1、选修 Unit 3 单元检测语言基础扎根练.单词拼写/用所给词的适当形式填空1He withdrew (收回) his remarks and explained what he had meant to say.2The truck was found abandoned (遗弃) by the side of a windswept rural road late the next day.3The general issued a command (命令) that all of them should come at six oclock.4Mrs Smith was accused
2、of knowingly making a false (虚假的) statement to the police.5Zhao Huimin, director of Beijing Foreign Affairs Office, made the remarks at a news conference (会议) in Indonesia on Wednesday.6We should make decisions according to specific (具体的) conditions.7All relevant (相关的) departments shall provide supp
3、ort and assistance to the joint venture.8What bothered (打扰) me even more were all the times she was always telling lies.9He has only been able to trace out the outline (概要) of the plan, without any details.10She claimed (宣称) that nuclear power was the most environmentally safe form of energy. 11Frui
4、t and vegetables grew in abundance (abundant) on the island.12The project was predicated on the assumption (assume) that the economy was expanding.13What she has just said isnt in correspondence (correspond) with the views of the majority. 14The library contains a large number of foreign language re
5、ference (refer) books.15A true apology is more than just an acknowledgement (acknowledge) of a mistake.单句改错1Teamwork is acknowledged to the most important aspect of any enterprise.toas2I dropped out from the play because I had too much work to do.fromof3He commanded that all the gates were shut imme
6、diately in case the murderer escaped.werebe4Put on warm clothes, and you will catch cold.andor/otherwise5Is religion still relevant in most peoples lives?into6I dont know why he bothers me this kind of rubbish.me后加with/about7Those who abandon themselves in despair can not succeed.into.补全句子1There are
7、 at least three reasons why so many children have_dropped_out_of_school (辍学) since last year.2She took good care of the public property and set_a_good_example_to_(树立榜样) all of us.3But_for_the_rain (要不是下雨), we should have had a pleasant journey.4I dont think his remarks are_relevant_to (与相关) our disc
8、ussion.5The government gave a command that troops (should)_be_sent_to_the_islands (应该被派往这些岛屿) to restore order.6Its_widely_acknowledged_that (大家普遍认为) we can never expect a bluer sky unless we create a less polluted world.话题语篇高考练.阅读理解ASingapore is planning to cut off web access for public servants as
9、 a defense against potential cyber attack a move closely watched by critics who say it marks a retreat (倒退) for a technologically advanced citystate that has trademarked the term “smart nation”Some security experts say the policy, due to be in place by May, risks damaging productivity among civil se
10、rvants and those working at more than four dozen statutory (法定的) boards, and cutting them off from the people they serve. It may only raise slightly the defensive walls against cyber attack, they say.Ben Desjardins, director of security solutions at network security firm Radware, called it “one of t
11、he more extreme measures I can recall by a large public organization to fight cyber security risks”. Stephen Dane, a Hong Kongbased managing director at networking company Cisco Systems, said it was “a most unusual situation” and Ramki Thurimella, chair of the computer science department at the Univ
12、ersity of Denver, called it both “unprecedented (前所未有的)” and “a little excessive (过分的)”. One 23yearold manager, who gave only her family name, Netagale, said blocking web access would only harm productivity and may not stop attacks. “Information may leak through other means, so blocking the Internet
13、 may not stop the unavoidable from happening,” she said.But other cyber security companies said that with the kind of threats governments face today, Singapore had little choice but to restrict Internet access.FireEye, a cyber security company, found that organizations in southeast Asia were 80% mor
14、e likely than the global average to be hit by an advanced cyber attack.Singapore officials said no particular attack led to the decision but noted a leakage of one ministry in 2015. David Koh, CEO of the newly formed Cyber Security Agency, said officials realized there was too much data to secure an
15、d the threat “is too real”语篇解读:文章主要介绍了新加坡政府计划切断公务员的网络连接以防止潜在的网络攻击。1Singapore decides to cut off web access for public servants to _.Amatch her trademark of “smart nation”Bprevent potential cyber attackCincrease civil productivityDraise wide awareness of cyber attack解析:选B细节理解题。根据第一段的“Singapore is pla
16、nning to cut off web access for public servants as a defense against potential cyber attack”可知,新加坡政府决定切断公务员网络连接是为了抵御潜在的网络攻击。故选B项。2The main idea of the third paragraph is peoples _.Aagreement with the government planBsupport for the government planCarguments over the government planDsuggestions on th
17、e government plan解析:选C段落大意题。根据第三段可知,本段列举了多人对新加坡政府实施该项举措的不同看法,故选C项。3What is the reason for Singapore governments decision?ACyber attack has severely damaged the technologically advanced citystate.BMore than 80% of the states websites are likely to be attacked.CMany organizations have been attacked on
18、line globally.DThe Singapore government is facing threats of cyber attack.解析:选D细节理解题。根据第四段可知,其他的网络安全公司声称,在政府今天面临的这种网络攻击的威胁下,新加坡没有别的选择,只能限制网络连接。根据最后一段可知,新加坡政府官员认为有太多的数据需要被保护,而威胁也真实存在。故选D项。4According to what David Koh says, we can infer that _.Aall the Singapore government data is in danger of being a
19、ttackedBthe Singapore government is always threatened by cyber attackersCthe Singapore government has been warned of the data securityDcyber attacks can happen any time and too much data needs protection解析:选D推理判断题。根据最后一段最后一句“David Koh . said officials realized there was too much data to secure and t
20、he threat is too real”可知,政府官员们意识到有太多的数据需要被保护,而威胁也真实存在。故选D项。BOn Christmas Day, 2003, a woman named Nancy Sue Brown took her daughter and grandchildren to see a movie at an AMC theater. When the movie was over, the crowd made for the exits. A theater employee had just finished mopping the hallway and
21、dutifully placed the “wet floor” sign in the slippery area. No one slipped due to the wet conditions, but someone did manage to knock over the sign. And by the time Ms. Brown got to the area, the sign was lying on the floor. And shortly thereafter, so was she. Her foot got caught in the sign, in a b
22、ad way, and she fell. Unfortunately Ms. Brown had undergone a back operation, and the fall caused more damage than it otherwise would have. So she and her husband sued (提起诉讼)AMC argued that the entire point of the “wet floor” sign above was to warn of danger, and therefore, courts should encourage t
23、he use by not allowing Browns case to proceed (继续进行). AMC referred to a case about a December, 1998 incident, where a “wet floor” sign, not in use, fell to the floor causing another tripandfall. In that case, Georgias Court of Appeals ruled in favor of the store, but didnt go so far as to say that “
24、wet floor” signs couldnt give rise to legal liability (责任) in tripandfall accidents. In the Brown case, the Supreme Court therefore rejected AMCs argument that the former case applied.But the Browns argued something surprising that the “wet floor” sign was, itself, dangerous, because “using this typ
25、e of sign in areas passed by lots of customers creates an unreasonable risk of foreseeable harm to the public in the form of tripping hazards (危险)” Thats right the safety sign, used in the way it was designed, was itself dangerous. The court thankfully didnt accept that argument, at least not entire
26、ly. But it did conclude that Browns case could continue to a jury (陪审团) “a merchants selection and use of equipment designed to warn customers of one danger that has the potential to expose them to a different one”语篇解读:本文主要介绍了布朗夫人在美国一家AMC影院看完电影离开时,被“小心地滑”的指示牌绊倒受伤后,向法院提起诉讼的原因以及法院的审判结果。5According to t
27、he text, Ms. Brown _.Aslipped on the wet floorBtripped over a warning signCknocked over a warning signDwas knocked down by the crowd解析:选B细节理解题。根据第一段中的“Ms. Brown got to the area, the sign was lying on the floor .Her foot got caught in the sign, in a bad way, and she fell.”可知,布朗夫人被“小心地滑”的指示牌绊倒了。B项中的tr
28、ipped over意为“被绊倒”,与文章表述相符,故选B项。C项中的knocked over意为“打翻;撞倒”;slipped on意为“滑动的”;knocked down意为“击倒”。不符合文意。6AMC mentioned the 1998 case in order to _.Aaccept its legal liability for Ms. Browns lossBprove Ms. Brown had some physical problemsCstress that it had no legal liability for the accidentDprove other
29、 customers were responsible for the accident解析:选C推理判断题。根据第二段第一句“AMC argued that . encourage the use by not allowing Browns case to proceed (继续进行)”可知,AMC影院认为布朗夫人的控诉不成立,法院应该鼓励使用这样的警示牌,接着第二句AMC影院举出1998年的案例来支持自己的观点。由此可推测,AMC影院提到这一案例是为了强调自己不应该承担本次事故的责任。故选C项。7What can we learn about the Browns case from t
30、he last paragraph?AIt would be judged by jury.BIt would not be allowed to proceed.CThe court would rule in favor of AMC.DThe court accepted all the arguments of the Browns.解析:选A细节理解题。根据文章最后一段中的“But it did conclude that Browns case could continue to a jury (陪审团)”可知,法院提请陪审团来审理此案。故选A项。8The underlined w
31、ord “one” in the last paragraph refers to “_”AdangerBcustomerCbusiness ownerDequipment in public places解析:选A代词指代题。根据最后一段最后一句可知,一个商人选择和使用某一种设备来警示顾客某种危险,而这种设备本身就可能将顾客置于另一种危险中。由此可猜测,one指代上文中的danger。故选A项。.阅读七选五(2018重庆市九校联考)Experiencing bad dreams every night can be frightening for anybody. Bad dreams ca
32、n disturb sleep. _1_ Thats why one should take steps to stop them as soon as they happen every day.Studies have shown that when a person is under some sort of physical or mental stress, hes more likely to get bad dreams and disturbed sleep. _2_ For example, if youre overworked, learn to take things
33、slow.Besides, an unpleasant experience that a person is unable to get over can make the person suffer from bad dreams. _3_ In such a case, receiving treatment and dealing with the unpleasant experience is the only way to stop bad dreams.Eating fatty and highprotein (高蛋白质的) foods is also known to cau
34、se bad dreams in some people. _4_ Taking a light dinner of soups and salads is the best, both for health and for stopping disturbed sleep in some cases._5_ For example, your bedroom should be the most comfortable place in the world. So remove all electronic equipment including televisions. In additi
35、on, if you have negative thoughts, it can have side effects on the kind of dreams you have. So from now on try to be a happy and positive person.AFirst, we need to know the bad effects of bad dreams.BFor example, death of a very close one can result in bad dreams.CThey may also make a person feel st
36、ressed throughout the next day.DBad dreams occurring because of this can be stopped if the diet is changed.EReading something you enjoy can make you feel relaxed and help you sleep better.FBesides these, there are many other things a person can do to have a good nights sleep.GTo stop bad dreams, its
37、 necessary to find out the causes of stress in life and remove them.1选C该空前一句介绍的是噩梦会影响睡眠,后一句说那就是为什么我们应该想办法避免做噩梦,由此可知,应选“噩梦还会让一个人第二天一整天感到有压力”。2选G根据该空前一句及后面的例子可知,应选“为防止做噩梦,我们需要找到生活中压力的起因并消除这些压力”。3选B结合该空后一句中的“In such a case”可知,该空内容与一个例子有关,故选“例如一位很亲近的人的去世会导致噩梦”。4选D该空所在段内容与日常饮食有关,D项中的the diet是提示,故选“由不良日常饮
38、食引起的噩梦可以通过改变饮食来避免”。5选F该空后所举的几个例子是避免噩梦的其他方法,故选“除了这些,还有其他很多办法可以保证一晚的好睡眠”。.语法填空In Hangzhou, borrowing books from the library is now as simple as shopping online: click, pay _1_ wait for delivery.The citys public library recently launched a program on WeChat, _2_ popular Chinese messaging software, enab
39、ling its readers to check out books online and get them _3_ (deliver) to their homes at low prices.To enjoy the “Hangzhou enjoyable reading” service, one first needs to follow the librarys official WeChat account, _4_ provides a list of books. After picking books, borrowers are required _5_ (present
40、) their information such as their library membership cards, cellphone numbers and so on. The selected items will be delivered by express within three days after payments. Each reader can borrow up to 5 books once and 20 books at most _6_ total. The books can be kept for up to 40 days. Readers now ca
41、n borrow the librarys most popular books in this way. The online books will be renewed and enriched _7_ (gradual) according to readers borrowing habits and _8_ (prefer). At the end of December, the librarys old and classic books _9_ (put) online too, making the total number of books available and br
42、inging borrowers a lot of _10_ (convenient)语篇解读:本文介绍了杭州公共图书馆在微信平台开放网上借书,并可以送书到家,和网上购物一样方便。1and考查连词。句意:如今在杭州从图书馆借书就像网上购物一样简单:点击、支付、等待送货。click,pay与wait为并列的三个动词,最后两个动词之间用and连接。故填and。2a考查冠词。句意:该城市的公共图书馆最近在一个流行的中国通信软件微信上推出了一个程序,使读者可以以低价在线借书,并送货到家。此处泛指“一个流行的中国通信软件”,应用不定冠词a。3delivered考查非谓语动词。句意参见上一题解析。此处为“
43、get宾语宾补”结构,them指代books,与deliver之间为被动关系,应用过去分词作宾补。get sth. done为固定搭配,意为“使某物被”。故填delivered。4which考查定语从句。句意:为了享受“杭州悦读”服务,人们首先需要关注图书馆的官方微信账号,它会提供一个图书清单。设空处引导非限制性定语从句,先行词为account,指物,故应用which引导该从句。5to present考查非谓语动词。句意:挑选图书后,借阅者需要提供他们的信息,如图书馆会员卡、手机号码等。require sb. to do sth.意为“需要/要求某人做某事”,为固定搭配。此处为其被动结构,故填
44、to present。6in考查介词。句意:每位读者一次最多能借阅5本书,最多总共能借阅20本书。in total意为“总共”,为固定短语。故填in。7gradually考查词性转换。句意:根据读者的借阅习惯和喜好,线上图书会逐渐更新和丰富。设空处修饰动词renewed和enriched,应用副词。故填gradually。8preferences考查词性转换及名词单复数。句意参见上一题解析。设空处和名词habits并列,用and连接,故设空处应用名词复数。故填preferences。9will be put考查动词的时态和语态。句意:到12月底,图书馆的旧书和经典书也将上线,使得所有书都可以被借阅,带给借阅者更多便利。根据时间状语“At the end of December”可知用一般将来时,且put和books之间为被动关系,故用一般将来时的被动语态。故填will be put。10convenience考查词性转换。句意参见上一题解析。设空处作动词bring的宾语,应用名词。故填convenience。