收藏 分享(赏)

2020版高考英语总复习Unit4Makingthenews高考题型分组训练新人教版必修5.doc

上传人:a**** 文档编号:391133 上传时间:2025-11-29 格式:DOC 页数:8 大小:2.30MB
下载 相关 举报
2020版高考英语总复习Unit4Makingthenews高考题型分组训练新人教版必修5.doc_第1页
第1页 / 共8页
2020版高考英语总复习Unit4Makingthenews高考题型分组训练新人教版必修5.doc_第2页
第2页 / 共8页
2020版高考英语总复习Unit4Makingthenews高考题型分组训练新人教版必修5.doc_第3页
第3页 / 共8页
2020版高考英语总复习Unit4Makingthenews高考题型分组训练新人教版必修5.doc_第4页
第4页 / 共8页
2020版高考英语总复习Unit4Makingthenews高考题型分组训练新人教版必修5.doc_第5页
第5页 / 共8页
2020版高考英语总复习Unit4Makingthenews高考题型分组训练新人教版必修5.doc_第6页
第6页 / 共8页
2020版高考英语总复习Unit4Makingthenews高考题型分组训练新人教版必修5.doc_第7页
第7页 / 共8页
2020版高考英语总复习Unit4Makingthenews高考题型分组训练新人教版必修5.doc_第8页
第8页 / 共8页
亲,该文档总共8页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、Unit 4 Making the news高考题型分组训练训练一语言知识运用板块训练重情理,练准度(限时:25分钟).完形填空I have written a poem called Flying Kites, in which a man_1_his son to fly a kite. After a few minutes, the child _2_ drops the string and lets the kite soar(高飞). With joy in his eyes, he watches it climb until it disappears _3_. The fa

2、ther realizes that _4_ hell have to loosen the tie that binds(绑) him to his son. And he _5_ “Will I release the string as unselfishly as that?”Many years later my son, Gary, _6_ he wouldnt finish his college career. I tried to talk him out of it. But none of my reasoning made any _7_. At the end of

3、the semester Gary moved back home.Gary managed to find a _8_ at a nursery and went at it with usual enthusiasm. I, _9_ , was deeply disappointed. What was a college professors _10_ doing at a job that any high school dropout could perform? Then I tried to _11_ him. “Look,”I said,“in a few years youl

4、l be at your high school reunion with _12_ classmates who became doctors, lawyers, and engineers. Do you think youll be able to _13_ that?”“Yes, Dad,”he replied without _14_. Then he fixed his eyes on mine and said, “But the real question is:Can you?”Shame suddenly _15_ me. I wasnt thinking about my

5、 son; I was thinking about myself and what my friends would think. The problem wasnt Garys pride; it was mine. All at once I remembered my _16_ and the question it asks “Will I release the _17_ as unselfishly as that?” At that moment I knew I had to let go. Gary was _18_ enough to make his own choic

6、es.Today Gary has a successful career working for the city. I am very _19_ of who he has become. _20_ I let go of my pride, Ive been able to sit back and enjoy watching him soar.语篇解读:本文主要讲述了作者应对儿子大学辍学这一情况的故事。1A.orders BinstructsC advises Dallows解析根据语境可推知,一个男人在教儿子放风筝。instruct“教授”。故选B。答案B2A.suddenly B

7、actuallyCproperly Dsadly解析根据下文可知,诗篇中的儿子突然(suddenly)把线松开,让风筝高飞。答案A3A.in a row Bin a wayCin no time Din the distance解析与语境“disappears”相呼应可推知,风筝消失在远方(in the distance)。答案D4A.abruptly BeventuallyCabsolutely Dapparently解析这个男人意识到最终(eventually)他必须对儿子放手。答案B5A.responds BguessesCwonders Dhesitates解析结合语境可推知,诗篇中的

8、父亲有疑问,想知道自己将来会不会无私地“松开线”。wonder“想知道”。答案C6A.believed BexplainedCregretted Dannounced解析根据语境可推知,作者的儿子宣布他将不会完成大学学业。答案D7A.progress BdecisionCeffort Ddifference解析根据下文的“At the end of the semester Gary moved back home.”可知,作者的劝说毫无作用。make a difference意为“有作用”。答案D8A.ball BjobCkite Dtoy解析根据下文的“What was a college

9、 professors _10_ doing at a job”可知,作者的儿子找到了一份工作。答案B9A.therefore BbesidesChowever Dotherwise解析根据上文的“with usual enthusiasm”和下文的“was deeply disappointed”可知,上下文表示逻辑上的转折关系。答案C10A.daughter BnephewCson Dcousin解析根据上下文可知,Gary和作者是父子关系。答案C11A.support BacceptCcontrol Dpersuade解析根据作者下文所说的话和上文的“reasoning”可知,作者想劝说

10、儿子放弃那份工作,因为作者感到很失望。persuade“劝说”。答案D12A.honest BordinaryClatter Dformer解析根据“reunion”可知,此处是和以前的高中同学团聚。former“以前的”。答案D13A.prevent BforgetChandle Dadmit解析根据语境可知,作者认为儿子的工作一个高中辍学者都可以做,而他的同学们则成了医生、律师和工程师,作者问儿子能否应对这种情况。handle“应付,处理”。答案C14A.hesitation BcommitmentCpermission Dcomment解析作者的儿子很坚定地回答,没有丝毫犹豫,与语境“Y

11、es, Dad,”呼应。答案A15A.deserted BsilencedCignored Dangered解析根据上文可知,儿子的话让作者沉默了。答案B16A.essay BarticleCpoem Dpassage解析根据上文的“I have written a poem called Flying Kites”可知,作者想起了自己写的那首诗。答案C17A.secret BstringCdog Dnews解析根据上文的“Will I release the string as unselfishly as that”可知,此处表示要放开风筝上的线。答案B18A.old BhonestClu

12、cky Dcute解析根据空后的“make his own choices”可推知,儿子已经长大,可以自己做决定了。答案A19A.guilty BtiredCafraid Dproud解析根据上文的“Today Gary has a successful career working for the city.”可推知,父亲看到儿子的成功,自然是为之自豪。答案D20A.Since BWhenCAlthough DUnless解析根据语境可知,此处表示逻辑上的因果关系。since“因为,既然”。答案A.语法填空(2018南昌第一次模拟)We want everyone to respect us

13、. Do we respect everyone around us? The answer is a big NO! We dont respect 1._ we think is better than us, we dont respect poor and old people, and we dont respect who we feel is less better 2._ us. So how can we win respect? The easiest way 3._(gain) respect is by giving respect.Winning respect mi

14、ght be difficult but not impossible. Dont use bad language. Being 4._(help) and listening to someone are a sign of giving respect and 5._(win) respect as well. With patience and practice, you can get any kind of virtue.Flowers are the main 6._(attract) of any type of decoration and in the same way r

15、espect is the beauty of life. Life is terrible 7._ respect. Just think whenever you go to a party, everyone there is not treated equally. Do you know why? Because of 8._(they) manners.Why are we not treated sometimes as 9._(expect)? Because we do the same to others who have expectations from us. Rel

16、ationship can be healthy if we never cross the walls of respect.Without respect, you cant live. You need respect everywhere, in life, in work, in society or in family. A respected person 10._(speak) politely.语篇解读:本文探讨了尊重与被尊重之间的关系并告诉我们应该如何赢得他人的尊重。1解析空格处引导宾语从句,在从句中作主语,且主语是人,we think是插入语,不影响句子结构,故应填who

17、。答案who2解析根据空格前的better可知,此处为比较级,故应填介词than。答案than3解析此处为不定式作后置定语,修饰名词way,故填to gain。答案to gain4解析由Being可知,此处应填一个形容词,故填形容词形式helpful。答案helpful5解析介词后跟名词、代词或动名词作宾语,故此处用winning作介词of的宾语。答案winning6解析根据空格前的“the main”和空后的of可推知,此处应填一个名词,故用名词形式attraction。答案attraction7解析根据上文的“respect is the beauty of life”可推知,没有尊重的生

18、活是可怕的,故用介词without,后跟名词respect,表示“如果没有尊重”。答案without8解析此处应用形容词性物主代词their修饰名词manners,在句子中作定语。答案their9解析as expected为固定搭配,意为“正如所想的那样”。答案expected10解析全文时态为一般现在时,故此处也用一般现在时,且主语“A respected person”为第三人称单数意义,故用speaks。答案speaks训练二主观应用题板块训练重语法,练规范(限时:45分钟).语法填空(2018贵阳普通高中监测考试)In recent years, experts 1._(begin)

19、to talk more about certain “superfoods” that are packed with vitamins and other healthy things. These superfoods are mostly fruits, vegetables and some types of fish. Sadly, even though these foods 2._(aim) at families, many parents are still guilty of 3._(feed) unhealthy foods to their children. Ne

20、w research shows that part of the problem may be economic. Superfoods are rarely the 4._(cheap) thing in the store. Also, nutrition experts claim that it can take children fifteen times to try a new food before they actually accept it.5_, many lowincome families cannot afford to buy foods that their

21、 children may end up not eating. Unfortunately, this results in lowincome children eating fewer vegetables, and this may be a reason 6._ poor people in many countries are either overweight 7._more likely to get sick. 8._(lucky), many schools are now providing 9._ variety of fresh foods for students,

22、 attempting to educate them about world healthy eating in school lunches. These schools hope that after trying these superfoods at school, students will encourage their parents 10._(pick) some up on their next shopping trip.语篇解读:本文主要讲述了专家们对超级食品的研究及该食品在现实生活中的状况,提倡人们尝试超级食品。1解析根据上文的时间状语“In recent years

23、”可知,本句应用现在完成时。答案have begun2解析be aimed at为固定用法,意为“目的是,旨在”。答案are aimed3解析由空前的介词of可知,应用动名词feeding。答案feeding4解析the后跟形容词的最高级形式,修饰名词thing。答案cheapest5解析根据语境可知,上下文之间为逻辑上的转折关系,故用副词However位于句首作状语。答案However6解析根据语境并结合句子结构可知,此处应用why引导定语从句,在从句中作原因状语,修饰先行词reason。答案why7解析either. or.为固定搭配,意为“或者或者”,故用连词or。答案or8解析根据逗号

24、并结合下文内容可知,此处应用副词Luckily在句子中作状语。答案Luckily9解析a variety of为固定搭配,意为“多种多样的”,故用冠词a。答案a10解析encourage sb. to do sth.意为“鼓励某人做某事”,为固定用法。答案to pick.短文改错(2017吉林舒兰期中)When Joe left university, she got a good job in the bike factory. But after he had been worked there for some years, he decided to have a change, so

25、 he put a notice in several newspaper. It stated what experience he had and the kind of job he will like to have. One of the answers he received was about a man looking for a job, too. This man wrote to him,“Dear sir, when you get a new job, being kind enough to give my name or address to your prese

26、nt boss as I have been trying to find a position like yours for a long time.” After he read the letter, he sudden realized he had done was really foolish.答案When Joe left university, got a good job in bike factory. But after he had worked there for some years, he decided to have a change, so he put a

27、 notice in several . It stated what experience he had and the kind of job he like to have. One of the answers he received was a man looking for a job, too. This man wrote to him,“Dear sir, when you get a new job, kind enough to give my name address to your present boss as I have been trying to find

28、a position like yours for a long time.” After he read the letter, he realized he had done was really foolish.书面表达3月5日,高三(3)班的学生志愿者李跃和张华一起去阳光敬老院(Sunshine Nursing Home)开展志愿者活动(送水果、打扫卫生、聊天等)。假设你是校英语报的记者,请按下列要点用英语写一则新闻报道。1时间、地点、人物、活动;2老人们的反应;3简短评论。注意:1.词数100左右;2报道的标题和记者姓名已给出(不计入总词数)。Student Volunteers B

29、rought Sunshine to the Elderly_By Chen JieSchool Newspaper答案Student Volunteers Brought Sunshine to the ElderlyOn March, 5th, Li Yue and Zhang Hua, students from Class Three, Senior Three, went to Sunshine Nursing Home and did some voluntary work. The moment they arrived, they presented the elderly w

30、ith flowers and fruits and started working at once, such as cleaning the windows and sweeping the floor. Everything done, they sat in the yard chatting with the elderly people.When it was time for them to leave, the elderly people thanked them for their kindness. They said it was such a beautiful day that they would remember it forever.Li Yue and Zhang Hua were very happy. What they did has brought joy to others and enriched their own lives.By_Chen_JieSchool_Newspaper

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1