收藏 分享(赏)

2020版高考英语大一轮(外研版)复习配套练习:选修7 MODULE 5 阅读理解专项练 WORD版含答案.doc

上传人:a**** 文档编号:390783 上传时间:2025-11-29 格式:DOC 页数:8 大小:60KB
下载 相关 举报
2020版高考英语大一轮(外研版)复习配套练习:选修7 MODULE 5 阅读理解专项练 WORD版含答案.doc_第1页
第1页 / 共8页
2020版高考英语大一轮(外研版)复习配套练习:选修7 MODULE 5 阅读理解专项练 WORD版含答案.doc_第2页
第2页 / 共8页
2020版高考英语大一轮(外研版)复习配套练习:选修7 MODULE 5 阅读理解专项练 WORD版含答案.doc_第3页
第3页 / 共8页
2020版高考英语大一轮(外研版)复习配套练习:选修7 MODULE 5 阅读理解专项练 WORD版含答案.doc_第4页
第4页 / 共8页
2020版高考英语大一轮(外研版)复习配套练习:选修7 MODULE 5 阅读理解专项练 WORD版含答案.doc_第5页
第5页 / 共8页
2020版高考英语大一轮(外研版)复习配套练习:选修7 MODULE 5 阅读理解专项练 WORD版含答案.doc_第6页
第6页 / 共8页
2020版高考英语大一轮(外研版)复习配套练习:选修7 MODULE 5 阅读理解专项练 WORD版含答案.doc_第7页
第7页 / 共8页
2020版高考英语大一轮(外研版)复习配套练习:选修7 MODULE 5 阅读理解专项练 WORD版含答案.doc_第8页
第8页 / 共8页
亲,该文档总共8页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、高考题型规范练(二十一)高考题型规范练第82页选修7Module 5:阅读理解专项练.阅读理解(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。AOpening in 1934,the Brookfield Zoo quickly received a worldwide reputation for its special displays and unique exhibits.Address:1st Avenue between Ogden Avenue and 31st Street,Brookfield,IllinoisPhone

2、:708-688-8000Getting to the Brookfield Zoo by Public Transportation:The Metra Rail Burlington Northern line runs from Union Station downtown to the “Zoo Stop” (Hollywood Station) and from there its only a 2-block northeast walk to the zoo.Driving from Downtown:Drive along the Eisenhower Expressway w

3、est to First Avenue exit.Head south about 2.5 miles and follow the signs to the zoo entrance.Parking at the Brookfield Zoo:Parking fees are $9 for cars and $12 for buses.The Brookfield Zoo Hours:The Brookfield Zoo is open 365 days per year.Monday-Saturday:9:30 a.m.to 6:00 p.m.Sunday:9:30 a.m.to 7:30

4、 p.m.The Brookfield Zoo Tickets:Adults (ages 12-64),$13.50;Seniors (ages 65+),$9.50;Children (ages 3-11),$9.50;Children (ages 2 and under),freeThe Brookfield Zoo Featured Exhibits:Tropic World;Wolf Woods;Living Coast;Seven Seas;Fragile Kingdom;Australia House;Habitat Africa.About the Brookfield Zoo:

5、The Brookfield Zoo is located just 14 miles west of downtown Chicago.Its home to a variety of animal species,and its use of natural barriers and moats(壕沟) is so much more relaxing and enjoyable than watching a lion pace back and forth in a cage.The absence of bars also makes for great wildlife photo

6、 opportunities.The Brookfield Zoo also focuses on education,with detailed displays about the animals being viewed and the interactive program that lets kids get some hands-on experience to learn what it takes to run a zoo as well as face painting and crafts.For more information about the Brookfield

7、Zoo,visit www.brookfieldzoo.org.【语篇导读】本文是应用文。文章介绍了位于芝加哥城西近郊的布鲁克菲尔德动物园。1.Where is the entrance to the Brookfield Zoo?A.At 31st Street.B.At First Avenue.C.At Ogden Avenue.D.At the Hollywood Station.答案B解析细节理解题。由文中的Address介绍该动物园的地址1st Avenue和到达方式“Drive along the Eisenhower Expressway west to First Avenu

8、e exit.Head south about 2.5 miles and follow the signs to the zoo entrance.”可知,该动物园的入口在第一大街。2.How much should a couple in their thirties and their 5-year-old twins pay if they want to visit the zoo?A.$23.B.$32.5.C.$36.5.D.$46.答案D解析细节理解题。由文中的The Brookfield Zoo Tickets部分可知,一对夫妻需要付13.502 = 27美元,一对5岁的双胞

9、胎需要付9.502 = 19美元,因此共需付46美元。3.What make(s) the Brookfield Zoo more attractive and enjoyable?A.Its cheap tickets.B.Its various activities.C.Its cage-less displays.D.Its geographical advantage.答案C解析推理判断题。由倒数第二段中的“its use of natural barriers and moats(壕沟) is so much more relaxing and enjoyable than watc

10、hing a lion pace back and forth in a cage”可知,该动物园使用了天然屏障和壕沟隔离游客和动物,使得游客更加轻松愉快地欣赏没有关在笼子里的动物。BHave you heard of Creative Growth?The Oakland institution offers a professional studio space where adult artists with developmental,mental and physical disabilities can create work.It also provides gallery ex

11、hibitions,representation,guidance,a community of like-minded artists and a safe space in which to grow.The late Judith Scott,whose artwork lit up the Brooklyn Museum in a retrospective (回顾展) last year,was a Creative Growth artist who suffered from Down syndrome and hearing loss.“Its the best facilit

12、y for local adult artists living with disabilities,” Jonah Olson,an artist and former teacher in Creative Growths printmaking studio said.“The amount of work they produce and the quality of it are remarkable.”Olson,who now lives in Los Angeles,is a member of the band L.A.Takedown.Along with his band

13、mates,Olson decided to use the opportunity to expose Southern California to lesser known contemporary outsider artists,living and working just a few hours up north.“Ive had an interest in outsider art for a long time,” Olson explained.“You make art as a child and the reasons for doing it now,in my c

14、ase,are no different now from what they were then.Its very basic.Intrinsic (本质的).I think thats what drew me to art made by people with developmental disabilities.”The show,a survey of the spaces better-known and lesser-known names,loosely revolves around themes of art and music.“Not a lot of the art

15、work specifically is about music,but we are grouping the work around the idea of being in the cities of L.A.and Oakland,” Olson said.The artists of Creative Growth will be on view throughout the month of August,coupled with musical performances and film screenings organized by L.A.Takedown.All proce

16、eds from the month will benefit the artists and space.The money will be used to improve the condition of the studio and for the development of the artists.“L.A.doesnt really have a place like Creative Growth,” Olson said,discussing his hopes for the show.【语篇导读】本文是记叙文。Creative Growth为有残疾的成人艺术家创造浓厚的艺术

17、氛围。4.What does Jonah Olson think of the adult artists in Creative Growth?A.Inventive and amazing.B.Optimistic and generous.C.Friendly and communicative.D.Quick-minded and determined.答案A解析细节理解题。由第三段中的“The amount of work they produce and the quality of it are remarkable.”可知,在Creative Growth的残疾成年艺术家创作出

18、来的作品的数量和质量都令人惊叹。由此可推断,他们非常有创造力。5.Why does Olson like outsider art?A.It is created by children.B.It focuses on the art itself.C.It is different from contemporary art.D.It shows the feelings of disabled people.答案B解析细节理解题。由倒数第三段中的“You make art as a child and the reasons for doing it now,in my case,are

19、no different now from what they were then.Its very basic.Intrinsic.”可知,域外艺术是一种完全纯粹、原生的艺术创作,完全始于作者内在的驱动力。6.What does the underlined word “proceeds” in the last paragraph mean?A.Activities.B.Work.C.Profits.D.Arrangement.答案C解析词义猜测题。由划线词下文中的“The money will be used to.”可知,proceeds意为“收益”。7.What would be t

20、he best title for the text?A.An Art Show Brings Music AlongB.Outsider Art Challenges TraditionsC.Creative Art Helps People Develop Across Many FieldsD.Artists with Disabilities Explore the Potential of Visual Expression答案D解析主旨大意题。文章主要讲述了Creative Growth为有残疾的成人艺术家提供可以进行艺术创作的工作室,并且为他们举办艺术展览的故事;D项作标题能够概

21、括文章主旨。CThere was a time an event would not begin without a photographer.“I remember the days when event organizers would even delay a show if the photographer was running late,” says Balachandra Raju,a photographer of Sathyam studio,a still surviving photo studio in Indias southern city of Chennai.P

22、hoto studios are facing extinction in the digital age.But as they struggle to continue doing the business,one research project is looking for ways to preserve their legacy(遗产) by digitizing archival(档案的) pictures.The project,funded by the British Library,visited around 100 photo studios across the s

23、outh Indian state of Tamil Nadu and digitized 10,000 prints.Many of the photos were taken between 1880-1980,and they ranged from pictures of families and famous stars to weddings and funerals.“The digital archive will be useful for those interested in history.” Said Zoe E Headley,one of the research

24、ers.Ramesh Kumar,another researcher on the project,called it a “gold mine” for photographers.“The research weve done also highlights production techniques used before digital photography arrived in our cities and towns,” he said.However,the researchers would often find old photos piled on top of one

25、 another in the storage room of a studio.“ No one had bothered to clean them,” Kumar said,adding that many photos had been damaged due to the hot and wet weather in Tamil Nadu.The owner of Nallapillai studio in central Tamil Nadu said he spends about 20,000 rupees (230;$310) each month to run the st

26、udio that was founded by his great grandfather almost 150 years ago.To survive in this digital age has been a struggle.“Many customers dont book us for special events anymore,” he said,adding that they have all got smartphones to do the job.“Im not sure if photo studios will exist five years from no

27、w,” he said.But this is why,according to Mr Raju,this archival project is so important.【语篇导读】本文是议论文。在如今的数码时代,用智能手机拍照风行,旧时的照相馆还能继续存在下去吗?8.Whats the main function of the research project?A.Protect the legacy of photo studios.B.Speed up the extinction of photo studios.C.Search for better ways of taking

28、 photos.D.Visit all the photo studios across the India.答案A解析细节理解题。根据文章第二段中的“.one research project is looking for ways to preserve their legacy.”可知,这个研究项目主要是为了保护照相馆的遗产。故选A项。9.Which shows the effect of the project?A.Photo studios can attract many visitors.B.Photographers can have a good working place.

29、C.Photographers get to learn about old photography techniques.D.Photo studios have the chance to take pictures of famous stars.答案C解析细节理解题。根据第三段中的最后三句可知,得益于该项目,如今的摄影师们有机会了解旧时的摄影技术,这对保护这些照相馆的遗产也大有裨益。10.What have the researchers found?A.Some photo studios are doing well.B.Photo studios are booked for s

30、pecial events.C.Some photo studios suffer from bad weather.D.Photo studios give old pictures little protection.答案D解析推理判断题。根据第四段中的内容可知,研究人员经常发现照相馆里的老照片被随意堆放在一起,无人愿意清理它们,由于Tamil Nadu的天气湿热,很多照片甚至被损坏了。由此可知,照相馆对老照片的保护力度不够。11.What is Rajus attitude towards the project?A.Hopeful.B.Negative.C.Indifferent.D.

31、Dissatisfied.答案A解析推理判断题。根据文章最后一句“.this archival project is so important”可知,Raju对这个项目还是充满了希望的。DThe idea of robot rulers,friends and lovers has been a topic of science fiction novels for years.But according to one mathematical model of how our brains create consciousness,emotional machines will never

32、exist.This is because computers cant handle any process that completely integrates(整合) information,so they cannot be conscious or feel,one expert says.A mathematical model for consciousness,developed by Giulio Tononi at the University of Wisconsin-Madison,says that the ability to integrate informati

33、on is a key feature of consciousness.He believes that integrated information cant be broken down into smaller pieces in conscious minds,because the brain contextualizes(将融入背景) information.For example,when we see a red circle our brains dont see the shape as a colourless circle plus a shapeless colou

34、red area,New Scientist reported.Instead we see it as a wholea red circle;we understand the “wider picture”.Its easy enough for machines to edit a collection of individual images,but memories are made up of a bank of intertwined (相互交织的) images and experiences and cannot be changed in the same way.Res

35、earchers have used mathematics to show that computers cannot handle the complex processes needed to fit pieces of information together perfectly.Therefore,if consciousness is based on the integration of lots of pieces of information,computers cant be conscious and cant experience emotions like human

36、s.Professor Phil Maguire of the National University of Ireland in Maynooth says that consciousness cannot be created in a physical machine in limited time using limited memory.“It doesnt necessarily mean that there is some magic going on in the brain that involves some forces that cant be explained

37、physically.It is just so complex that its beyond our abilities to change it,” he said.His research may mean that lonely humans will not find love with a robot;they are unlikely to be made their slaves either.【语篇导读】本文是说明文。文章主要说明了机器人是永远不会有感情的。12.Why do experts think emotional machines wont exist?A.Mac

38、hines cant solve problems.B.Machines cant handle information.C.Machines cant integrate information.D.Machines cant communicate with people.答案C解析细节理解题。由第三段中的“computers cant handle any process that completely integrates information.”和第四段中的“the ability to integrate information is a key feature of consc

39、iousness.”可知,计算机没有整合信息的能力,所以没有意识。13.The example mentioned in Paragraph 6 is used to show .A.machines cannot feelB.the brain has consciousnessC.the brain can contextualize informationD.machines can recognize shapes and colours答案C解析细节理解题。由第五、六段的描述可知,大脑可以整合信息,第六段通过举例来说明这一论点。14.What can be learned from

40、the text?A.Machines can edit intertwined images.B.The idea of robot lovers wont come true.C.Robots can fit pieces of information together perfectly.D.Computers can experience emotions like humans one day.答案B解析推理判断题。由最后一段可知,人类不可能找到机器人的爱人。15.What would be the best title for the text?A.How Robots WorkB

41、.Robots Will Never Have FeelingsC.Will Robots Become Peoples Friends?D.What Will Robots Be Like in the Future?答案B解析主旨大意题。本文主要讲述了数学模型表明机器人不会像人类一样有情感体验,机器人是永远不会有感情的,故B项作为标题最能概括文章主旨。.七选五(共5小题;每小题2分,满分10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Healthy Habits that StickHere are five rules that helped m

42、e develop good habits.1.Pick habits you honestly want to haveI didnt choose habits I thought I should add because of what anyone else was doing.16 It was about listening to myself.2.Build your habit your own wayWhen I started to build up an exercise routine,I only went when I wanted to go.For me,tha

43、t was around 2 pm every day.17 If I wanted to do 20 minutes on the bike,Id do only 20 minutes and then leave.3.Start smallI knew that if I tried to take on too much,Id find a way to make an excuse.18 I started with two minutes of exercise,which were finally built up to 10,then 20 minutes.I realised

44、that just doing something,no matter how small,meant I was more likely to do it again the next day.4.Be kind to yourself19 When I got a cold and missed several days of exercise,I didnt beat myself up.Instead of punishing myself,I tried to love myselfand that had a more enjoyable and lasting effect.5.

45、Celebrate every small victoryWhen I began keeping a diary every morning,I put a number in the corner of each page to show how many diaries I had written.20 Finally,after I filled up a notebook,I celebrated buying a new notebook.A.If I missed a day,I let it go.B.I can make exercise less boring.C.So m

46、y daily purposes were very small.D.I celebrated my pen running out of ink.E.It wasnt about keeping up with other people.F.I should celebrate my success with my friends.G.It also meant that I would do whatever I wanted to do once I got there.答案与解析【语篇导读】本文是说明文。作者介绍了自己是如何养成好习惯的。16.E根据文中的“I didnt choose

47、 habits I thought I should add because of what anyone else was doing.”及“It was about listening to myself.”可知,对于我自己想养成的习惯,我要倾听自己内心的声音,不是人云亦云,追逐他人的脚步。17.G根据下文中的“If I wanted to do 20 minutes on the bike,Id do only 20 minutes and then leave.”可知,我只做我想做的运动。18.C根据该段小标题Start small及划线处上一句“I knew that if I tr

48、ied to take on too much,Id find a way to make an excuse.”可知,我每次只给自己制定一些小目标。19.A根据划线处下一句“When I got a cold and missed several days of exercise,I didnt beat myself up.”可知,A项符合语境。意为“如果我落下一天,那就落下吧”。20.D根据该段小标题Celebrate every small victory以及划线处下一句“Finally,after I filled up a notebook,I celebrated buying a new notebook.”可知,我会庆祝自己的每一个小成功,比如庆祝自己因写日记而将笔里的墨水用光。

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1