1、阳安中学高2015级高一(上)半期考试英 语本试卷分第卷(选择题)和第卷(非选择题)两部分,共150分,考试时间120分钟。 第卷 (共100分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. Who is coming for tea?A. Mark.B. John. C. Mary.2. What can poor people do to get expensive education in A
2、merica?A. Get a scholarship.B. Get help from the rich. C. Ask parents for money.3. Which apartment does the woman want to rent?A. A one-bedroom apartment.B. A two-bedroom apartment.C. A three-bedroom apartment.4. What does Mr. Green need? A. A teacher.B. A doctor. C. A babysitter.5. Who is Jerrys si
3、ster with now?A. Jerry.B. Her mother.C. Her classmates.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6至7题。6. Who is Angela trying to make a cake for?A. Her father.B. Her mother. C. Her teacher
4、.7. What is the relationship between the boy and Angela? A. Cousins. B. Close friends.C. Brother and sister.听第7段材料,回答第8至10题。8. When did the woman begin to work in the Longfield Restaurant?A. In 2003. B. In 2005.C. In 2007.9. Who is the man?A. The head waiter in the restaurant.B. The manager in the r
5、estaurant.C. The boss of the restaurant.10. What is not Miss Smiths job in the restaurant?A. Showing seats. B. Taking orders. C. Taking the bills.听第8段材料,回答第11至13题。11. What is the womans magazine going to introduce next month?A. The mans magazine.B. The mans book. C. The mans business.12. How long wi
6、ll the interview be? A. A day.B. Two hours. C. About 90 minutes.13. Where will they meet?A. In the mans office.B. In the womans office.C. In a cafe.听第9段材料,回答第14至16题。14. Whats the possible relationship between the two speakers?A. Husband and wife.B. Friends. C. Strangers.15. Where does the conversati
7、on most probably take place?A. In a restaurant. B. In the womans home. C. In the mans home.16. What does the woman ask the man to do?A. Have some soup. B. Have more rice.C. Bring his wife next time.听第10段材料,回答第17至20题。17. What is the speaker looking for?A. A newly-built house. B. A suitable house.C. A
8、 cheap house.18. Why didnt the speaker take the house?A. Because the house was in bad condition.B. Because the price was too high.C. Because the position was not good.19. What is the back door like? A. Old. B. Broken.C. Without a lock.20. What will the speaker do next? A. Buy the house.B. Look for a
9、nother houseC. Repair this house.第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节 (共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。AAre you scared about moving up to senior high school? It can be a new experience,but you shouldnt worry. Weve put together a guide to help you in the first week.Youre not alone
10、Remember everybody else in your year is in the same boat. They may not realize it, but theyre just as nervous as you are. Moving to senior high school is an opportunity, not a problem. Things are different and all you need to do is be polite and learn the new rules.Teachers are ready to helpIf youre
11、 unsure what to do or are worried about anything,then ask for help. Teachers are probably the best people to turn to as theyre experienced in helping new students. Some senior high schools also have a “friends system”. If your school has this, then you will be paired with an older student. He/She wi
12、ll help you if you have any problems or questions.All changeThere are lots of differences between junior high school and senior high school. Youll have a homework diary or a student planner. You will have your lessons with different teachers in different rooms. You will have homework for different s
13、ubjects on different days, so make sure you get organized. Make sure you have a copy of your school timetable written down so you know which rooms your classes are in and on which days you will have your different subjects. Other points If youve got an older brother or sister at the school, then ask
14、 them for advice. Be yourself! It sounds simple, but people will know you much better if you just act naturally.Having early nights makes a difference and youll find it easier to get up in the morning!21. Which of the following is closest in meaning to the underlined sentence?A. Other students have
15、similar feelings to yours.B. Other students have to learn boating with you.C. Other students will help you solve your problems.D. Other students will teach you politeness and new rules.22. New students turn to teachers first when having problems because teachers _.【来 A. can find friends for students
16、B. are good at helping new studentsC. can look after students like parentsD. care for younger students more23. Which of the following is NOT true according to the passage?A. You should act in a natural way.B. You should go to bed early.C. You must know how to dress properly.D. You can ask your older
17、 brother for advice.24. The author wrote the passage to _.A. tell students the importance of learningB. warn students not to ignore friendship in senior high schoolC. make a difference when moving up to senior high schoolD. help new students to get used to the life in senior high schoolBI had a lot
18、of teachers that I loved. However, the teacher that I remember most was Mrs. Green from Marianna, Florida. She was my 5th grade teacher. Since I was a new student, not only in her class, but at the school, she made my time there much more pleasant. I immediately began to like her. She was really fun
19、ny and I knew that she liked me. She made learning fun. I remember one day for Christmas holidays, she taught us how to make ornaments (装饰物) from eggs. My parents still have some of the ornaments I made.【21cnj*】She made me leader for many group projects and that made me feel special. I think that wo
20、uld make any child feel special, especially when a child is in a new place with no friends. She made me want to be like that. Not to pick a “favorite” student, but to make every student feel that they are special. That year, I received the Presidential Academic Award (美国总统学术奖). I was really proud an
21、d so were my parents.Looking back at it, I think the reason why I did so well was that I felt important. Students do better when they feel like they are important or loved. Mrs. Green always gets to know her students and forms personal relationships with them, which I will try to do some day. I just
22、 hope that there will be students who find me to be their favorite teacher as I found her to be mine.25The authors life in the new school was very _.A. happy B. common C. hard D. boring26What can we learn from the second paragraph?A. The author was once received by the President.B. The author was Mr
23、s. Greens favorite student.C. The author was the pride of her parents.D. The author always felt lonely in Mrs. Greens class.27What will the author probably do in the future?A. Become a leader. B. Become an artist.C. Become a teacher. D. Become the President.28How does the author feel about Mrs. Gree
24、ns help?A. Sorry. B. Thankful. C. Afraid. D. Hopeful.CMost American students go to traditional (传统的) public schools. There are about 88, 000 public schools all over the US. Some students attend charter schools.Charter schools are self governing. Certain companies operate (经营) some charter schools. T
25、hey are similar in some ways to traditional public schools. They receive tax money just as other public schools do. Charter schools must prove to local or state governments that their students are learning. These governments provide the schools with the agreement called a charter that permits them t
26、o operate.Charter schools are different because they do not have to obey most laws that govern traditional public schools. Each school can choose its own goals and decide what to teach and how to teach them in their own way. Class size is usually smaller than in traditional public schools.The govern
27、ment strongly supports charter schools as a way to reorganize public schools, which are failing to educate students. But some education unions are against charter schools. One teachers union has just released the results of the first national study, which compared the progress of students in both tr
28、aditional schools and charter schools.The results of the study show that charter school students performed worse on math and reading tests than the students in traditional public schools.Some experts say the study is not fair because students in charter schools have more problems than students in tr
29、aditional schools. Other education experts say the study results would make charter school officials realize that they should help their students make greater progress .o29If a company wants to operate a charter school, it must _.A. try new methods of teaching B. get the governments permission C. ob
30、ey the local and state laws D. prove its management ability30Whats the governments attitude toward charter schools?A. Doubtful. B. Unclear. C. Satisfied. D. Supportive. 31What can we learn from the text?A. More students choose to attend charter schools.B. Charter schools are better than traditional
31、schools.C. Students in charter schools are well educated.D. People have different opinions about charter schools.32What might be the best title for the text?A. Charter schools in America B. Public schools in AmericaC. Schools in America D. Education in AmericaDFor most people, the word “fashion” mea
32、ns “clothes”But people may ask the question, “What clothes are in fashion?” And they use the adjective “fashionable” in the same way. She was wearing a fashionable coat” “His shirt was really a fashionable colour” But of course there are fashions in many things, not only in clothes. There are fashio
33、ns in holidays, in restaurants, in films and books. There are even fashions in school subjects, jobs and in languages Fashions change as time goesIf you look at pictures of people or things from the past, you will see that fashions have always changed. An English house of 1750 was different from one
34、 of 1650. A fashionable man in 1780 looked very different from his grandson in 1860 Today fashions change very quicklySome of this is natural. We hear about things much more quickly than in the pastNewspapers, radios, telephones and television send information from one country to another in a few ho
35、urs New fashions mean that people will buy new things, so you see there is money in fashion 33From this passage we know that “fashion” means _ Aclothes Bmany things Cmost of the popular things Deverything 34Today fashions change very quickly because _ Apeople read newspapers every day Bradios send i
36、nformation from one country to another Cnew things that people like are often shown on TV Dpeople quickly learn what is happening in the world 35“There is money in fashion” means _ Aclothes are expensive Bthere are no fashions without money Cpeople like new things Dmoney comes from fashion 第二节 (共5小题
37、,每小题2分,满分10分) 根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项,选项中有两项为多余选项。A good relationship between students and teachers makes the classroom a very inviting place. When you consider your teachers as friends, its easier to pay attention to their explanations and improve your grades. When your teachers consider you a
38、s a friend, theyll feel more open in class. _36_ Now there are some tips to develop friendly relationship with your teachers. _37_ If you have any questions, ask them. That will make them notice you. But never ask questions you already know the answers to. If your teachers realize you are not asking
39、 real questions, they might think you are not actually trying to learn, but only trying to make an impression._38_ When you see one of your teachers in the hall, greet him or her and ask if he or she is going to that concert. Most of the teachers are happy to chat with their students. After a while,
40、 they may start to talk with you about nonschool subjects in the classroom._39_ Its very easy to develop a friendly relationship with any of your teachers. _40_ However, dont forget no matter how good friends you are, they will still be your teachers and deserve your respect. A. Ask questions.B. Car
41、e about their interests.C. Just treat them as friends.D. The rest is totally up to you.E. Talk about nonschool subjects.F. And that will probably affect the classroom in a positive way.G. Some teachers dont like to have friendly relationship with students.第三部分 英语知识运用 (共两节,满分45)第一节 完形填空(共20小题;每小题1.5分
42、,满分30分)阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。I had a very special teacher in high school many years ago and suddenly her husband died of a heart attack. One day,about a week after her husbands _41_, the teacher said, “Before class is over, I would like to share with all of you a(
43、n) _42_ in life that is unrelated to this class,but I feel it is very _43_” “Each of us is put here on _44_ to learn, share, love and appreciate. None of us knows when this fantastic _45_ will end. It can be _46_ at any moment. Perhaps we must make the most out of every single _47_.” Her eyes beginn
44、ing to _48_, she went on, “So I would like you all to make me a(n) _49_. From now on,on your way, find something beautiful to _50_. It doesnt have to be something you see it could be a sweet smell or it could be the sound of the _51_ leaves. Please look for these things, and cherish (珍视) them.”The c
45、lass was completely quiet. We all _52_ our books and got out of the classroom _53_. That afternoon,I noticed more things on my way home from _54_ than I had that whole term. Every once in a while, I think of that teacher and _55_ what she had said,and I try to appreciate all of those things that _56
46、_ we all ignore.Take notice of something special you see on your lunch hour today. _57_ on the beach at sunset. Stop off on the way home tonight to _58_ an ice cream. For as we get _59_, it is not the things we did that we often feel _60_, but the things we didnt do.41. A. news B. illness C. death D
47、. birthday42. A. lesson B. answer C. plan D. suggestion43. A. clear B. sweet C. different D. important44. A. foot B. earth C. business D. holiday45. A. game B. experience C. story D. party46. A. taken away B. worked out C. put off D. held up47. A. place B. word C. bill D. day48. A. dry B. open C. wa
48、ter D. roll49. A. exam B. promise C. date D. trip50. A. notice B. eat C. learn D. carry51. A. dead B. dirty C. falling D. growing52. A. turned over B. brought in C. passed on D. picked up 53. A. carefully B. quietly C. patiently D. happily54. A. school B. hospital C. factory D. church55. A. hear B.
49、write C. remember D. understand56. A. finally B. never C. unusually D. sometimes57. A. Walk B. Live C. Work D. Study58. A. spare B. get C. make D. smell59. A. closer B. taller C. older D. stronger60. A. excited B. surprised C. proud D. sorry第II卷 (共50分)第二节(共10小题:每小题1.5分,满分15分) 阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(1个单词
50、)或括号内单词的正确形式。将答案填写在答题卡的相应位置。I like my new teachers very much because they are kind and 61_ (patience). Several days ago I 62 _ (want) to do some revision for my English class. I usually enjoy 63_ (do) that but I couldnt understand the text I was reading. I felt 64_ sad that I nearly cried. Then I re
51、membered that Mr. Smith, 65_ (we) new English teacher, 66_ (tell) us that we could ask him about things we didnt understand at any time. I wrote down a couple of 67_ (question) and put them to Mr. Smith and he gave me a really clear explanationI really appreciated 68_ (have) so many good teachers li
52、ke Mr. Smith. They made me feel cared 69_ (immediate) I entered the school. Im sure everyone of us has shown respect 70_ them.第四部分 写作 (共两节,满分35)第一节 短文改错(共10小题,每小题1分,满分10分) 假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。作文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。增加:在缺词处加一个漏字符号()并在其下面写出该加的词。删除:把多余的词用斜线()划掉。修改:在错的
53、词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。注意:1. 每处错误及其修改均仅限一词; 2. 只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。When I was in Senior High school, Mrs. Xu was our English teacher. Never in my life will I forgot her. She was about 25 at that time. Although very experienced, she could make her classes well organized and amused. Every morning, sh
54、e came to our classroom and started to talk to us with English. At first, I was afraid of make mistakes and was not willing to talk. Mrs. Xu saw this and came to help me. She encouraged me but never pushed me. She told me that somebody in the world was always correct. As a result, I made a progress
55、step by step. Late I could even speak English with foreigners. Now, as an interpreter in Ministry of Foreign Affairs, I often tell other people that a teachers smile may change the life of his or her student. Unless there is really such a student, it must be me.第二节 书面表达 (满分25分)假定你是李华,将于今年七月从新星外语学校毕业
56、。你从报纸上得知B&B公司要招聘一名英文秘书,你很感兴趣。请给该公司写一封求职信,包括下列要点:1.年龄; 2.学习情况及英语水平; 3.兴趣和特长; 4.性格特点。 注意:1.词数100左右; 2.可适当增加细节,以使行文连贯; 3.开头语和结束语已为你写好,不计入总词数。Dear Sir/Madam, Learned from the newspaper that your company needs an English secretary. I am looking forward to your reply. Sincerely yours, Li Hua半期考试英语参考答案听力1-
57、20 BAACC BCACC BCABB CBACB 阅读A. 语篇解读本文向刚刚步入高中的学子提出了一些如何适应新的高中学习生活的建议。21答案与解析A细节理解题。根据第二段but theyre just as nervous as you are可知,别的学生对新高中生活的感受也比你好不到哪里去。22答案与解析B细节理解题。由第三段as theyre experienced in helping new students可知答案为B。23答案与解析C是非判断题。由尾段的三点建议可知,只有C项在文中没有涉及,故答案选C。24答案与解析D写作意图题。结合第一段Weve put together
58、 a guide to help you in the first week及下面的建议可知,作者的写作意图是帮助刚刚步入高中的学子尽快适应高中学习生活。B.语篇解读本文是记叙文。文章介绍了作者最喜爱的老师。25答案与解析A细节理解题。根据第一段的she made my time there much more pleasant可知,作者五年级转学,在格林老师的帮助下,她在陌生的学校环境中过得很开心。26答案与解析C细节理解题。根据第二段可知,因为作者的优秀表现,她曾获得美国总统学术奖,为此她和她的父母都感到十分自豪,故她是父母的骄傲。27答案与解析C推理判断题。根据最后一段的which I
59、will try to do some day. I just hope that there will be a student who finds me to be their favorite teacher可知,作者梦想成为像格林老师一样受学生喜爱的老师。28答案与解析B推理判断题。从第一段的she made my time there much more pleasant,第二段的She . made me feel special以及最后一段的I felt important等可知,格林老师给了作者莫大帮助,让她感觉到自己的特别之处以及重要性,由此可推测出她对格林老师充满了感激之情
60、。C语篇解读本文是一篇议论文。文章阐述了美国的charter school。区别于traditional school, charter school享有更多的自由,但是人们的评价各异。29答案与解析B细节理解题。 根据文章第二段中的“These governments provide the schools with the agreement called a charter that permits them to operate.”可知,故选B。30答案与解析D写作意图题。根据文章第四段中的“The administration strongly supports charter sc
61、hools as a way to reorganize public schools that are failing to educate students.”可知,故选D。31答案与解析D推理判断题。根据文章最后两段可知,人们对charter school 和 traditional school的考试结果,持有不同观点。32答案与解析A推理判断题。根据文章每段的段首句即可推知。33-35 CDB36-40 FAEDC完型答案与解析语篇解读本文是一篇夹叙夹议文。放慢你匆忙的生活节奏,多去欣赏生活中的美景吧!哪怕只是一缕清香,哪怕只是一阵落叶声。41C由上文died可知:在她丈夫去世一周之
62、后,有一天,她对我们讲了一番话。42A今天,我愿意与大家分享一个生活的感悟(a lesson in life)。43D尽管它与我们的课堂无关,但是我感觉它非常重要(important)。44B每个人降生到这个世界(earth)就是去学习、分享、爱以及欣赏。45B没有一个人知道我们美好的人生旅程(experience)何时会结束。46A因为它可能随时被命运夺走(take away)。47D也许我们要全力过好每一天吧!48C一说到这些,她(也许想起了逝去的丈夫)的双眼充满了泪水(water)。water在此用作动词。49B我希望大家向我许下一个诺言(promise)。50A从下句see得出:从现在
63、开始,大家在回家的路上,一定要多留意(notice)生活中美好的事物。51C根据本空前sound判断:这也许是一缕清香,也许是一阵落(falling)叶声。52D听了老师所说的人生感悟,我们收拾(pick up)好课本,默默地走出教室。53B见上一题解析。另:从上句quiet也可得出。54A上下文多处class有提示可知选school。那天下午,在我放学回家的路上,我留意的东西比一学期的都多。55C与本空前think of构成并列:我有时会想到(remember)那位老师,也无法忘记她曾经说过的话。56D我尽力去欣赏我们有时(sometimes)常忽视的东西。57A闲暇时,在落日的余晖下到海滩
64、上散步(walk)。58B在回家的路上不妨停下来去买个冰淇淋。59C因为当我们年老(older)时,我们不会遗憾做过什么事,而是遗憾有些事情没有做。60Dfeel sorry“感到遗憾”。语法填空答案与解析61patient所给词在句中与形容词kind并列作系动词are的表语,故填形容词patient“耐心的”。62wanted所给词在句中作谓语且根据句中时间状语several days ago可知空处应用一般过去时态,故填wanted。63doingenjoy doing sth.“喜欢做某事”,故填doing形式作enjoy的宾语。64sosoadj.that .“如此以至于”。65our
65、这里指我们的英语老师,故填our。66had told67questions68havingappreciate doing sth.“感激做某事”。69immediately分析句子结构可知空格前后都是句子该空应填连词, immediately作连词用时意为“一就”,符合句意。70forshow respect for sb.“表示对某人的尊敬”,为固定搭配。短文改错答案When I was in Senior High school, Mrs. Xu was our English teacher. Never in my life will I her. She was about 25
66、 at that time. Although very experienced, she could make her classes well organized and . Every morning, she came to our classroom and started to talk to us English. At first, I was afraid of mistakes and was not willing to talk. Mrs. Xu saw this and came to help me. She encouraged me but never push
67、ed me. She told me that in the world was always correct. As a result, I made progress step by step. Late I could even speak English with foreigners. Now, as an interpreter in Later Ministry of Foreign Affairs, I often tell other people that a teachers smile may change the life of his or her . there
68、is really such a student, it must be me书面表达范文Dear Sir / Madam, .Im really interested in this position and hope I can work for you. Im 18 years old and will be graduating from Xinxing Foreign Languages School this July. Im an excellent student, among the top 5 in my class of 50 students. Im good at English, especially spoken English. I often use the computer and I type very fast. In my spare time, I read a lot. Poems are my favorite. I enjoy music very much too. Being an active young person, I like sports and outdoor activities. Besides, Im easy to get along with and I like to make friends