收藏 分享(赏)

2020版高考英语新创新一轮复习外研版精练:必修3 MODULE 1 课下作业(一、二) WORD版含答案 (2).doc

上传人:a**** 文档编号:391288 上传时间:2025-11-29 格式:DOC 页数:6 大小:358KB
下载 相关 举报
2020版高考英语新创新一轮复习外研版精练:必修3 MODULE 1 课下作业(一、二) WORD版含答案 (2).doc_第1页
第1页 / 共6页
2020版高考英语新创新一轮复习外研版精练:必修3 MODULE 1 课下作业(一、二) WORD版含答案 (2).doc_第2页
第2页 / 共6页
2020版高考英语新创新一轮复习外研版精练:必修3 MODULE 1 课下作业(一、二) WORD版含答案 (2).doc_第3页
第3页 / 共6页
2020版高考英语新创新一轮复习外研版精练:必修3 MODULE 1 课下作业(一、二) WORD版含答案 (2).doc_第4页
第4页 / 共6页
2020版高考英语新创新一轮复习外研版精练:必修3 MODULE 1 课下作业(一、二) WORD版含答案 (2).doc_第5页
第5页 / 共6页
2020版高考英语新创新一轮复习外研版精练:必修3 MODULE 1 课下作业(一、二) WORD版含答案 (2).doc_第6页
第6页 / 共6页
亲,该文档总共6页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、必修3 Module 1 课下作业(一、二)课下作业(一) 单元语基扎根练.单词拼写1I felt lucky to have been chosen as a representative (代表) of Canada and joined in the cultural tour to Pompeii and Loulan.2The concept of intelligent robots, as friends or enemies, dates back to ancient (古代的) times.3For generations cars have been a symbol (

2、象征) of freedom and Americas most important pastime.4Most young architects (建筑师) particularly those in big cities can only dream about working in a building of their own.5Facing (面对) the difficulty, I kept calm and tried to think of a way to solve it.6The countries are independent and are governed (治

3、理) in different ways.7Running from Christmas Eve, the Kuoni sale includes a wide range (范围) of offers.8Lying across (横过) the river is a bridge built two hundred years ago.9Only after her mother came to help her for the first few months was she allowed to begin her project (计划)10Youd never know theyr

4、e sisters they are completely opposite (相反的) to each other in many ways.语境语法填空1Our school is known as “our second home”. In terms of teaching quality, our school is second to none. Because of this, our school is the most popular in our city.2He has_been_working (work) on digging coal for several yea

5、rs. The job was very hard, but on the other hand it was wellpaid. And little by little he has paid off all his debts.3Shanghai, Chinas biggest and the most dynamic city, which is situated (situate) in the Yangtze River Delta, is playing a leading role in the countrys economy. Its reported that an im

6、portant commercial contract was_signed (sign) in Shanghai last month.4A friend of mine, who worked in the government (govern), recently told me that she hadnt spoken to her son in almost three years. She said that she and her son had had a disagreement (agree) about his wife and that she wouldnt spe

7、ak to him again unless he called first. When I suggested that she be the one to reach out, she was opposed to doing (do) that and insisted that her son was the one who should apologize face to face. .语境改错文中共有5处错误, 每句中最多有一处,请找出并改正。Li Hua, who has wide range of interests, is always ready to help other

8、s. However, he was facing with a problem the other day. That day, he was going across the road while he found that on the road lay an old lady. She signed to him for help. He did so and have expected her to say thanks. But just the opposite, she said he shouldnt have knocked her down, which made him

9、 very angry. Fortunate, he proved to be innocent at last. 答案:第一句:wide前加a第二句:facingfaced第三句:whilewhen第五句:havehad第七句:FortunateFortunately.根据提示进行句式升级1They entered the classroom, and a naughty boy sat in the front of it.(介词短语位于句首的倒装句式)They entered the classroom, in_the_front_of_which_sat_a_naughty_boy.2

10、She didnt go to school because she was ill, which made her mother worried. (because of)She didnt go to school because_of_her_illness,_which made her mother worried.3The new planet discovered recently is almost three times as large as Earth, and hopefully it can support human life.(其他倍数表达法)The new pl

11、anet discovered recently is almost three_times_larger_than/the_size_of Earth, and hopefully it can support human life.短文填空()根据提示填空Europes busy seasons are in summer and winter. Crowding is the main problem in the warmest months of June, July and particularly (particular) August, so youd better not g

12、o in the busy months. In some countries, such_as (例如) France and Italy, many shops and restaurants close in August while locals take their own holidays, meaning (mean) that some cities can feel rather dead. December is always busy in Paris, Prague and any Austrian or German city with a golden (gold)

13、 Christmas market. Easter is another busy time. You can find bargains by visiting traditional (tradition) “summer” destinations such as Greece in winter, but be aware that public transport might be less frequent. In some northern locations such as Scotland, Sweden, Iceland and Norway, it might not r

14、un at all because_of_(因为) heavy snow and ice. For all the above reasons, by far the best months to travel to Europe are (be) May, September and October. Apart from transport costs, you may need about 50 to 80 euros a day to_get (get) by in Western Europe.()片段选词填空be surrounded by, cover, centre, more

15、 than, as early as, be located in, cultural, civilization, developing, population As we all know, China, a country with a long history and ancient civilization,_is the worlds fastest developing country. As_early_as 4 000 BC, there were settlements in the range of Yellow River. It has the largest pop

16、ulation in the world and fiftysix ethnic groups. Each nation has different _cultural style.China is_located_in_the eastern part of Asia and is_surrounded_by the Pacific Ocean. It covers_an area of 9,560,900 km2 and is the third largest country in the world. There are a lot of beautiful mountains and

17、 rivers in China. Yellow River and Yangtze River are two longest rivers in China. It is more_than 5,000 kilometers in distance both from north to south and from west to east while the coastal line covers as long as 18 thousand kilometers. China has more than 5,000 islands, the largest of which is Ta

18、iwan. Beijing, the capital of the Peoples Republic of China, is the centre of politics and culture.课下作业(二) 高考语篇提能练A (2019石家庄模拟)Irelands Achill Island has always been a popular European tourist destination. However, since April in 2017, the small island of just 2,700 residents (居民) has gained worldwi

19、de fame thanks to the magical return of a beach that was washed away over three decades ago.The chain of events began in 1984 when residents of Dooagh, one of the settlements on the island, awoke to a surprising sight: their beautiful sandy beach had been washed away by strong Atlantic storms. There

20、 were only rocks and rock pools left. For about 34 years, only small amounts of sand returned to the once unspoiled shores. The areas tourism industry slowly declined, and the handful of beachside hotels, pubs, and restaurants gradually closed as well.Then around Easter in 2017, something magical ha

21、ppened an unusual tenday tide blanketed the barren 300meter long rock beach with hundreds of tons of soft golden sand. Scientists suspect that the sand had been gathering offshore for months and was transported to the beach by the high winds and powerful waves.The locals are delighted to have their

22、beach back, especially as it is attracting thousands of visitors wishing to witness the power of nature, with their own eyes. However, Sean Molloy, manager at Achill Tourism, cautions against going into the cold waters just yet, saying, “Because of the sand coming in, we dont know how safe the beach

23、 is now because currents (水流) could be changed and itll take a little bit of time.” He instead recommends visitors enjoy the soft sand and leave the swimming to the dolphins that frequent the area.Interestingly, this is not the first time Dooagh Beach has pulled a disappearing and reappearing act. I

24、t disappeared in the 1890s, for over 30 years, before returning in 1927. However, the locals are optimistic that this time around, the beautiful sand is here to stay.语篇解读:本文是一篇说明文,主要介绍了爱尔兰Achill岛消失的海滩时隔三十多年再次出现的事件。1What has brought Achill Island worldwide attention recently?AAn unusual storm.BThe de

25、crease in the number of residents.CThe return of its beach.DThe building of a new tourist destination.解析:选C细节理解题。根据第一段中的“However, since April in 2017, the small island of just 2,700 residents (居民) has gained worldwide fame thanks to the magical return of a beach that was washed away over three decad

26、es ago.”可知,消失了三十多年的海滩的回归使得Achill岛引起了全世界的关注。2What happened to Dooagh in the past three decades?ATourism went down gradually.BRestaurants developed slowly.CStorms attacked frequently.DRock pools disappeared completely.解析:选A细节理解题。根据第二段最后一句“The areas tourism industry slowly declined .”可知,随着海滩的消失,在过去三十多年

27、里Dooagh地区的旅游业逐渐衰落。3What does the underlined word “barren” in Paragraph 3 probably mean?ANoisy.BSoft.CBare.DGolden.解析:选C词义猜测题。根据画线词所在句中的“tenday tide blanketed the barren 300meter long rock beach with hundreds of tons of soft golden sand”可知,由于潮水的力量,300米长的岩石海滩被松软的金沙覆盖了。画线词修饰岩石海滩,结合文章内容可知,海滩消失之后,三十多年来岩石

28、海滩表面什么都没有,所以画线词与bare同义,意为“空的,荒芜的”。4What should tourists avoid according to Sean Molloy?ASpoiling the shores.BGetting into the rock pools.CPlaying with dolphins.DSwimming near the beach.解析:选D推理判断题。根据第四段最后一句“He instead recommends visitors enjoy the soft sand and leave the swimming to the dolphins that

29、 frequent the area.”可知,Sean Molloy建议游客享受松软的沙子,把游泳让给海豚,即他建议游客不要在海滩附近游泳。B (2019南宁联考)It used to be one of the worlds most splendid train stations, sitting on the FrenchSpanish border but then it fell into disrepair. Now, writes Chris Bockman, the building is showing new signs of life.The train station

30、was built in iron and glass, complete with a hospital, a restaurant and living quarters for customs officers from both France and Spain. At the time it was nicknamed the “Titanic of the Mountains”But after the day the station was opened in 1928 by the French president and the Spanish king, flaws qui

31、ckly became obvious. The rail gauges (轨距) were different, so passengers still had to change trains. It made transporting goods too slow. In the early 1930s, as few as 50 passengers a day were using the station. And then things got worse. During the Spanish Civil War, the tunnels on the Spanish side

32、were sealed off to prevent Republican rebels (反叛者) from bringing weapons in. Later, the French lost interest in the line. When a train derailed on the French side in 1970, that signaled that France abandoned the line.The grand building itself went to rot. The tracks rusted, the ceilings fell in with

33、 the severe winter weather and vandalism (故意破坏财物的行为) did the rest.But a few years ago the local government in Aragon decided to buy the place and restore it, claiming it was a major part of Spanish history. The French government has agreed to reopen the line on its side too. If all goes to plan, the

34、 “Titanic of the Mountains” could be back in business within five years before the end of 2022. It is reported that the massive wooden ticket counters at the station have already been restored.语篇解读:本文讲述了法国和西班牙边境的一座火车站的历史变迁。5The following factors contributed to the shutdown of the train station EXCEP

35、T _.Aits poor appearanceBdifferent gaugesCthe Spanish Civil WarDslow transporting speed解析:选A细节理解题。根据第三段内容可知,B、C、D都是造成火车站关闭的原因,而A项未提及。故选A。6When the train station reopens, it may celebrate its _ anniversary.A52ndB72ndC94thD89th解析:选C推理判断题。根据第三段中的“But after the day the station was opened in 1928”和最后一段中的

36、“If all goes to plan, the Titanic of the Mountains could be back in business within five years before the end of 2022.”可以计算出:2022192894(年),当其恢复使用时可以庆祝其94周年纪念日,所以选C。7What will probably happen to the train station?AIt will be repaired.BIt will be turned into a museum.CIt will be knocked down.DIt will

37、be sold to the French government.解析:选A推理判断题。根据最后一段首句“But a few years ago the local government in Aragon decided to buy the place and restore it”可知,几年前阿拉贡的当地政府要购买并且恢复该火车站。restore意为“使恢复,修复”,所以选A。8What is the best title for the text?AThe Design of a Train StationBThe War Between France and SpainCThe History of a Train StationDThe “Titanic of the Mountains” Coming Back解析:选D标题归纳题。根据全文尤其是第一段中的“the building is showing new signs of life”和第五段中的“If all goes to plan, the Titanic of the Mountains could be back”可知,选项D能够概括全文,所以选D。

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1