收藏 分享(赏)

2019高考英语(人教)一轮预热自练题必修5U1及答案.doc

上传人:a**** 文档编号:394576 上传时间:2025-11-30 格式:DOC 页数:7 大小:38KB
下载 相关 举报
2019高考英语(人教)一轮预热自练题必修5U1及答案.doc_第1页
第1页 / 共7页
2019高考英语(人教)一轮预热自练题必修5U1及答案.doc_第2页
第2页 / 共7页
2019高考英语(人教)一轮预热自练题必修5U1及答案.doc_第3页
第3页 / 共7页
2019高考英语(人教)一轮预热自练题必修5U1及答案.doc_第4页
第4页 / 共7页
2019高考英语(人教)一轮预热自练题必修5U1及答案.doc_第5页
第5页 / 共7页
2019高考英语(人教)一轮预热自练题必修5U1及答案.doc_第6页
第6页 / 共7页
2019高考英语(人教)一轮预热自练题必修5U1及答案.doc_第7页
第7页 / 共7页
亲,该文档总共7页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、2019高考英语(人教)一轮预热自练题必修5U1及答案*阅读理解。City Year UK is founded on the belief that young people can change the world. As“near peer(同等的人)” role models and tutors, our volunteers support pupils from disadvantaged backgrounds to enjoy themselves and succeed at school. But thats not all. Over the course of the

2、ir City Year, they also have the opportunity to develop as leaders, with the passion, values, experience and skills to go on to lead change in their communities long after their year of service. Our Goal Our mission is to inspire the role models to help children in need succeed in school: * We give

3、our volunteers the training and personal development they need to become powerful and effective leaders. * We show the power of individual action to drive collective impact. Our Values PROGRESSION: we are devoted to the personal and professional development of all. ACTION: we dont just talk, we do.

4、We are always ready. EXCELLENCE: we struggle for nothing less, no matter where we start. Our Future Plans We believe that cumulative (累积的)effect of the work of many devoted people and organizations can have a great impact.We are committed to increasing opportunities for young people to “act” and to

5、create more hope. Our ambition is that, by 2020, 10 years after launching in the UK, we will have at least 500 young people a year serving around 40, 000 children across five cities. Our History Click here for further information about our history, development and achievement.1.Who will probably ben

6、efit from City Year UK?A.Young people hoping to build up their body.B.School kids lacking good living conditions or education.C.Teachers who need professional and personal training.D.Leaders trying to make great changes in their communities.2.What will you do if you work for City Year UK?A.Help youn

7、g people to stand out with hope.B.Manage to raise education funds for five cities.C.Take in more volunteers to enlarge the community.D.Do some housework for old and disabled people.3.The underlined word “they ”in Para. 1 refers to “_”.A.the leadersB.the pupilsC.the volunteersD.the researchers4.What

8、type of writing is this passage?A.A news report.B.An exhibition guide.C.An official document.D.An organization instruction.参考答案: 1.B; 2.A; 3.C; 4.D解析: 1.事实判断题。根据第一段: As “near peer” role models and tutors, our volunteers support pupils from disadvantaged backgrounds to enjoy themselves and succeed at

9、 school 和Our Goal部分:Our mission is to inspire the role models to help children in need succeed in school可得答案。2.细节理解题。根据Our Future Plans部分:increasing opportunities for young people to “act” and to create more hope可得答案。3.词义猜测题。根据第一段:our volunteers support pupils from disadvantaged backgrounds to enjoy

10、 and succeed at school. 和.long after their year of service可推出该词指代的对象。4.推理判断题。根据文章内容可知,本文主要介绍了一个公益组织的概况,故应该是一个机构介绍。*单句语法填空1Only when he arrived _the meeting begin.答案:did“only状语(从句)”位于句首,句子要部分倒装。由时间状语从句when he arrived可知,应用一般过去时,故填did。2Neither I nor John _(be) tired of the speech. It is interesting.答案:

11、isneither . nor . 连接两个并列主语,谓语动词的数遵循“就近一致”原则,故填is。3_(absorb) in writing a letter, he didnt even look up when I came in.答案:Absorbedbe absorbed in .“全神贯注于”,此处为分词作状语,故填Absorbed。4That you _(expose) to the sunlight for too long will be harmful to your skin.答案:are exposedbe exposed to .“暴露于;接触”。5There is n

12、o sense in _(worry) about the future.答案:worryingThere is no sense in (doing) sth. “(做)某事是没有意义的”。6While _(attend) to the central task, we should unfold the work in other fields.答案:attendingattend to “处理;照料”,从句的主语和主句主语一致,且谓语部分含有be动词的相应形式时,可省略从句中的主语和be动词,补充完整为:While we are attending to .,故填attending。7T

13、he bank manager was really _(blame), though he tried to put it on a clerk.答案:to blamebe to blame “应受责备;应承担责任”,为主动形式表示被动意义。8Mr Reed made up his mind to contribute all he had to _(set) up some schools for poor children.答案:settingcontribute . to .“为奉献”,其中to为介词,其后应用名词、代词或动名词形式,故填setting。9My parents tend

14、 to accept any idea _(put) forward by experts on TV.答案:putput forward “提出”,此处应用过去分词短语作后置定语,修饰名词idea。10I recognized her voice _moment I picked up the receiver.答案:thethe moment “一就”。*完形填空。【说明文】(2019山东省实验中学高三第一次模拟考试)My daughter(now 18)was born with a hemangioma tumor(血管瘤)by her eye.At first it was smal

15、l, and hardly _1_.After five months,it became the _2_ of a coin._3_ I took her out,people could not _4_ their comments to themselves.“Who hit her?”,“Is that a bug bite?” I never could think of a(n) _5_ response for these people.I was _6_ to be kind and understanding,and assumed that other people had

16、 also been taught these _7_.One day I was at the _8_,with my 3yearold son,my daughter,and at this time pregnant with my third child.A woman _9_ me,I thought here we go _10_.She said that God must not have wanted my daughter to _11_ him,as he left her with a _12_.She went on to say that _13_ with the

17、se kisses were always surrounded by angels.I was astonished.What a _14_,more loving approach to someone with a problem!My daughter will _15_ this year from High School.She is beautiful.Her early years were spent in and out of _16_.Finally the tumor was removed,because it _17_ her vision.It is not no

18、ticeable _18_ in the bright sun.She spent this year as the dance scholar for our school.She danced for 4 years on our dancedrill team.She had _19_ many scholarships.Her life is wonderful.The woman in the mall made me a better parent.Perhaps,this _20_ will help make someone else a better parent,too.1

19、A.noticeableBbearableCrecognized Daccepted2A.colour BweightCsize Dwidth3A.One day BEvery timeCLater DRecently4A.make BhelpCtell Dhold5A.exact BappropriateCrude Dpractical6A.learned BbroughtCconsidered Dtaught7A.qualities BprinciplesCquestions Dopinions8A.party BofficeCmall Dmeeting9A.approached Bsaw

20、Cappreciated Dcalled10A.now BlaterCagain Dquickly11A.understand BleaveChate Dremember12A.scar BkissCmark Dsign13A.mothers BgodsCfaces Dbabies14A.stranger BclevererCkinder Dhappier15A.develop BsucceedCgraduate Dimprove16A.hospitals BschoolsCillness Dsight17A.blocked BstoppedCinjured Ddeepened18A.desp

21、ite BexceptCalthough Dbecause19A.given BprovedCleft Dreceived20A.lesson BstoryCadventure Dtumor【解题导语】本文是一篇记叙文。一个陌生人的暖心话语使作者在女儿的问题上成为了更好的家长,她希望这个故事能够使其他的父母也成为更好的家长。1A考查形容词辨析。根据前面的“At first it was small”可知,此处应指血管瘤刚开始很小,几乎不能被注意到。A项意为“明显的”,符合语境。B项意为“可忍受的”;C项意为“公认的,经过验证的”;D项意为“可接受的”,均与语境不符。故选A项。2C考查名词辨析。

22、上文提到,刚开始,血管瘤很小,几乎不能被注意到;由“After five months”可知,此处与上文形成对比,指五个月后,血管瘤长到硬币那样大。C项意为“大小,尺寸”,符合语境。A项意为“颜色”;B项意为“重量”;D项意为“宽度”,均与语境不符。故选C项。3B考查状语从句。根据语境可知,此处指每次“我”带她出去玩的时候;分析句子结构可知,空格处引导时间状语从句,every time意为“每当的时候”,可引导时间状语从句,符合题意,而其他三项无此用法。故选B项。4D考查动词辨析。根据语境可知,此处指人们看到“我”的女儿总是无法停下他们的评论。D项意为“停下”,符合语境。故选D项。5B考查形容

23、词辨析。由语境可知,此处指“我”从没想出一个适当的回应给这些人。B项意为“适当的”,符合语境。A项意为“精确的”;C项意为“粗鲁的”;D项意为“实用的”,均与语境不符。故选B项。6D考查动词辨析。根据下文“assumed that other people had also been taught these”中的“taught”可知,“我”被教导要善良,要体谅别人,所以“我”认为其他人也被这样教导。故选D项。7A考查名词辨析。根据上文中的“kind and understanding”可知,此处指他们也被教导这样的品质。A项意为“品质”,符合语境。B项意为“原则”;C项意为“问题”;D项意为

24、“观点”,均与语境不符。故选A项。8C考查名词辨析。根据最后一段倒数第二句“The woman in the mall made me a better parent.”中的“mall”可知,此处指一天怀孕的“我”带着女儿和3岁的儿子在商场买东西。故选C项。9A考查动词辨析。根据下文可知,此处指有一个女人向“我”走来。A项意为“靠近”,符合语境。B项意为“看见”;C项意为“欣赏,感激”;D项意为“给打电话”,均与语境不符。故选A项。10C考查副词辨析。根据上文人们看见“我”的女儿就会进行评论可知,此处指“我”想在这里“我们”会再次遭遇同样的经历。故选C项。11B考查动词辨析。根据下文内容可知,

25、此处指那个女人说,上帝一定是不想让“我”的女儿离开他。B项意为“离开”,符合语境。A项意为“理解”;C项意为“憎恨”;D项意为“记得”,均与语境不符。故选B项。12B考查名词辨析。根据下文中的“with these kisses were always surrounded by angels”可知,此处指上帝在“我”女儿的脸上留下了一个吻。B项意为“吻”,符合语境。A项意为“疤痕”;C项意为“标记”;D项意为“迹象”,均与语境不符。故选B项。13D考查名词辨析。根据语境可知,此处指有这样吻痕的孩子会永远被天使围绕着。故选D项。14C考查形容词辨析。根据“more loving”可知,此处指这

26、与那些总是进行评论的人相比是更友善、更有爱意的方式。C项意为“更友善的”,符合语境。A项意为“更奇怪的”;B项意为“更聪明的”;D项意为“更快乐的”,均与语境不符。故选C项。15C考查动词辨析。根据“from High School”可知,此处指“我”的女儿今年会高中毕业。C项意为“毕业”,符合语境。A项意为“发展”;B项意为“成功”;D项意为“改善”,均与语境不符。故选C项。16A考查名词辨析。根据上文内容可知,作者的女儿患有血管瘤;由此可推知,为了看病,女儿早些年一定是进进出出于医院。故选A项。17A考查动词辨析。根据上文中的“Finally the tumor was removed”可

27、知,最后,血管瘤被摘除了,因为它阻碍了她的视力。A项意为“阻碍”,符合语境。B项意为“停止”;C项意为“伤害”;D项意为“加深”,均与语境不符。故选A项。18B考查词义辨析。根据语境可知,此处指现在,如果不是在明亮的阳光下,她那小小的伤疤一点也不明显。B项意为“除了”,符合语境。A项意为“不管”;C项意为“尽管”;D项意为“因为”,均与语境不符。故选B项。19D考查动词辨析。根据空格后的“many scholarships”可知,此处指女儿得到了许多奖学金。D项意为“收到,拿到”,符合语境。A项意为“给”;B项意为“证明”;C项意为“离开”,均与语境不符。故选D项。20B考查名词辨析。纵观全文

28、可知,本文作者叙述的是一个关于自己和女儿的故事。故此处表示,那个在商场里遇到的女人让“我”成为一个称职的家长。或许,这个故事也能够使其他人成为更好的家长。B项意为“故事”,符合语境。A项意为“课,教训”;C项意为“冒险经历”;D项意为“肿瘤”,均与语境不符。故选B项。长难句分析:She said that God must not have wanted my daughter to leave him, as he left her with a kiss.(第二段第一句)分析:本句是复合句。that引导宾语从句,作said的宾语;must not have done表示对过去事实的否定推测

29、,意为“一定不”;as引导原因状语从句。译文:她说上帝一定是舍不得让我的女儿离开他,因为他留给了她一个吻。词汇积累:tumor n瘤pregnant adj.怀孕的vision n视力,视线scholarship n奖学金*单句改错1Although defeating in the match, we didnt lose heart._答案:defeatingdefeated此处表示在比赛中被打败,故应用过去分词表被动。2When I opened the door, I found my father sitting in his chair, completely absorbing

30、in the newspaper._答案:absorbingabsorbed(be) absorbed in “全神贯注于”,此处为过去分词短语作状语。3It makes a sense to work on the problem before it gets out of control._答案:去掉amake sense to do sth. “做某事是明智的,合乎情理的”,为固定用法,故去掉a。4Neither the teacher nor the students is content with the result._答案:isareneither . nor . 连接两主语时,谓语动词应遵循“就近原则”。5The plan was put forward at yesterdays meeting, in my opinion, is quite practical._答案:去掉was或was前加which/that该句中已有谓语动词is, 故put forward at yesterdays meeting为过去分词短语作后置定语,修饰作主语的名词plan;也可用定语从句作定语修饰先行词plan,因此添加定语从句的关系词引出定语从句,关系词在从句中作主语,先行词指物,所以在was前加which/that。

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1