷第一部分 听力(共两节,满分30分)第一节 (共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。
2、例: How much is the shirt?A. 19.15 B. 9.18 C. 9.15答案是C。1.What does the woman want to do ? A. Find a place B. Buy a map C.Get an address2. What will the man do for the woman? A. Repair her car B.Give her a ride C.Pick up her aunt3. Who might Mr Peterson be? A. A new professor B.A department head C.A c
3、ompany director4. What does the man think of the book? A.Quite different B.Very interesting C.Too simple5.What are the speakers talking about?A.Weather B.Clothes. C.News.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题给出5秒钟的作答时间。每段对
4、话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6.Why is Harry unwilling to join the woman?A.He has a pain in his knee.B.He wants to watch TV.C.He is too lazy.7.What will the woman probably do next?A.Stay at home. B.Take Harry to hospital. C.Do some exercise.听第7段材料,回答第8、9题。8.When will the man be home from work?A.At 5:45. B.
5、 At 6:15. C. At 6:50.9.Where will the speaker go?A.The Green House Cinema.B.The New State Cinema.C.The UME Cinema.听第8段材料,回答第10至12题。10.How will the speakers go to New York?A.By air. B. By taxi. C. By bus.11.Why are the speakers making the trip?A.For business. B. For shopping. C. For holiday.12.What i
6、s the probable relationship between the speakers?A.Driver and passenger. B. Husband and wife. C. Fellow workers.听第9段材料,回答第13至16题。13. Where does this conversation probably take place? A. In a restaurant. B. In an office. C. In a classroom.14. What does John do now? A. Hes a trainer. B. Hes a tour gui
7、de. C. Hes a college student.15. How much can a new person earn for the first year? A. $10,500. B. $12,000. C. $15,000.16. How many people will the woman hire? A. Four. B. Three. C. Two.听第10段材料,回答第17至20题。17.How long has the speaker lived in a big city? A. One year. B. Ten years. C. Eighteen years.18
8、. What is the speakers opinion on public transport? A. Its comfortable. B. Its time-saving. C. Its cheap.19. What is good about living in a small town? A. Its safer. B. Its healthier. C. Its more convenient.20. What kind of life does the speaker seem to like most? A. Busy. B. Colorful. C. Quiet.第二部分
9、 阅读理解(共两节,满分40分)第一节 (共15小题;每小题2分,满分40分)阅读下列列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。并在答题卡上将该选项涂黑 AUnderground City,Montreal,CanadaTake one of the 120entrances into the largest manmade underground network in the worldMontreals Underground City was first built in 1962About 500,000 people a day use its 32 kilom
10、eters of shopping malls,apartment buildings,hotels,banks,offices,museums,and universities;there are also two train stations and a bus terminal(终点站)Mammoth Cave National Park,Kentucky,AmericaPlace names such as Grand Avenue and Frozen Niagara give an idea of whats in the worlds longest underground ca
11、ve systemThe oldest part was formed 10million years ago,9.5 million years before man made an appearanceHannans North Mine,Kalgoorlie,AustraliaGo down 30.5 meters in a cage elevator to tunnels dug during Australias 19 thcentury gold rushTry your hand at panning for gold(淘金)Kalgoorlie still produces 1
12、0 percent of the worlds goldWieliczka Salt Mine,Krakow,PolandIt all started when salt was just like todays oilNine centuries of mining has produced miles of underground passages and huge caves to a depth of 134 metersMore than one million people a year visit the UNESCOlisted site,which includes lake
13、s and statues made from salt,the worlds largest mining museum and concert hallsBerlin Nuclear Bunker(地堡),GermanyTake a few minutes to adjust to the dim(昏暗的)light of this 1971radiationproof Cold War bunkerFeel the cold enter your bones in the deathly silenceThe narrow beds for 3,562 people take up mo
14、st of the spaceThe bunker could operate for 14 days after a nuclear attackIts a frightening experience21What do the above five attractions have in common? AThey are all manmadeBThey all lie undergroundCThey are all radiationproofDThey all date back to the 19th century22In Wieliczka Salt Mine,visitor
15、s can Amake salt statues Benjoy the mountain sceneryClearn about salt mining history Dexperience mining salt themselves23We can infer from the passage that AHannans North Mine is out of operationBBerlin Nuclear Bunker is wellequipped nowCMammoth Cave National Park has the worlds oldest cave systemDU
16、nderground City was built to make citizenslife more convenient24We can most probably read the passage in a Anews reportBhistory magazineCtravel guideDresearch paper BIn China,there are usually two reasons why people receive messages from friends and relatives from whom they havent heard for a whileT
17、he first is about New Year greetings,which are always welcomeThe second reason is often less pleasant,however;people are increasingly contacting long lost friends,or even casual acquaintances,and urging them to cast online votes for their children or grandchildren in competitionsThe practice,which h
18、as been growing rapidly,has now reached the point where people are becoming tired and may even feel annoyedThe results of a recent survey conducted by the Jinhua Evening News in East Chinas Zhejiang Province show that 94 percent of 384 interviewees were once asked by friends or relatives to cast vot
19、es online for their childrenThe contests range from thecutest babyto dancing competitions,but in many is the people receiving the messages havent heard from the sender for a long time and have never met the child involvedAlthough the competitions may appear to be harmless fun,some education professi
20、onals are concerned that they could have a negative effect on childrenTang Sulan,a member of the CPPCCs National Committee (全国政协),proposed a ban on online competitions featuring children to prevent future psychological issuesShe was also concerned that public disclosure of a childs personal informat
21、ion and publication of photos cause a potential risk to the childs safetyLi Hongyan,the mother of an l1yearold girl and an 18monthold boy in Beijing,said she has never urged others to vote for her childrenAlthough on the surface the children are competing among themselves via their parentssocial net
22、works,the competitions are also about parents seeking asense of victoryfor themselves,she SaidIt feels as though parents are using their babies as tools to win glory for themselves,rather than truly respecting their kidsdignity and natureHowever,despite her dislike of the contests,she has twice vote
23、d for the babies of close friends becauseit would be embarrassing to say no25What is the best tide for the text? AReceiving Messages:An Unhappy Experience BTO Say No:An Embarrassing ExperienceCA Dilemma:Vote or Not DChilds Safety and Casting Votes on Line26What does the underlined worddisclosurein P
24、aragraph 5probably mean? AExposure BConcernCReputationDCompetition27What can be inferred from Li Hongyans words? AHer children dont want to join in those online competitionsBShe urges people to vote for the babies of her close friendsCShe agrees to bring the children to their parentssocial networksD
25、She opposes the idea of parents seeking votes for childrenCWhen others get off the train to finally go home,Leonie Muller slays behindThats because she is already home:The train is her apartment,and she says she likes it that wayThe German college student gave up her apartment in springIt all starte
26、d with an argument I had with my landlord,Muller told The Washington Post via emailI immediately decided I want to live there anymore and then I realized:Actually,I didnt want to live anywhere anymoreInstead,she bought a subscription (会员费) that allows her to board every train in the country for free
27、Now,Muller washes her hair in the train bathroom and writes her college papers while traveling at a speed of up to 190mphShe says that she enjoys the freedom since she gave up her apartmentI really feel at home on trainsIts like being on vacation all the time,Muller saidI want to inspire people to q
28、uestion their habits and the things they consider to be normal,Muller told The PostThere are always more opportunities than one thinks there areThe next adventure is waiting just around the cornerprovided that you want to find itMuller frequently travels late at night,although she tries to sleep at
29、the apartments of relatives or friendsOften,she is accommodated by her boyfriend,her mother or grandmotherNormally,we would have to have a longdistance relationship,but living on a train enables me to see him all the time,Muller told German TV station SWR regarding her boyfriendMost of my friends re
30、ally like the idea,although some consider it to be quite adventurousOthers,however,have reacted more negativelyThey feel offended by the fact that I question the ordinary way of life and livingThe only problem?Possessing a headset that reduces most surrounding noises is important,she said28What do w
31、e know about the direct reason for Muller s choice to live on trains? AShe had an argument with her landlordBShe wanted to visit more people on the wayCShe had to finish her graduate paper on the topicDShe planned to act against tradition29According to Muller,which is one of the advantages of living
32、 on trains? AShe can have more holidaysBShe can escape from college lifeCShe can possess a headsetDShe can see her boyfriend more often30What does Muller want to express in Paragraph 3? AThere are opportunities everywhere in lifeBThe next adventure is coming soonCPeople need to make changes in their
33、 lifeDPeople need to follow in her footsteps to live on trains31What does the underlined worditin Paragraph 4refer to? AThe ordinary way of life and livingBThe thought of living on a trainCGerman TV station SWRDA longdistance relationshipDThe 2016 Nobel Prize in Physics is shared by three scientists
34、,the Royal Academy of Sciences announced in Stockholm on TuesdayThe Nobel Prize in Physics 2016 was divided,with one half awarded to David JThouless,the other half jointly to FDuncan MHaldane and JMichael Kosterlitzfor theoretical discoveries of topological phase transitions and topological phases o
35、f matter(物质拓扑相变和拓扑相)Haldane said he wasvery surprisedat the news,adding that he was glad that their discoveries found something previously unnoticed by many,and that they revealedmore possibilities for looking for new materialsHe particularly pointed out that a lot of work was still ongoingThe years
36、 prize amount is 8million Swedish krona (0.93 million US dollars),and will be split properly between the three winnersThe winners are given a sum of money when they receive their prizes,in the form of a document confirming the amount awardedThe amount of prize money depends upon how much money the N
37、obel Foundation (基金会) can award each yearThe purse has increased since the 1980s,when the prize money was 880,000 SEK per prizeIn 2009,the monetary award was 10million SEK(US$1.4million)In June 2012,it was lowered to 8million SEKIf there are two winners of a particular prize,the award money is divid
38、ed equally between the winnersIf there are there,the awarding committee can choose to divide the money equally,or award onehalf to one winner and onequarter to each of the othersIt is common for winners to donate prize money to benefit scientific,cultural,or charitable causes32How much prize money d
39、oes Thouless get? A.8 million Swedish kronaB.6 million Swedish kronaC.4 million Swedish kronaD.2 million Swedish krone33According to the passage,Haldane thought that his work Awas far from endingBwas based on many previous studiesChad perfectly been completedDhad surprised the whole world34The amoun
40、t of prize money Ahas been ever increasing since the 1980sBhas been ever decreasing since the 1980sCremains 880,000SEK each year after 2012Ddiffers according to the Noble Foundations affordability35What does the last paragraph talk about? AThe purpose of the award moneyBThe number of winners per pri
41、zeCHow the winners are selectedDHow the award money is dealt with第二节(满分10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑选项中有两项为多余选项Black Friday is the day after Thanksgiving Day in the USA,falling on the Friday after the fourth Thursday in November(36) Many people have a day off work or choose to take a
42、day from their annual leave on Black FridaySome people use this to make trips to see family members or friends who live in other areas or to go on vacationShopping for Christmas presents is popular on Black FridayMany stores have special offers and lower their prices on some goods,such as toysPublic
43、 life(37) Many people take a day off on the day after Thanksgiving DayMany organizations also close for the Thanksgiving weekendPublic transit systems may run on their normal schedule or may have changesSome stores extend their opening hours on Black Friday(38) BackgroundBlack Friday,the day after T
44、hanksgiving Day,is one of the busiest shopping days in the USA(39) One theory is that the wheels of vehicles in heavy traffic on the day after Thanksgiving Day left many black marking on the road surface,leading to the termBlack FridayThe other theory is that the termBlack Fridaycomes from an old wa
45、y of recording business accounts(40) Many businesses,particularly small businesses,started making profits before ChristmasMany hoped to start showing a profit,marked in black ink,on the day after Thanksgiving DayMore recently,Black Friday has been exported to nations outside of North America such as
46、 the United Kingdom by major online retailers like Amazon or AppleIn 2011,IBM reported online Black Friday sales were up by 24.3%,according to a study that includes 500 retailersAPeoples activitiesBHistory of Black FridayCLosses were recorded in red ink and profits in black inkDAbusy shopping day is
47、 a holiday in some statesEThere can also be jams on roads to popular shopping destinationsFThere are two popular theories as to why it is called Black FridayGBlack Friday is not a federal holiday but a public one in some states第三部分 英语知识运用(共两节,满分30分)第一节 完形填空(共20小题;每题1.5分,满分30分)阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(A,
48、 B, C和D)中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。As a child,Jane was fond of animalsAs a consequence,when she was growing up,all she ever heard was as follows,Jane,you should be a (41) Youre going to achieve great success in that fieldThats the very thing you should do in the futureSo when she got to the Ohio S
49、tate University,she took biology,chemistry and some other(42) ,studying hard to be a vetLater on,she won a Rotary Ambassadorial Scholarship,which allowed her to spend her (43)_ year studying abroad in Manchester,EnglandAway from the family and the (44) from them,she found herself one day siting at h
50、er desk,surrounded by biology books and staring out the window,when it suddenly hit her:Im in total (45) I dont want to be a vet!(46) she thought back over all the things shed done in her life and what had made her happyAnd then it hit herit was all of the youth leadership conferences that she had v
51、olunteered at (47) the communications and leadership course she had taken as selective course back at Ohio StateHow could I have been so (48) ?Here I am in my fourth year at school and just finally (49) that Im on the wrong pathI just never took the time to (50) it until now,she thought(51) by her n
52、ew thought,Jane spent the rest of her year in England taking courses in communications and media studiesWhen (52) to Ohio State,she was (53) able to convince the administration to let her create her own program inleadership studies,(54)_ it took her 2 years longer to finally graduate,She(55) to beco
53、me a senior management adviser in leadership training and development for the PentagonShe_(56) founded a drugprevention organization that (57) the message,Lead your own life with the skill and the (58) to say noSo,never (59) someone elsedreamsIf you limit your (60) only to what seems possible or rea
54、sonable,you disconnect yourself from what you truly want41AengineerBprogrammerCdoctorDvet42AsubjectsBobjectsCprojectsDprograms43AfirstBsecondCfinalDpast44ApromiseBstressCcomplaintDpress45AvainBmiseryCdelightDsurprise46AThenBInsteadCPerhapsDSeldom47AbutBorCandDso48AdisturbedBignorantCintelligentDinsp
55、ired49AawareBunconsciousCafraidDsatisfied50AcompleteBaccomplishCpermitDadmit51AInspiredBDisappointedCEmbarrassedDConfused52ArelatingBreturningCrespondingDreferring53AeventuallyBespeciallyChardlyDdesperately54AifBasCalthoughDdespite55AmanagedBfailedCtriedDattempted56AstillBneverCagainDalso57AprovesBc
56、onveysCconcludesDwarns58AfactBchanceCwillDtruth59AignoreBbreakCrealizeDlive60AsmilesBchoicesCmistakesDreasons第三部分 英语知识运用第二节 (共10分;每小题1.5分,满分15分)Nowadays,more and more people have chances to travel,study,work or even live abroadIt is necessary for you to keep in mind these general (61) (rule) for pol
57、ite behaviorIf you (62) (invite) to an American friends home for dinner,first of all,arrive approximately on time (but not early)Americans expect promptness (准时)When youre invited to someones home for a meal,(63) is polite to bring a small giftFlowers or candies are always appropriateIf you have an
58、attractive item(64)_ (make) in your native country,your host or hostess would certainly enjoy receiving that as a giftWearing proper clothes and a beautiful smile is simply not enoughTable manners are also of great (65)_(important)Do not open your mouth to talk,(66) you have swallowed your foodAlsoc
59、hew food with your mouth (67) (close)When you want to get the food that is at a distance,do not stretch your hands to reach (68) itInstead,ask for the food to be passed to youDont leave (69) (immediate) after dinner,but dont overstay your welcome,eitherWhen your friends seem to be getting tired and
60、running out of conversation,take their behavior as a signal to leaveThe next day,call or write (70) thankyou note to say how much you enjoyed the evening第四部分 写作(共两节,满分10分)第一节 短文改错(满分10分)假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文文中共有10处错误,每句中最多有两处错误涉及一个单词的增加、删除或修改增加:在缺词处加一个漏字符号(),并在此符号下面写出该加的词删除:把多余的词用斜线()划掉
61、修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词注意:1每处错误及其修改均仅限一词;2只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分The most important festival in Tibet is the Tibetan New Year,in January 1st of the Tibetan calendarIt is for say goodbye to the past year and welcoming the New YearFrom midDecember,people start to prepare or do festival shoppingA lot
62、 of activity are held in the streets of the Lhasa during the New Year FestivalThere is an interested competition on this dayA young man from each family tried to get the first bucket of water from the riverIt is believed be gold waterAccording to the Tibetan tradition,they will bring good luck,happi
63、ness and wealth to those which get it第二节 书面表达 (25分)美国某中学举办英语暑假训练营,开设以下课程:cooking,swimming,giving firstaid,playing football/basketball假定你是李华,请你写封申请信,报名参加其中一门课程的学习内容包括:1你感兴趣的一门课程;2为什么想学这门课程;3你期望从中学到什么注意:1词数:100左右;2可以适当增加细节,以使行文连贯Dear Sir/Madam,Yours,Li Hua21What do the above five attraction have in co
64、mmon?BAThey are all manmadeBThey all lie undergroundCThey are all radiationproofDThey all date back to the 19th century22In Wieliczka Salt Mine,visitors canCAmake salt statues Benjoy the mountain sceneryClearn about salt mining history Dexperience mining salt themselves23We can infer from the passag
65、e thatDAHannans North Mine is out of operationBBerlin Nuclear Bunker is wellequipped nowCMammoth Cave National Park has the worlds oldest cave systemDUnderground City was built to make citizenslife more convenient24We can most probably read the passage in aCAnews reportBhistory magazineCtravel guide
66、Dresearch paper【分析】本文属于说明文阅读,作者通过这篇文章主要向我们描述了五个地下旅行景点的信息和特色,蒙特利尔地下城,马默斯洞穴国家公;Hannan北煤矿,维利奇卡盐矿和柏林核燃料【解答】21B细节理解题根据文章Take one of the 120 entrances into the largest manmade underground network in the world;Place names such as Grand Avenue and Frozen Niagara give an idea of whats in the worlds longest u
67、nderground cave system;Go down 30.5 meters in a cage elevator to tunnels dug during Australias 19 thcentury gold rush;Nine centuries of mining has produced miles of undergroud passages and huge caves to a depth of 134 meters;Take a few minutes to adjust to the dim(昏暗的)light of this 1971radiationproo
68、f Cold War bunker可知以上五个景点的共同之处是都建在地下;故选B22C推理判断题根据倒数第二段More than one million people a year visit the UNESCOlisted site,which includes lakes and statues made from salt,the worlds largest mining museum and concert halls可知在维利奇卡盐矿,游客可以学习盐的开采历史;故选C23D推理判断题根据第一段Montreals Underground City was first built i
69、n 1962About 500,000 people a day use its 32 kilometers of shopping malls,apartment buildings,hotels,banks,offices,museums,and universities可知地下建城市让生活更方便;故选D24C推理判断题根据倒数第二段More than one million people a year visit the UNESCOlisted site,which includes lakes and statues made from salt,the worlds largest
70、 mining museum and concert halls可知文章最可能出现在旅行杂志上;故选C【点评】本文是广告布告类阅读理解做这类题材阅读理解时要求考生对文章通读一遍,做题时结合原文和题目有针对性的找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案推理判断题也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确答案,切忌胡乱猜测,一定要做到有理有据25(6分)In China,there are usually two reasons why people receive messages from friends and relatives from whom they havent he
71、ard for a whileThe first is about New Year greetings,which are always welcomeThe second reason is often less pleasant,however;people are increasingly contacting long lost friends,or even casual acquaintances,and urging them to cast online votes for their children or grandchildren in competitionsThe
72、practice,which has been growing rapidly,has now reached the point where people are becoming tired and may even feel annoyedThe results of a recent survey conducted by the Jinhua Evening News in East Chinas Zhejiang Province show that 94 percent of 384 interviewees were once asked by friends or relat
73、ives to cast votes online for their childrenThe contests range from thecutest babyto dancing competitions,but in many is the people receiving the messages havent heard from the sender for a long time and have never met the child involvedAlthough the competitions may appear to be harmless fun,some ed
74、ucation professionals are concerned that they could have a negative effect on childrenTang Sulan,a member of the CPPCCs National Committee (全国政协),proposed a ban on online competitions featuring children to prevent future psychological issuesShe was also concerned that public disclosure of a childs p
75、ersonal information and publication of photos cause a potential risk to the childs safetyLi Hongyan,the mother of an l1yearold girl and an 18monthold boy in Beijing,said she has never urged others to vote for her childrenAlthough on the surface the children are competing among themselves via their p
76、arentssocial networks,the competitions are also about parents seeking asense of victoryfor themselves,she SidIt feels as though parents are using their babies as tools to win glory for themselves,rather than truly respecting their kidsdignity and natureHowever,despite her dislike of the contests,she
77、 has twice voted for the babies of close friends becauseit would be embarrassing to say no25What is the best tide for the text?CAReceiving Messages:An Unhappy Experience BTO Say No:An Embarrassing ExperienceCA Dilemma:Vote or Not DChilds Safety and Casting Votes on Line26What does the underlined wor
78、ddisclosurein Paragraph 5probably mean?AAExposure BConcernCReputationDCompetition27What can be inferred from Li Hongyans words?DAHer children dont want to join in those online competitionsBShe urges people to vote for the babies of her close friendsCShe agrees to bring the children to their parentss
79、ocial networksDShe opposes the idea of parents seeking votes for children【分析】本文主要讨论对来自亲戚和朋友的请求给他们的孩子或孙子在比赛中投票的问题:投票吧,根本不认识孩子;不投吧,又觉得很尴尬全国政协委员Tang Sulan则担心孩子个人信息的泄漏和照片的公开对孩子的安全产生潜在的危险;一位母亲则认为父母在使用孩子作为工具为他们自己获得荣耀而没有并重孩子们的尊严和天性【解答】2527CAD25C 主旨大意题本文主要讨论对来自亲戚和朋友的请求给他们的孩子或孙子在比赛中投票的问题:投票吧,根本不认识孩子;不投吧,又觉得很
80、尴尬即:这是一个两难的问题故选C26A 词义猜测题根据下文cause a potential risk to the childs safety可知,对孩子的安全产生潜在的危险,前文应是:孩子个人信息的泄漏和照片的公开故选A27D 推理判断题根据It feels as though parents are using their babies as tools to win glory for themselves,rather than truly respecting their kidsdignity and nature可知,父母在使用孩子作为工具为他们自己获得荣耀而没有并重孩子们的尊
81、严和天性即:她反对给孩子投票故选D【点评】高考中选用的科技文往往反映的是当今人类最先进的科技水平和最新的科研成果我们阅读它的过程其实就是学习科学知识,掌握科技信息的过程然后,理解文章,分析文章,以阅读材料所提供的科学事实为依据,同时得出的结论还应符合基本的科普常识,对照时要特别注意范围大小、程度高低、数量多少、条件与结果、方法与目的、成就与问题、可能性与现实性在细心对照基础上,经过一番分析、综合,然后就要根据题目要求对选项作出正确判断了,这些判断包括选项的表达是否符合原文的意思,对概念,文句的理解是否正确,对要点归纳是否全面等,从而排除错误选项,选择最合适的答案28(8分)When other
82、s get off the train to finally go home,Leonie Muller slays behindThats because she is already home:The train is her apartment,and she says she likes it that wayThe German college student gave up her apartment in springIt all started with an argument I had with my landlord,Muller told The Washington
83、Post via emailI immediately decided I want to live there anymore and then I realized:Actually,I didnt want to live anywhere anymoreInstead,she bought a subscription (会员费) that allows her to board every train in the country for freeNow,Muller washes her hair in the train bathroom and writes her colle
84、ge papers while traveling at a speed of up to 190mphShe says that she enjoys the freedom since she gave up her apartmentI really feel at home on trainsIts like being on vacation all the time,Muller saidI want to inspire people to question their habits and the things they consider to be normal,Muller
85、 told The PostThere are always more opportunities than one thinks there areThe next adventure is waiting just around the comerprovided that you want to find itMuller frequently travels late at night,although she tries to sleep at the apartments of relatives or friendsOften,she is accommodated by her
86、 boyfriend,her mother or grandmotherNormally,we would have to have a longdistance relationship,but living on a train enables me to see him all the time,Muller told German TV station SWR regarding her boyfriendMost of ray friends really like the idea,although some consider it to be quite adventurousO
87、thers,however,have reacted more negativelyThey feel offended by the fact that I question the ordinary way of life and livingThe only problem?Possessing a headset that reduces most surrounding noises is important,she said28What do we know about the direct reason for Muller s choice to live on trains?
88、AAShe had an argument with her landlordBShe wanted to visit more people on the wayCShe had to finish her graduate paper on the topicDShe planned to act against tradition29According to Muller,which is one of the advantages of living on trains?DAShe can have more holidaysBShe can escape from college l
89、ifeCShe can possess a headsetDShe can see her boyfriend more often30What does Muller want to express in Paragraph 3?CAThere are opportunities everywhere in lifeBThe next adventure is coming soonCPeople need to make changes in their lifeDPeople need to follow in her footsteps to live on trains31What
90、does the underlined worditin Paragraph 4refer to?BAThe ordinary way of life and livingBThe thought of living on a trainCGerman TV station SWRDA longdistance relationship【分析】主要讲述到Muller在与房东吵架之后搬离公寓在火车上生活的故事【解答】28A 细节题根据文章内容The German college student gave up her apartment in springIt all started with
91、an argument I had with my landlord,Muller told The Washington Post via email 由此可知,Muller 在春天的时候放弃了其公寓的住宿,那是因为她和房东起了争执结合选项,故选A29D 细节题根据文章内容Often,she is accommodated by her boyfriend,her mother or grandmotherNormally,we would have to have a longdistance relationship,but living on a train enables me to
92、 see him all the time,由此可知,在火车上居住的一个好处就是,她可以时常的看到她的男朋友,结合选项,故选D30C 段落大意题根据第三段内容,I want to inspire people to question their habits and the things they consider to be normalThe next adventure is waiting just around the comerprovided that you want to find it她想要鼓励人们去做一些不同于平常的事情,懂的去为生活作出改变结合选项,故C为正确答案31B
93、 词义猜测题根据文章内容,主要讲述到Muller在与房东吵架之后搬离公寓在火车上生活的故事Most of ray friends really like the idea,although some consider it to be quite adventurous她的大部分朋友都是赞同这个想法的,但还是有些人认为那是一种冒险,结合选项,it指的意思应与B选项符合【点评】本文是一个人物故事类阅读理解,题目涉及多道细节理解题,做题时结合原文和题目有针对性的找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案推理判断题也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确答案,切忌胡乱猜测,一定要做到有
94、理有据32(8分)The 2016 Nobel Prize in Physics is shared by three scientists,the Royal Academy of Sciences announced in Stockholm on TuesdayThe Nobel Prize in Physics 2016 was divided,with one half awarded to David JThouless,the other half jointly to FDuncan MHaldane and JMichael Kosterlitzfor theoretical
95、 discoveries of topological phase transitions and topological phases of matter(物质拓扑相变和拓扑相)Haldane said he wasvery surprisedat the news,adding that he was glad that their discoveries found something previously unnoticed by many,and that they revealedmore possibilities for looking for new materialsHe
96、particularly pointed out that a lot of work was still ongoingThe years prize amount is 8million Swedish krona (0.93 million US dollars),and will be split properly between the three winnersThe winners are given a sum of money when they receive their prizes,in the form of a document confirming the amo
97、unt awardedThe amount of prize money depends upon how much money the Nobel Foundation (基金会) can award each yearThe purse has increased since the 1980s,when the prize money was 880,000 SEK per prizeIn 2009,the monetary award was 10million SEK(US$1.4million)In June 2012,it was lowered to 8million SEKI
98、f there are two winners of a particular prize,the award money is divided equally between the winnersIf there are there,the awarding committee can choose to divide the money equally,or award onehalf to one winner and onequarter to each of the othersIt is common for winners to donate prize money to be
99、nefit scientific,cultural,or charitable causes32How much prize money does Thouless get?CA.8 million Swedish kronaB.6 million Swedish kronaC.4 million Swedish kronaD.2 million Swedish krone33According to the passage,Haldane thought that his wordAAwas far from endingBwas based on many previous studies
100、Chad perfectly been completedDhad surprised the whole world34The amount of prize moneyDAhas been ever increasing since the 1980sBhas been ever decreasing since the 1980sCremains 880,000SEK each year after 2012Ddiffers according to the Noble Foundations affordability35What does the last paragraph tal
101、k about?DAThe purpose of the award moneyBThe number of winners per prizeCHow the winners are selectedDHow the award money is dealt with【分析】短文主要介绍了2016年诺贝尔物理学奖的获奖者【解答】32C,推理判断题,根据The years prize amount is 8million Swedish krona 可知奖金有800万,第一段提到one half awarded to David JThouless,Thouless获得一半,因此他是获得了40
102、0万,故答案为C33A,推理判断题,根据句子He particularly pointed out that a lot of work was still ongoing可知,Haldane认为他的工作还在进行中,还没结束,故答案为A34D,细节理解题,根据句子The amount of prize money depends upon how much money the Nobel Foundation (基金会) can award each year可知,奖金是根据诺贝尔既机会每年所授予的数目不同而不同的,故答案为D35D,主旨大意题,最后一段主要讲了关于奖金的分配问题,以及获奖者也
103、会把奖金捐赠出去,故答案为D【点评】解答任务型阅读理解题,首先对原文材料迅速浏览,掌握全文的主旨大意因为阅读理解题一般没有标题,所以,速读全文,抓住中心主旨很有必要,在速读的过程中,应尽可能多地捕获信息材料其次,细读题材,各个击破掌握全文的大意之后,细细阅读每篇材料后的问题,弄清每题要求后,带着问题,再回到原文中去寻找、捕获有关信息最后,要善于抓住每段的主题句,阅读时,要有较强的针对性对于捕获到的信息,要做认真分析,仔细推敲,理解透彻,只有这样,针对题目要求,才能做到稳、准第二节(满分10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑选项中有两项为多余选项
104、36(10分)Black Friday is the day after Thanksgiving Day in the USA,falling on the Friday after the fourth Thursday in November (36)A Many people have a day off work or choose to take a day from their annual leave on Black FridaySome people use this to make trips to see family members or friends who li
105、ve in other areas or to go on vacationShopping for Christmas presents is popular on Black FridayMany stores have special offers and lower their prices on some goods,such as toysPublic life (37)GMany people take a day off on the day after Thanksgiving DayMany organizations also close for the Thanksgi
106、ving weekendPublic transit systems may run on their normal schedule or may have changesSome stores extend their opening hours on Black Friday(38)EBackgroundBlack Friday,the day after Thanksgiving Day,is one of the busiest shopping days in the USA(39)FOne theory is that the wheels of vehicles in heav
107、y traffic on the day after Thanksgiving Day left many black marking on the road surface,leading to the termBlack FridayThe other theory is that the termBlack Fridaycomes from an old way of recording business accounts(40)CMany businesses,particularly small businesses,started making profits before Chr
108、istmasMany hoped to start showing a profit,marked in black ink,on the day after Thanksgiving DayMore recently,Black Friday has been exported to nations outside of North America such as the United Kingdom by major online retailers like Amazon or AppleIn 2011,IBM reported online Black Friday sales wer
109、e up by 24.3%,according to a study that includes 500 retailersAPeoples activitiesBHistory of Black FridayCLosses were recorded in red ink and profits in black inkDAbusy shopping day is a holiday in some statesEThere can also be jams on roads to popular shopping destinationsFThere are two popular the
110、ories as to why it is called Black FridayGBlack Friday is not a federal holiday but a public one in some states【分析】黑色星期五是感恩节后的 第一天,介绍了在这一天人们会有什么样的活动安排以及该节日的来源【解答】3640 AGEFC36A 主旨概括题根据这段的开头一句话Many people have a day off work 可知,在这天人们会放假一天,有的make trips、go on vacation、Shopping可知,这段主题应该为活动37G 细节题根据下文内容Ma
111、ny people take a day off on the day after Thanksgiving Day可知,在感恩节后一天人们有一天的假期,即黑色星期五,但这不是一个联邦法定节日,只是在几个州38E 细节题根据后文Some stores extend their opening hours on Black Friday可知,一些商场在黑色星期五会延长购物时间,必然会造成jams on roads,即道路拥挤39F 细节题根据后文的One theory is that一种理论是以及The other theory is that 另外一种理论是可知,此处主要介绍为什么有黑色星期五
112、这个概念40C 推理题根据前文The other theory is that the termBlack Fridaycomes from an old way of recording business accounts另外一种理论是说黑色星期五来源于古老的一种记账的方式,所以后文的Losses were recorded in red ink and profits in black ink红色代表损失,黑色代表利润符合题意【点评】本文是一篇选句填空,题目涉及多道细节理解题,做题时结合原文和题目有针对性找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案推理判断也是要在抓住关键句子的基础上合理
113、的分析才能得出正确的答案第三部分 英语知识运用(共两节,满分30分)第一节 完形填空41(30分)As a child,Jane was fond of animalsAs a consequence,when she was growing up,all she ever heard was as follows,Jane,you should be a (41)DYoure going to achieve great success in that fieldThats the very thing you should do in the futureSo when she got t
114、o the Ohio State University,she took biology,chemistry and some other (42)A,studying hard to be a vetLater on,she won a Rotary Ambassadorial Scholarship,which allowed her to spend her (43)C year studying abroad in Manchester,EnglandAway from the family and the (44)B from them,she found herself one d
115、ay siting at her desk,surrounded by biology books and staring out the window,when it suddenly hit her:Im in total (45)BI dont want to be a vet! (46)A she thought back over all the things shed done in her life and what had made her happyAnd then it hit herit was all of the youth leadership conference
116、s that she had volunteered at (47)C the communications and leadership course she had taken as selective course back at Ohio StateHow could I have been so (48)B?Here I am in my fourth year at school and just finally (49)A that Im on the wrong pathI just never took the time to (50)D it until now,she t
117、hought (51)A by her new thought,Jane spent the rest of her year in England taking courses in communications and media studiesWhen (52)B to Ohio State,she was (53)A able to convince the administration to let her create her own program inleadership studies,(54)C it took her 2 years longer to finally g
118、raduateShe (55)A to become a senior management adviser in leadership training and development for the PentagonShe (56)D founded a drugprevention organization that (57)B the message,Lead your own life with the skill and the (58)C to say noSo,never (59)Dsomeone elses dreamsIf you limit your (60)B only
119、 to what seems possible or reasonable,you disconnect yourself from what you truly want41AengineerBprogrammerCdoctorDvet42AsubjectsBobjectsCprojectsDprogramms43AfirstBsecondCfinalDpast44ApromiseBstressCcomplaintDpress45AvainBmiseryCdelightDsurprise46AThenBInsteadCPerhapsDSeldom47AbutBorCandDso48Adist
120、urbedBignorantCintelligentDinspired49AawareBunconsciousCafraidDsatisfied50AcompleteBaccomplishCpermitDadmit51AInspiredBDisappointedCEmbarrassedDConfused52ArelatingBreturningCrespondingDreferring53AeventuallyBespeciallyChardlyDdesperately54AifBasCalthoughDdespite55AmanagedBfailedCtriedDattempted56Ast
121、illBneverCagainDalso57AprovesBconveysCconcludesDwarns58AfactBchanceCwillDtruth59AignoreBbreakCrealizeDlive60AsmilesBchoicesCmistakesDreasons【分析】【文章大意】这篇文章主要讲述了Jane小时候喜欢动物,所以很多人让她成为兽医在她大四的时候她忽然意识到自己真正感兴趣的是什么,Jane把在英国剩下的时间都花在了参加沟通和领导能力课程上,Jane最后说服了学校管理部门同意她换专业,勇敢的选择了自己喜欢的梦想的故事【解答】41A5 DACBB 4630 ACBAD
122、 5155 ABACA 5660 DBCDB41 D 考查名词根据文章上文As a child,Jane was fond of animals可知,Jane小时候一直喜欢小动物;又根据下文studying hard to be a vet可知,此处指的是很多人认为她应该成为一个兽医故选D42 A 考查名词根据文章上文she took biology,chemistry可知,这些都是她所学习的科目所以此处指的是科目的意思故选A43 C 考查形容词根据文章第三段Here I am in my fourth year at school可知,Jane应该是在大学最后一年去英国学习的故选C44 B
123、考查名词根据文章句子Away from the family and the (44)from them,可知,此处结合语境表示的是Jane远离了家人,同时也远离了来自于家人的压力故选B45 B 考查名词根据文章上文surrounded by biology books and staring out the window以及下文I dont want to be a vet!可知,Jane突然发现自己并不想做兽医,所以感到很痛苦故选B46 A 考查副词根据文章上文Im in total (45)I dont want to be a vet!可知Jane突然发现自己并不想做兽医,所以感到很痛
124、苦所以此处结合语境,前后为顺接关系,即接下来她回想了自己所做的事情,以及哪些事情是让她高兴的所以此处然后、接下来,符合语境故选A47 C 考查连词根据文章上文the youth leadership conferences以及此处the communications and leadership course可知,这里指的是青年领袖会议以及沟通和领导能力课程所以此处结合语境是并列关系故选C48 B 考查形容词根据文章上文And then it hit herit was all of the youth leadership conferences that she had volunteer
125、ed at (47)the communications and leadership course she had taken as selective course back at Ohio State可知,这里Jane忽然意识到自己真正感兴趣的是什么所以此处指她对自己曾经的错误选择感到自责,认为自己是无知的故选B49 A 考查形容词根据文章句子Here I am in my fourth year at school and just finally (49)that Im on the wrong path可知句意:我现在大学四年级了,最后才意识到自己走在错误的道路上结合语境,此处指的
126、是意识到的意思故选A50 D 考查动词根据文章上文Im on the wrong path可知,此处指直到现在我才花时间去承认我走到了错误的道路上这个事实故选D51 A 考查动词根据文章句子(51)by her new thought,Jane spent the rest of her year in England taking courses in communications and media studies结合语境,可知此处说的应该是受到新想法的鼓舞,Jane把在英国剩下的时间都花在了参加沟通和领导能力课程上故选A52 B 考查动词根据文章第一段So when she got to
127、 the Ohio State University可知,此处指的是Jane从英国回到了俄亥俄州所以此处应该是返回的意思故选B53 A 考查副词根据文章下文(54)it took her 2 years longer to finally graduate可知,Jane最后说服了学校管理部门同意她换专业此处最后、最终符合语境故选A54 C 考查连词根据文章上文When (52)to Ohio State,she was (53)able to convince the administration to let her create her own program inleadership s
128、tudies,可知,Jane最后说服了学校管理部门同意她换专业所以此处结合语境应该指的是尽管这样做要多花两年时间才能毕业故选C55 A 考查动词根据文章句子She (55)to become a senior management adviser可知,Jane最终成功地成为高级管理顾问所以此处结合语境应该指的是设法做成、努力完成故选A56 D 考查副词根据文章上文She (55)to become a senior management adviser可知,Jane最终成功地成为高级管理顾问所以此处She (56)founded a drugprevention organization指的是
129、Jane取得的另外一个成就also意为也,还,符合语境故选D57 B 考查动词根据文章句子She (56)founded a drugprevention organization that (57)the message,可知,此处指的是Jane创立了一个毒品预防组织,而该组织传递了一个信息结合语境此处应该是传递的意思故选B58 C 考查名词根据文章上文When (52)to Ohio State,she was (53)able to convince the administration to let her create her own program inleadership stu
130、dies,(54)it took her 2 years longer to finally graduate可知,Jane改变了所学专业,努力做自己喜欢的事情所以此处应该填will,与skill并列,表示意愿故选C59 D 考查动词根据文章句子So,never (59)someone elses dreams可知,此处指永远不要去实现别人的理想live ones dream 意为实现某人的梦想故选D60 B 考查名词根据文章第一段As a child,Jane was fond of animalsAs a consequence,when she was growing up,all sh
131、e ever heard was as follows,Jane,you should be a (41)可知,因为Jane小时候喜欢动物,所以很多人都让她成为一名兽医所以此处指的是如果你将你的选择仅限定在看起来可能或者合理的事情上,那你就可能远离自己真正想要的东西了结合语境应该是选择的意思故选B【点评】本类考查人物故事类阅读理解,以细节题的考查为主,解此类题需要结合上下文提供的语境和信息进行简单的概括和判断;同时抓住每一个细节,认真分析,做出正确答案第三部分 英语知识运用(共两节,满分15分)第二节 阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(1个单词)或括号内单词的正确形式61(15分)Nowa
132、days,more and people have chances to travel,study,work or even live abroadIt is necessary for you to keep in mind these general (61)rules(rule) for polite behaviorIf you (62)are invited(invite) to an American friends home for dinner,first of all,arrive approximately on time (but not early)Americans
133、expect promptness (准时)When youre invited to someones home for a meal,(63)it is polite to bring a small giftFlowers or candies are always appropriateIf you have an attractive item(64)made(make) in your native country,your host or hostess would certainly enjoy receiving that as a giftWearing proper cl
134、othes and a beautiful smile is simply not enoughTable manners are also of great (65)importance(important)Do not open your mouth to talk,(66)unlessyou have swallowed your foodAlso,chew food with your mouth (67)closed(close)When you want to get the food that is at a distance,do not stretch your hands
135、to reach (68)foritInstead,ask for the food to be passed to youDont leave (69)immediately(immediate) after dinner,but dont overstay your welcome,eitherWhen your friends seem to be getting tired and running out of conversation,take their behavior as a signal to leaveThe next day,call or write (70)a th
136、ankyou note to say how much you enjoyed the evening【分析】本文主要讲述到美国家庭作客的注意事项:到达准时;带点礼物;穿着得体;适时离开等【解答】61rules 考查名词复数根据句中these,后接的名词要用复数形式62are invited 考查动词语态you与invite之间是动宾关系,且在条件状语从句中,要用一般现在时的被动语态63it 考查it用法it是形式主语,真正的主语是动词不定式短语to bring a small gift64made 考查过去分词 item与make之间是动宾关系,用过去分词短语made in your nat
137、ive country作后置定语 65importance 考查名词of+抽象名词构成的短语相当于该抽象名词的同根形容词,即:of great importance=very important66unless 考查连词根据句意:除非你吞下你的食物用连词unless引导条件状语从句67closed 考查过去分词此处是with+名词+过去分词复合结构,mouth与close之间是动宾关系,用过去分词作宾语补足语 68for 考查词语用法reach for意为伸出以触及,是固定搭配 69immediately 考查副词 leave是动词,用副词修饰,形容词immediate的副词是immediat
138、ely70a 考查冠词note是可数名词,单数形式前加不定冠词a表示泛指【点评】在一篇200词左右的语篇(短文或对话)中留出10处空白,部分空白的后面给出单词的基本形式,要求考生根据上下文填写空白处所需的内容或所提供单词的正确形式,所填写词语不得多于3个单词要做好语法填空题,理解短文是解题的前提,扎实的词汇、句型和语法知识是基础,英语国家的背景知识是必要的补充考生须灵活运用语法知识,如单词词性、单词时态、名词单复数、连接词、代词、冠词等判断各空白处应填写的内容答完后,还要通读全文,核对所填单词形式是否正确,是否符合语境第四部分 写作(共两节,满分10分)第一节 短文改错(满分10分)71(10
139、分)假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文文中共有10处错误,每句中最多有两处错误涉及一个单词的增加、删除或修改增加:在缺词处加一个漏字符号(),并在此符号下面写出该加的词删除:把多余的词用斜线()划掉修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词注意:1每处错误及其修改均仅限一词;2只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分The most important festival in Tibet is the Tibetan New Year,in January 1st of the Tibetan calendarIt is for say good
140、bye to the past year an welcoming the New YearFrom midDecember,people start to prepare or do festival shoppingA lot of activity are held in the streets of the Lhasa during the New Year FestivalThere is an interested competition on this dayA young man from each family tried to get the first bucket of
141、 water from the riverIt is believed be gold waterAccording to the Tibetan tradition,they will bring good luck,happiness and wealth to those which get it【分析】本文主要介绍藏族新年的风俗【解答】The most important festival in Tibet is the Tibetan New Year,in January 1st of the Tibetan calendarIt is for say goodbye to the
142、 past year an welcoming the New YearFrom midDecember,people start to prepare or do festival shoppingA lot of activity are held in the streets of the Lhasa during the New Year FestivalThere is an interested competition on this dayA young man from each family tried to get the first bucket of water fro
143、m the riverIt is believedbe gold waterAccording to the Tibetan tradition,they will bring good luck,happiness and wealth to those which get it详解:1in改为on 考查介词January 1st指特定的一天,用介词on2say改为saying 考查动名词for是介词,后接动词时用动名词形式3or改为and 考查连词prepare和do是并列关系,而非选择关系,用连词and4activity改为activities 考查名词activity是可数名词,其前有
144、a lot of修饰时用复数形式5去掉the 考查冠词Lhasa是地名,其前不加冠词6interested改为interesting 考查现在分词修饰物要用现在分词7tried改为tries 考查动词时态全文讲述的是一般事实,要用一般现在时态,因主语A young man单数形式,谓语动词也应用单数三人称形式8加to 考查动词不定式句型It is believed to do sth意为据相信做某事9they改为it 考查代词it指代上文的gold water10which改为who 考查定语从句分析句子结构可知这是一个定语从句,先行词those指人,在从句中作主语,用关系代词who【点评】高
145、考短文改错题的形式有说明文,短文故事,书信等,具有很强的实用性短文的内容和语言都符合高中学生的实际,从表面上看类似一篇学生习作首先,通读全文,了解短文大意,把握全篇的时态、人称及行文逻辑,在通读全文时把一些容易的错误先改好,再进行逐句改错其次,要进行逐个句子的改错这是要对文中的词法、句法和语篇着重分析和特别注意最后把改好的短文再阅读一遍,检查答案是否正确,感觉是否还有不妥之处,最终形成定稿第二节 书面表达(满分25分)72(25分)美国某中学举办英语暑假训练营,开设以下课程:cooking,swimming,giving firstaid,playing football/basketball
146、假定你是李华,请你写封申请信,报名参加其中一门课程的学习内容包括:1你感兴趣的一门课程;2为什么想学这门课程;3你期望从中学到什么注意:1词数:100左右;2可以适当增加细节,以使行文连贯Dear Sir/Madam,I am very glad that your school will hold the English summer camp which contains many courses,such as cooking,swimming,giving firstaid,playingfootball/basketballand so onI want to register to
147、 attend a course about giving firstaid because it is important to learn some knowledge about first aidIf a person gets injured,he needs medical care before a docter can be foundAt that time,even a second really countsAfter graduation,I plan to devote myself to medical researchHopefully,the course wi
148、ll help a lot to deal with some common injuriesI would appreciate it if you could take my application into considerationYours,Li HuaYours,Li Hua【分析】真实一篇申请信,根据题目要求可知用第一人称和一般现在时内容包括:一点明学校的课程;二说明感兴趣的一门课程以及想学这门课程的原因和期望从中学到什么;三表示感激高分句型:1I am very glad that your school will hold the English summer camp wh
149、ich contains many courses,such as cooking,swimming,giving firstaid,playing football/basketball and so on句子里which 引导定语从句,代指先行词the English summer camp非常高兴你们中学举办英语暑假训练营,包括烹饪,游泳,急救,足球,篮球等许多课程2I want to register to attend a course about giving firstaid because it is important to learn some knowledge abou
150、t first aid句子里because引导原因状语从句,it 做形式主语,代指动词不定式to learn some knowledge about first aid我想要报名参加急救课程,因为学习一些急救知识很重要【解答】Dear sir/madam,I am very glad that your school will hold the English summer camp which contains many courses,such as cooking,swimming,giving firstaid,playing football/basketball and so o
151、n【高分句型一】(点明学校的课程)I want to register to attend a course about giving firstaid because it is important to learn some knowledge about first aid【高分句型二】If a person gets injured,he needs medical care before a docter can be foundAt that time,even a second really countsAfter graduation,I plan to devote myse
152、lf to medical researchHopefully,the course will help a lot to deal with some common injuries(说明感兴趣的一门课程以及想学这门课程的原因和期望从中学到什么)I would appreciate it if you could take my application into consideration(表示感激)Yours,Li Hua【点评】考查应用文中的书信的写作同时也属于提纲类作文,要点都已经给出,运用合适的语法规则和词汇把各要点都准确表述出难点在于选择词汇和句型,可以灵活运用省略句,倒装句和强调句型准确表述提纲类短文的关键在于要点要全面包括,不能有遗漏和省略同时注意谋篇布局的顺序,运用合适的连接词连接全文,同时选择高级的词汇和语法项目让文章更有文采