1、一 Unit 1Welcome to the unit&Reading【基础全面练】.单词拼写1.The European marketplace offers excellent _(潜能)for increasing sales.2.It took him a long time to _(获得)the skills he needed to become a gooddancer.3.We must make the most efficient use of the available financial _(资源).4.The new governments first _(挑战)i
2、s the economy.5.Her husband became much more _(积极的)and was soon back in full-time employment.potentialacquireresourceschallengepositive6.If you want to pass your exams youd better change your _(态度)!7.His wifes death disturbed the _(平衡)of his mind.8.They are making a lot of claims for _(改善)working co
3、nditions.9.The minister refused to comment on _(个人的)cases.10.He still felt _(有责任的)for her death.attitudebalanceimprovedindividualresponsible.单句语法填空1.He was looking forward _working with the new manager.2.Marys brother is my schoolmate,but two years senior _my grade.3.Building a home from scratch can
4、 be both exciting and _(challenge).4.We all need to better understand the _(think)of the other side.5.You really must try to start thinking _(positive).6.Her grandfather guided her to _(acquire)a love for her homeland.7.It was _(amaze)how my mother coped with bringing up three children onless than t
5、hirty dollars a week.totochallengingthinkingpositivelyacquireamazing8._(confident)is the key to success.9.The hotel has special _(facility)for welcoming disabled people.10.The programme presented a _(balance)view of the two sides of theconflict.Confidencefacilitiesbalanced.完成句子1.You should always be
6、lieve that if you keep working hard,you will have a_.你要坚信,只要你坚持努力学习就会有一个光明的未来。2.The children _for Christmas to come.孩子们都等不及要过圣诞节了。3.Remember smile and _will bring good luck.要记住微笑和积极的态度会带来幸运。4._we will keep a close eye on sales.在今后的几个月里我们将密切关注销售情况。promising futurecant waitpositive mindOver the next f
7、ew months5._for a manager to be able to get the support of his peer group.对于经理而言,能够得到同级同事的支持很重要。6.Only if you _in physical activity will you be able to keep fit.你只有积极参加体育锻炼,才能保持身体健康。7._,this program will help you use skills you have learned in other customer service training courses.同样重要的是,这个课程将帮助您把
8、在其他客服培训中学到的技巧运用到实际中。8._,we should call on citizens to take the bus instead of driving acar as much as possible.最后但同样重要的是,我们应该呼吁市民尽可能选择搭乘公交而非驾车出行。It is importanttake an active partOf equal importanceLast but not least【综合应用练】.阅读理解AINTRODUCTIONChinese Government Scholarship program for international st
9、udents is established by the Ministry of Education(MOE)of the Peoples Republic of China aiming to promote Chinese higher education brand on an international basis.China Scholarship Council,entrusted by the MOE,holds the responsibility of verification(证实),approval and the routine management of the pr
10、ogram.SCHOLARSHIP COVERAGETuition;campus accommodation fees;medical insurance and a monthly allowance.APPLICANTSApplicants must be non-Chinese citizens and in good health.Applicants for a masters degree program must have a bachelors degree and be under 35.Applicants for a doctoral degree program mus
11、t have a masters degree and be under 40.APPLICATION1.Apply online at www.campuschina.org.2.Mail application documents to East China Normal University(ECNU)An application form for Chinese Government Scholarship.The highest diploma and academic transcripts(成绩单)(notarized photocopies).Documents in lang
12、uages other than Chinese or English must be attached with notarized(经过公证的)translation in Chinese or English.A research plan.It is required to be no more than 800 words.Recommendation letters.Applicants for postgraduate studies must submit two letters of recommendation in Chinese or English by profes
13、sors or associate professors.A photocopy of Foreigner Physical Examination Form.Please select the appropriate time to take medical examination as it is valid for only 180 days.The HSK(Chinese Proficiency Test)certificate.The processing fee.The bank wire receipt should be enclosed in the application
14、package.3.Application dateYour application documents should reach the International Students Office of ECNU by April 30th.APPROVAL AND NOTIFICATIONThe result will be posted online at http:/ by the end of June.【文章大意】本文是应用文。介绍了中国政府国际学生奖学金项目的一些细节内容,包括其设立的目的、覆盖范围、申请条件、申请程序及要求、批准和通知。1.What do we know abo
15、ut the program?A.There is no age limit for applicants.B.The application is due on June 30th.C.It is only for international students.D.There are two websites for application.【解 析】选 C。细 节 理 解 题。根 据 第 一 段 第 一 句 Chinese Government Scholarship program for international students.on an international basis.
16、和APPLICANTS部分中Applicants must be non-Chinese citizens and in good health.可知,这个项目只针对国际学生。故选 C。2.What will applicants have to pay according to the text?A.Tuition.B.Processing fees.C.All living costs.D.Medical examination charge.【解析】选B。细节理解题。根据 APPLICATION 部分中的The processing fee.The bank wire receipt s
17、hould be enclosed in the application package.可知,申请者需支付手续费,申请时请附上银行电汇收据。故选B。3.What can we infer from the text?A.Longer research plans are preferred.B.The HSK certificate is valid for only 180 days.C.Government officials give recommendation letters.D.Education certificates in Chinese or English are ac
18、cepted.【解析】选D。推理判断题。根据 APPLICATION 部分中的Documents in languages other than Chinese or English must be attached with notarized translation in Chinese or English.可知非中文或英文的文件必须附有经过公证的中文或英文翻译件。由此推知,英文或中文版本的教育证书都是可以接受的。故选D。BAn All-School Reunion was to be held in Barditch High School.Over 450 people came t
19、o the event.There were tours of the old school building and a picnic at Confederate Park.Several former teachers were on hand to tell stories about the old days.Ms Mabel Yates,the English teacher for over fifty years,was wheeled to the Park.Then Ms Yates started to speak:“I cant tell you how pleased
20、 I am to be here.I havent seen many of you since your graduation,but I have followed your careers and enjoyed your victories as well as crying for your tragedies.I have a large collection of newspaper photographs of my students.Although I havent appeared in person,I have attended your college gradua
21、tions,weddings and even the births of your children,in my imagination.”Ms Yates paused and started crying a bit.Then she continued:“It was my belief that if I pushed you as hard as I could,some of you would succeed to please me and others would succeed to annoy me.Regardless of our motives,I can see
22、 that you have all been successful in your chosen path.”“There is no greater comfort for an educator than to see the end result of his or her years of work.You have all been a great source of pleasure and pride for me and I want you to know I love you all from the bottom of my heart.”There was a sil
23、ence over the crowd for a few seconds and then someone started clapping.The clapping turned into cheering,then into a deafening roar(呼喊).Lawyers,truck drivers,bankers and models were rubbing their eyes or crying openly with no shame all because of the words from a long forgotten English teacher from
24、 their hometown.【文章大意】这是一篇记叙文。文章讲述了在一次同学聚会上一位老师发自肺腑的演讲。这位原本并不为学生所喜爱的老师告诉学生,自从他们毕业后她一直关注着他们的一切。她相信对他们严格会让他们成功。通过演讲,同学们知道了曾经讨厌的老师是如此可敬,一直陪伴他们成长。4.What activity was organized for the school reunion?A.A picnic on the school playground.B.Sightseeing in the park.C.Graduates reports in the old building.D.T
25、elling stories about past events.【解析】选D。细节理解题。根据文章第一段的Several former teachers were on hand to tell stories about the old days.(几个从前的老师在现场讲以前的故事)可知,同学聚会上组织的主要活动是讲述过去发生的事情。D.Telling stories about past events.(讲过去发生的故事)符合以上说法,故选D项。5.We can learn from Ms Yates speech that she _.A.gave her students advic
26、e on their careersB.kept track of her students progressC.attended her students college graduationsD.went to her students wedding ceremonies【解析】选B。细节理解题。根据文章第三段第二句(自从你们毕业,你们中很多人我已经没怎么见到,但是我一直关注着你们的职业,享受你们的成功,也为你们的悲剧而哭泣。)可推知,这位老师一直在关注着她的学生的成长。B.kept track of her students progress(一直关注着她的学生们的成长)符合以上说法,
27、故选B项。6.Which of the following can best describe Ms Yates?A.Determined and generous.B.Reliable and devoted.C.Strict but caring.D.Proud but patient.【解析】选C。推理判断题。根据文章倒数第二段最后一句(我想让你们知道,我从内心深处爱着你们所有人)和倒数第三段的It was my belief that if I pushed you as hard as I could,some of you would succeed to please me an
28、d others would succeed to annoy me.(我相信如果我竭尽所能地对你们严厉,你们中有的人会用成功来让我高兴,也有人会用成功来惹恼我)可推断,Ms Yates是一个既严厉又充满了爱心的人。C.Strict but caring.(严厉但充满关爱)符合推测,故选C项。.阅读填句It is not just doctors and nurses that work at Children s National Hospital in Michigan.There are also two furry friends on the staff.1Their main re
29、sponsibility is to comfort the young patients at the hospital.Their work called animal-assisted therapy.2Research shows that animal therapy can lower stress and anxiety levels,increase patient mobility,and provide an alternative focus from pain.Facility dogs are expertly trained dogs who partner wit
30、h a facilitator working in a health care,visitation or education setting.They would visit kids for a hug or paw shake.More than just dogs can be animal therapists.3They are kids favorites to comfort patients and families through bedside visits,as well as motivating and assisting during certain types
31、 of therapy and rehabilitation(康复).4Therapaws of Michigan uses a strict screening agreement to ensure the selection of well-mannered dogs of sound temper and good health.Under the supervision of trained volunteers,these special animals visit patients in a variety of settings:in their inpatient rooms
32、;in waiting rooms and in other settings considered appropriate by hospital staff.Then they were specifically matched to patients based on needs and types.This year,for safety reasons,the hospital had to pause the animal therapy program.But Allison Proctor still runs her program.5Even special request
33、s for dog visits outside regularly schedule can be accommodated as long as her team is available.A.The program focuses on a medical goal.B.Small horses would sometimes hang out.C.Each has an important job as a facility dog.D.It is known to have many positive effects on patients.E.These animals usual
34、ly have to go through special training.F.Each team had one dog,plus one human in charge of the dog.G.Her commitment to the treatment with the human-animal bond never stops.【文章大意】本文是一篇说明文。文章主要介绍了在密歇根国立儿童医院里,用经过特殊训练的动物对病人进行辅助治疗。1.【解析】选C。根据前句“There are also two furry friends on the staff.(工作人员中还有两个毛茸茸的
35、朋友。)”以及第三段内容可知,此儿童医院里除了医护人员,还有狗作为工作人员。所以选项C中的“facility dog”即指代前句中的“furry friend”。故选C。2.【解析】选D。根据前句“Their work called animal-assisted therapy.(他们的工作被称为动物辅助疗法。)”和后一句(研究表明,动物疗法可以降低压力和焦虑水平,增加病人的活动能力,并提供一个疼痛的替代焦点。)可知,动物辅助疗法对病人有许多积极的影响。所以选项D中的It代指前句中的“animal-assisted therapy”。故选D。3.【解析】选B。根据前一句可知不仅狗可以成为动物
36、治疗师。可推知,除了狗可以成为动物治疗师,其他动物也可以。故选B。4.【解析】选E。根据后一句(密歇根州治疗协会采用一项严格的筛选协议,以确保挑选出脾气好、身体健康、表现好的狗。)可推知,作为治疗师的动物必须经过严格的训练。选项E中的“special training”与后文中的“special animals”保持一致。故选E。5.【解析】选G。根据前一句可知今年,出于安全原因,医院不得不暂停动物治疗项目。但Allison Proctor仍然负责她的项目。根据后一句(只要她的团队还在,即使是定期的狗狗外出访问的特殊要求也可以得到满足。)可推知,虽然暂停动物治疗项目,但Allison Proc
37、tor仍在坚持,她相信动物对人类疾病的辅助治疗不会停止。选项G中的“never stops”与前文中的“pause”相对应;选项中的Her指代“Allison Proctor”。故选G。.完形填空My daughter,now 20,is studying to be an opera singer.Shes already 1her way into the worlds best conservatories(音乐学院)and studios.2,some people disagree on her choice.They are 3fond of telling her,“Ohhh,t
38、hats a really 4career.Its almost 5to make a living.Not many people 6it.”A few months ago,I was with her when a neighbour asked what she was 7in.My daughter answered and got the usual 8,not contrary to her expectations.She listened 9to the prediction of her 10and financial ruin,then said,“Well,if ope
39、ra doesnt 11,Ill do something else.”I was so proud of my 12.Truth told,I was even more proud of myself,her mid-life-career-changing mom.I was also on-my-knees 13to my mother.Because of her example,Id given my child the gift of 14herself-and not in a silly usual way,like,adaptability and industry.Eve
40、n at her tender age,with her frankly very privileged upbringing,she understands that circumstances can change and that 15can,too.【文章大意】这是一篇记叙文。文章通过描述我的女儿考上了最好的音乐学院,想要成为歌剧演唱家,但一些人不认同,认为这个职业没有前途。她却认为歌剧不能够使她成功可以转行,从而告诉我们梦想也可以被改变,我们要充满信心。1.A.beatenB.earnedC.eatenD.lost【解析】选B。句意:她已经争取到她自己的前途(凭自己的努力)进入了世界
41、上最好的音乐学院和工作室。前句的“is studying to be an opera singer”,可知,我的女儿正在学习成为一名歌剧歌唱家,而后一句是她已经在最好的音乐学院和工作室,所以中间的连接应是她争取自己的前途,因此才去了这里学习,earn ones way可表示争取的前途(为了的前途努力),只有earned符合题意,故选B。2.A.FurthermoreB.ThereforeC.HoweverD.Thus【解析】选C。句意:然而,一些人不同意她的选择。前一句“Shes already earned her way into the worlds best conservatori
42、es and studios.”可知,我的女儿凭自己的努力考上了最好的音乐学院。后一句为一些人不赞同她的选择,两者之间表示转折关系,只有However符合题意,故选C。3.A.strangelyB.excitedlyC.sadlyD.randomly【解析】选A。句意:奇怪的是,他们喜欢对她说,“哦,那真是一个艰难的职业。谋生几乎是不可能的。没多少人能做到。”前一句的“some people disagree on her choice.”表示一些人不赞同她的选择。而后一句这些人却喜欢对她说的是谋生几乎不可能,没有几个人能做到,所以这里也形成了呼应,由此可以推断这些人不赞同她的选择但直接这样说
43、消极的话语,令人不可思议,比较奇怪,所以只有strangely符合题意,故选A。4.A.excellentB.boringC.admirableD.hard【解 析】选 D。句 意:哦,那 真 是 一 个 艰 难 的 职 业。根 据 前 一 句 的“disagree”可知,一些人不赞同她的选择,以及“Not many people _it.”可知,这些人认为没有多少人能够做到,由此推断,这些人认为这项职业很艰难,只有hard符合题意,故选D。5.A.necessaryB.dishonorableC.impossible D.important【解析】选C。句意:谋生几乎是不可能的。没多少人能做
44、到。根据“Not many people _it.”可知,此处意为否定,上下文为顺承关系,与 make a living形成对应,可以推断出谋生几乎是不可能的,只有impossible符合题意,故选C。6.A.makeB.hitC.findD.put【解析】选A。句意:没多少人能做到。根据前一句的“impossible to make a living”可知,谋生与make it呼应,表示胜任;做到;成功,为固定搭配。故选A。7.A.takingB.callingC.majoringD.joining【解析】选C。句意:几个月前,我和她在一起时,一个邻居问她主修什么。根据上文“Shes alr
45、eady earned her way into the worlds best conservatories and studios.”可知,作者的女儿在音乐学院学习,所以majoring in正好与其相呼应,表示主修,并且为固定搭配。故选C。8.A.awardB.encouragementC.judgmentD.response【解析】选D。句意:我女儿回答了,得到了通常的回应,并没有出乎她的意料。此处response与answer相呼应,并且由后文并没有出乎她的意料可知,这里指邻居的反应,故选D。9.A.rudelyB.politelyC.impatientlyD.carefully【解
46、析】选B。句意:她很有礼貌地听了她对自己的失败和经济损失的预测。由空前一句可知,我的女儿跟邻居讲了她的专业得到的回应并没有出乎她的意料,也就是和其他人一样的反应,邻居觉得女儿做的选择不正确,但是后文女儿的回答“if opera doesnt _,Ill do something else.”可见,女儿还是非常礼貌地跟邻居交流,由此可以推断出,女儿在听邻居对她职业前途的预测时是礼貌地聆听。故选B。10.A.dangerB.failureC.successD.luck【解析】选B。句意:她很有礼貌地听了邻居对自己的失败和经济损失的预测。此处 financial ruin与选项中failure意思一
47、致,表示消极,所以failure符合题意,故选B。11.A.figure outB.turn outC.work outD.pick out【解析】选C。句意:如果歌剧不成功,我会做别的事。figure out解决;算出;turn out结果是;work out解决;实现;成功;pick out挑选出。由“Ill do something else.”可知,女儿将做别的工作,所以与此形成对比,也就是当歌剧这一行不能够使她成功的时候,女儿会转行,只有work out符合题意,且可作动词,故选C。12.A.neighborB.motherC.teacherD.daughter【解析】选D。句意:我
48、为我的女儿感到骄傲。根据第一段可知,我的女儿自己努力考上音乐学院并做她喜欢做的事情,和前文“if opera doesnt work out,Ill do something else.”可知,歌剧这行不行,她再转行,由此可以推断出我为我的女儿敢于坚持自己的梦想而骄傲,故选D。13.A.similarB.indifferentC.gratefulD.familiar【解析】选C。句意:我还跪在地上感谢我的母亲。此处grateful与后文的“Id given my child the gift of _herself”相呼应,表示是母亲教会了我自信,我再给予了我的孩子,所以此处应感激母亲,故选C
49、。14.A.adapting toB.believing inC.giving upD.learning from【解析】选B。句意:因为她的榜样,我给了我的孩子一种相信自己的天赋,而不是像往常一样愚蠢的方式,比如适应性和勤奋。adapting to 使自己适应于;believing in 相信;giving up 放弃;learning from向学习。此处“not in a silly usual way,like,adaptability and industry.”与believe in形成对比,表示通常意义上愚蠢的方式不再认同,而是教给孩子自信,故选B。15.A.powerB.theoryC.memoryD.dreams【解析】选D。句意:她明白环境可以改变,梦想也可以改变。此处dreams与上文“if opera doesnt work out,Ill do something else.”相呼应,表示女儿可以改变自己追求的目标,也就是梦想可以被改变,只有dreams符合题意,故选D。本课结束