1、Unit 3 Travel journal课时作业10Learning about Language & Using Language.根据汉语或首字母提示填空1We can get a good view of the lake through our hotel window.2She was carrying a parcel of books under her arm.3There is a Buddhist temple in this town.4Besides, the sweater is made of pure wool,_and it feels very soft.5
2、Skye is popular with students for her knowledge and attitude (态度) towards work.6If it were not for this shortcoming (缺点), he is a fairly good dancer.7The burning coals had yellow and orange flames (火焰)8He is not a reliable (可靠的) person, for he never keeps his promise.9They tried to forecast (预测) the
3、 result of the football match.10People without insurance (保险) had to pay for their own medical fees.选词填空(可变换形式)as usual, fall off, put up, keep pace with, think about, for company, feel like, take care1Take_care not to be impolite to the customers.2Even now when I think_about it I feel pain in my he
4、art.3As the journey was so long, he took a friend with him for_company.4Before it gets dark the camper puts_up his tent in a field.5She runs so fast that I cant keep_pace_with her.6What is the matter with you? You seems not hardworking as_usual.7When you are learning to ride a bicycle, you may fall_
5、off.8I feel_like going to Europe for a visit next summer.用所给词的适当形式填空1She has the determination (determine) to overcome all the difficulties to succeed.2Id choose the smaller car in preference (prefer) to the larger one.3Tonight the temperature will fall to 3 below freezing (freeze)4You can depend on
6、 him because he is a reliable (rely) man.5Nowadays, many old customs are gradually (gradual) disappearing.6I still have a whole basket of woolen (wool) clothes and fur coats and a suit to wash.易混易错辨析1.(1)The best part of the trip was the fantastic scenery along the road.解析:句意:此次旅行的最精彩之处就是那沿途的美妙的风景。s
7、cenery“风景,自然景色”。(2)The boats in the harbor make a beautiful scene.解析:句意:港湾里的船只形成了一道美丽的风景。scene“景象,景色”。(3)When we finally arrived at the top of the hill we had a wonderful view.解析:句意:最后当我们到达山顶时,我们看到了壮丽的景色。view“风景,美景”。(4)Hanging clothes on the sides of the street is a common sight in many parts of the
8、 city.解析:句意:街边晾衣服在这座城市的许多地区随处可见。sight“景物,景象”。【妙辨异同】scene“景象,景色”,指具体的、局部的或一时的景色,可以是自然形成的,也可以是人工造成的,也可指包含人物和人物活动的场景;scenery“风景,自然景色”,指某一国家或某一地区的自然风景;sight“景物,景象”,指眼见的景色;view“风景,美景”,多指从远处或高处等所看见的景色。2.(1)She likes to wear/have_on woolen socks in winter.解析:句意:冬天她喜欢穿羊毛袜。表示“穿着”时,wear和have on可以互换。(2)She too
9、k off the old coat and put_on a new one.解析:句意:她脱下旧外套,穿上一件新的。put on侧重穿的动作。(3)Do you know the man who is wearing a white shirt?解析:句意:你认识那个穿白衬衫的男子吗?表示“穿着”时,wear和have on可以互换,但have on不用于进行时。(4)The little girl was dressed in a very short skirt.解析:句意:那个小女孩穿着一条很短的裙子。be dressed in为固定搭配,意为“穿着”。【妙辨异同】这四个词都有“穿”
10、的意思。表示穿着什么样的衣服这种状态时,have on和wear通常可以互换,但have on不用于进行时;put on表示穿的动作;dress既可以表示动作又可以表示状态,常用人作宾语,意为“给穿衣服”。.单句语法填空1Parents should not show preference for any one of their children.解析:考查介词。句意:父母不应对孩子中的任何一个显示出偏心。show preference for意为“对显示出偏爱”。2Each of the methods will_be_explained (explain) in detail in th
11、e meeting tomorrow afternoon.解析:考查时态和语态。句意:明天下午的会上,每个方法都会被详细解释。句中的“tomorrow afternoon”表明这里指将来的时间,主语“Each of the methods”与explain是被动关系,因此用一般将来时的被动语态。3My friend tried to persuade me into buying (buy) insurance for my son.解析:考查固定搭配。persuade sb. into doing sth.“说服某人做某事”,为固定搭配。4Her inability to swim puts
12、 her at a disadvantage when she has to cross a river.解析:考查介词。句意:她不会游泳,这让她在不得不渡过河时处于不利地位。put sb. at a disadvantage意为“使某人处于不利地位”。5It is common sense that it is wrong to_read (read) other peoples personal letters without permission.解析:考查非谓语动词。句意:未经允许看别人的私人信件是不对的,这是常识。分析句子结构可知,that后的it是形式主语,应用动词不定式作真正的主
13、语。故填to read。6Once he made a promise, he would never break it.解析:考查连词。句意:他一旦承诺了就绝不会食言。Once引导条件状语从句,意为“一旦”。7For a whole year he stayed at the farm, taking care of the animals ignored (ignore) by their owners.解析:考查非谓语动词。句意:这一整年他都待在农场里照顾被主人忽视的牲畜。ignore与所修饰词animals之间是逻辑上的动宾关系,因此用动词ed形式,此处是动词ed形式短语作后置定语。8
14、To my surprise, I found my nephew dressed (dress) in a girls skirt.解析:考查非谓语动词。句意:令我吃惊的是,我发现我侄子穿着女孩的裙子。此处为“find宾语宾补”结构,此处my nephew与dress是逻辑上的被动关系,故填dressed。9Were too tired to go any farther/further (far), so we call a taxi.解析:考查副词的比较级。句意:我们筋疲力尽,再也走不动了,所以打电话叫了一辆出租车。根据句意可知,该句表示走了一段路后再也不能走了,所以要用far的比较级。
15、10The beggars followed us when they saw us walking (walk) along the road.解析:考查非谓语动词。句意:乞丐们看见我们在沿着路散步,他们就跟了过来。see sb. doing sth.意为“看见某人正在做某事”。.阅读理解Having traveled to other countries several times and being somewhat familiar with the French culture, through reading books, I can confidently say I have
16、not witnessed this thing called culture shock firsthand. However, Im not going to lie and say the daytoday life is exactly like that of an American.In America we value everything big! “The bigger the better” could certainly be the motto. France brings a fresh alternative. Its very rare to see a larg
17、e car. In fact, the smaller the car, the better chance you have of parking in those eversotiny parking places. Besides, ovens, microwaves, and refrigerators are nearly half the size.Dinner in France appears to be an event; it is pretty typical to plan for at least 2 hours for your meal. Good quality
18、 conversation, enjoying those you are with, and appreciating your food and the experience are vital factors. Americans are all about keeping things moving. Waiters in France come around a lot less frequently. They are not so much concerned about making more money and getting the next customer in the
19、 door.Shopping provides a slight change of pace. Walking to the markets and frequenting (常去) the shops a few times per week keeps me busy compared to my once per week shopping back home. A note is posted on my door as I leave my apartment reminding me to bring my own bags. Using your own bags to car
20、ry your groceries home is the only option available. Walking into a grocery store with no bags and no cash, as I always rely on credit cards, is not a good idea as you must pay cash to use a shopping cart (购物车). I was extremely surprised when I first experienced this but Im already thinking I need t
21、o bring this back to America! You wont find someone leaving their cart in the middle of the parking place in France, as you have to take the cart back to get your money back. Brilliant!作者通过自己到法国的旅游经历,说明法国生活方式跟美国生活方式的不同点。1We learn from the second paragraph that French people _.Aprefer something small
22、erBcant afford bigger carsCdont have enough parking spaceDalso like to use something big答案:A解析:推理判断题。从文章第二段可知,相对美国而言,法国人喜欢型号较小的东西。2What do we know about dinner in France?AIt is just a waste of time.BIt is very pleasant and relaxing.CIt requires a lot of waiters.DIt is quite expensive in general.答案:B
23、解析:细节理解题。从文章第三段“Good quality conversation, enjoying those you are with, and appreciating your food and the experience are vital factors.”可知,法国人的晚餐非常令人轻松愉快。3What is the authors attitude to the French way of shopping?AAppreciative. BDisapproving.CReserved. DDisappointed.答案:A解析:作者态度题。根据最后一段“I was extre
24、mely surprised when I first experienced this but Im already thinking I need to bring this back to America!”以及“Brilliant”可推断出,作者很欣赏法国的购物方式。4We can infer from the last paragraph that in France _.Ashopping carts are more useful than shopping bagsBthe author always forgets to return the shopping cartCfr
25、ee plastic bags are not available in marketsDthe author goes shopping once a week答案:C解析:推理判断题。从文章最后一段可知,在法国购物你需要自己带购物袋,没有购物袋时顾客只能使用购物车,而且购物车用完后一定要送回原来的地方。因此可推断出,在法国的超市里不提供免费塑料袋。.阅读七选五根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。We often close ourselves off when unfortunate events happen in our lives. We
26、 try to forget the pain by pretending it doesnt exist, but although we can try all this we want, in the end, we cant hide from ourselves. _1_ Here are some ways you can open your heart more fully.Breathe into painWhenever a painful situation arises, try to accept it instead of running away. _2_ By u
27、sing our breath we soften our experiences.Embrace the uncomfortable_3_ We know how fear feels in our bodies: the tension in our necks, the tightness in our stomachs, etc. We can face these feelings of discomfort and let them show us where we need to go.Spend time aloneFor most of our lives were surr
28、ounded by people: our friends, colleagues, peers, family members, loved ones, and strangers. How often do we really spend time alone? _4_ You can truly open yourself and explore whatever youd like. The golden ticket here is not to let yourself become distracted; just see what its like to be alone.Ge
29、t outside of yourselfThis may seem a little contradictory to the last tip. _5_ After youve explored the depths of yourself, you come away with a new understanding. Now, its time to share that not through telling others, but through being with others.AWe all know what anxiety feels like.BHowever, in
30、reality they work hand in hand.CWe need to learn to open our hearts to the potential of life.DWhen the sadness strikes, take a deep breath and face up to it.EYoull add a new layer of depth and understanding into your life.FLose yourself in the beauty of others; see what they can teach you about your
31、self.GWhen you spend time in solitude (独自) youre free from the influences of other people.当遭遇不幸时,我们往往关闭心房,试图忘记痛苦。然而,我们却欺骗不了自己。所以我们应该敞开心扉。本文介绍了四种方法可以帮助你完全敞开心扉。1C解析:C项与下一句中的“open your heart”对应。我们需要敞开心扉,拥抱生活中的各种可能;然后接下来介绍了四种帮助我们敞开心扉的方法。2D解析:D项和本空前一句构成并列,并与本段的标题对应。3A解析:A项与本空下一句的句型对应,构成并列关系。我们都有过对焦虑的感受,也都知道恐惧带来的身体上的反应。4G解析:第三个小标题介绍的是享受独处,所以G项和标题对应,符合语境。5B解析:B项和本空前一句构成转折。最后一段介绍的“走出自我”和前一个建议貌似有点矛盾,但其实二者却是相辅相成的。