1、限时规范训练(九)阅读七选五1(限时:20分钟)ALast week after my motorcycle crashed on the freeway, I wanted only two simple things from technology: to call 911 and to tell loved ones where I could be found. 1 When she opened Google Maps, she could see precisely where I was.For years, tech companies have offered differe
2、nt ways for people to tell one another where they are. 2 If used carelessly, location tracking may hurt your privacy. But used thoughtfully, it can be a powerful and efficient communication tool. 3 When you make plans to meet friends somewhere like a movie theater, get into the habit of sharing your
3、 location for a short duration, like an hour. This way you can skip saying things like “Im on my way” or “Im running a few minutes behind” because people can simply follow you on the map.4 Location sharing can be useful for being considerate of your partners time and space. For example, I am less li
4、kely to text my partner when I see she is at the office or driving on a freeway, but I will text when I see she is at the grocery store to ask her to pick something up.Next time you plan an event at a large outdoor space, do your friends a favor: 5 Wandering around aimlessly in a crowded open space
5、can be annoying.AHere are my suggestions for the best times to use it.BFor safety reasons, avoid sharing your location publicly.CUse an app to share your current location so they can find you.DConsider sharing your location occasionally with your partner.EThere are many ways for third parties to fin
6、d out where we are.FYet location tracking has caused controversy for the last decade.GBefore calling 911, I texted my partner who was already tracking my location with an app.语篇解读本文是一篇说明文。科技的发展使得共享位置成为可能,但什么情况下适合共享呢?这,是一个问题。1解析:根据本空前面的“call 911 and to tell loved ones”可以锁定G项中的“calling 911, I texted m
7、y partner”。代入后,“在打救援电话前,我给已经在使用应用程序跟踪我位置的爱人发了信息”符合语境。答案:G2解析:根据本空后面的“If used carelessly.But used thoughtfully.”可知,F项“然而在过去十年,位置跟踪引发了很大的争议”符合语境,是对后面两句话的概括。答案:F3解析:下文提出了三点关于共享位置的建议,故A项“在此我将就什么时候共享位置最好提出我的建议”符合语境。答案:A4解析:根据本空后面的partner可以锁定D项中的partner。代入后,“考虑偶尔和你的爱人共享位置”符合语境,该句也是本段的主题句。答案:D5解析:根据本空前面的“N
8、ext time you plan an event at a large outdoor space, do your friends a favor”可知,C项“使用应用程序来共享你的当前位置,这样他们就可以找到你”符合语境,是对前面内容的解释说明。其中的they指代your friends。答案:CBFeeling relaxed in the morning seems to be a thing which only a few people get to experience. 1However, in many cases, it is the outcome of living
9、 in inefficient environments. Here are some bedroom decorating ideas to help you get back to the time when sleeping was a satisfaction, and waking up made you feel more energetic.2 Remember that at night, a messy bedroom will have an effect on you. Even if you dont notice it, you know the mess is th
10、ere. Dont leave items around or under your bed, and allow the area to breathe. Throw away those things that dont have any real purpose.Whats the “magic” color when it comes to bedroom colors? Believe it or not, people whose rooms are painted blue tend to sleep longer than those who get their shuteye
11、 in rooms with different colors. 3 It helps reduce blood pressure and heart rate, which helps you receive a solid nights sleep.A comforting room that helps you sleep faster must be dark or with soft lighting. Get special switches that will enable you to manage the light in your room and switch them
12、off when youre getting ready for bed. 4 Use thick curtains to keep light from interrupting your sleep.You always bring your phone with you even when youre on your dining tables eating your meal, but you should keep any distractions away by removing all electronics inside your bedroom. 5 Electronics
13、like televisions, smartphones and computers produce blue light, which suppress (抑制) natural melatonin. Melatonin helps us sleep, and delaying its release (释放) means more time spent awake and greater difficulty getting sleepy.ASleep loss can be a medical condition.BReduce lighting coming from the out
14、side.CThe color blue is related to feelings of calm.DRemove the mess to give yourself a clear mind.EYour bedroom should be the most personal area in your home.FThe warm atmosphere in your bedroom can make you very relaxed.GUsing electronics before bedtime can only make your sleep problems worse.语篇解读
15、本文是一篇说明文。如何才能拥有高质量的睡眠?卧室的装修很关键。1解析:设空下一句中的it指代的是A项中的“Sleep loss”;A项“睡眠不足可能归为疾病”与设空下一句“However, in many cases, it is the outcome of living in inefficient environments.”揭示了睡眠不足的两个原因。答案:A2解析:D项中的mess与设空下一句中的messy为同根词。答案:D3解析:C项中的blue原词复现了设空上一句中的blue;设空下一句中的It指代的是C项中的blue。答案:C4解析:设空下一句中的“Use thick curtains to keep light from interrupting your sleep.”为B项“减少外部光源”的具体操作。答案:B5解析:设空下一句中的“Electronics like televisions.greater difficulty getting sleepy.”具体解释了G项的内容“睡前使用电子设备会使睡眠问题变得更严重”。答案:G