1、Unit 22 单元话题语篇训练(每单元3练)课时练(一)阅读理解组块专练练速度(限时:35分钟).阅读理解A(2019名校原创预测卷四)Theres no better way to experience Santa Monica than on the beach.Learn to ride the waves on the Santa Monica Beach! Surf lessons with professional, expert instructors equal an unforgettable adventure in California.Highlights (最精彩的
2、部分)Enjoy a day away from the noise of the cityClose contact with friendly dolphinsSee native wildlife in their natural environmentInformative, friendly and professional guidePerfect introductions for firsttime visitorsAll necessary equipment includedSchedule DetailsYou may schedule surf lesson times
3、 from 6 am to 6 pm every day all year round, with a duration of 1.5 hours.You will meet your instructors at Lifeguard Tower 28 on the Santa Monica Beach. Instructors are equipped to teach beginning, intermediate and advanced levels, and all children over 4 years of age are encouraged to participate.
4、Your instructors also encourage siblings, friends, couples and families to attend together.Please contact the surf instructor after booking to confirm the specific lesson time.PriceChild (Age 412)Youth (Age 1317)Adult (Age 1884)Price per personUSD 105.00USD 125.00USD 155.00Cancellation PolicyIf you
5、cancel at least 7 days in advance of the scheduled departure, there is no cancellation fee.If you cancel between 3 and 6 days in advance of the scheduled departure, there is a 50 percent cancellation fee.If you cancel within 2 days of the scheduled departure, there is a 100 percent cancellation fee.
6、语篇解读:本文为应用文,介绍了Santa Monica Beach冲浪课程的相关内容。1What can we learn about the surf lesson?AIt is designed for beginners.BIt needs reserving in advance.CIt inspires all children to participate.DIt charges extra money for equipment.解析:选B细节理解题。根据Schedule Details部分中的“Please contact the surf instructor after b
7、ooking to confirm the specific lesson time”可知,预订课程之后,请联系你的冲浪教练以确认具体的上课时间。由此可知,该冲浪课程是需要提前预订的。故选B。2How much will the Smiths pay if they want to learn to surf with their 4yearold daughter?A385. B405.C415. D435.解析:选C细节理解题。根据Price部分可知,成年人的票价是155美元,412岁的孩子的票价是105美元,因此史密斯夫妇和他们4岁大的女儿共同参加冲浪课程的总费用为15515510541
8、5(美元)。故选C。3Whats the purpose of this passage?ATo attract people to Santa Monica Beach.BTo introduce Santa Monica Beach surf lessons.CTo review an unforgettable adventure.DTo give people guidance on surfing.解析:选B写作意图题。纵观全文尤其是第一段中的“Learn to ride the waves on the Santa Monica Beach! Surf lessons with p
9、rofessional, expert instructors equal an unforgettable adventure in California”可知,本文主要介绍了Santa Monica Beach冲浪课程的内容、时间安排、详细价格等,故B项最能概括作者写作本文的意图。B(2019名校原创预测卷一)Famous tennis coach Nick Bollettieri considered tennis star Roger Federer the greatest player of all time, saying he is “in a class of his own
10、”. The Swiss maestro (大师) won his record eighth Wimbledon title this month, defeating Croatian Marin Cilic in the final, and going to the entire tournament without dropping a single set.The 36yearold now has 19 Grand Slam titles, the most in history for a male tennis player. Bollettieri, who has coa
11、ched some of the most successful tennis players ever including Andre Agassi and Jim Courier, believes Federer stands out from the rest due to all the efforts he makes on and off the court. “When you get to know the greatest player of all time, I believe you will join with many commentators in saying
12、 Roger is standing in a class of his own,” Bollettieri told Saturday Sport. “He is magnificent (出色的) in expecting what to do. He has improved his backhand and also he is hitting the ball much earlier, and he is one of, if not the best placement server in the game.”His management team headed by Tony
13、Godsick takes care of his mind and body, time with his family, time with his foundation and time with rest. He also respects the game and his opponents (对手). Despite his impressive record, Federer has struggled against the other top players of this generation, including Rafael Nadal and Novak Djokov
14、ic. Along with Andy Murray, they are known as tennis “big four”, and Federer has a combined 5057 record against the other three during his career.However, Bollettieri doesnt think that will have any impact on Federers greatness if he keeps on playing the way he is at his age. Bollettieri said, “Age
15、is only a number. It is how you feel inside you. I believe a lot of people today can do a lot better if their mindset is to say I will get better every day and never use the word retirement. When you worry about losing, it is more difficult to win.”语篇解读:本文是一篇记叙文,讲述了著名网球运动员Roger Federer的成就及他在球场内外的努力。
16、4What does Bollettieri mean by saying he is “in a class of his own”?ARoger is a tennis player second to none.BRoger is a particular favorite of his.CRoger is proud and prefers being alone.DRoger has difficulty getting along with others.解析:选A句意理解题。根据第一段中的“Famous tennis coach Nick Bollettieri consider
17、ed tennis star Roger Federer the greatest player of all time”以及下文Bollettieri对Roger的表现的肯定可推知,“in a class of his own”指的是Roger的水平在网球领域是一流的,也就是说Roger是个无与伦比的网球运动员。故选A。5What can we know about Roger from the passage?AHe is in full charge of his life and career.BHard work is a major factor in his success.CD
18、eep respect develops between him and Tony.DHis greatest achievement is made in his thirties.解析:选B细节理解题。根据第二段中的“Bollettieri . believes Federer stands out from the rest due to all the efforts he makes on and off the court”可知,Bollettieri认为,Roger能比其他人优秀,这都归功于他在球场内外的努力,即刻苦努力是Roger成功的一个重要因素。故选B。6What does
19、 the underlined word “that” in the last paragraph refer to?ARogers increased age.BRogers positive attitude.CRogers impressive record.DRogers losing to other famous players.解析:选D代词指代题。根据倒数第二段中的“Along with Andy Murray, they are known as tennisbig four, and Federer has a combined 5057 record against th
20、e other three during his career”可知,Federer曾经在对战另外三个著名运动员的大部分比赛中输给了他们;再结合画线词所在句可推知,但是Bollettieri并不认为这会对Roger的伟大造成任何影响。由此可知,that指的应是这件事。故选D。7What does Bollettieri want to stress in the last paragraph?AFailure is nothing to fear.BBeing positive is very important.CEveryone needs to be strongwilled.DAtti
21、tude is everything.解析:选B推理判断题。根据最后一段的内容,尤其是“I believe a lot of people today can do a lot better if their mindset is to say I will get better every day and never use the word retirement. When you worry about losing, it is more difficult to win”可知,如果人们能保持积极的心态,那么他们可能会做得更好;如果你担心自己会失败,那么你就更难成功。由此可知,积极的心
22、态是很重要的。故选B。C(2019名校原创预测卷二)In the fight to conserve tropical rainforests, heres a tool you dont often hear about: orange peels. Specifically, 12,000 tons of them, dumped (倾倒) on the land. “You dont usually associate waste treatment with biodiversity benefits, something thats good for the environment.
23、”Tim Treuer is an ecologist at Princeton University, and hes talking about a unique conservation story. It started in the early 1990s, when an orange juice producer called Del Oro set up a company near the Guanacaste Conservation Area in Costa Rica, a region that contains several national parks and
24、a wildlife protection zone.Del Oro needed somewhere to dump the orange peels, and the company also owned forested land next to the parkland that it had no intention of growing crops on. So a deal was struck: if Del Oro donated its forested land, it could dump orange peel waste on degraded (退化的) land
25、 within the conservation area. Then a thousand dump trucks worth of orange peels were lying on the land in 1998. “And within about six months the orange peels had been turned from orange peels into this thick black rich soil.”“I couldnt even find the site the first time I saw it.” He couldnt find it
26、 because, over 16 years, the orange peel waste had sent the land on a journey to become a vinechoked jungle, with three times the diversity of tree species of the neighboring control plot, richer soil and a much thicker covering. In other words, the experiment was a success. The results appear in th
27、e journal Restoration Ecology.Treuer says perhaps this lesson could be applied elsewhere. “Its a shame that we live in a world with nutrientlimited degraded ecosystems and also nutrientrich waste streams. Wed like to see those things come together a little bit. Thats not license for any agricultural
28、 company to just start dumping their waste products on protected areas, but it does mean that land managers, people involved with industrialscale agricultural operations should start thinking about ways to do thoughtful experimentation to see if in their particular system they can have similar winwi
29、nwin results.”语篇解读:本文是一篇说明文,主要介绍了倒在退化土地上的废弃橘子皮竟成了保护热带雨林生物多样性的工具。8What does the underlined word “It” in Paragraph 2 refer to?AWaste treatment. BA conservation story.CAn orange juice company. DThe biodiversity benefit.解析:选B代词指代题。根据第二段中的“Tim Treuer is an ecologist at Princeton University, and hes talki
30、ng about a unique conservation story”可知,It指代的应是Tim Treuer要讲的有关生态保护的故事。故选B。9What does the author say about orange peels?AThey are particularly hard to break down.BThey can change the color of the land soil.CThey are beneficial to biological diversity.DThey can gradually destroy the surface soil.解析:选C
31、细节理解题。根据第一段中的“You dont usually associate waste treatment with biodiversity benefits, something thats good for the environment”和第四段中的“with three times the diversity of tree species of the neighboring control plot, richer soil and a much thicker covering”可知,橘子皮对生物多样性是有益的。故选C。10What do Treuers words in
32、 the last paragraph suggest?AWaste can be used for environmental protection.BNo waste can be thrown randomly on the protected areas.CLargescale agricultural operations start with experiments.DLand managers must be ready to take on their responsibility.解析:选A推理判断题。根据最后一段中Treuer所说的话,尤其是“Its a shame tha
33、t we live in a world with nutrientlimited degraded ecosystems and also nutrientrich waste streams. Wed like to see those things come together a little bit”可知,Treuer认为,我们生活在一个营养受限的、退化的生态系统中,同时却有许多营养成分丰富的、泛滥成灾的废弃物,我们想看到这些东西能一点点地整合利用起来。再结合文章的主旨可知,Treuer认为我们可以利用废弃物来保护环境。故选A。11What might be the best titl
34、e for the passage?AHow to Deal with Orange PeelsBHow to Improve the Degraded LandCA Fruitful Experiment in Land ConservationDWays to Protect Tropical Forests Effectively解析:选C标题归纳题。通读全文可知,本文主要介绍了Del Oro的公司将废弃的橘子皮倒在保护区内退化的土地上后产生的令人意想不到的结果:保护了该地区生物的多样性,使得该地区土壤更加肥沃,植被更加茂密。故C项作本文标题最佳。D(2019贵阳监测)A new lib
35、rary in Tianjin Tianjin Binhai Public Library recently became an online hit. The Daily Mail described it as the “worlds ultimate (终极的) library”, while the word “breathtaking” was the choice of Newsweek magazine. One look at the library and youll see why. With its futuristic (未来派的) design and walls l
36、oaded with books, its the dream library of every book lover.But as the surprise continues, theres a burning question lying in the back of our minds: When physical bookstores are closing down one by one, what makes libraries safe from the wave of digitization (数字化)? And do we really still need librar
37、ies now that weve got the Internet in our hands?Reporter Ian Clark has the answer. “Libraries are not declining in importance people are simply changing the way they use them,” he wrote on The Guardian website.What Clark means is that libraries have shifted from simply being storehouses of books to
38、a medium to help “bridge the gap between the haves and the havenots”, according to website Libraries Are Essential. Since not everyone can afford a smartphone, a tablet or an Internet connection, and not everyone has the knowhow to search the Internet correctly and efficiently, its public libraries
39、that make sure that these resources and technologies are available to a larger group of people.“Nobody is trying to sell you anything in the library. There is no pressure to buy and there is no judgment of your choices,” Anne Goulding, a professor at Victoria University of Wellington in New Zealand,
40、 wrote on the Newsroom website. “There are few other spaces that you can just be in without somebody questioning your presence or your motivation.”语篇解读:本文是一篇说明文,主要说明了在数字化时代,图书馆存在的原因。12What cause book lovers to like Tianjin Binhai Public Library?ABreathtaking magazines. BWorlds ultimate buildings.CDe
41、sign and book walls. DDigitization.解析:选C细节理解题。根据第一段中的“One look at the library and youll see why. With its futuristic (未来派的) design and walls loaded with books, its the dream library of every book lover”可知,让图书爱好者喜欢上天津滨海公共图书馆的是它的设计和书墙。13Where does the text most probably come from?AA fiction. BA tour g
42、uide.CA newspaper. DA book.解析:选C文章出处题。根据第一段中的“A new library in Tianjin Tianjin Binhai Public Library recently became an online hit. The Daily Mail described it as the worlds ultimate (终极的) library”可知,这篇文章可能出自报纸。14Why are physical libraries necessary to exist?AEveryone has a phone with them.BSome peo
43、ple are still used to the old ways.CMore and more people use computers.DPeople can buy what they want there.解析:选B推理判断题。根据第四段中的“Since not everyone can afford a smartphone, a tablet or an Internet connection, and not everyone has the knowhow . are available to a larger group of people”可知,由于并不是每个人都能通过网
44、络获取知识,所以一些人依然在使用老方法,即去图书馆获取知识。15What does the text mainly talk about?ALibraries living on in the digital age.BInternet libraries nowadays.CPhysical libraries in the past.DPeoples dream libraries.解析:选A主旨大意题。根据全文内容尤其是第二段中的“When physical bookstores are closing down one by one, what makes libraries . no
45、w that weve got the Internet in our hands”可知,这篇文章的主旨是在数字化时代,图书馆仍将继续存在。.阅读七选五(2019名校原创预测卷五)Snacking is a popular American pastime.When done correctly, it can be a good thing, helping you prevent overeating and keeping your blood sugar and energy level stable.But most snacks tend to be highly processe
46、d, low in nutrients and high in sugar.They can give you temporary energy, but very quickly youll feel hungry again._16_Put it on a plate._17_ Weve all quickly eaten up a bag of chips after swearing wed just eat a handful or two.A couple of chips can quickly turn into more when you arent paying atten
47、tion.Putting your snack on a plate will help you stick to one serving and paying attention to what youre eating will leave you feeling more satisfied._18_The best snack is one that provides carbohydrates, protein and fat.Carbs provide a source of energy, while fat and protein help to slow digestion,
48、 stabilize blood sugar levels and sustain that energy longer.This nutrient combination keeps cravings (渴望) at bay and ensures youll feel full and satisfied until your next meal.Eat regular meals.If youre unable to go more than an hour or two before reaching for a snack, its time to look at your meal
49、s.While its normal for some people to feel hungry between meals, your main meals should keep you full for at least two to three hours._19_ All of these can help to slow down the process of digesting food.Be prepared.Keep nutritious foods on hand in case a meeting runs late or youre out and about bet
50、ween meals._20_ Foods like dried beef, fresh fruit, nuts, cheese sticks and wholegrain biscuits all travel well.AMake it balanced.BPay attention to your body.CFollow these tips to snack responsibly.DSo you dont end up emptyhanded when you feel hungry.EBefore reaching for a snack, ask what youre real
51、ly in the mood for.FEating food directly out of a bag or box encourages mindless eating.GIf you feel hungry sooner, make sure youre getting plenty of protein, fiber and fat.语篇解读:本文是一篇说明文,主要介绍了几个合理吃零食的方法。16解析:选C根据空前提及的吃零食的优势和劣势及下文介绍的具体的吃零食的方法可知,此处需要填一个起承上启下作用的句子,故C项“遵循以下建议来负责任地吃零食”符合语境。17解析:选F根据本段的小标
52、题“Put it on a plate”及空后的“Weve all quickly eaten up a bag of chips after swearing wed just eat a handful or two .Putting your snack on a plate will help you”可知,此处内容应是有关直接从袋子里吃零食的内容的,故F项“直接从袋子里或盒子里吃零食会助长盲目地吃(零食)”符合语境。18解析:选A根据本段的内容可知,最好的零食是那些能提供碳水化合物、蛋白质和脂肪的零食,而且这些营养物质有不同的作用,它们之间的组合会阻止你对零食的渴望,让你在下顿饭到来
53、之前感到饱腹和满足。由此可知,本段主要说明的是零食中的营养成分应保持均衡。故A项符合语境。19解析:选G根据空前的内容及空后一句可知,空处内容应是有关你感到饥饿时应该如何做的,故G项“如果你很快就感觉饿了,要确保你摄入了足够的蛋白质、纤维和脂肪”符合语境。G项中的“protein, fiber and fat”与空后的“these”的对应关系亦是提示。20解析:选D根据本段的小标题“Be prepared”及空前一句可知,空处的内容与做好准备和在手边准备有营养的食物有关。故D项“这样,当你感觉饥饿时你就不是两手空空的了”符合语境。课时练(二)语言知识运用组块专练练准度(限时:30分钟).完形填
54、空(2019昆明调研)Mrs. Hudson walked into the classroom with a girl limping (瘸着走) behind her. She introduced, “This is Margaret. She just moved here from Florida. Lets _1_ her.” The teacher guided her _2_ to a front seat, then bent over and _3_ something in her ear. Finishing explaining the math problems,
55、Mrs. Hudson _4_, “Break time. See you in ten minutes.”Boys _5_ first. “Today, lets meet at the far end of the sidewalk. And make sure the new girl doesnt follow us!” I said. After a while, I came back to the _6_. I wanted to find out if Mrs. Hudson liked my book report. With her usual big smile, she
56、 began, “Jack, you are a good _7_.” Shifting my weight from one foot to the other, I was a little _8_ that Mrs. Hudson liked me so much. Her _9_ let me know how much she appreciated having me around. My teacher _10_ in her quiet voice. “Thats _11_ I am sure you will invite Margaret to play with you
57、today.” Her _12_ words sounded like frozen knives aiming at my heart. Could she _13_ suspect what we had been saying about Margaret? Could she know how _14_ I was?Then I managed to _15_ Margaret in our group. While many school memories have _16_ over the years, the _17_ Mrs. Hudson taught me has sta
58、yed with me. Mrs. Hudson gently guided me, _18_ me to do the right thing. She believed in me, and _19_ what she did, I rose to the level of her _20_, both for Margaret long ago and even later in my choice of career.语篇解读:本文是学校生活类记叙文。Hudson夫人是作者的老师。一天,她带着一个走路一瘸一拐的女孩进了教室,包括作者在内的几个男孩取笑这个女孩。而Hudson夫人用激励、
59、爱心和智慧教育了作者,启迪了他的心灵,作者从此不再孤立女孩。这段经历对作者的一生产生了很大的影响。1A.welcome BintroduceCrecommend Dfollow解析:选A上文讲到Hudson夫人带着一个走路一瘸一拐的女孩进了教室,将这个女孩介绍给班里的孩子们,让大家“欢迎”她,所以选A。welcome“欢迎”;introduce“介绍”;recommend“推荐”;follow“跟随”。2A.casually BgentlyCnervously Dhurriedly解析:选B上文讲到女孩走路一瘸一拐,接着说Hudson夫人“缓缓地”将女孩带到了前排的一个座位,所以选B。casu
60、ally“随便地”;gently“温柔地,缓缓地”;nervously“紧张地”;hurriedly“匆忙地”。3A.spread BdeliveredCrepeated Dwhispered解析:选DHudson夫人先是将女孩带到了前排的一个座位上,接着弯下腰来在她的耳边“小声说话”,所以选D。spread“传播”;deliver“递送,发表(演讲),接生”;repeat“重复”;whisper“小声说”。4A.cried BsighedCannounced Dagreed解析:选CHudson夫人讲完数学题后,“宣布”该休息了,所以选C。cry“喊叫,哭”;sigh“叹气”;announc
61、e“宣布”。5A.looked out Braced outCturned up Dgave up解析:选B根据上文可知,老师宣布了下课,根据常识可推知,下课后,男孩们先“跑了出去”,故raced out符合语境。look out“朝外看”;turn up“出现,露面,调高(音量等)”;give up“放弃”。6A.school BofficeCclassroom Dplatform解析:选C上文提到男孩们跑了出去,所以过了一会儿,作者应该是回到了“教室”。school“学校”;office“办公室”;classroom“教室”;platform“平台,月台,讲台”。7A.guard Bcol
62、leagueCperson Dspeaker解析:选CHudson夫人对作者说,“Jack,你是一个好人”,她是用表扬的方法来促使作者转变自己的做法,使作者友善对待新来的女生。guard“卫兵”;colleague“同事”;person“人”;speaker“说话者”。8A.embarrassed BsatisfiedCconvinced Dworried解析:选A作者取笑新来的女孩,Hudson夫人却说他是一个好人,这让作者感到有点“尴尬”,所以选A。embarrassed“尴尬的”;satisfied“满意的,满足的”;convinced“确信的”;worried“担忧的”。9A.answ
63、er BexplanationCcomment Dprediction解析:选CHudson夫人对作者的正面“评价”(说作者是个好人)让作者知道了老师是非常喜欢他在身边的。answer“回答,答案”;explanation“解释,说明”;comment“评论,评述”;prediction“预测,预言”。10A.begged BrepliedCurged Dcontinued解析:选D上文讲到,Hudson夫人说作者是一个好人,然后“继续说”,“这就是我确信你今天会邀请Margaret一起玩的原因。”beg“祈求”;reply“回答”;urge“敦促”;continue“继续说”。11A.why
64、 BhowCwhen Dwhere解析:选A参见上题解析。why“为什么”;how“如何,怎样”;when“何时”;where“哪里”。12A.doubtful BconfidentChonest Dcomfortable解析:选B她肯定的话如同冰冷的刀子直指向作者的心,所以选B。doubtful“怀疑的”;confident“自信的,肯定的”;honest“诚实的”;comfortable“舒服的”。13A.necessarily BregularlyChardly Dpossibly解析:选D上文提到作者孤立新同学,但老师却说他是个好人,所以作者心中疑惑:她“有可能”会猜到我们都说Marg
65、aret什么吗?她知道我有多令人讨厌吗?necessarily“必要地,必然地”;regularly“经常,定期地,有规律地”;hardly“几乎不”;possibly“可能”。14A.greedy BsmartCawful Doutgoing解析:选C参见上题解析。greedy“贪婪的”;smart“聪明的,机灵的”;awful“糟糕的,极坏的”;outgoing“外向的,友好的”。15A.refuse BpraiseCseparate Dinclude解析:选D之后,作者设法让Margaret“加入”到了他们的团体中。refuse“拒绝”;praise“表扬,赞美”;separate“使分
66、离,使分开”;include“包含,包括,列入”。16A.faded BexistedCremained Drefreshed解析:选A多年过去了,很多学校的回忆“逐渐消失”,但Hudson夫人给作者的教训却一直伴随着他。fade“逐渐消失,褪色”;exist“存在”;remain“继续存在”;refresh“恢复精神”。17A.process BprincipleCsecret Dlesson解析:选D参见上题解析。process“进程”;principle“原则”;secret“秘密”;lesson“课,教训”。18A.forcing BchallengingCpermitting Dor
67、dering解析:选BHudson夫人温和地引导作者,“激励”他去做正确的事情。force“强迫,逼迫”;challenge“激励,要求”;permit“允许”;order“命令”。19A.because of Bregardless ofCin spite of Din terms of解析:选A作者的老师信任他,“由于”老师所做的一切,作者达到了老师的期望,所以选A。because of“因为,由于”;regardless of“不顾,不管”;in spite of“尽管”;in terms of“按照,在方面,以的措辞”。20A.beliefs BexpectationsCsuccess
68、 Dstandard解析:选B参见上题解析。belief“信仰,信条”;expectation“指望,期望”;success“成功”;standard“标准,水平”。.语法填空(2019名校原创预测卷三)Watermelon is considered a vinelike flowering plant that is actually native to Southern Africa, _1_ the wild varieties are in the greatest _2_ (abundant), ranging from super sweet to bitter, and var
69、ying in size as well.They moved north to Egypt, and _3_ (plant) in the Nile River Valley, and eventually moved east into China, roughly 1,000 years ago.Now, watermelon is grown around the world.It is _4_ (specific) selected to grow larger and juicy, _5_ (result) in the huge fruit that many of us are
70、 familiar with.The green outer skin is hard and fleshy, and rarely eaten, while the inner part is soft, red or pink flesh containing many seeds; this is the part of watermelon which is typically eaten.Watermelon is _6_ (effect) in reducing both your body temperature and blood pressure.Many people in
71、 tropical _7_ (region) eat this fruit every day in the afternoon during summer to protect themselves from heatstroke.In India, you will find _8_ being sold in almost every street during the summer season.The high amount of water _9_ (contain) in watermelon also causes a release of excess (多余的) liqui
72、d _10_ the form of sweat, which cools your body further during hot summer days.语篇解读:本文是一篇说明文,介绍了西瓜的特点、种植历史及食用价值。1where考查定语从句。事实上,西瓜原产于非洲南部,在那里,野生的西瓜种类非常丰富。分析句子结构可知,空处在此引导非限制性定语从句,且在从句中作地点状语,先行词是Southern Africa,故填where。2abundance考查名词。根据空前的“are in the greatest”可知,此处应填名词。abundance“充裕,丰富”。3were planted考
73、查动词的时态和语态。根据句中的时间状语“roughly 1,000 years ago”可知,此处描述发生在过去的事情,应用一般过去时;且They与plant之间是被动关系,应用被动语态。故填were planted。4specifically考查副词。应用副词修饰动词。specifically“特定地,专门地”。5resulting考查非谓语动词。分析句子结构可知,result与其逻辑主语之间是主谓关系,故此处应用现在分词作结果状语。6effective考查形容词。西瓜在降低体温和血压方面很有效。空处在句中作表语,故填形容词effective“产生预期结果的,有效的”。7regions考查名
74、词复数。热带地区的许多人在夏季的每天下午都吃西瓜。region“地区,区域”是可数名词,且其前无限定词修饰,故应用其复数形式。8it考查代词。在印度,你会发现在夏季几乎每条街道上都有人在卖西瓜。空处指代上文中的“this fruit”,故填it。9contained考查非谓语动词。西瓜中含有的大量水分也能促使你的身体以汗的形式排出体内多余的液体。contain与其逻辑主语The high amount of water之间是动宾关系,故应用过去分词作后置定语。10in考查介词。in the form of“以的形式”,是固定用法。课时练(三)写作强化增分练单元基础回扣练一、写作强化增分练练规范
75、(限时:35分钟).短文改错(2019名校原创预测卷七)Today, pollution has become an serious problem to us. It means that the air, seas, rivers and land are polluted by waste or poisonous things. It did harm not only to human beings and to animals. We cannot have fresh air because that many factories have the poisonous smoke
76、 sending into the air. Fish die from the polluted waters. Beautiful parks are made dirt by plastic tins and bags. And it is said that strange diseases have appeared in some places because pollution. I hope scientists can pay more attention to the problem and find ways to deal with them. We are despe
77、rate wanting to see the clear sky, clean rivers and beautiful parks again.答案:第一句:ana第三句:diddoes; andbut第四句:去掉that; sendingsent第五句:waterswater第六句:dirtdirty第七句:because后加of第八句:themit第九句:desperatedesperately.书面表达(2019广东七校联考)随着全球环境的恶化,为保护环境,越来越多的人选择过“低碳生活(lowcarbon life)”即减少二氧化碳的排放,低能量、低消耗、低开支的生活。假如你是高二学
78、生李华,请写一篇英文倡议书,倡议你的同学加入“低碳生活”,为环保做出贡献。要点如下:1用手洗衣服;2多走楼梯,少用电梯;3去超市自备购物袋;4步行或骑自行车上学。注意:1.词数100左右;2可以适当增加细节,以使行文连贯;3开头已给出,不计入总词数。参考词汇:楼梯stairs;购物袋shopping bagsWith the global warming getting worse, more and more people choose to live a lowcarbon life for the purpose of reducing green house gases. 参考范文:W
79、ith the global warming getting worse, more and more people choose to live a lowcarbon life for the purpose of reducing green house gases.As students, we have the responsibility to change our lifestyle to fit in with the world better.The followings are some small things that may lead to great improve
80、ment of the environment.First and foremost, it is not using washing machines but washing clothes by hand that matters, which can conserve water effectively.Besides, wed better not take elevators unless it is necessary.As a matter of fact, using stairs does good to both our health and the environment
81、.In addition, I suggest everyone bring shopping bags when going to the supermarket, thus making the surroundings clean with less white pollution.Eventually, with the air pollution becoming more and more severe, it is urgent for us to go to school on foot or by bicycle.Lets take action from now on.On
82、ly by living a lowcarbon life can the environment be pleasant and comfortable to live in!二、单元基础回扣练勤温故.单句语法填空1I was trapped into admitting (admit) I had done something wrong.2She is seeking a substitute for the very man whose departure made her cry.3Apart from good service, the restaurant offers diff
83、erent kinds of traditional Fujian dishes.4When I am faced with a difficulty, I usually choose to refer to relevant learning materials or Web pages.5I would be very thankful if you could reserve a ticket for me for the train bound for Shanghai tomorrow morning.单句改错1The discovery of new evidence led t
84、o the thiefs be caught. bebeing2Giving that theyre inexperienced, theyve done a good job. GivingGiven3What coincidence!We happened to be travelling on the same train. What_后加a4The strikers were threatened in dismissal if they didnt return to work. inwith5They advocated that everyone donated some mon
85、ey to the earthquakestricken area. donateddonate.完成句子1I seized_him_by_the_arm as soon as I caught sight of him.我一看见他就抓住了他的手臂。2By no means can_we_develop_economy at the cost of the environment.我们决不能以牺牲环境为代价来发展经济。3The fact is that many women make_sacrifices_for their families.事实是许多女性都为她们的家庭做出了牺牲。4Your teachers will take_your_recent_illness_into_consideration when marking your exams.你的老师在给你考试评分时会考虑到你最近生病这一情况的。5Our hometown has_seen/witnessed_great_changes since the reform and opening policies started.自从改革开放以来,我们的家乡发生了巨大的变化。