收藏 分享(赏)

2020版英语同步新导练外研必修一精练:MODULE 3 MY FIRST RIDE ON A TRAIN SECTION Ⅰ WORD版含答案.doc

上传人:a**** 文档编号:392795 上传时间:2025-11-29 格式:DOC 页数:6 大小:466.50KB
下载 相关 举报
2020版英语同步新导练外研必修一精练:MODULE 3 MY FIRST RIDE ON A TRAIN SECTION Ⅰ WORD版含答案.doc_第1页
第1页 / 共6页
2020版英语同步新导练外研必修一精练:MODULE 3 MY FIRST RIDE ON A TRAIN SECTION Ⅰ WORD版含答案.doc_第2页
第2页 / 共6页
2020版英语同步新导练外研必修一精练:MODULE 3 MY FIRST RIDE ON A TRAIN SECTION Ⅰ WORD版含答案.doc_第3页
第3页 / 共6页
2020版英语同步新导练外研必修一精练:MODULE 3 MY FIRST RIDE ON A TRAIN SECTION Ⅰ WORD版含答案.doc_第4页
第4页 / 共6页
2020版英语同步新导练外研必修一精练:MODULE 3 MY FIRST RIDE ON A TRAIN SECTION Ⅰ WORD版含答案.doc_第5页
第5页 / 共6页
2020版英语同步新导练外研必修一精练:MODULE 3 MY FIRST RIDE ON A TRAIN SECTION Ⅰ WORD版含答案.doc_第6页
第6页 / 共6页
亲,该文档总共6页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、高考资源网() 您身边的高考专家Module 3My First Ride on a TrainSection Introduction & Reading and Vocabulary能力提升.阅读理解AIts great fun to explore new places, and it may be like an adventure, even when you know youre not the first to have been there.But to make sure not to get lost or waste time going round in circles

2、, the following tips may be helpful.Do the map reading if youre being driven somewhere.Itll be easier if you keep the map following the direction youre traveling in.Keep looking ahead so that you can give the driver lots of warning before having to make a turn or youll have to move to the back seat.

3、Get a group of friends together and go exploring.Youll need a good map, a compass, a raincoat, a cell phone to call for help in case you get lost, and a bit of spare cash for unexpected and dangerous situations.Tell someone where youre going before you set out and let him know what time you expect t

4、o be back.The purpose of the activity is not in getting lost, not in seeing how fast you can go, so always stick together, waiting for slower friends to catch up.See if your school or a club organizes orienteering (越野识途比赛) activities, in which you need a map and a compass to find your way.This can b

5、e done as a sport, with teams trying to find the way from A to B (and B to C, etc.)in the fastest time, or simply as a sparetime activity.It enables you to be familiar with the use of maps and compasses and gain some practical skills.In some way, its not only good fun, but also a great way to keep h

6、ealthy.No matter which way you choose, its not only good fun, but a great way to keep fit.【语篇解读】本文是一篇说明文,主要介绍了一些能够让我们在旅行时避免迷路的好方法。1Sitting beside the driver, you should _.Adirect the driver when necessaryBlook ahead to see where theres a gas stationCmove to the back seat if feeling uncomfortableDkee

7、p looking at the map to find another place to go to解析:选A细节理解题。根据文章第二段中的“Keep looking ahead so that you can give the driver lots of warning before having to make a turn or youll have to move to the back seat.”可知,当你坐在司机旁边的时候,你可以在必要的时候提前给司机警示,指导司机。故选A。2Why do you need to wait for the slower friends in

8、the exploration?ATo show them how fast you can go.BTo avoid yourself or your friends getting lost.CTo share the fun with them in exploration.DTo tell them whats going on with the group members.解析:选B细节理解题。根据文章第三段中的“The purpose of the activity is in not getting lost”可知,等走得慢的朋友是为了避免有人走失。故B正确。3Orienteer

9、ing activities can _.Amake people work fastBhelp people stay healthyChelp people organize other activitiesDmake people get prepared for sports解析:选B细节理解题。根据文章第四段最后一句中的“its not only good fun,but also a great way to keep healthy”可知,越野识途比赛活动可以让我们保持健康。故选B。4The text mainly talks about _.Athe fun of explor

10、ationBwhat to bring for explorationCthe way to use a map in explorationDhow to prevent people getting lost in exploration解析:选D主旨大意题。根据文章内容尤其是第一段中的“But to make sure not to get lost or waste time going round in circles,the following tips may be helpful.”可知,本文主要谈论了一些如何避免在旅行时迷路的好方法。故选D。BPeople who like

11、travelling have their reasons.They believe that travelling can help them expand their field of view, especially in the geographical and historical sense.They also think that touring will give them more chances to enjoy different kinds of food and experience new things that would never be brought by

12、other activities.But those who dislike travelling also have some reasons.Travelling, in my opinion, does more good than harm.Most importantly, broadens (使扩大) our mind.We can get in touch with other civilizations (文明), cultures, customs and ideas.Through history,most people travelled because of neces

13、sity (必要性)not for pleasure.People travelled just in order to remain alive.They searched for food to eat or places to live in.They sometimes ran away from enemies.This is not to say that no one ever travelled just for the fun of it.In ancient times, for example, rich Romans travelled all the way to G

14、reece to take part in the Olympic Games, and festivals.Of course, some people decided to travel just out of curiosity (好奇心)They wanted to find out what it looked like beyond the horizon (地平线)Also business travel has been going on for centuries.Traders could not only make money but also learn to spea

15、k several languages and be introduced to different cultures.So,travelling does enrich our mind and draw new ideas to us.There is no doubt that we can get much from it.【语篇解读】自古至今,人们都会去旅游。不过,在古代,人们旅游更多的是为了生计;而现在,人们旅游是为了增长见识和享受生活。5The underlined word “expand” in Paragraph 1 can be replaced by “_”Awiden

16、 BprotectClose Ddecide解析:选A词义猜测题。根据第二段出现的“broadens”及最后一段的“enrich”,可以推测这里的expand一词表示“扩大,拓宽”之意,widen一词与之意思最接近。6According to the passage, in the past most people travelled _.Afor fun Bfor knowledgeCto get experience Dto make a living解析:选D细节理解题。根据第三段第一句“Through history,most people travelled because of n

17、ecessity (必要性)not for pleasure.”及第二句中的“in order to remain alive”可知在古代人们外出多是为了生计奔波,故选D项。7In the writers opinion, travelling can be _.Aexpensive BfunnyChelpful Dtiring解析:选C推理判断题。作者主要讲了旅游带来的种种好处,从第二段第一句及最后一段都能看出他对旅游持积极肯定的态度,认为旅游很有益,故选C项。8Whats the main idea of this passage?ADifferent kinds of travellin

18、g.BTravelling enriches our mind.CWays to enjoy yourself while travelling.DThe advantages and disadvantages of travelling.解析:选B主旨大意题。作者在文中谈了自己对旅游的看法,他认为旅游可以拓宽人们的视野,最后一段,作者高度概括了文章大意,故选B项。.语法填空If you 1._(consider) Australia as a travel destination at the moment, please do some research before buying yo

19、ur tickets.Similar 2._ any industry,traveling has its on and off days and seasons. Generally, the weekends 3._(be) the busiest travel days, so airlines can charge high prices from Friday to Sunday.But during other days, airlines, are praying (祈求) for 4._(travel) to board their planes.If you are plan

20、ning to travel smart, you should keep these little facts in mind when booking a flight.Australia is very beautiful.While you are in Australia and expect to walk a lot,5._ is important to choose pairs of shoes that fit you perfectly and comfortably.Whats more, checking the weather forecast online bef

21、orehand will make your packing much 6._(easy) than you expect.The Internet is very 7._(use) when you book and plan your trip.There is so much information on the web.By doing some research, you will become familiar with the local customs and find some great attractions 8._ will make your trip more ex

22、citing and fun.Use the Internet 9._(find) out what restaurants to visit, what activities to do and what kind of landmarks (标志性建筑) to see.Planning your trip to Australia properly will 10._(final) result in having the best time of your life.【语篇解读】如果你想去澳大利亚旅游,一定要在网上查找相关信息,计划好时间。1解析:由“at the moment”可知,“

23、consider”所表示的动作正在进行,应用现在进行时,故填are considering。答案:are considering2解析:“similar to.”意为“与相似”。答案:to3解析:由“Generally”可知,设空处是对一般事实的描述,应用一般现在时,故填are。答案:are4解析:设空处作宾语表示“旅行者”,且由后面的“their planes”可知,应用名词复数,故填travelers。答案:travelers5解析:设空处作形式主语,真正的主语是后面的不定式短语,故填it。答案:it6解析:由“than”可知,应用形容词比较级,故填easier。答案:easier7解析:

24、设空处作表语表示“有用的”,故填useful。答案:useful8解析:设空处引导限制性定语从句修饰先行词“attractions”,且在从句中作主语,故填that/which。答案:that/which9解析:“使用网络”的目的是“找到要去的餐馆、要进行的活动以及要参观的地方”,故填to find。答案:to find10解析:设空处作状语修饰“result in”,表示“最后”,故填finally。答案:finally1explore v探索2tip n建议3warning n警告4get in touch with 与取得联系5enrich v丰富Keep looking ahead so that you can give the driver lots of warning before having to make a turn or youll have to move to the back seat.分析本句使用了“祈使句or陈述句”句型。祈使句中含有一个由so that引导的目的状语从句。翻译要一直眼看前方,以便在不得不转弯前给司机大量警示,否则你就不得不坐到汽车后座上。高考资源网版权所有,侵权必究!

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1