收藏 分享(赏)

2020版高考英语总复习 Unit 1 A land of diversity高考题型分组训练 新人教版选修8.doc

上传人:a**** 文档编号:390940 上传时间:2025-11-29 格式:DOC 页数:7 大小:2.41MB
下载 相关 举报
2020版高考英语总复习 Unit 1 A land of diversity高考题型分组训练 新人教版选修8.doc_第1页
第1页 / 共7页
2020版高考英语总复习 Unit 1 A land of diversity高考题型分组训练 新人教版选修8.doc_第2页
第2页 / 共7页
2020版高考英语总复习 Unit 1 A land of diversity高考题型分组训练 新人教版选修8.doc_第3页
第3页 / 共7页
2020版高考英语总复习 Unit 1 A land of diversity高考题型分组训练 新人教版选修8.doc_第4页
第4页 / 共7页
2020版高考英语总复习 Unit 1 A land of diversity高考题型分组训练 新人教版选修8.doc_第5页
第5页 / 共7页
2020版高考英语总复习 Unit 1 A land of diversity高考题型分组训练 新人教版选修8.doc_第6页
第6页 / 共7页
2020版高考英语总复习 Unit 1 A land of diversity高考题型分组训练 新人教版选修8.doc_第7页
第7页 / 共7页
亲,该文档总共7页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、Unit 1 A land of diversity高考题型分组训练阅读理解板块训练重细节,练速度(限时:25分钟).阅读理解AA teacher from Relax Kids in Tamworth, the UK, used two apples to show her students the damaging and often unseen consequences of bullying. And her post about the powerful lesson has gone viral.Rosie Dutton explained that during one of

2、her classes she introduced two red apples to the children. What the kids didnt know was that prior to the lesson, Dutton had repeatedly dropped one of the apples on the floor. And yet, on the outside at least, both apples looked perfect. “I picked up the apple Id dropped on the floor and started to

3、tell the children how I disliked this apple, and that I thought it was disgusting, it was a horrible colour and the stem was just too short,” Dutton wrote.She then encouraged the students to do the same. Some of the children looked at her like she was “crazy”, but the students passed the apple aroun

4、d the circle, calling_it_names.Continuing the exercise, the teacher then passed the second apple around the circle. This apple, however, was showered with comments like “Your skin is beautiful!” and “What a beautiful colour you are!”Dutton then showed the students and both apples once again, highlig

5、hting that “there was no change, and both apples still looked the same.”That is, until she cut them open. “The apple wed said unkind words to was bruised and all mushy inside,” she said. There was, she said, an immediate “light bulb” moment for her students. “They really got it. What we saw inside t

6、hat apple is what is happening inside everyone of us when someone mistreats us with their words or actions.”Dutton explained how important it is to teach children to stand up for one another, and to stop any form of bullying.“Lets create a generation of kind caring children,” the teacher wrote. “The

7、 tongue has no bones, but is strong enough to break a heart. So be careful with your words.”语篇解读:本文为一篇记叙文。作者讲述了一位老师用两个苹果给学生上了一节生动的有关倚强凌弱危害性的课。1What had the teacher done to the first apple before the lesson?AShe had introduced it to the kids.BShe had damaged it purposely.CShe had made it look perfect

8、.DShe had coloured it brightly.解析细节理解题。根据第二段第二句“What the kids didnt know was that prior to the lesson, Dutton had repeatedly dropped one of the apples on the floor.”可知答案为B项。答案B2What does the underlined part “calling it names” in Paragraph 3 mean?ASaying rude things.BMaking fun of it.CCheering for it

9、.DShouting at it.解析词义猜测题。根据倒数第三段第二句中的“said unkind words to”可知答案为A项(辱骂)。答案A3What did the teacher instruct the kids to do with the second apple?ADrop it. BPraise it.CIgnore it. DObserve it.解析细节理解题。根据第四段中“Your skin is beautiful”and“What a beautiful colour you are!”可知那位老师让那些孩子赞美第二个苹果,故答案为B项。答案B4Whats th

10、e purpose of the teachers using two apples in class?ATo draw the kids attention.BTo explain her personal preferences.CTo make a comparison between them.DTo help the kids understand the results of bullying.解析推理判断题。由全文可知老师在班上用两个苹果的目的是帮助孩子们懂得倚强凌弱的危害,故答案为D项。答案DB(2018重庆高三联考)Are you addicted to computer g

11、ames? Do you stay up all night playing them? Do you feel happy after you play computer games?Theres no doubt that the excitement and appealing of games these days make them hard to put down. We are attracted by the choice when it comes to gaming: You can roleplay creating your own fantasy characters

12、 and stories, giving you a chance to step out of everyday life into an imaginary world. And there are shooting games where you can let out your anger and depression in violent situations where you kill people with guns. You can get excited from the games.However, can these kinds of games really be f

13、un and can being absorbed in virtual reality be good for us? Should we worry about their effects on our health? Popular games like Grand Theft Auto have been blamed for everything from falling results at school to causing acts of extreme violence. Internet safety advisor, Alan MacKenzie, thinks any

14、people will just understandably think that a game is just a game and not realizing the exact content thats in there. He gives an example of the violence, which he says is wholly inappropriate for anybody, not to mention children.Others will argue that gaming is a harmless form of entertainment. Ther

15、e is evidence that playing video games could actually be good for us. Some games like Game of Thrones and World of Warcraft are educational and using games certainly can help children learn good qualities. Studies have also shown that the skills used in playing games can cause growth in certain area

16、s of the brain, the ability to think in 3D and even improve our eyesight.Video game players are also no longer just simple creatures. For some, gaming is having a positive effect on their social lives with games like Halo and World of Warcraft often being played in groups. When your group works toge

17、ther to win the game, your sense of achievement is higher than when winning by yourself.So every coin has two sides. It seems today, gaming isnt just for game fans and if used in a proper way, we can all take part. If video games have two sides, which side do you stand by?语篇解读:本文是一篇议论文。文章论述了电脑游戏的积极作

18、用和消极作用,并提出应当正确看待电脑游戏,选择有益于自己身心健康的游戏。5The writer used a lot of questions at the beginning to _.Alead into the topic of the passageBshow his worries about the effect on healthCdoubt the advantage of playing computer gamesDask the reader for their own opinions about games解析目的意图题。根据第一段的三个问题以及第二段的内容可知,文章

19、开头用三个问句的目的是引出本文话题:我们该如何看待电脑游戏,故A项正确。答案A6What does Paragraph 3 mainly tell us?AGames contain extreme violence.BThe contents of the game are complex.CGaming is a harmful form of entertainment.DPopular games lead to students falling results at school.解析段落大意题。通读第三段可知,该段的主题句是第一、二句“However, can these kind

20、s of games really be fun and can being absorbed in virtual reality be good for us? Should we worry about their effects on our health”,再结合第四段的第一句“Others will argue that gaming is a harmless form of entertainment.”可知,该段主要论述电脑游戏是一种有害的娱乐方式,故C项正确。答案C7What is computer games good influence on social lives?

21、ALi Hua learnt many English words from playing games.BHan Meimei passed the exam after playing the games.CYang Li let out his anger and depression.DSun Yan worked well with his teammates.解析推理判断题。根据第五段的最后一句“When your group works together to win the game, your sense of achievement is higher than when

22、winning by yourself.”可知,如果你的团队团结一致并且赢得了游戏,则你的成就感要比独自赢得游戏更强烈;据此可知,通过电脑游戏我们可以培养团队精神。故D项符合题意。答案D8How does the author support his idea in Paragraph 4?AWith descriptive words.BBy giving some examples.CWith some research results.DBy providing some numbers.解析推理判断题。根据第四段的第三句“Some games like Game of Thrones

23、and World of Warcraft are educational and using games certainly can help children learn good qualities.”可知,作者通过列举“Game of Thrones”和“World of Warcraft”这两个电脑游戏说明这种游戏对孩子有积极作用,该段使用了举例法,故B项正确。答案B.七选五阅读填空There are a lot of people who are overweight all over the world. What causes obesity? If you get the g

24、ene, well, probably you are going to be a few more pounds heavier compared to the rest of your classmates or friends. _1_ Obesity can not only make a person look heavy and not in the usual sense of being handsome, but can also lead to serious health conditions and lifethreatening diseases.When we ta

25、lk about obesity, the first thought that comes to mind is junk food. _2_ It is called junk food because hamburger, pizza and the like contain high calories. If you eat a Big Mac (a super hamburger) , an order of large fries, and a large Coke, you will need to walk nonstop for six hours to burn off t

26、he calories you have gained. And dont be fooled by soft drinks, which are high in sugar and are a major cause of obesity. _3_ Popular sugary drinks, of course, include Coca Cola, Pepsi Cola, and many new brands that appear on the market every couple of days._4_ Just one 20ounce (about 567g) bottle o

27、f soda can have 250 calories, which are equal to more than 16 teaspoons of added sugar. Even a lemonflavored iced tea can have 210 calories.Keeping healthy is our responsibility. Next time, dont take that Big Mac and drink that twolitter bottle of Pepsi Cola as much as you wish. _5_AOnes health stat

28、e is actually hard to measure through ones appearance.BObesity is more common in women than men.CIndeed, junk food has been blamed for obesity.DProbably its a good idea to give it a second thought.EHowever, obesity is mainly caused by eating too much.FWith their high sugar, soft drinks are also call

29、ed sugary drinks.GMost dont realize how easy it is to gain weight from drinking those drinks.语篇解读:本文是一篇说明文。如今,有很多人超重。导致肥胖的原因有很多,如食用垃圾食品和饮用高糖饮料等。文章分析了这些因素为什么能够导致肥胖。1解析根据内容可知文章讲的是由饮食造成的过度肥胖,设空前讲的是基因引起的肥胖,所以需要一个转折词However转入正题。E项意为“然而,肥胖主要是因为吃得太多”,符合语境,故选E项。答案E2解析根据设空前的“junk food”和设空后的“It is called junk

30、 food”可知设空处讲的是垃圾食品与肥胖之间的关系,C项意为“事实上,肥胖一直被归咎于垃圾食品”,符合语境,故选C项。答案C3解析上文提到的soft drinks和high in sugar与F项中的With their high sugar和soft drinks对应,设空后提到的sugary drinks与F项中的sugary drinks对应。根据语境,此处应指出软饮料也被称为含糖饮料,故选F项。答案F4解析根据设空后提到的“Just one 20ounce(about 567g) bottle of soda can have 250 calories”可知该段强调的是含糖饮料的热量

31、很高,容易引起肥胖。G项意为“大多数人不知道喝那些饮料有多容易增重”,符合语境,故选G项。答案G5解析最后一段讲的是要学会控制自己的饮食,不要摄入过多的高热量食品。D项中give it a second thought和设空前的as much as you wish相对应。D项意为“也许多考虑考虑会是个好主意”,符合语境,故选D项。答案D.短文改错(2018山东济宁期末)My name is Kate Lin. Im a Chinese girl study in Spain now. When I first came here, I had to learn Spanish quickly

32、 to adapt the new school life. Some friends suggested buying a television, that turned out to be really good advices. At first, I didnt understand anything on TV. So I read an English newspaper on every day to know which was happening. Then little by little I begin to pick up the main ideas of the T

33、V news. The best TV programs for learning Spanish were the game shows. Id watched hundreds of it in the first few months. Because the same patterns were repeating again and again, I learned the rules of the language almost automatically. Although my Spanish is pretty well now, I still watch them sometimes.答案

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1