收藏 分享(赏)

2020版高考英语二轮复习专项技能保分练十七选五20191211454.doc

上传人:a**** 文档编号:390574 上传时间:2025-11-29 格式:DOC 页数:6 大小:2.31MB
下载 相关 举报
2020版高考英语二轮复习专项技能保分练十七选五20191211454.doc_第1页
第1页 / 共6页
2020版高考英语二轮复习专项技能保分练十七选五20191211454.doc_第2页
第2页 / 共6页
2020版高考英语二轮复习专项技能保分练十七选五20191211454.doc_第3页
第3页 / 共6页
2020版高考英语二轮复习专项技能保分练十七选五20191211454.doc_第4页
第4页 / 共6页
2020版高考英语二轮复习专项技能保分练十七选五20191211454.doc_第5页
第5页 / 共6页
2020版高考英语二轮复习专项技能保分练十七选五20191211454.doc_第6页
第6页 / 共6页
亲,该文档总共6页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、专项技能保分练(十)七选五Test 12019大连高三双基测试Have you ever had times questioning yourself and feeling discouraged? If you answer yes, what youve experienced is negative selftalk. _1_. You say to yourself untrue things like, “Im not good enough. Im a disappointment.” These false beliefs stop us in our tracks. So,

2、how do you stop the negative selftalk? _2_Know youre special. You are “One of a Kind”! There is no other person that thinks exactly like you. When you begin to sincerely believe how special you are, its easier to fight the negative selftalk.Change your associationsYour negative selftalk comes from y

3、our environment. You didnt just accidentally wake up one day thinking of bad things about yourself. It may be because someone, somewhere in your life has told you negative things about you and whether you accept it or not, you believe them. However, if you surround yourself with the right people, th

4、ey will build you up, inspire you and make you feel better. _3_.Change your dialogueRead and say all the wonderful things about yourself at least 5 times per day. Look at yourself in the mirror and say, “I am amazing!” _4_, and youll believe you are awesome pretty soon.Of course, there are other thi

5、ngs to stop negative selftalk. _5_, but if you are determined to think positively in every situation, that will bring a positive change in your life.AThink the same wayBChange is not easyCChange your positionDIt begins in your brainEChange your state of mindFYoull seek out the right people to help c

6、hange your thoughtsGYoull start to believe the great things they tell you little by little体裁:说明文题材:心理健康主题:如何停止消极的自我对话【语篇解读】本文是一篇说明文,主要介绍了如何停止消极的自我对话。1答案与解析:D空前一句是说如果你的答案是肯定的,那么你所经历的就是消极的自我对话。空后是说你对自己说一些不真实的情况,由此可推知,D项“它始于你的大脑”衔接上下文,符合语境。2答案与解析:E根据文章结构和空处所处位置可知,空处为本段的小标题。本段内容都是在描述一个人好的心态的表现,故E项“改变你的心

7、态”最能概括本段内容。3答案与解析:G根据空前一句“然而,如果你结交了正确的人,他们会让你振作起来,激励你,让你感觉更好”可知,G项“你会开始逐渐地相信他们告诉你的美好的事情”衔接上文,符合语境。4答案与解析:A空前一句是说看着镜子中的自己对自己说“我太棒了”,空后是说你很快就会相信你很棒,由此可知A项符合语境。5答案与解析:B空后表示“但如果你决心在任何情况下都积极思考,这将给你的生活带来积极的改变”。其中but为表转折意义的提示词,故B项“改变并不容易”符合语境,衔接下文。Test 22019黑龙江六校一模Education is as important as the air every

8、one breathes. It is the most valuable possession a person must have. _1_, you certainly need to get educated. Education is a must for a promising and secure future and a stable life.Your educational degree is considered as a proof of your knowledge by many. If you are educated you have more chances

9、of being heard and taken seriously. Generally, an uneducated man will find it harder to express his views and opinions owning to lack of confidence. _2_.Moreover, education is of great help if you want to be a selfdependent person. And it benefits you in a lot of aspects in the life. _3_. You can gu

10、arantee stability in finance because of landing the good career._4_, education is a necessity. It contributes to doing away with the existing differences between different social classes. It opens a whole world of opportunities for the poor so that they may have an equal shot at wellpaid jobs. Educa

11、tion also has a major role in women employment.We all live in a society which has its own set spoken or unspoken rules and one of them is education. The society expects you to go to school followed by college, get a job etc. _5_.An educated person certainly has a greater chance to make contributions

12、 to his community, and participate in the ongoing changes and developments of the society.AEducation gives you confidence to express your voiceBThe more educated you are, the better options you haveCTo enjoy happiness and other good things society offersDIf you want to see society as a just and harm

13、onious placeEEducation is a factor that contributes to the communitys peaceFEducated people will get wellpaid jobs based on more optionsGIn fact, education helps you become a useful member of society【语篇解读】本文是一篇说明文,作者从几个方面讲述了教育的重要性。1答案与解析:C依据“Education is a must for a promising and secure future and

14、a stable life”和下面各段对教育作用的说明可知,空处总结说明教育的作用:能让人享有幸福和美好的事物。2答案与解析:A依据空前提到的没有受过教育的人的情况“Generally, an uneducated man will find it harder to express his views and opinions owning to lack of confidence”可知,空处应与之对比,讲述教育能赋予人表达自己观点的自信,故选A项。3答案与解析:F依据空后的“You can guarantee stability in finance because of landing

15、 the good career”可知,空处是教育和工作的关系,也就是“受过教育的人有更多机会找到高薪的工作”。4答案与解析:D本段主要讲教育有助于消除社会不公平,为贫困的人提供获得高薪工作的机会。空处所在句总领该段内容,即如果你想要社会公正和谐,教育是必需的。5答案与解析:G前一句说“社会期望你上学,然后上大学,工作等”,下文说受教育者更有可能为社会作出贡献,故G项“实际上,教育可以帮你成为社会中有用的一员”符合语境。Test 32019海南五校一模“Posttruth” was chosen by Oxford Dictionaries as the Word of the Year 20

16、16. Indeed, digital misinformation is on the rise and it is hard for people to distinguish. _1_Before the dawn of the Internet, Canadians regularly turned to and trusted their preferred newspapers or radio stations for the latest news. _2_ Its now coming at you from so many different sources (来源) th

17、at you need to take responsibility for what youre seeing.Experts recommend relying on a range of sources instead of just one, but looking into them first. _3_ For example, the people connected, where theyre based, and their intention. A lack of information is certainly a warning.Next, learning to re

18、cognize misinformation is important. False news spreads mostly through social media. So if youre looking at news on the website, you have to handle it in a wiser way. _4_ Is it from a wellinformed relative or a friend who regularly expresses extreme views? And whatever you do, only by clicking throu

19、gh can you see whether the information is accurate. _5_ It has no limits in achieving that goal, so it plays on feelings and uses improper language. Therefore, if you feel excited to share something immediately, thats the time you should stop and ask, “Is this accurate?”If we all take that extra lit

20、tle pause, well be able to stop this false thing from spreading.ASources that are reliable tell you about themselves.BFortunately, there are some simple ways to tell facts from fiction.CConsider whos sharing it if its not posted directly from the source.DToday 42% of them use social media at least o

21、nce a day to get their news.ESomeone sets up “Hot Global News”, hoping the ad dollars would pour in.FFalse news is designed to seek attention in order to sell ads or make an idea public.GEvaluating sources and getting reliable news is important in the age of misinformation.【语篇解读】这是一篇说明文。在网络发达的今天,我们经

22、常会遇到假新闻。那么面对诸多新闻,我们应该确定它们是否真实可靠,面对假新闻,我们不能推波助澜。【熟词生义】dawn常用义:n.黎明,拂晓本句义:n.开端,萌芽例句:Peace marked a new dawn in the countrys history.和平使这个国家的历史翻开了新的一页。1答案与解析:B结合语境看,上文提到网络假信息越来越多,而且人们很难分辨出来,下文提到了分辨假信息的方法,因此B项“幸好有一些简单的方法来辨别真伪”最能起到承上启下的作用。2答案与解析:D上文说到以前加拿大人获得消息的来源,D项说到现在一些加拿大人获得消息的来源,D项中的“them”指代上文的“Cana

23、dians”,且上文的“for the latest news”和D项中的“to get their news”呼应。3答案与解析:A上文提到专家推荐选择多个信息来源,A项中的Sources呼应上文的sources;且下文对A项“可靠的信息来源会告诉你一些自身的信息”中的“自身的信息”进行了列举,故A项符合语境。4答案与解析:C下文的“Is it from a wellinformed relative. views”中的代词“it”与C项中的“it”指代的都是上文提到的“网站上的新闻”,并且C项中的“who”与下文的问题呼应,因此选C。5答案与解析:FF项“False news is des

24、igned to. public”与下文的“为了达到那样的目的,虚假消息没有底线”形成一个完整的信息链,下文的“goal”指代F项中的“to sell ads or make an idea public”。Test 42019贵阳市高三适应性考试College life is colorful. _1_. However college students have a burden of studying. How do they manage to complete a huge number of assignments and still find the time to have f

25、un? Here are some effective time management tips that can be used outside of college._2_. Lets say, your friend is sick and misses a very important class. You can help him by telling something youve learned there and lending him your notes. Next time you have no time to read a book you need to read

26、and this very friend can retell it to you highlighting the key points.Use technologies. Many modern students can back up the fact that technologies make studying easier and faster. You dont always have to waste time to go to a library when you can find everything online. You can save time on calcula

27、ting things and solving different problems. _3_. Using technologies for work is also a must if you want to improve your productivity.Give yourself a treat. _4_. For example, if you have a task for an hour, promise yourself to have coffee and biscuits if you manage to do that in time. _5_.All in all,

28、 college time is a very special period when you learn a lot of things including time management techniques. If you take them seriously, you can use them in your future and make your work and life more productive and organized.AHelp each otherBHelp to take notesCThere are many fun things to doDYou ca

29、n see many colorful thingsEThere are now many apps for thatFIt is a nice motivation to be productiveGYou can give yourself some small treats for finishing small tasks体裁:说明文题材:学校生活主题:大学时间管理技巧【语篇解读】本文是一篇说明文,主要介绍了大学生有效管理时间的技巧。1答案与解析:C根据空前一句“College life is colorful”可知,大学生活是丰富多彩的,并由与下文中的“How do they man

30、age to complete a huge number of assignments and still find the time to have fun?”呼应可知,C项“有很多有趣的事情可以做”符合语境。2答案与解析:A根据文章结构和空处所在位置可知,空处为主题句,通读该段可知,本段主要讲的是大学里朋友间互相帮助的行为,故A项“互相帮助”符合语境。3答案与解析:E根据本段主题句“Use technologies”,并结合该段中的“You dont always have to waste time to go to a library when you can find everything online”可推知,利用网络科技可以解决不同的学习问题,与选项E呼应,故选E项。4答案与解析:G由与本段主题句“Give yourself a treat”呼应可推知,选项G符合语境。5答案与解析:F承接上文“For example, if you have a task for an hour, promise yourself to have coffee and biscuits if you manage to do that in time”可推知,此处应表示犒劳自己是使工作高效的好动机,故选F项。

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1