收藏 分享(赏)

2020版高考英语大二轮专题复习新方略专练:专题一 阅读理解 细节理解专练(三)——数学计算类 WORD版含解析.doc

上传人:a**** 文档编号:390796 上传时间:2025-11-29 格式:DOC 页数:7 大小:128.50KB
下载 相关 举报
2020版高考英语大二轮专题复习新方略专练:专题一 阅读理解 细节理解专练(三)——数学计算类 WORD版含解析.doc_第1页
第1页 / 共7页
2020版高考英语大二轮专题复习新方略专练:专题一 阅读理解 细节理解专练(三)——数学计算类 WORD版含解析.doc_第2页
第2页 / 共7页
2020版高考英语大二轮专题复习新方略专练:专题一 阅读理解 细节理解专练(三)——数学计算类 WORD版含解析.doc_第3页
第3页 / 共7页
2020版高考英语大二轮专题复习新方略专练:专题一 阅读理解 细节理解专练(三)——数学计算类 WORD版含解析.doc_第4页
第4页 / 共7页
2020版高考英语大二轮专题复习新方略专练:专题一 阅读理解 细节理解专练(三)——数学计算类 WORD版含解析.doc_第5页
第5页 / 共7页
2020版高考英语大二轮专题复习新方略专练:专题一 阅读理解 细节理解专练(三)——数学计算类 WORD版含解析.doc_第6页
第6页 / 共7页
2020版高考英语大二轮专题复习新方略专练:专题一 阅读理解 细节理解专练(三)——数学计算类 WORD版含解析.doc_第7页
第7页 / 共7页
亲,该文档总共7页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、高考资源网() 您身边的高考专家细节理解专练(三)数学计算类A2019广州综合检测一Adult Education CoursesComputer Studies Technology is advancing at a rapid pace, and we rely more and more on computers for everything from cooking to organising our taxes. This sixweek course will give you an understanding of computer fundamentals, includin

2、g the use of software packages (Word, Excel and PowerPoint) and how to use the Internet.Start: May 2, 2019Time : Wed. 7 pm 9 pmCost: $300Length: 6 weeksPlace: Sydney CollegeWoodwork Learn the basics of woodworking with simple handson projects to build your confidence and skills. Each lesson explores

3、 a different area of woodworking that will provide you with the skills needed for any woodworking project. Flexible learning allows you to choose only the lessons that interest you.Start: April 15, 2019Time : Mon. 5 pm 7 pmCost: $30 per lessonLength: 12 weeksPlace: Adult Learning CentreWeb Design Th

4、is course provides advanced training in software, design, and coding for the Web. Students must have already completed a recognised basic Web design course or have at least 2 years relevant work experience. Students completing the course will receive the Diploma in Advanced Web Design.Start: June 1,

5、 2019Time: Weekdays 9 am 4 pmCost: $4,990Length: 40 weeksPlace : University of TechnologyArt This practical course is intended to help established (著名的) artists take their creativity further. From sketching and colour, to composition (构图), painting and experimenting with style, you will study and ex

6、plore an engaging variety of creative media and subject matter.Start: April 21,2019Time: Thur. 3 pm 6 pmCost: $750Length: 15 weeksPlace : City Art体裁:应用文题材:广告主题:成年人教育课程【语篇解读】本文是一篇应用文,介绍了四门针对成年人教育的课程,即计算机课程、木工手艺、网页设计和艺术。【难句分析】Each lesson explores a different area of woodworking that will provide you w

7、ith the skills needed for any woodworking project.分析:本句是一个主从复合句。“that will provide you. woodworking project”为that引导的定语从句,修饰先行词“a different area of woodworking”, that在从句中作主语,“needed for any woodworking project”作skills的后置定语。译文:每节课都会探讨木工手艺的一个不同的领域,它将会给你提供任何木工手艺项目所需要的技巧。1Which courses are suitable for b

8、eginners?AWeb Design and Art.BComputer Studies and Art.CWoodwork and Web Design.DComputer Studies and Woodwork.答案与解析:D考查细节理解。根据Computer Studies部分中的“an understanding of computer fundamentals”可知,该课程提供计算机的基础内容;从Woodwork部分中的“the basics of woodworking”可知,该课程提供木工手艺的基础内容,故选D项。2Which course awards students

9、an official certificate?AArt. BWoodwork.CWeb Design. DComputer Studies.答案与解析:C考查细节理解。根据Web Design部分中的“Students completing the course will receive the Diploma in Advanced Web Design”可知,该课程会给完成课程的学生颁发结业证书,另外三门课程均未提到颁发证书,故C项符合题意。3How much will a student who attends only half of all the Woodwork lessons

10、 pay in total?A$30. B$180. C$250. D$360.答案与解析:B考查数字计算。根据Woodwork部分中的“Time: Mon. 5 pm 7 pm”可知,该课程每周一开一次课;根据该部分中的“$30 per lesson”可知,每次课程要花费30美元;根据该部分中的“Length: 12 weeks”可知,该课程持续12周,即12次课。由此可知,上全部课程需要$3012 $360,上一半的课程需要180美元,故选B项。B2019潍坊市统一考试 When traveling on a budget, every dollar counts. Unfortunate

11、ly, the cost of tickets alone can make a serious hole in your savings. Dont let that stop you from taking your dream vacation, though. According to Jeff Klee, CEO of CheapAir. com, there is a “sweet spot” to get the biggest bang for your buck. “The most important rule is fairly obvious: dont wait un

12、til the last minute, as that rarely works out,” he said in a statement. “But beyond that, you also want to be careful not to buy too early.” Still, thats easier said than done. Finding the most costefficient time to book is tough. Luckily, somebody did the math so you dont have to. Data crunchers fr

13、om the online travel agency CheapAir. com surveyed over 917 million fares to determine the day with the cheapest rates. Heres what they found: while prices tend to stay the same between 320 and 106 days before a trip, they start dropping at the 105day mark. That said, you might be tempted to book th

14、e moment prices drop. But hold on! Youll save even more money by booking precisely 70 days before your trip. According to CheapAir. com, you can save 48 percent of the tickets total cost by using this trick. After that date, airfares will begin to increase again. And dont even think about booking an

15、y later than 20 days ahead of time, as prices will be soaring. So, what are you waiting for? Start planning your next dream vacation, and book accordingly. Your wallet will thank you guaranteed.体裁:说明文题材:旅游主题:如何购买便宜飞机票【语篇解读】本文是一篇说明文,介绍了购买便宜飞机票的方法和策略。【难句分析】Heres what they found: while prices tend to s

16、tay the same between 320 and 106 days before a trip, they start dropping at the 105day mark.分析:what引导表语从句,在从句中作宾语;while引导让步状语从句,意为“尽管”。译文:这是他们所研究的结果:尽管价格在旅行前的106天到320天内保持不变,但是在105天这个关口价格就开始下降了。4When can we book our plane tickets to save the most money?AThe later, the better. BAs early as possible.C1

17、05 days before our trip. D70 days before our trip.答案与解析:D考查细节理解。根据第四段的内容尤其是第四句“Youll save even more money by booking precisely 70 days before your trip”可知,旅行前第70天预订机票节省的钱最多,故选D项。5How much can the trick help us save if the ticket costs $400 totally?A$48. B$192. C$208. D$352.答案与解析:B考查数字计算。根据第四段第五句“Acc

18、ording to CheapAir. com, you can save 48 percent of the tickets total cost by using this trick”,并结合题干可知,原价是400美元的飞机票总共可以节省:$40048%$192,故选B项。6Whats the purpose of the author in writing this text?ATo explain what a “sweet spot” is.BTo attract people to traveling by plane.CTo show the ways of booking p

19、lane tickets.DTo tell people how to buy cheap plane tickets.答案与解析:D考查写作意图。根据第一段第一句“When traveling on a budget, every dollar counts”和对本文的整体理解可推知,本文的主要目的在于介绍购买便宜飞机票的策略和方法,故选D项。C2019成都第二次诊断BIG BUS TOURS THE PERFECTINTRODUCTION TO SYDNEY Hop an opentop doubledecker bus to experience the celebrated scene

20、ry, landmarks and attractions of Sydney and Bondi Beach. Its the perfect way to see and explore the “Harbor City”Top 5 reasons to tour with Big Bus Sydney hopon and hopoff service: Hop on and hop off as much as you like;1 or 2 day ticket valid for both Sydney and Bondi Beach tours; 360 degree views:

21、 Great photo opportunities; Entertaining and informative commentary in a choice of 8 languages (Earphones are available from your driver)Sydney tours depart and finish at stop 1 First tour starts at 8:30 am. Frequency 15 20 minutes.Bondi tours depart and finish at stop 24/12 First tour starts at 9:3

22、0 am. Frequency 30 minutes. All services end at 7:30 pm in peak season and 6:30 pm in offpeak season.Prices and savingsCLASSICTICKETPREMIUMTICKETDELUXETICKETADULT$50$70$99CHILD$35$46$70SENIOR/STUDENT$45$63$90FAMILY2 adults & 2 children$1351 child goes free$1861 child goes free$292Save 10% when you p

23、rebook online.Where to buy tickets From any uniformed Big Bus staff; On the bus at any Big Bus stop; www. bigbustour. com; The Big Bus mobile app; Our information center.体裁:应用文题材:旅游广告主题:乘大巴游悉尼【语篇解读】本文是一篇应用文,主要介绍了乘坐大巴游悉尼的旅游项目,包括旅游的景点、旅游班次、时间安排、票价以及购票方式等。7What makes the Big Bus Tours attractive for to

24、urists?ALow price. BWonderful attractions.CExperienced guides. DChoices of different vehicles.答案与解析:B考查推理判断。根据第一段“Hop an opentop doubledecker bus to experience the celebrated scenery, landmarks and attractions of Sydney and Bondi Beach. Its the perfect way to see and explore the Harbor City”可知,登上一辆敞

25、篷双层巴士,体验悉尼和邦迪海滩的著名风景、地标和景点。这是游览和探索这个“海港城市”的完美方式。据此可推知,悉尼著名的景点吸引游客乘坐大巴游览,故B项正确。8How much should 2 adults with 1 child pay for the premium ticket online in advance?A$140. B$167.40.C$186. D$203.答案与解析:B考查数字计算。根据题干关键词“2 adults with 1 child”和“premium ticket online in advance”定位到文章中的价格信息表和信息表下方的“Save 10% w

26、hen you prebook online”,两个大人和一个小孩的价格为$702$46$186,优惠10%,即$186(110%)$167.40,故B项正确。9. In which part of a newspaper can we most probably read this text?AGeography. BWhats on.CWandering. DFeature.答案与解析:C考查推理判断。通读全文可知,本文主要介绍了乘坐大巴游悉尼的旅游项目,包括旅游的景点、旅游班次、时间安排、票价以及购票方式等。据此可推知,本文最可能选自报纸的旅游栏目,故C项正确。- 7 - 版权所有高考资源网

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1