收藏 分享(赏)

2020版新高考英语新素养大二轮专题突破浙京津鲁琼版讲义:专题三 七选五 第二节 WORD版含解析.docx

上传人:a**** 文档编号:398453 上传时间:2025-11-30 格式:DOCX 页数:16 大小:125.83KB
下载 相关 举报
2020版新高考英语新素养大二轮专题突破浙京津鲁琼版讲义:专题三 七选五 第二节 WORD版含解析.docx_第1页
第1页 / 共16页
2020版新高考英语新素养大二轮专题突破浙京津鲁琼版讲义:专题三 七选五 第二节 WORD版含解析.docx_第2页
第2页 / 共16页
2020版新高考英语新素养大二轮专题突破浙京津鲁琼版讲义:专题三 七选五 第二节 WORD版含解析.docx_第3页
第3页 / 共16页
2020版新高考英语新素养大二轮专题突破浙京津鲁琼版讲义:专题三 七选五 第二节 WORD版含解析.docx_第4页
第4页 / 共16页
2020版新高考英语新素养大二轮专题突破浙京津鲁琼版讲义:专题三 七选五 第二节 WORD版含解析.docx_第5页
第5页 / 共16页
2020版新高考英语新素养大二轮专题突破浙京津鲁琼版讲义:专题三 七选五 第二节 WORD版含解析.docx_第6页
第6页 / 共16页
2020版新高考英语新素养大二轮专题突破浙京津鲁琼版讲义:专题三 七选五 第二节 WORD版含解析.docx_第7页
第7页 / 共16页
2020版新高考英语新素养大二轮专题突破浙京津鲁琼版讲义:专题三 七选五 第二节 WORD版含解析.docx_第8页
第8页 / 共16页
2020版新高考英语新素养大二轮专题突破浙京津鲁琼版讲义:专题三 七选五 第二节 WORD版含解析.docx_第9页
第9页 / 共16页
2020版新高考英语新素养大二轮专题突破浙京津鲁琼版讲义:专题三 七选五 第二节 WORD版含解析.docx_第10页
第10页 / 共16页
2020版新高考英语新素养大二轮专题突破浙京津鲁琼版讲义:专题三 七选五 第二节 WORD版含解析.docx_第11页
第11页 / 共16页
2020版新高考英语新素养大二轮专题突破浙京津鲁琼版讲义:专题三 七选五 第二节 WORD版含解析.docx_第12页
第12页 / 共16页
2020版新高考英语新素养大二轮专题突破浙京津鲁琼版讲义:专题三 七选五 第二节 WORD版含解析.docx_第13页
第13页 / 共16页
2020版新高考英语新素养大二轮专题突破浙京津鲁琼版讲义:专题三 七选五 第二节 WORD版含解析.docx_第14页
第14页 / 共16页
2020版新高考英语新素养大二轮专题突破浙京津鲁琼版讲义:专题三 七选五 第二节 WORD版含解析.docx_第15页
第15页 / 共16页
2020版新高考英语新素养大二轮专题突破浙京津鲁琼版讲义:专题三 七选五 第二节 WORD版含解析.docx_第16页
第16页 / 共16页
亲,该文档总共16页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、第二节段中设空题(2019全国)Imagine a child standing on a diving board four feet high and asking himself the question:“Should I jump?”This is what motivation or the lack of it can do.Motivation and goal setting are the two sides of the same coin. 36 Like the child on the diving board,you will stay undecided. 37

2、 More than that,how should you stay motivated to achieve the goal? First,you need to evaluate yourself,your values, your strengths,your weaknesses,your achievements,your desires,etc.Only then should you set your goals.You also need to judge the quality and depth of your motivation.This is quite impo

3、rtant,because it is directly related to your commitment.There are times when your heart is not in your work. 38 So,slow down and think what you really want to do at that moment.Clarity(清晰) of thoughts can help you move forward.Another way of setting realistic goals is to analyze your short and long

4、term objectives,keeping in mind your beliefs,values and strengths.Remember that goals are flexible. 39 They also need to be measurable.You must keep these points in mind while setting your goals.Your personal circumstances are equally important.For example,you may want to be a pilot but cant become

5、one because your eyesight is not good enough. 40 You should reassess your goals,and motivate yourself to set a fresh goal.You will surely need to overcome some difficulties,some planned,but most unplanned.You cannot overcome them without ample motivation.Make sure that you plan for these difficultie

6、s at the time of setting your goals.AThis can affect your work.BSo how should you motivate yourself?CHowever,this should not discourage you.DSo why should we try to set specific goals?EThey can change according to circumstances.FMotivation is what you need most to do a good job.GWithout motivation,y

7、ou can neither set a goal nor reach it.语篇解读本文是一篇说明文,主要介绍了动机和目标的关系以及如何激发动机并设定切实可行的目标。36答案G解析根据空前一句“Motivation and goal setting are the two sides of the same coin.”可知,此处在讲动力和设定目标之间的关系,故G项“没有动力,你既无法设定目标,也无法实现目标”符合语境。37答案B解析第一段阐述了动力和设定目标之间的关系,结合空后的“More than that,how should you stay motivated to achieve

8、 the goal?”可知,空处与空后内容形成递进关系,故B项符合语境。38答案A解析空前讲有时候你的心思并不在工作上,由此可知空处应选A“这会影响你的工作”。39答案E解析根据空前一句中的“goals are flexible”可知,目标是灵活的,可变动的,因此E项“它们可以根据情况而改变”符合语境。40答案C解析空前一句说你可能想当飞行员,但因为视力不够好,你的目标不能实现。再结合空后一句中的“reassess your goals.set a fresh goal”可知,C项“然而,这不应该让你气馁”符合语境。一、题型解读段中设空即主题句的展开句。尤其注意分析空格前后的逻辑关系和行文逻辑

9、及内容的连贯性,注意各句间的衔接手段。其特点主要是以转折手法引出主题句,或者是用来承上启下的过渡句,也可能是补充前文具体的事实、事例和说明。二、解题技巧1根据并列或递进关系解题并列或递进关系主要指行文中后句对前句是一种顺承逻辑关系。如果空格前后两句话之间有first(第一),second(第二),third(第三);firstly(第一,首先),secondly(第二,其次),thirdly(第三);first(首先),next(其次),then(那么,然后);in the first place(第一,首先),for another(其次);to begin with(首先,第一),to c

10、onclude(最后)等连接词或词组,则表明前后两句是逻辑上的并列关系,空格处很有可能是个并列的句子。如果空格前后两句之间有also(也,而且),further(进一步地,而且),furthermore(而且,此外),likewise(同样地,也),similarly(相似地,类似地),moreover(而且,此外),in addition(另外),whats more(更重要的是),not only.but also(不但而且)等连接词或词组,则表明前后两句是逻辑上的递进关系,空格处很有可能是个递进的句子。例如:真题感悟中的第36题。该空上一句“Motivation and goal set

11、ting are the two sides of the same coin.”提到了motivation和goal setting 之间的关系。所以下文中肯定要进一步讲解两者之间的关系。G项“没有动力,你既无法设定目标,也无法实现目标”符合语境。再如第39题。由该空前一句“Remember that goals are flexible.”可知,设空处需要谈到goals的情况。下文中的“They also need to be measurable.”说明目标需要有可衡量性。所以设空处应该以目标作为主语,讲述目标的特性,所以选择E项,意为“它们可以根据情况而改变。”2根据转折或让步关系解题

12、转折或让步关系主要指行文中后句对前句构成逆转逻辑关系。如果空格前后两句话之间有however(然而),nevertheless(然而,不过),still(还,仍然),though(尽管),yet(然而),on the contrary(正相反),in contrast(与此相反,相比之下),in comparison(比较起来,与比较),by comparison(相比之下)等连接词或词组,则表明前后两句话是逻辑上的逆转,空格处很有可能表示转折或让步关系。例如:真题感悟中第40题。上文提到了“你可能想当飞行员,但因视力不够好,你无法实现目标”,设空处后文提到“你应该重新审视你的目标,并激励自己

13、去设定一个新的目标”。所以设空处应该与上文形成转折关系。C项含有转折词however。由此可知,选C。3根据因果关系解题如果空格前后两句之间出现as a result(结果),thus/therefore(因此),so/such.that(如此以至于)等标志性词语,则表明前后句有着因果关系。例如:真题感悟中第38题。该空上一句提到“有时你的心思不在工作上”,及该空后一句“所以,放慢脚步,想想你那时真正想做的是什么”,由此可知设空处应填“心思不在工作上的”后果。A项“这会影响你的工作”符合语境。4根据解释例证关系解题前后句的某一句是为了证明另一句而举的例子。例证的形式具有多样性,用到的思维过程就

14、是基本的归纳(从例子到观点)和演绎(从观点到例子)。A(2019湖南衡阳联考)Finding 7spare change or an extra dollar in your pocket always feels like a victory. 1 Without thinking,you might hear the familiar rhyme in your head when you spot one on the sidewalk:“Find a penny,pick it up.All day long youll have good luck.”According to one

15、 theory,people originally thought pennies would bring good luck because of religious beliefs. 2 This theory also 8fueled other superstitions(迷信行为) like charm bracelets and metal horseshoes,which are also “lucky”Plus,metal currency like pennies were linked to more wealth and thus more luck.That might

16、 be a straightforward explanation.9Another reason why people might have 1claimed pennies would bring good luck comes down to the battle between good and evil,which is like two sides of the coin.Finding a penny heads up meant youd have luck on your side,but tails up would mean the opposite. 3 Some pe

17、ople say that if you find a penny tails up,you should turn it over to make it heads up so that it can bring luck to whoever finds it next. 4 The Irish halfpenny,which stopped 2circulating in 1987,is especially lucky to anyone who finds one.Then there is also the old saying “Something old,something n

18、ew,something borrowed,something blue,and a penny in the shoe.” 5 APennies From Heaven is a way of thinking.BBut the exact reasoning for this is unknown.CAnd even finding something worth as little as a penny is satisfying.DNo matter what the reason is,pennies are part of many lucky traditions.EPlacin

19、g a silver sixpence in the brides left shoe is said to be a symbol of wealth.FThese are all things brides should wear on their wedding day for good luck in their marriage.GFolktales from ancient civilizations said metals were gifts from gods intended to protect people from evil.1答案C解析根据本空前的“Finding

20、spare change or an extra dollar in your pocket always feels like a victory.”可知,在口袋里发现多余的零钱或额外的一美元感觉好像一场胜利,本空后又提到了“a penny”,故C项(甚至发现像一便士那么少的钱也能让人满意)符合语境。2答案G解析根据本空前的“people originally thought pennies would bring good luck because of religious beliefs”可知,由于宗教信仰,人们起初认为硬币能带来好运,故G项(古代文明中的民间故事说,金属是神的礼物,旨在

21、保护人们免受邪恶的伤害)符合语境。3答案B解析前面提到“如果你发现的硬币正面朝上则意味着好运,反面朝上则相反”,本空应该解释原因。再根据本空后一句“有人说如果你发现硬币背面朝上,就把它翻过来,让它正面朝上,这样它就会给下一个发现它的人带来好运”,故B项(但是具体原因还不清楚)符合语境。4答案D解析根据本空后的“The Irish halfpenny,which stopped circulating in 1987,is especially lucky to anyone who finds one.”可知,爱尔兰的半便士硬币于1987年停止流通,对于任何发现它的人来说都是特别幸运的,故D项

22、(不管原因是什么,硬币是许多幸运传统的一部分),承上启下,符合语境。5答案F解析根据本空前的“Something old,something new,something borrowed,something blue,and a penny in the shoe.”可知,一些旧的东西、一些新的东西、一些借来的东西,一些蓝色的东西,还有鞋里的一枚硬币,根据常识,这些东西是美国婚俗中的一部分,故F项(这些都是新娘在婚礼当天要穿戴的东西,以祈求婚姻美满)符合语境。BDo you like writing a few paragraphs every day about your experienc

23、es,hopes,memories or feelings? If you dont,its time to make a change now.Because write a few paragraphs every day about your experiences,hopes,memories,you will immediately begin to experience benefits to your personal growth and 3potential.You will gradually become better at expressing yourself. 6

24、However,when you become lazy with words,youll find it is more difficult to describe feelings,share experiences and make yourself understood. 7 As you write about memories,it is like opening an old photo album.Your pen begins to 6explore feelings and details you have forgotten and dreams you left beh

25、ind.You suddenly remember people you would like to contact again.Writing is an activity that avoids distraction(使人分心的事物) long enough for you to explore those wonderful moments of the past.Sometimes they are frightening. 8 10Writing about daily experiences and feelings provides a recorded history tha

26、t will influence how you make future decisions. 9 They learned from what had happened before.Your history is important.Dont let it be forgotten.Writing reminds you of your dreams and keeps you moving toward them.It is a 5means of keeping track of your purpose and the goals that will lead you to achi

27、eve them. 10 It shows when you have been distracted and may need to give all your attention again to your writing.Writing a little every day could provide the material that someday becomes a published book.When I wrote about my depression and my fouryearold granddaughter who got lost in the mountain

28、s,I never dreamed it would be in a book.AYou will remember things long forgotten.BWriting keeps you 4energetic and full of imagination all the time.CSometimes they are wonderful and almost always they are helpful.DSooner or later,you are surely to become a great professional writer.EReviewing what y

29、ou have written is a perfect way to see your progress.FTheres a reason that the greatest leaders in history were students of history.GWhen you write daily,you can always be amazed at how quickly your writing skills improve.语篇解读本文是一篇说明文。文章告诉我们:每天写几段关于你的经历、希望、回忆、感受的文章,你会立刻开始体验到这对你个人成长和潜能都有益处。6答案G解析上文提

30、示“你会逐渐变得更善于表达自己”,G项(当你每天写作的时候,你总是会惊奇地发现你的写作技巧提高得如此之快)切题。G项中的quickly your writing skills improve和上文中的become better at expressing yourself相吻合。故选G。7答案A解析下文提示“当你写回忆的时候,就像打开一本旧相册”,A项(你会记起那些早已遗忘的事情)切题。故选A。8答案C解析上文提示“写作是一种长期避免分心的活动,可以让你探索过去那些美好的时刻。有时它们很可怕”,C项(有时它们很棒,而且几乎总是有益的)切题。C项中的Sometimes与上文中的Sometimes

31、相吻合,故选C。9答案F解析上文提示“记录下你的日常经历和感受,这段记录下来的历史将会影响你未来的决定”,再根据下文提示“他们从以前发生过的事情中吸取了教训”,F项(历史上最伟大的领袖都是学历史的,这是有原因的)切题。关键词是history,故答案为F。10答案E解析上文提示“它是一种记录你的目的和目标的方法,这些目标将引导你实现它们”,再根据下文提示“当你分心的时候,它会显示出你可能需要把所有的注意力重新放在写作上”,E项(回顾你所写的东西是见证你自己进步的一个很好的方法)切题。故选E。.障碍词汇突破 (一)阅读下列句子,并根据句意猜测画线部分的意思1With the discovery o

32、f the new medicine,scientists are claiming a major breakthrough in the fighting against cancer.声称,宣称2The government plans to remove older coins from circulation and replace them with new ones.流通3It is obvious that the boy has potential for painting,but he needs training.潜能4The people you know who re

33、gularly get involved in outdoor activities are probably outgoing and energetic in this way.充满活力的(二)同义词语替换5It is a means of keeping track of your purpose and the goals that will lead you to achieve them.method/approach/way6Your pen begins to explore feelings and details you have forgotten and dreams

34、you left behind.search for(三)一词多义7spare adj.闲置的;备用的 v抽出;省去n.备用品(1)Im afraid I havent got any spare cash.adj.闲置的(2)If possible,keep a spare pair of glasses accessible in case yours is broken or lost.adj.备用的(3)She said that she could only spare 35 minutes for our meeting.v.抽出(4)You could have spared y

35、ourself an unnecessary trip by phoning in advance.v.省去(5)Unfortunately,Ive lost my key and I havent got a spare.n.备用品8fuel n燃料 v给提供燃料;增加,刺激(1)The ship crash caused between two and four tons of fuel to pour into the water.n.燃料(2)The rapid promotion of the directors son has fueled complaints within th

36、e company.v.增加,刺激(3)The extra money paid to fuel the vehicles made local schools cancel three of their 20 bus routes last year.v.给提供燃料.长难句理解9Another reason why people might have claimed pennies would bring good luck comes down to the battle between good and evil,which is like two sides of the coin.句

37、式分析本句为复合句,主干为Another reason comes down to the battle between good and evil,其中why 引导的是定语从句,修饰another reason;which引导非限制性定语从句,表示“这一点,这件事”。特殊词义:come down to (问题、决定等)归结为精美译文 另一个人们可能声称硬币能带来好运的原因是善恶之争,就像硬币的两面。10Writing about daily experiences and feelings provides a recorded history that will influence how

38、 you make future decisions.句式分析本句为主从复合句。Writing about daily experiences and feelings provides.是动名词短语作主语,谓语动词用单数形式,即provides。 that 引导的是定语从句,修饰先行词 a recorded history。 在定语从句中,含有一个how引导的宾语从句。精美译文 记录下你的日常经历和感受,这段记录下来的历史将会影响你未来的决定。强化练(二十一) .七选五A(2019辽宁抚顺模拟)Zoo Animals VS Animals in the WildZoo animals usu

39、ally live longer than their wild counterparts.This is because they have access to medical care and better nutrition in zoos.Moreover,there is a lack of predators(捕食者) 1 Elderly wild animals lose their strength,ability to find and digest food and often lose their social standing in their species soci

40、al structure.Zoos are learning how to care for old animals.Boredom is a big problem for animals in zoos and something animals in the wild do not have to face.Animal experts believe that a small place produces boredom. 2 They also provide companions and hide pieces of food so the animals have to sear

41、ch for it as in the wild. 3 A case in point is the Asiatic wild horse.The species was hunted to extinction in the wild by 1969.The entire world population now lives in zoos and nature preserves.The largest population is kept at the National Zoo in Washington DC.All of those animals were zooborn.Anim

42、als living in the wild may come into contact with people.The animals may hunt livestock(家畜) or eat farmers crops. 4 In good zoos,people can see that these animals are not just able to make trouble,but lead complex lives.This can help people save the animals and the habitat needed to keep the animals

43、 alive in the wild.Animals often reproduce better when they are in the wild. 5 One of the remarkable examples is the female giant panda.Using artificial(人工的) means has helped raise the worldwide panda population.Also,by trying to recreate the animals natural living conditions as much as possible,zoo

44、 animals will breed.AThe goals of zoos have changed.BHowever,some animals are an exception.CIf they live in the wild,they have to battle against them.DAs a result,they are considered harmful and are hunted.EEven so,it often leaves one to wonder if the animals live well.FFor some species,living in zo

45、os is the only way the species can survive.GSo good zoos have replaced all metal cages for those animals that used to live in large areas.1答案C解析C项中的them指上一句中的“predators(捕食者)”,“如果它们生活在野外,就必须得跟捕食者作斗争了”,故选C。2答案G解析上一句提到“一个狭小的空间会产生厌倦无聊”,G项“所以好的动物园已经替代了所有金属制的笼子”,同时对应下一句“他们还提供了同伴并且藏了一些食物,为的就是让动物们像在野外一样去寻找”

46、。故选G。3答案F解析下一句用马举了一个例子,并且提到这种马曾一度被猎杀至灭绝,故前一句应为“对于某些物种来说,生活在动物园是它们唯一可以存活下来的方式”。故选F。4答案D解析上一句提到“这些动物可能会猎杀家畜或吃庄稼”,D项“结果,它们被认为是有害的,然后就被猎杀了”切题。5答案B解析前一句提到“动物在野外繁殖的效果会更好”,后一句却用相反的例子来表明人工繁殖是增加大熊猫数量的有效方式,故B项“然而,有些动物是例外的”切题。BTo an outsider,any culture can seem confusing.And the UKs got a thing or two that ra

47、ises a few eyebrows.However,understand the why and things might be less puzzling. 6 .In a world where 61% of nations drive on the right,Brits drive on the left.Why? Most people think it goes back to Medieval,maybe even Roman times. 7 when you remember that righthanded people wear a sword on their le

48、ft hip.Travelling on the left allowed you to keep your weapon arm toward your opponent,who would be on your right.This practice continued until the 18th century when a law was passed requiring all traffic crossing London Bridge to keep to the left.Visitors to the UK that have just washed their hands

49、 in an oldfashioned sink might be wondering why one tap is only for hot water,the other cold. 8 .So,why this oddity?It relates to a time when hot and cold water were kept separate to prevent pollution.Drinkable cold water came from a mains supply,but hot water came from attic tanks and was not consi

50、dered suitable for consumption.So they were kept apart.Millions of people drink tea worldwide,but the odd Brits put milk in theirs.Why? This mysterious practice relates to the quality of china cup used in the 18th century when tea was first imposed.For the majority of Brits,the cups available couldn

51、t stand the heat of the boiling water and would break,so milk was added first. 9 .And this practical tweak soon became a national habit. 10 .As you can see,these odd Brits have perfectly clear reasons for lefthand driving,twotap sinks and tea with milk.Even if they still seem strange,at least now yo

52、ure in the know.AThis makes it difficult to improveBThere is a method to the madnessCThis unusual behavior makes senseDYou can know the origins of the practicesEEither can make washing very uncomfortableFThis cooled the cup enough to resist the boiling waterGHere are the reasons for three of Britain

53、s more puzzling practices语篇解读本文属于说明文,介绍了英国靠左驾驶、水槽边有冷热两个水龙头以及喝茶加牛奶的习俗及各自的起源。6答案G解析分析文章内容可知,第二段至第四段分别介绍英国靠左驾驶、水槽边有冷热两个水龙头以及喝茶加牛奶的习俗及各自的起源, G项“以下就是英国三种最令人费解的做法的原因”切题,故选G。7答案C解析根据本空后半句“when you remember that righthanded people wear a sword on their left hip”可知,如果你还记得在中世纪或者罗马时代,习惯用右手的人会把剑佩戴在臀部左侧,故C项“这种不寻

54、常的行为就讲得通了”切题,故选C。8答案E解析该空前一句提到“去英国的游客会注意到老式的水盆边有两个水龙头,一个冷水,一个热水,感到很奇怪”,E项“用任何一个水龙头洗手都会感到不舒服”切题,故选E。9答案F解析该空前一句提到“当时,大多数英国人能够使用的杯子无法承受开水的热量就会破裂,因此他们就先把牛奶加进去”,F项“这样就会降低杯子的温度,使之能够足以承受开水的温度”切题,故选F。10答案B解析根据文章内容可知,该空是对上文的总结,而B项“看似疯狂,实则有理”能很好地总结上文,故选B。C(2019安徽黄山市一模)Dream is strength.The strength can bring

55、 us wherever we want to get to and it can bring us a lot of wonders on our way to the place in our dreams.Dream is beauty.Maybe you can see the things full of magic and maybe you will be moved by your own dream. 11 .But should we have our life without dreams? Of course not.Everyone has his dreams an

56、d dreams are especially important to teenagers.As teenagers,you have many dreams.These dreams can be very big,such as winning the Nobel Prize.Or they can be small,for example,you may just want to become one of the ten best students in your class. 12 ,what do you do with it?Do you ever try to make yo

57、ur dream come true?Andrew Matthews,an Australian writer,tells us that making our dreams come true is the biggest challenge in our life. 13 ,or that it is impossible for you to become a writer. 14 .In fact,everyone can fulfill his dream.The first thing you must do is remember what your dream is.Dont

58、let it leave your heart.Keep telling yourself what you want.Do this step by step and your dream will come true earlier because a big dream is made up of many small dreams.You must never give up your dreams. 15 .But the biggest one comes from yourself.You need to decide what is the most important and

59、 face all these difficulties bravely.AThese kinds of thoughts stop you realizing your dreamBThere will be many difficulties on the road to your dreamsCOnce you find a dreamDYou may think youre not very good at some school subjectsEBoth big dreams and small ones are very important to our livesFThe wo

60、rld is so real that the dreams seem weakGYour talent is one of the most important factors in living your dreams语篇解读这是一篇议论文。文章主要讲了拥有梦想的重要性,以及在实现梦想的过程中可能遇到的一些困难。11答案F解析该空后一句提到“但是我们的生活应该没有梦想吗?”,该空引出下文,F项“世界如此真实,梦想似乎很脆弱”切题,故选F。12答案C解析下文中提到“what do you do with it? Do you ever try to make your dream come

61、true?(你该做些什么呢?你曾经努力让你的梦想成真吗?)”,该空引出下文,C项“一旦你找到一个梦想”切题,故选C。13答案D解析下文中提到“In fact,everyone can fulfill his dream.(事实上,每个人都能实现他的梦想)”,由此可知,上文一定会列举一些消极的想法,和or that it is impossible for you to become a writer并列,D项“你可能认为你不太擅长某些学科”切题,故选D。14答案A解析该空前一句提到“你或许不太擅长某些学科,或者你不可能成为一名作家”,该空后一句提到“事实上,每个人都可以实现自己的梦想”,该空承

62、上启下,A项“这些想法会阻止你实现你的梦想”切题,故选A。15答案B解析下文中提到“但最大的困难来自你自己,你需要决定什么是最重要的,并勇敢地面对所有的这些困难”,该空引出下文,B项“在通往梦想的道路上会有很多困难”切题,故选B。.阅读理解(2019福建漳州一中模拟)New App Helps People Remember FacesLarge gatherings such as weddings and conferences can be socially overwhelming.Pressure to learn peoples names only adds to the str

63、ess.A new facialrecognition app could come to the rescue,but privacy experts recommend proceeding with caution.The app,called SocialRecall,connects names with faces via smartphone cameras and facial recognition,potentially avoiding the need for formal introductions.“It breaks down these social barri

64、ers we all have when meeting somebody,” says Barry Sandrew,who created the app and tested it at an event attended by about 1,000 people.After receiving an invitation to download SocialRecall from an event organizer,the user is asked to take two selfies and sign in via social media.At the event,the a

65、pp is active within a previously defined geographical area.When a user points his or her phone camera at an attendees face,the app identifies the individual,displays the persons name,and links to his or her social media profile.To protect privacy,it recognizes only those who have agreed to participa

66、te.And the apps creators say it automatically deletes users data after an event.Ann Cavoukian,a privacy expert who runs the Privacy by Design Center of Excellence praises the apps creators for these protective measures.She cautions,however,that when people choose to share their personal information

67、with the app,they should know that “there may be unintended consequences down the road with that information being used in another context that might come back to bite you”The startup has also developed a version of the app for individuals who suffer from prosopagnosia(脸盲症),or “face blindness”,a con

68、dition that prevents people from recognizing individuals they have met.To use this app,a person first acquires an image of someones face,from either the smartphones camera or a photograph,and then tags it with a name.When the camera spots that same face in real life,the previously entered informatio

69、n is displayed.The collected data are stored only on a users phone,according to the team behind the app.语篇解读本文是一篇科普类短文。文章主要介绍了一款名叫SocialRecall的应用程序,它能帮助人们识别面孔,但也有可能泄露隐私。16SocialRecall is used to .Atake photos Bidentify peopleCorganize events Dmake friends答案B解析推理判断题。根据第二段第一句“The app,called SocialReca

70、ll,connects names with faces via smartphone cameras and facial recognition,potentially avoiding the need for formal introductions.”可知,这款名为SocialRecall的应用软件可以通过智能手机摄像头和面部识别功能将名字和人脸联系起来,从而避免了正式介绍的必要,从而可以推断出,SocialRecall是用来识别人的。故选B。17Paragraph 3 is mainly about .Ahow the app worksBhow the app was creat

71、edCwhat makes the app popularDwhat people can do with the app答案A解析段落大意题。文章第三段主要讲述了在收到活动组织者发出的邀请后,用户需要自拍两张照片并通过社交媒体登录,在活动中,该应用程序在之前定义的地理区域内处于活动状态。当用户将其手机摄像头对准出席者的脸时,该应用程序就会识别这个人,显示这个人的名字,并链接到其社交媒体个人资料。故本段主要介绍SocialRecall这款应用软件的工作原理。故选A。18SocialRecall helps people with prosopagnosia by .Agiving names

72、to the photos kept in their smartphonesBcollecting information previously entered in the phoneCproviding the information of a person when they first meetDshowing the persons information when it spots a stored face答案D解析细节理解题。根据最后一段中的“To use this app,a person first acquires an image of someones face,f

73、rom either the smartphones camera or a photograph.previously entered information is displayed.”可知,用户使用智能手机的摄像头或照片获取某人的面部图像,然后给它加上名字。当摄像机在现实生活中发现相同的人脸时,就会显示之前输入的信息,从而帮助脸盲症患者识别此人的信息。故选D。19What can we learn about SocialRecall from the passage?AIt may put peoples privacy at risk.BIt has caused unintende

74、d consequences.CIt can prevent some communication disorders.DIt is praised by users for its protective measures.答案A解析推理判断题。根据第四段内容可知,当人们将自己的个人信息分享给应用程序时,他们应该知道,在未来可能会出现意想不到的后果,从而可以推断出SocialRecall这款应用程序可能会危及人们的隐私。故选A。.语法填空Li Shizhen (July 3,15181593) was a Chinese physician,scientist and herbalist of

75、 the Ming Dynasty.His major contribution to clinical medicine was his book Bencao Gangmu.He also developed many creative methods for the proper classification of herb 20. (component) and drugs to be used for treating diseases.Bencao Gangmu is a medical text with details about 21. (approximate) 1,800

76、 drugs.It also describes the type,form,flavor,nature and 22. (apply) in disease treatments of 1,094 herbs.The book has been translated into many different languages,and is considered 23. the premier reference work for herbal medicine.In 24. course of writing Bencao Gangmu,he travelled to many places

77、,25. (gain) firsthand experience with many herbs and local treatments.He 26. (refer) to over 800 booksnearly every medical book in print at the time.Altogether,the writing of Bencao Gangmu took 27 years,which included three revisions.Unfortunately,Li died in 1593.It was three years 27. the book was

78、officially published in 1596.Even to this day,Bencao Gangmu still has scientific,medical,and historical significance.There was even a movie 28. (make) about Li Shizhens life in 1956.His image can be found at almost every traditional medical college in China and in many books about Chinese medicine.T

79、here is even a Li Shizhen award for doctors and researchers who have made 29. (value) contributions to traditional Chinese medicine.20答案components解析考查名词单复数。component“成分,组成部分”是可数名词,文中表示不止一种成分,故用components。21答案approximately解析考查词性转换。空处作状语,应该用副词。approximately大约。22答案application解析考查词性转换。空处与前面的几个名词并列,因此也应该

80、用名词形式。此处指药草在疾病治疗中的应用,故填application “应用”。23答案as解析考查固定搭配。be considered as表示“被认为/看作是”,故填介词as。24答案the解析考查冠词。in the course of “在的过程中,在期间”是固定搭配,故填定冠词the。25答案gaining解析考查非谓语动词。分析句子结构可知,本句已经有谓语动词了,但此处与前面主句之间没有连词,由此判断空处是非谓语动词作结果状语,gain与主语he是逻辑上的主谓关系,故用现在分词。26答案referred解析考查动词的时态。由句尾的“at the time”可知,此处描述过去发生的事,

81、前一句的时态也暗示此处应用一般过去时。注意:refer的过去式要先双写r,再加ed。27答案before解析考查状语从句。李时珍逝世于1593年,本草纲目正式发行是在1596年,因此,此处表示“过了三年这本书才正式发行”,故填before构成It was时间段before.“过了多久才”句型。28答案made解析考查非谓语动词。分析句子结构可知,空处是非谓语动词作后置定语,make与被修饰词movie是逻辑上的动宾关系,且动作已经完成,故用过去分词表示被动和完成。29答案valuable解析考查词性转换。空处作定语修饰名词,应该填形容词,根据语境可知,此处表示“宝贵的”,故填valuable。

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1