1、Module 3My First Ride on a TrainSection Integrating Skills & Cultural Corner能力提升.七选五(2018安徽重点高中高一期末)Everyone can benefit from better communication. 1 Of course, we know that isnt true, but this shouldnt stop you improving your communication skills.Here are a few tips to help you become a better comm
2、unicator. 2 Verbal (口头的) language is only one part of the communicationbody language is another.If you want to know how to tell if someone is lying, body language is the answer.Your body language tells other people what you arent verbally saying, such as if you are anxious, confident, confused, angr
3、y or any other type of emotion or state of mind.If you become great at reading body language, it will help you become a better communicator.Listen to othersBefore you ever begin to speak, take a minute to see if anyone else has something to say. 3 Listening to others has many benefits, such as allow
4、ing you to learn new things or get information that you may later need.Think before you speakYour parents probably told you this when you were a child, but many people still do not take a moment to think about the words they are about to say. 4 There is a time and place for all words and tones of vo
5、ice. 5 You will have to practice your communication skills before you can ever become an excellent communicator.AThis is not an overnight thing.BSinging a song for them is good.CBecome fluent in body language.DDont try to make the conversation go your way.EYou should decide what you want to get in a
6、 conversation before you choose your words.FIf you are too anxious, you cant look for the right body language to use in communication.GIn fact, if everybody were excellent communicators, the world would be a much better place.【语篇解读】本文主要讲了几个方法提高交流技巧,帮助你成为更好的交流者。1解析:选G由“Of course,we know that isnt tru
7、e,but this shouldnt stop you improving your communication skills.”可知,前面空格处说的不正确,但这不能阻止你提高交流技巧,所以应选G。2解析:选C由下文可知,此处应填标题,下面一段都在讲body language 是交流中的另一门技巧,故C选项正确。3解析:选D由本段第一句可知,在你说话之前,先看看别人是否有话要说,先听别人说完再说,故D选项正确。4解析:选E由本段第一句可知,或许你父母在你小的时候就告诉你说话之前先思考,但许多人仍然在他们说话之前没有花点时间思考,故E选项正确。5解析:选A由本段最后一句可知,在你变成杰出的交谈
8、者之前还需要练习你的谈话技术,所以前一句应该是变成一个好的交谈者并不是短时间的事,而是一个长期积累进步的过程,故A选项正确。.完形填空Moving away from home is both a good and a sad thing. It is every childs and every parents goal to finally achieve 1 but it is sad when it happens.One Sunday in August, my son and I worked to 2 his car for a journey.He would move acr
9、oss the country after twenty years of 3 under my roof.We started early, 4 our work went slowly into the afternoon. 5 I was carefully packing the baggage, the Sunday baseball game came on.Our hometown Cardinals were playing the Atlanta Braves. 6 unhappy thoughts about his departure (离开), I completely
10、 forgot about the game.Just then, my son called, “Dad, come on in.Lets 7 the rest of the game.” Looking at his redcolored eyes, I 8 realized that he, too, found this to be a 9 passage of time and that he, too, wanted to 10 one last fatherson moment.I led the way to the TV set without 11 .There, 12 ,
11、 we found the Cardinals lose 31.“How come they won the champion last season?” He said with doubt. “Thats fine”, I 13 him,wanting so much to keep this last moment before he left.“Lets watch anyway.”Then came a 14 .The Cardinals took the lead.In that one moment we 15 happiness,excitedly jumping up and
12、 down and experiencing a joy that I could 16 imagine happening on that bittersweet afternoon.The 17 of that day was replaced by enjoying an exciting baseball game.It was a wonderful feeling that made the day, the trip, and our life seem so 18 .And then he left.I believe in 19 moments that happen whe
13、n I least expect them.Such moments appear and then disappear, just like my son as he drove off that afternoon to start a new 20 in his life.【语篇解读】本文是一篇记叙文,作者的儿子第一次离家居住,他和儿子难舍难分,但是一场激动人心的比赛缓解了父子两人的悲伤。1A.success BhappinessCseparation Dappreciation解析:选C根据文章第一句“Moving away from home is both a good and a
14、 sad thing.”可知,分离是每个孩子和父母最终要实现的目标,但是分离也是令人难过的。separation意为“分离”。故选C。2A.decorate BprepareCpark Drepair解析:选B根据下文中的“He would move across the country”和“I was carefully packing the baggage”可推知,作者的儿子要搬走,作者和儿子准备他的旅行用车。prepare sth.for sth.意为“为某事准备某物”。故选B。3A.living BstudyingCworking Dstaying解析:选A结合上文可知,此处指在家里
15、住了二十年后,儿子要搬出去。live under ones roof意为“住在某人的家里”。故选A。4A.and BsoCor Dbut解析:选D根据空处前后的“started early”和“went slowly into the afternoon”可知,前后表示转折关系,故用but。故选D。5A.If BOnceCAs DThough解析:选C当作者在仔细地打包行李的时候,星期天的棒球比赛开始了。as意为“当时候”,引导时间状语从句。6A.Impressed by BLost inCExcited about DInterested in解析:选B根据下文中的“I completely
16、 forgot about the game”可知,作者一直沉浸于儿子要离开的悲伤的情绪中,他完全忘了这场比赛。(be)lost in意为“沉浸于,全神贯注于”。故选B。7A.watch BcontinueCfinish Dapplaud解析:选A这里是儿子叫作者来看剩下的比赛。故选A。8A.constantly BimmediatelyCusually Dnormally解析:选B看见他红红的眼睛,作者立刻意识到儿子也发现这是一段艰难的时间。immediately意为“立刻”。故选B。9A.rapid BpleasantCslow Ddifficult解析:选D根据上文中的“unhappy
17、thoughts about his departure(离开)”可知,作者因为儿子要走不高兴,儿子也觉得这段时间很难(difficult)。故选D。the passage of time“时间的流逝”。10A.avoid BspareCshare Dstand解析:选C根据上文中的“Dad,come on in.Lets 7 the rest of the game.”可知,作者的儿子也想分享最后的父子时刻。故选C。11A.hesitation BpermissionCinvitation Dattention解析:选A此处指作者毫不犹豫地走到电视机那里。without hesitation
18、意为“毫不犹豫地”。故选A。12A.amused BexhaustedCdisappointed Dembarrassed解析:选C根据下文中的“the Cardinals lose 31”可知,他们家乡的球队暂时落后了,所以作者和儿子感到失望。disappointed意为“失望的”。故选C。13A.complained BcomfortedCignored Dupset解析:选B根据上文中的“Thats fine”可知,此处作者在安慰儿子。comfort意为“安慰”。故选B。14A.surprise BchanceCquestion Dchallenge解析:选A根据上文中的“we foun
19、d the Cardinals lose 31”和下文中的“The Cardinals took the lead.”可知,作者家乡的球队起初是落后,后来又领先了,这让他们意想不到。surprise意为“意想不到的事”。故选A。15A.controlled BadmittedCreflected Dregained解析:选D根据下文中的“excitedly jumping up and down and experiencing a joy”和上文父子俩低落的情绪可知,球队的领先使他们重新变得开心。regain意为“重新获得”。故选D。16A.ever BalwaysCnever Dstill
20、解析:选C根据下文中的“on that bittersweet afternoon”可知,这件令人高兴的事是作者在那个苦乐参半的下午从来没有想象过会发生的。never意为“从不”。故选C。17A.joy BsadnessChope Dtiredness解析:选B根据上文中的“unhappy thoughts”以及空后的“was replaced by enjoying an exciting baseball game”可知,那天的悲伤被欣赏一场激动人心的棒球比赛代替。sadness意为“悲伤”。故选B。18A.right BhardCbusy Dshort解析:选A这是很棒的感觉,让那一天、那次旅行和我们的生活回归正轨了。right意为“没有问题的,正常的”。故选A。19A.crazy BtoughCexact Dmagical解析:选D作者相信那些在他最意想不到的时候发生的神奇的时刻。magical意为“神奇的”。故选D。20A.project BcareerCchapter Dfamily解析:选C根据常识并结合选项可知,儿子离开家,开启了自己人生的新篇章。chapter意为“篇章”。故选C。1improve v提高;改进2overnight adj.突然的;很快的3pack v打包4champion n冠军5experience v经历