1、Unit1 Growing up SectionB Using language 一、单词填空instead of; fall in love with; after all; be curious about; no longer; in the long term; be related to; a couple of1. In high school, I _ the computer, and built my first website.2. It can be found that poor educational performance _ emotional disturban
2、ce.3.Many foreign tourists _ Beijing the first time they pay a visit to this city.4.The government encourages farmers to grow corn _ rice to improve water quality.5._, mental health is extremely important for the life-long development of young people. Therefore, it is worth the attention.6.You shoul
3、d forgive him for his forgetfulness. _, he is over seventy.7.Young people face _ challenges when they study abroad, among which security issues are particularly prominent in recent years.8.Affected by the epidemic, people are _ keen to go to physical stores, and online shopping has become a convenie
4、nt and safe choice.二、翻译1.这部影片的非凡之处在于那些不喜欢科幻的人也会情不自禁地爱上它。The film is so remarkable that even those who are not interested in science fiction cannot help but _ _ _ _ it.2.不要责备他, 毕竟他是个新手。Dont blame on him; _ _, he is a green hand.3.人生充满酸甜苦辣, 谁都得忍受一份痛苦。Life has its _ _ _ and each person has to come to t
5、erms with his own share of misery.4.如果你正在读这篇文章, 那么很可能你花费了很多时间在网上。If youre reading this article, _ _ _you spend a fair amount of time online.5.从长远来看, 她表示, 我们还需要更多的研究才能深入了解青少年的情感生活。_ _ _ _, she says, more research is needed for a deeper understanding of teens emotional lives.三、阅读理解 A year back I recei
6、ved a full scholarship(全额奖学金) to attend the University of San Francisco. All of my hard work had paid off. My mom had spent a lot in my attending a private high school, so I made sure to push myself:I volunteered, got involved in(参与) various clubs, and graduated with honors. I was so excited to star
7、t a new chapter(篇章) of my life. I had totally packed two weeks before it was time to leave. Soon enough, the big day came, but it wasnt like what I had thought. The first two weeks were the most difficult days of my entire life. Every night I would cry myself to sleep. I was so homesick and I didnt
8、know how to deal with my broken heart. To distract myself, I threw myself into my studies and I applied for a ton of jobs. In any remaining free time, I started forcing myself to the gym. I wanted to keep every part of my day busy so I wouldnt think how lonely I felt. Soon after, I began to limit fo
9、od, and then I became worse. Finally, I went to see a doctor. When the doctor weighed me, I was crazy about the number of my weight. So I continued to lower my goal, and convinced(坚信) that controlling this number was the solution for my homesickness. But when I was told that I had no choice but to s
10、pend time on my studies. I quickly started recovery in my mind. How could I do? I told myself that school was what I was best at. I decided to get rid of my homesickness and took exercise actively. My first term of college had passed by at last and I had gotten straight(连续的) As. Thats why I want to
11、share my storyto help other students feel less lonely.1.How was the author during the two weeks before she left for the college?A.She was as normal as before.B.She couldnt wait to leave for the college.C.She was afraid to leave her home.D.She didnt enjoy her mothers company.2.What is the authors pro
12、blem at the beginning of studying in the university?A.Her weight.B.Her bad study habit.C.Her diet.D.Her homesickness.3.Which can best replace the underlined phrase distract myself in Paragraph 2?A.achieve my dreamB.improve my studiesC.take my attention awayD.earn money by myself4.What is the main pu
13、rpose of the authors writing the passage?A.To look back at her past life.B.To help girls to lose weight.C.To increase her own confidence.D.To help lonely college students.四、七选五 Our habits are what shape us our words, our behavior, and even our life itself. _ Pity yourself. All bad habits start with
14、never-ending pity for your unhappy self and talking endlessly about your bad luck. Your figure, income, education, apartment, the weather, and even the tiniest inconvenience can become a cause for feeling upset. Those who develop the habit of pitying themselves lose the sympathy (同情) of people aroun
15、d them. _ Assess everything in terms of money. Some people think that happiness can be achieved by having lots of money and that you cannot really enjoy life if you dont wear fancy clothes, live in a big house or drive an expensive car._ Instead, they develop their ability to attract it. A truly suc
16、cessful person is not totally dependent on his or her money. _ Scientists say that people who dont feel they belong in their jobs are very likely to feel unhappy and live in poverty. The reason for this is their feelings that makethem do what they dont want and dont like to do. To get rid of this ha
17、bit for good, you should put your strength and energies into something satisfying. This is the only way to achieve excellent results. Stay away from your relatives._ And thats obvious, because its the only place where you can find relief and support when everything comes crashing down around you.A.D
18、o what you dont like.B.Try your best to improve your work.C.Its time to change your living pattern!D.Nobody wants to be around those people.E.Most successful people love and value their family most.F.And among them are some habits that should be avoided at all costs.G.However, wise people do not ref
19、er to wealth as the amount of money they get.答案以及解析一、答案:1.was curious about 2.is related to 3.fall in love with4.instead of 5.In the long term 6.After all 7.a couple of8.no longer二、1.答案:fall in love with2.答案:after all3.答案:ups and downs4.答案:its likely that5.答案:In the long term三、答案:1-4 BDCD解析:1.细节理解题。
20、根据第一段最后两句I was so excited to start a new chapter of my life. I had totally packed two weeks before it was time to leave.(我很兴奋能开始我人生的新篇章。出发前两周我已经收拾好了行李)可知,去上大学前的两周,作者已经等不及要去上大学了。2.细节理解题。根据第二段中I was so homesick and I didnt know how to deal with my broken heart.(我很想家,我不知道如何处理我的悲伤)可知,作者在大学学习之初的问题是想家。3.词
21、义猜测题。根据上文I was so homesick and I didnt know how to deal with my broken heart.可知,作者起初很想家,因此为了转移自己的注意力,作者开始专心致志地学习,申请了一大堆工作。故画线短语意思为转移注意力。4.推理判断题。根据文章最后一句Thats why I want to share my storyto help other students feel less lonely.(那就是为什么我想分享我的故事来帮助其他学生感觉不那么孤独)可知,作者写这篇文章的主要目的是帮助孤独的大学生。 四、答案:FDGAE解析:文章主要讲
22、述了四种我们应该避免的习惯。 上文主要讲述了我们的习惯影响着我们的语言、行为,甚至是我们的生活本身。联系上下文内容可知,此处表示其中包括一些应该不惜一切代价避免的习惯。故选F,起承上启下的作用。根据上文中的Those who develop the habit of pitying themselves lose the sympathy(同情) of people around them可知,那些养成怜悯自己这一习惯的人失去了周围人的同情。故可推知没有人愿意在那些人的身边。故选D。根据下文中的Instead, they develop their ability to attract it.
23、 A truly successful person is not totally dependent on his or her money可知,相反,明智的人提高他们的能力吸引它。一个真正成功的人并不完全是依靠自己的钱。根据语境可知,空处与前面的内容是转折关系,故选G。空处为这一部分的小标题。根据下文内容可知,科学家说那些不适应自己工作的人很可能感到不快乐,并过着贫穷的生活。为了改掉这一习惯,你需要做些令你满意的事情。根据语境可知应选A,做你不喜欢的事。根据本部分的小标题以及空后内容可知,此处讲家庭的重要性,且下文中提到当你周围的一切都崩溃时,这是你唯一能得到宽慰和支持的地方。故选E,大多数成功人士最热爱和重视他们的家庭。5