收藏 分享(赏)

2020年高中英语Module4SandstormsinAsiaSectionⅢIntegratingSkills.doc

上传人:a**** 文档编号:400118 上传时间:2025-11-30 格式:DOC 页数:6 大小:2.30MB
下载 相关 举报
2020年高中英语Module4SandstormsinAsiaSectionⅢIntegratingSkills.doc_第1页
第1页 / 共6页
2020年高中英语Module4SandstormsinAsiaSectionⅢIntegratingSkills.doc_第2页
第2页 / 共6页
2020年高中英语Module4SandstormsinAsiaSectionⅢIntegratingSkills.doc_第3页
第3页 / 共6页
2020年高中英语Module4SandstormsinAsiaSectionⅢIntegratingSkills.doc_第4页
第4页 / 共6页
2020年高中英语Module4SandstormsinAsiaSectionⅢIntegratingSkills.doc_第5页
第5页 / 共6页
2020年高中英语Module4SandstormsinAsiaSectionⅢIntegratingSkills.doc_第6页
第6页 / 共6页
亲,该文档总共6页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、 Section Integrating Skills & Cultural Corner课时作业.单句语法填空1Concerned (concern) about Lucy, the teacher called her parents to find out why she was so often absent from class.2He did nothing but complain (complaint) to me about the food and the service of the restaurant.3(2019大连二十四中月考)Can you describe t

2、he effect that high technology has on your life?4The projects aim is to clean up polluted (pollute) areas in the world.5Have you got any particular plans for the coming winter vacation?Yes.If possible, Im going to visit my grandparents.6Did you take in the speech the visiting scholar made yesterday?

3、Not really.He spoke with an Australian accent(口音) and a bit too fast for me.7He is an excellent cook.I couldnt agree more (much)The fish he cooked makes me mouthwatering.8Often I look through the newspaper before my breakfast.What about you, Tom?9Remember to bring clothes that provide protection (pr

4、otect) against the wind and rain.10Recycling (recycle) is important to help protect our environment.单句改错1He wont show any evidence unless asking to.askingasked2What about going out for a walk after supper?I couldnt agree much.Shall we ask Betty to go with us?muchmore3As far as I am concerning, what

5、he said is not true at all.concerningconcerned4He didnt like the meal so he complained the manager of the plained后加to5What is the most frightened experience youve had?frightenedfrightening.阅读理解AStrong winds, sand in the air, poor visibility(能见度), we all know the characteristics of a sandstorm.But wh

6、at else do you know about them?Sandstorms are today a special treat of life in northern China because of desertification and the retreat(退化) of northern grasslands.They usually occur between February and May.Fortunately, sandstorms this year should be fewer than in past years in north China, accordi

7、ng to the National Meteorological Center.Sandstorms can be dangerous.However, there are measures you can take to protect yourself from harm.Wear a mask.Cover your nose and mouth with a mask that can keep out sand, or use a wet handkerchief.If you are driving and the storm is far away from you, it ma

8、y be possible to outrun it.If it looks like you will be caught in the storm, stop and wait it out.Take cover.If there is no shelter, then lie down.Keep eyes, nose and mouth covered.Cover your head with your arms or a backpack to protect yourself against flying objects.If you are caught in a desert s

9、andstorm, take the following action.Mark your direction before lying down.It is easy to get lost in a desert.Keep plenty of water at hand.If you get lost, you need water to keep your life until you find your way or help arrives.Stay together if traveling in a group.Lock arms if caught in a sandstorm

10、.The most useful measure would actually be to make sandstorms disappear forever.To make this goal come true, people should plant trees, and stop desertification.Today, the straightline distance between Tiananmen Square and a desert called Tianmo in Hebei Province is only about 80km.If desertificatio

11、n is not stopped, environmental protection experts say, it will probably not be long until Beijingers can catch a camel to work.【解题导语】文章讲述了沙尘暴的特点,人们遇到它时的防护手段,以及预防沙尘暴的措施。1Which of the following is NOT the characteristics of a sandstorm?AStrong winds.BSand in the air.CPoor visibility. DHeavy snow.解析:选

12、D细节理解题。由第一段的第一句可知答案选D。2In order to protect you from harm in a sandstorm, which may NOT be the right action to take?AFinding a shelter.BCovering your head with a bag.CLying down to wait.DSpeeding up and rushing through the sandstorm.解析:选D细节理解题。由第六段中的“If it looks like you will be caught in the storm,

13、stop and wait it out.”可知,D项错误。3What can we infer from the passage?ANorth China has been hit by sandstorms for several years.B80km has made the chances of sandstorms hitting Beijing small this year.CPlanting trees can help make sandstorms disappear.DIt is more dangerous in cities because there are mo

14、re flying objects.解析:选A推理判断题。由第三段中的“Fortunately, sandstorms this year should be fewer than in past years in north China”可知,过去的几年发生过沙尘暴,A正确。C项为文章中明确提到的; B、 D两项表述不正确。4Whats the best title of this passage?AProtecting EnvironmentBFlying ObjectsCThe Realities of SandstormsDStrong Winds解析:选C标题归纳题。文章主要讲述了沙

15、尘暴的特点及其形成因素,以及人们遇到沙尘暴时要采取的措施,故 C 项正确。BOur grandparents tell us stories of their years over and over again.Until finally we have heard them tell the stories so many times that we wonder why they keep on repeating these old times.Unconsciously(无意识地),this is the way our minds work to pass history on.Th

16、ere was a time when writing, reading, books, radio, TV and electronics of today were not present at all.Few things could be used to record and pass information on to the next generation.People would only sit around the campfire or the kitchen table, sharing stories of the past.This is called the “or

17、al(口述的) tradition”Children listened endlessly to families sharing stories of their youth.Memories are put in the minds of young people forever so they could later recall and tell them to their children and grandchildren.Can you recall any of this? I can.How could life of the past be able to survive

18、for centuries without this telling of stories and information to the listening ears of the youth?Just the other day, our Uncle Martin came to visit with his two kids.As we sat around the kitchen table sharing stories and family remembrances, Uncle Martins laughter filled the room.He recalled several

19、 times that he was lucky to have not been hit by the falling trees.Each person in the room listened and enjoyed his details and humor.We all can continue to share stories with our children, telling of those good old days.Children do listen and want to hear true, sincere,funny and scary tales dug up

20、from the past and then they tell their friends.So oral tradition goes on and on.【解题导语】本文是一篇夹叙夹议文。在书写、广播、电视等被发明之前,人们是靠口头流传的形式来传承历史故事的。今天,孩子们依然喜欢让大人们给他们讲故事。5According to the text, how did people pass on messages in the past?ABy using electronics.BBy telling stories orally.CBy recording them in books.D

21、By reading books to the next generation.解析:选B细节理解题。根据第一段中的“People would only sit around the campfire or the kitchen table, sharing stories of the past.”可知,在过去,人们主要是以口头讲故事的方式来传递信息的。6What will happen if the stories are repeated many times?AThey can make the children feel bored.BThey can make the child

22、rens minds clear.CThey can improve the childrens creativity.DThey can give the children a deep impression.解析:选D推理判断题。根据第二段中的“Memories are put in the minds of young people forever.”可知,反复地给孩子讲故事可以加深他们的记忆,让他们以后能清晰地回忆起来。由此可知,重复地讲故事给人深刻的印象。7What will the children probably do after they listen to the stor

23、ies from the old?ADig up more stories in the past.BShare them with their friends.CWrite them down carefully.DTell them to their parents.解析:选B细节理解题。根据最后一段中的“Children do listen and want to hear true, sincere, funny and scary tales dug up from the past and then they tell their friends.”可知,孩子们想听到真实的、真诚的

24、、有趣的和恐怖的故事,然后他们会给朋友们讲这些故事。8What may be the authors attitude to oral tradition?AHe/She values it.BHe/She is against it.CHe/She thinks its outdated.DHe/She thinks its unreliable.解析:选A推理判断题。通读文章并结合倒数第二段中Uncle Martin到作者家讲故事,大家其乐融融的事例可知,作者认为oral tradition是一个很好的传统,作者很重视它。.七选五Whenever you feel like giving

25、up, that is the very moment you should not. 1 But how we deal with every circumstance determines the course of our life.There are several ways to love your life, regardless of how terrible it seems.Appreciate the positive side.Wallowing in(沉迷于) sadness will not change anything at all.When you finall

26、y learn to see the goodness in everything, life becomes so much better.You will only live once. 2 Be stronger than you believe you are.Take chances in every opportunity.When opportunities come and you just keep on calculating whether you will fail or succeed, you might run out of time and lose your

27、chance. 3 Every time you take chances, you boost(增强) your confidence and dare to challenge your limits.There are no failures for those who tried their best. 4 People say laughter is the best medicine and it is always true because laughing fights away stress, and makes you love life even more.You tru

28、ly start enjoying life only when you share happiness with other people.Enjoy your uniqueness.Stop comparing your life with othersYou have a good life that is definitely different from others so just focus there.Be happy about your own achievements and keep improving yourself. 5 ALaugh your heart out

29、.BBe brave enough to take risks.CWe all have our ups and downs in our lives.DStop pleasing people by always saying “yes”ESo wasting it on unnecessary issues is not a good idea.FSharing has always been good, especially if it comes from the heart.GIt helps you avoid negative selftalks and maintain a p

30、ositive attitude all the time.【解题导语】本文是一篇说明文。文章表明了生活中不管遇到什么样的困难,都要热爱自己的生活。1解析:选C解析:文章第一句提到了“放弃”,空处作者开始阐述自己的观点:我们在生活中都会遇到得意或倒霉的时候。但是,我们处理各种情况的方式决定着我们的生活。2解析:选E根据空前的“You will only live once.”可知,人只活一次,因此,把生命浪费在不必要的事情上并不是明智的想法。3解析:选B根据本段的第二句可知,作者建议我们把握机会,故填B项“勇敢地去把握机会。”符合文章逻辑。4解析:选A根据本段中的“laughter”, “laughing”不难判断答案选A。5解析:选G空前提到“重视自己的成就并不断提高自己”,空处填“这能帮助你避免消极的自我对话,并一直保持积极的态度。”符合上下文逻辑。

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1