收藏 分享(赏)

2019版高考英语提分单元加餐练全国通用版(全解析):单元加餐练7-2 WORD版含解析.DOC

上传人:a**** 文档编号:399258 上传时间:2025-11-30 格式:DOC 页数:9 大小:169KB
下载 相关 举报
2019版高考英语提分单元加餐练全国通用版(全解析):单元加餐练7-2 WORD版含解析.DOC_第1页
第1页 / 共9页
2019版高考英语提分单元加餐练全国通用版(全解析):单元加餐练7-2 WORD版含解析.DOC_第2页
第2页 / 共9页
2019版高考英语提分单元加餐练全国通用版(全解析):单元加餐练7-2 WORD版含解析.DOC_第3页
第3页 / 共9页
2019版高考英语提分单元加餐练全国通用版(全解析):单元加餐练7-2 WORD版含解析.DOC_第4页
第4页 / 共9页
2019版高考英语提分单元加餐练全国通用版(全解析):单元加餐练7-2 WORD版含解析.DOC_第5页
第5页 / 共9页
2019版高考英语提分单元加餐练全国通用版(全解析):单元加餐练7-2 WORD版含解析.DOC_第6页
第6页 / 共9页
2019版高考英语提分单元加餐练全国通用版(全解析):单元加餐练7-2 WORD版含解析.DOC_第7页
第7页 / 共9页
2019版高考英语提分单元加餐练全国通用版(全解析):单元加餐练7-2 WORD版含解析.DOC_第8页
第8页 / 共9页
2019版高考英语提分单元加餐练全国通用版(全解析):单元加餐练7-2 WORD版含解析.DOC_第9页
第9页 / 共9页
亲,该文档总共9页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、单元加餐练.阅读理解AAt Aizo Chuo Hospital in Japan, employees greet newcomers, guide patients to and from the surgery area, and print out maps of the hospital for confused visitors. They dont take lunch breaks or even get paid. Why? Theyre robots!Robots have long worked in factories, helping to build cars an

2、d electronic appliances. But todays robots dont just do the jobs of peoplethey actually look and act a lot like people. Kansei, a robot from Japan, has a plastic face covering 19 movable parts. The robot can make 36 facial expressions in response to different words. Kansei shakes in fear at the word

3、 “war” and smiles when it hears the word “dinner”Researchers in Europe are going even further with iCub, a “baby” robot. They are teaching it to speak and hold conversations.The ability to interact is crucial for robots that will one day work closely with humans, says robotics professor ChrisAtkeson

4、. “This will require robots to understand what you say and how you are feeling and respond with appropriate emotions,” he told WR News.Japanese scientist Minoru Asada agrees. He is building a robot called CB2 that acts like a real baby. “Right now, it only goes, Ah, ah. But as we develop its learnin

5、g function, it will start saying more complex sentences and moving on its own,” Asada says. “Nextgeneration robots need to be able to learn and develop by themselves.”Intelligent robot will become more important in the future, as populations age and the number of human workers declines in many count

6、ries. “Were going to have many more old people and not enough young people to care for them,” says robot researcher Matthew Mason. “Technology can help the old people live at home longer, instead of going to nursing homes.”篇章导读:本文是一篇说明文。介绍了日本和欧洲高级智能机器人的最新发展及它们能为人类提供的服务。1What are some jobs robots alr

7、eady perform according to the passage?AGreeting customers, producing factory goods, performing surgery.BBuilding cars, driving passengers, providing directions.CGiving advice, answering customer questions, planning events.DProducing factory goods, building cars, greeting customers.答案:D 细节理解题。根据文章第一段

8、第一句中的“greet newcomers”和第二段第一句“Robots have long worked in factories, helping to build cars and electric appliances.”可知D为正确选项。2What is the function of the second paragraph?ATo describe the functions of modern robots.BTo predict the future uses of robots.CTo explain how a robot works.DTo define what a

9、robot is.答案:A 段落大意题。根据文章第二段中的“do the jobs of people”和“they actually look and act a lot like people”可知机器人能做很多工作,而且外形和行为在很大程度上与人类相像,故推知本段主要介绍了现代机器人的功能。3How would the Kansei robot probably respond to the word “fire”?AUse languages to warn nearby humans.BProduce a worried look on his face.CActivate an a

10、utomatic fire alarm.DBack up its memory files.答案:B 推理判断题。根据文章第三段第二句“The robot can make 36 facial expressions in response to different words.”和最后一句中的关键信息“Kansei shakes in fear at the word war and smiles when it hears the word dinner”可推知,当听到fire这个词时,它表现出担忧的神情。4Asada believes the next step for robots w

11、ill be to develop _ .Athe ability to understand human commands.Bthe capacity to interact with humansCthe ability to learn independentlyDthe willingness to work together答案:C 细节理解题。根据文章倒数第二段最后一句“Nextgeneration robots need to be able to learn and develop by themselves.”可知,下一代的机器人能够独立学习和发展。BThe world is

12、 filled with extremely talented sand artistspeople that can masterfully carve up giant castles, sculptures and even paintings, using just sand and water. But very few are as lovable as the Beachbota robot which will keep the audience entertained as it moves around creating beautiful masterpieces.An

13、automatic pressure control allows the robot to use the right amount of force on the soft sand. Seven motors ensure that the Beachbot can arrange the rake prongs (尖头), allowing it to create “brush strokes” measuring two feet long and fifteen inches wide and tall. The rake can also be retracted at any

14、 time, enabling the robot to create the outline with multiple lines instead of a continuous one. Its three cushioned balloonlike wheels not only help in painting smoother curves, but also allow the robot to drive over the artwork, without ruining it.Of course all the skill and quickness are only pos

15、sible because of the Beachbots incredible “brain”, which has been programmed and turns images into paths that the robot can easily follow. An inbuilt laser scanner allows the detection of the four reflective poles that act as limits of its sand paintings. In addition, the inertial (惯性的) measurement

16、unit allows the artist to make precise movements that become lines, patterns, and eventually beautiful shapes and images, some as big as 30 feet by 30 feet. While the Beachbots artwork, which it completes in a speedy quick ten minutes is certainly impressive, what is even more so is watching the rob

17、ot create ita sight its inventors suitably describe as “a magical show”The Beachbot, which is still in the concept stage, is not quite ready for production. Thats because it requires manual (靠人工的) pulling, especially when creating larger sand paintings. In addition, its inventors imagine future Beac

18、hbots to be able to erase their own masterpieces, paint entire shorelines and even be proficient snow artists.篇章导读:本文是一篇说明文。主要介绍了一款可以在沙滩上作画的沙滩机器人。5What does the underlined word “one” in Paragraph 2 refer to?AThe outline.BThe robot.CThe line.DThe rake.答案:C指代判断题。根据画线词前面的“enabling the robot to create t

19、he outline with multiple lines instead of a continuous”可知,one指的是前面提到的线条。6How does the Beachbot know what to draw?ABy using an inbuilt laser scanner to receive a signal of painting.BBy arranging seven motors to design the painting patterns.CBy using a program to change images into paths.DBy depending

20、 on a man to guide it on the scene.答案:C细节理解题。结合第三段中的“because of the Beachbots incredible “brain”, which has been programmed and turns images into paths that the robot can easily follow”可知,这个沙滩机器人由软件控制,能够把图案转变成路径从而进行作画。7What helps the Beachbot figure the boundaries to draw within?AThe four reflective

21、 poles.BThe inertial measurement unit.CThe automatic pressure control.DThe three cushioned balloonlike wheels.答案:A细节理解题。根据第三段第二句“An inbuilt laser scanner allows the detection of the four reflective poles that act as limits of its sand paintings.”可知,这四个反射杆限制着它的作画范围。8Why isnt the Beachbot ready for pr

22、oduction?AIt cant complete paintings in a short time.BIt cant create larger sand paintings.CIt cant draw a continuous line.DIt cant move all by itself now.答案:D推理判断题。从最后一段中的“which is still in the concept stage”及“because it requires manual (靠人工的) pulling”可知,这个沙滩机器人还不能独自作画,即它还需要人工帮助。.七选五Technology and

23、kids: 4 ways to unplugA recent report by Common Sense Media found that over onethird of 0to 8yearolds studied had used a smartphone, iPad or a similar tablet. Eleven percent of children used these things on a daily basis despite doctors warnings against too much screen time.So how do we make sure ou

24、r little ones will grow up to be wellrounded adults and not overstimulated zombies (麻木迟钝的人) ? _1_ Make crafts part of every week. Crafts may seem like fluffy stuff, but cutting paper and drawing build the hand muscles kids will need for writing. _2_ Limit screen time. Setting family boundaries for T

25、V, computers and smartphones frees up precious time for family bonding. Separating yourself from your iPhone may be difficult, but in order to limit screen time, you should set an example for your child.Grab a story and snuggle (依偎). Reading aloud to your child opens his eyes to people, places, anim

26、als and ideas beyond the world of SpongeBob SquarePants. _3_ _4_ Schedule a day at the park or beach for the family, and leave the gadgets (小装置) at home. Without the distractions of a smartphone, you will be able to give your child the undivided attention he deserves._5_ Encouraging time away from t

27、he virtual world helps to keep your child relaxed, curious and focused on the things that really matter.APlan a techfree family day.BInvest in openended toys.CHere are some things you can do.DParticipation in the kitchen is beneficial in a number of ways.ECommit yourself to doing crafts at least 3 t

28、imes a week with your child.FIts important to make an effort to show your child life outside of small screens.GHearing you read different stories can broaden his vocabulary and develop a lifelong love of books.篇章导读:本文是一篇说明文。主要为家长列举了四种方法帮助孩子远离电子产品。1C 分析文章结构可知,下文列举的是几种方法。故选C。2E 根据该段中的“Make crafts part

29、 of every week.”及“build the hand muscles kids will need”可知选E。3G 根据上文中的“Reading aloud to your child opens his eyes .”可知,本段讲述给孩子读故事书的好处。故选G。4A 根据空后的“Schedule a day at the park . leave the gadgets (小装置) at home.”可知,本段大意为:规划一个远离电子技术产品的家庭日。故选A。5F 根据空后的“Encouraging time away from the virtual world”可知,F项中的

30、“life outside of small screens”与其呼应。故选F。.语法填空Imagine a time _1_ people feel like theyre inside their favorite video games, or can travel the world without leaving home. This _2_ (become) possible as virtual reality (VR) continues to develop. Experts say VR was a hot topic at the 2015 International C

31、onsumer Electronics Show (CES) _3_ (hold) on January 6 in Las Vegas, Nevada. Of the _4_ (approximate) 3,900 exhibitors at the show, more than a dozen showed off their achievements on VR technology. VR technology started with games, but developers say it has the potential to transform _5_ aspects of

32、our lives.Manuel GutierrezNovelo, cofounder of ImmersiONVRelia, says VR _6_ be a great tool for education. “We can create an animation of the solar system or the molecular (分子的) structure of water,” he says. “If you see them in a virtual reality environment, not reading about them in a book _7_ watc

33、hing a video, I believe you will be able to learn about these things better.”According to Nick Nassiri of Razer, innovations (新发明) in virtual reality will keep _8_ (come) up. He believes theyll happen first in gaming, then extend _9_ other areas including medicine and education. “The core is getting

34、 it right in gaming,” he says. “And then _10_ rest will come.”1_ 2._ 3._ 4._ 5._ 6._ 7._ 8._ 9._ 10._ 篇章导读:本文是一篇说明文,主要介绍了虚拟现实技术的有关情况。1when 考查定语从句的引导词。分析句子结构可知,所填词引导的是定语从句,先行词是a time,关系词在从句中作时间状语,故用when。2will become 考查动词的时态。根据语境,随着虚拟现实技术的发展,这一切将成为可能。此处指将要发生的动作,故应用一般将来时,填will become。3held 考查非谓语动词。专有名词

35、“the 2015 International Consumer Electronics Show (CES)”是hold这一动作的承受者,故用过去分词作后置定语。4approximately 考查词性转换。修饰数词应用副词approximately “大约”。5other 考查形容词。此处指开发者说它有改变我们生活的其他方面的潜力。故填other。6can 考查情态动词。根据语境可知,此处表示一种可能性,故用can。7or 考查连词。由句子中的“see them in a virtual reality environment”可知,此处指的是“而不是在书中读到它们或者在录像中看到它们”,故

36、填or表示选择关系。8coming 考查非谓语动词。keep doing sth.为固定用法,意为“继续做某事”,因此本空填coming。9to 考查介词。此处表示扩展/涉及到其他领域,故用to。10the 考查冠词。the rest “其余的人,其他事物”,为固定用法。.书面表达简要描述图片内容,结合生活实际,就图片的主题谈谈自己的感想。注意:词数100左右。_标准范文From the picture we can see a boy using a mobile phone to solve his homework problems. Like magic, it takes only

37、a few minutes for him to finish his homework.The picture shows a serious problem nowadays. Some students have formed the habit of searching for answers on the Internet without thinking carefully first on their own.I think it is unwise to turn to mobile phones unless it is necessary. Doing homework is a good way to review our lessons and develop the ability to solve problems. Depending on mobile phones completely, however, cannot help us become wiser or more knowledgeable.

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1