收藏 分享(赏)

2020秋高中英语 Unit 13 People单元测试课时作业(含解析)北师大版必修5.doc

上传人:a**** 文档编号:390177 上传时间:2025-11-29 格式:DOC 页数:20 大小:184.50KB
下载 相关 举报
2020秋高中英语 Unit 13 People单元测试课时作业(含解析)北师大版必修5.doc_第1页
第1页 / 共20页
2020秋高中英语 Unit 13 People单元测试课时作业(含解析)北师大版必修5.doc_第2页
第2页 / 共20页
2020秋高中英语 Unit 13 People单元测试课时作业(含解析)北师大版必修5.doc_第3页
第3页 / 共20页
2020秋高中英语 Unit 13 People单元测试课时作业(含解析)北师大版必修5.doc_第4页
第4页 / 共20页
2020秋高中英语 Unit 13 People单元测试课时作业(含解析)北师大版必修5.doc_第5页
第5页 / 共20页
2020秋高中英语 Unit 13 People单元测试课时作业(含解析)北师大版必修5.doc_第6页
第6页 / 共20页
2020秋高中英语 Unit 13 People单元测试课时作业(含解析)北师大版必修5.doc_第7页
第7页 / 共20页
2020秋高中英语 Unit 13 People单元测试课时作业(含解析)北师大版必修5.doc_第8页
第8页 / 共20页
2020秋高中英语 Unit 13 People单元测试课时作业(含解析)北师大版必修5.doc_第9页
第9页 / 共20页
2020秋高中英语 Unit 13 People单元测试课时作业(含解析)北师大版必修5.doc_第10页
第10页 / 共20页
2020秋高中英语 Unit 13 People单元测试课时作业(含解析)北师大版必修5.doc_第11页
第11页 / 共20页
2020秋高中英语 Unit 13 People单元测试课时作业(含解析)北师大版必修5.doc_第12页
第12页 / 共20页
2020秋高中英语 Unit 13 People单元测试课时作业(含解析)北师大版必修5.doc_第13页
第13页 / 共20页
2020秋高中英语 Unit 13 People单元测试课时作业(含解析)北师大版必修5.doc_第14页
第14页 / 共20页
2020秋高中英语 Unit 13 People单元测试课时作业(含解析)北师大版必修5.doc_第15页
第15页 / 共20页
2020秋高中英语 Unit 13 People单元测试课时作业(含解析)北师大版必修5.doc_第16页
第16页 / 共20页
2020秋高中英语 Unit 13 People单元测试课时作业(含解析)北师大版必修5.doc_第17页
第17页 / 共20页
2020秋高中英语 Unit 13 People单元测试课时作业(含解析)北师大版必修5.doc_第18页
第18页 / 共20页
2020秋高中英语 Unit 13 People单元测试课时作业(含解析)北师大版必修5.doc_第19页
第19页 / 共20页
2020秋高中英语 Unit 13 People单元测试课时作业(含解析)北师大版必修5.doc_第20页
第20页 / 共20页
亲,该文档总共20页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、单元测试(一)时间:120分钟满分:150分第一部分听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话,每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1When was the woman born?AIn 1983. BIn 1979. CIn 1976.2What is the probable relationship between the speakers?ASalesgirl and customer.BIntervi

2、ewer and interviewee.CEditor and reader.3What does the girl think of the boys failure?AIt is helpful for him in a sense.BIt is out of her expectation.CIt is a great pity.4Who will have dinner at home?AThe whole family.BThe man and the children.CThe woman and the children.5Where will the speakers mee

3、t?AIn Room 340.BIn Room 314.CIn Room 223.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白,每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段对话, 回答第6、7题。6Where does the conversation probably take place?AAt a bus stop.BIn the street.CIn a Post Office.7W

4、hat will the man do next?AHe will take No.36 bus.BHe will take No.301 bus.CHe will walk to the zoo.听第7段对话, 回答第8、9题。8What do the two speakers have in common?AThey both once worked as office clerks.BThey both failed to realize their dreams.CThey both went through similar hardships.9Whats the womans pr

5、actical dream?ATo become a pilot.BTo become a scientist.CTo become an interpreter.听第8段对话, 回答第10至12题。10Whats the probable relationship between the two speakers?AStudent and teacher.BSaleswoman and customer.CLibrarian and library user.11Which of the following does the man remember?AThe title of the bo

6、ok.BThe writer of the book.CThe category of the book.12What kind of books may the man be interested in?ABiography.BFiction.CLiterature.听第9段材料,回答第13至第16题。13Why does the boy want to become a scientist in the future?AHe is encouraged by his classmates.BHe likes doing scientific research.CHe wants to ma

7、ke a contribution to society.14What do we know about Copernicus theory?AIt concluded that the sun was spinning.BIt was influenced by Newton and Einstein.CIt is the basis of ideas about the universe today.15What did people believe was the center of the universe at Copernicus time?AThe earth. BThe sun

8、. CGod.16Why did Copernicus publish his theory when he was dying?AHe wasnt sure of his theory until then.BHe was afraid of being punished.CHis friends told him not to publish it.听第10段材料,回答第17至第20题。17What does Li Hua do?AHe is a teacher.BHe is a basketballer.CHe is a freshman.18How many people are th

9、ere in Li Mings family?AThree. BFour. CFive.19What is in the bedroom?AA computer and a single bed.BA double bed and a portable computer.CA TV set and a football.20What does the text mainly talk about?AThe family members and their interests.BThe necessities Li Ming has prepared for Shirley.CAn introd

10、uction to Li Mings family and Shirleys bedroom.答案15 CBACA610 ABBCC1115 CACCA1620 BCCBC录音材料(Text 1)W: When were you born, Martin?M: I was born in 1979. How about you?W: I am three years older than you.(Text 2)W: Good morning, Mr Robinson. Please feel free to talk about anything you like. I want this

11、talk to feel like a conversation.M: OK, I really want to contribute something to your magazine.(Text 3)M: I failed English last year and have to take it again this year.W: Maybe its for the best. You could take this opportunity to improve your English ability.M: It makes sense in a way.(Text 4)W: So

12、, what would you like me to fix for dinner tonight?M: Never mind cooking anything for me. I will not be home.W: Okay. Then I will just cook for myself and the kids then.(Text 5)M: Professor Minors, could I talk to you about my paper?W: Sure, come to my office between 2 to 3. Its room 340.(Text 6)M:

13、Excuse me. Is this where I catch the bus for the zoo? W: Well, you can take No. 36 bus from here to the Post Office, and then you have to walk about 30 minutes.M: That doesnt sound too good. W: Actually, if you go to the next bus stop beside the Bank of China, you can take Bus 301 which will let you

14、 right off in front of the zoo.M: Great! Thats what Ill do. Thanks a lot.(Text 7)W: John, did you have a dream when you was a little boy? M: Of course I did. I dreamed to be a pilot when I grow up. But unfortunately, I didnt realize it.W: I had the same experience with you. When I was a little girl

15、I dreamed to be a great scientist. But now you see, Im just a common office clerk.M: Okay, forget about that. Do you have some practical dreams at present?W: I do. And now Im working hard to learn French, and I want to be an interpreter some day.M: Youre promising. Just follow your dream and never g

16、ive up.W:Thanks. I will. (Text 8)M: Could you please help me to check out the book? W: Sure, whats the authors name, please?M: I cant remember that clearly. It probably be Charles W: Charles Dickens?M: No, no, no. Im not interested in literature. W: OK, do you know the title of the book?M: Oh, sorry

17、. Im always absentminded. I remember that Ive put a note in my pocket.W: So, show me the note please.M: I cant find it now. W: Oh, such bad luck, sir. Can you please name the category of the book?M: Let me see. Its not fiction. Its biography. W: OK, Ill search it for you. A moment, please.M: Thanks.

18、 (Text 9)W: Tom,what are you going to do in the future?M: I want to be a scientist.W: Can you tell me why?M: I think scientists contribute a lot to our comfortable lives. I want to be a useful person.W: Sounds great! Then whos your favorite scientist?M: Copernicus!He discovered the sun was the cente

19、r of the universe, and all the planets went around it. He also discovered the earth was spinning while it was travelling around the sun. Our ideas of the universe are all based on his theory. And his theory even influenced the work of the great scientists, like Newton and Einstein afterwards.W: Wow!

20、 I wonder how he made his discoveries.M: Well, at his time, people believed the earth was the center of the universe. But if that was the case, some things didnt make sense. So, Copernicus tried to find an answer. He collected observations of the stars, and used all his mathematical knowledge to ana

21、lyse them. That finally led to his theory.W: Copernicus was great indeed!M: Absolutely! But unfortunately, he didnt publish his theory until he was dying.W: How come?M: At that time, the Christian Church was extremely strict about ideas. If Copernicus put forward his theory, the theory would certain

22、ly have been rejected. And he himself would have been attacked and punished, too.(Text 10)Dear Shirley,Ive learned you want to know about my family and your bedroom in your last letter. My parents have been waiting for the moment for such a long time. They have prepared everything you may need durin

23、g your stay in China. My elder brother Li Hua is a freshman who studies in Hebei University. He really wants to show you around and take you to some pubs to listen to music or watch basketball matches. My grandfather is so kind that hes willing to tell you much about Chinese culture and history. The

24、 bedroom you will live in is just opposite to mine. There is a portable computer and a TV set. The double bed may make you feel more comfortable to sleep on. Necessities of life are available. I believe during your stay in my family, you can not only have enjoyable and unforgettable experience, but

25、learn a lot about China, which will greatly enrich your life.Yours sincerely,Li Ming第二部分阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。AIn celebration of Womens History Month, here are a few of the millions of women that have broken all conventional rules to make a difference

26、in the world.Susan B. AnthonyBorn on February 15, 1820, Susan B. Anthony was a womens rights activist in the US. She spent many years campaigning for womens right to vote. Anthony was also against slavery, helping support the passage of the Civil War Amendments. She also lent her voice to the battle

27、 for equal pay and educational opportunities for all.Anne FrankAnne Frank grew up in a happy family. However, things changed when Hitler came to power. Anne and her family were forced to hide inside a tiny house, where the young girl recorded her familys fears and struggles. Even after all these yea

28、rs, her journal, Anne Frank: The Diary of a Young Girl, continues to be popular with people across all ages and cultures.Aung San Suu KyiDetermined to bring democracy (民主)to Myanmar, Aung San Suu Kyi founded the National League for Democracy (NLD). Suu Kyis open displeasure with the government resul

29、ted in her spending much of the time between 1989 and 2010 in prison or under house arrest. In 1991,Suu Kyi received the Nobel Peace Prize. In 2015, five years after she had been freed, Suu Kyis NLD Party won a great victory in the general elections.Malala YousafzaiMalala Yousafzai was born to a Pak

30、istani educator and poet. When the Taliban declared that girls should not be educated, the worlds youngest Nobel Prize winner decided to challenge these unfair policies (政策)On October 9, 2012, she was shot and badly injured. Since recovering, Malala continues her fight for girls education. Her brave

31、ry is encouraging young people all over the world to stand up for what they believe is right.本文是一篇人物传记。文章介绍了打破常规,改变了世界的数百万女性中的几位代表女性。21Who made a great contribution to womens right to vote?AAnne Frank. BMalala Yousafzai.CSusan B. Anthony. DAung San Suu Kyi.答案:C解析:细节理解题。根据Susan B. Anthony中Born on Feb

32、ruary 15, 1820, Susan B. Anthony was a womens rights activist in the US. She spent many years campaigning for womens right to vote.可知,Susan对妇女的选举权做出了巨大贡献。故选C。22Why was Aung San Suu Kyi put into prison?AShe refused to leave Myanmar.BShe demanded that the democrats be freed.CShe voiced dissatisfaction

33、 with the government.DShe blamed the government for its economic policy.答案:C解析:细节理解题。根据Aung San Suu Kyi中Suu Kyis open displeasure with the government resulted in her spending much of the time between 1989 and 2010 in prison or under house arrest.可知,Aung San Suu Kyi被关进监狱是因为她对政府表示不满。故选C。23Which of the

34、 following can be used to describe the women mentioned in the text?ABrave and inspiring. BReliable and devoted.CHonest and responsible.DConsiderate and optimistic.答案:A解析:推理判断题。根据Susan B. Anthony中She also lent her voice to the battle for equal pay and educational opportunities for all.和Anne Frank中The

35、 Diary of a Young Girl, continues to be popular with people across all ages and cultures.以及Aung San Suu Kyi中Suu Kyis NLD Party won a great victory in the general elections.和Malala Yousafzai中Her bravery is encouraging young people all over the world to stand up for what they believe is right.可知,文中提到的

36、妇女都是勇敢的和鼓舞人心的。故选A。BWe didnt have a tree. My dad had as much pride as anybody, I suppose, so he wouldnt just say that we couldnt afford one. When I mentioned it, my mother said that we werent going to have one this year, that we couldnt afford one, and even if we couldit was stupid to mess up your ho

37、use with a dead tree.About three days before Christmas, I was out collecting for my paper route. It was fairly latelong after darkit was snowing and very cold. I went to the apartment building to try to catch a customer who hadnt paid me for nearly two monthsshe owed me seven dollars. Much to my sur

38、prise, she was home. She invited me in and not only did she pay me, she also gave me a dollar tip.On the way home, I walked past a Christmas tree shop and the idea hit me. The selection wasnt very good because it was so close to the holiday, but there was this one real nice tree. It had been a very

39、expensive tree and no one had bought it; now it was so close to Christmas that the man was afraid no one would.He wanted ten dollars for it, but when I told him what I had, he said he might sell it for that. I really didnt want to spend the whole money on the tree, but it was so pretty that I finall

40、y agreed. I dragged it all the way homeabout a mile, I thinkand I tried hard not to damage it. I arrived at home at last. My heart was bursting as I announced that I had a surprise.“Where did you get that tree?” my mother exclaimed. But it wasnt the kind of exclamation that indicates pleasure. After

41、 she knew the truth, she said that I was going to end up in the poorhouse because I believe in stupid things like Christmas trees. My mother had never talked to me like that before and I couldnt believe what I was hearing.这是一篇记叙文。文章讲了作者用自己全部的钱买了一棵圣诞树,满心欢喜地回家,但是却引来母亲的一顿责骂。24Why did the writers mother

42、 refuse a tree?ABecause she couldnt afford a dead Christmas tree.BBecause she thought it was unreasonable to have a tree.CBecause she was much so proud that she felt better.DBecause she thought she wasnt very proud of herself.答案:B解析:细节理解题。根据第一段中的and even if we couldit was stupid to mess up your hous

43、e with a dead tree可知作者的母亲认为即使有钱买圣诞树,用一棵死树把房子搞乱,也是很愚蠢的,所以作者的母亲拒绝买一棵树是因为她认为拥有一棵树非常不理智,故选B。25How did the writer feel when he got home?AUpset and calm. BAnxious and happy.CProud and excited. DSorry and confused.答案:C解析:推理判断题。根据倒数第二段中的My heart was bursting as I announced that I had a surprise.(当我宣布我有一个惊喜时

44、,我的心剧烈地跳动)可推断出当作者到家时,感觉骄傲又兴奋,故选C。26What made the shop owner sell the tree?AHis pity on the writers situation.BHis desire of offering help.CHis worry of keeping the tree.DHis kindness of helping others.答案:C解析:细节理解题。根据第三段中的It had been a very expensive tree and no one had bought it; now it was so close

45、 to Christmas that the man was afraid no one would.可知店主以低价卖了这棵树是因为他担心这棵树卖不出去,故选C。27What the writers mother said in the last paragraph means _.Ashe was pleased Bshe was angryCshe was doubtful Dshe was embarrassed答案:B解析:推理判断题。根据最后一段中的After she knew the truth, she said that I was going to end up in the

46、 poorhouse because I believe in stupid things like Christmas trees. My mother had never talked to me like that before and I couldnt believe what I was hearing.可知作者的母亲得知真相后,说:“既然你相信愚蠢的圣诞树,那你就去救济院过吧。”由此推断出作者的母亲生气了,故选B。CGetting stitched (缝合) up by Dr Robot may one day be reality.Scientists have created

47、 a robotic system which did just that in living animals without a real doctor pulling the strings.Much like engineers are designing selfdriving cars,the medical research is part of a move toward autonomous surgical robots,removing the surgeons hands from certain tasks that a machine might perform al

48、l by itself.Doctors wouldnt leave the bedside theyre supposed to watch,plus theyd handle the rest of the surgery. In small tests using pigs,the robotic arm performed at least as well,and in some cases a bit better,as some competing surgeons in stitching together intestinal(肠的)tissue.“The purpose was

49、nt to replace surgeons,”said Dr Kim who led the project.“If you have all intelligent tool that works with a surgeon,can it improve the outcome? Thats what we have done.”If youve heard about machines like the popular Da Vinci system,you might think robots already are operating.Not really.Today many h

50、ospitals offer robotassisted surgery, where surgeons use the machinery as tools that they control by hand,typically,to operate through tiny openings in the body.But robotassisted surgery has been controversial,as some studies have shown it can bring higher costs without better outcomes.Kims team at

51、Childrens Sheikh Zayed Institute invented the new STAR systemit stands for Smart Tissue Autonomous Robotworks sort of like a programmable sewing machine. They added sensors to help guide each stitch and tell how tightly to pull. But the approach wasnt perfect.In the living animals, the robot took mu

52、ch longer and made a few stitching mistakes while the surgeon sewing by hand made none. Kim said the robot can be sped up. Kim hopes to begin human studies in two or three years.本文属于说明文阅读,作者通过这篇文章主要向我们描述了机器人医生所做的手术缝合也许有朝一日会成为现实。科学家们已经发明了一种机器人系统,在没有真正的医生扯线的情况下,机器人就能做缝合。28Whats the best title for the

53、text?AA newstyle way of stitchingBA new robotic systemCThe newlydesigned driverless vehiclesDRobot surgeons one step closer to reality答案:D解析:细节理解题。根据文章Getting stitched (缝合) up by Dr Robot may one day be reality. Scientists have created a robotic system which did just that in living animals without a

54、 real doctor pulling the strings. Much like engineers are designing selfdriving cars.可知本文的最佳标题是:机器人外科医生离现实更近一步。故选D。29What will surgeons do when Dr Robot is used in surgery?AThey can help pull the strings.BThey rest at the bedside.CThey perform other surgery.DThey join in when necessary.答案:D解析:细节理解题。

55、根据文章Doctors wouldnt leave the bedside theyre supposed to watch, plus theyd handle the rest of the surgery可知当机器人医生被用于外科手术时,外科医生在必要时会加入进来。故选D。30Some people are against using robots in surgery probably because _.Athey may be expensive to useBthey will take shorter timeCthey can be out of controlDthey a

56、re likely to cause great pain答案:A解析:细节理解题。根据文章But robotassisted surgery has been controversial, as some studies have shown it can bring higher costs without better outcomes可知有些人反对在手术中使用机器人,是因为使用起来可能很贵。故选A。31What can we infer from the text?ADr Robot can take the place of surgeons.BDr Robot has been t

57、ested with human trials.CDr Robot will be developed at a fast pace.DDr Robot can free doctors hands in the operation.答案:C解析:细节理解题。根据文章In the living animals, the robot took much longer and made a few stitching mistakes while the surgeon sewing by hand made none. Kim said the robot can be sped up. Kim

58、 hopes to begin human studies in two or three years可知机器人医生将以较快的速度发展。故选C。DThere exist cruel wars, fighting and sadness in the world today, so its not only necessary, but also essential to have a good sense of humor just to help us go through difficult times in our lives. Putting a smile on someones f

59、ace when you know they are feeling depressed, as the saying goes, makes me feel good and warms my heart.How would you feel if you could not joke around with your wife, husband, child, coworker, neighbor, close friend, or even just someone that you are standing in line with at your corner store? I am

60、 always saying things that make others smile or laugh, even if I dont know the person Im joking around with. My grandma always found humor in everything she did, even if it was the hardest job anyone could imagine. This not only relieves stress in any situation, but also is a common manner to speak

61、to others that are around you.I know of a few people that dont have a funny bone in their bodies, as they say. Everyone around them could be rolling on the floor after hearing a great joke and they would sit there without the slightest smile on their faces. They dont get the joke that makes others l

62、augh. I am laughing hard while they just sit there, looking at me as if I were from outer space. How can people not get a really funny joke?Laughing is essential to keep your stress levels under control. Without humor, we would find ourselves with a lot of psychological problems, or on a lot of medi

63、cations to keep us from going crazy. There is too much sadness in this present world. It drives people crazy. We all need to find a way to avoid the sadness and bring a little light into our lives.Therefore, I believe our best medicine is to get together and tell some jokes and have some fun laughin

64、g together.本文是一篇说明文,在今天的世界存在着残酷的战争、战斗和悲伤,我们不仅仅需要而且很有必要保持幽默感来帮助我们克服困难。32According to the passage, humor is necessary and essential because _.Ait can pick up peoples spiritBit can help people get on well with othersCit can help get rid of the cruelty in the worldDit makes people more confident答案:A解析:细

65、节理解题。根据文章最后一段可以知道幽默能够振奋人们的精神,故选A项。33The author answers the question in the second paragraph with _.Afacts and descriptions Bevidence and argumentCexamples and conclusionDstories and persuasion答案:C解析:推理判断题。根据第二段How would you feel if you could not joke around with your wife, husband, child, coworker,

66、neighbor, close friend, or even just someone that you are standing in line with at your corner store?及作者以自己及祖母和身边朋友的例子来说明幽默感重要性和This not only relieves stress in any situation, but also is a common manner to speak to others that are around you可知作者先列举事例然后总结出结论,所以选C项。34In writing the passage, the autho

67、r mainly intends to _.Atalk about his own understanding of humorBencourage people to be humorous in daily lifeCintroduce a practical way to get through daily lifeDconvince people of the power of being optimistic about life答案:B解析:细节理解题。根据最后一段最后一句I believe our best medicine is to get together and tell

68、 some jokes and have some fun laughing together可知作者想鼓励人们通过幽默战胜生活中的困难。所以选B项。35What is the authors attitude towards the present world?AIndifferent. BPositive.CSatisfied. DCritical.答案:D解析:推理判断题。根据最后一段中“There is too much sadness in this present world.It drives people crazy.”可知作者认为当今世界上痛苦太多,说明他对当今世界持批评的态

69、度,所以选D项。第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。ForgivenessTo forgive is a virtue, but no one has ever said it is easy. When someone has deeply hurt you, it can be extremely difficult to let go of your hate. However, forgiveness is possible, and it can be surprisingly beneficia

70、l to your physical and mental health. People who forgive show less sadness, anger and stress and more hopefulness, according to a recent research._36_ Try the following steps:Calm yourself. _37_ You can take a couple of breaths and think of something that gives you pleasure: a beautiful scene in nat

71、ure, or someone you love.Dont wait for an apology. Many times the person who hurt you does not intend to apologize. They may have wanted to hurt you or they just dont see things the same way. _38_ Keep in mind that forgiveness does not necessarily mean becoming friends again with the person who upse

72、t you.Take the control away from your offender (冒犯者). Rethinking about your hurt gives power to the person who caused you pain. Instead of focusing on your wounded feelings, learn to look for the love, beauty and kindness around you._39_ If you understand your offender, you may realize that he or sh

73、e was acting out of unawareness, fear, and even love. You may want to write a letter to yourself from your offenders point of view.Dont forget to forgive yourself. _40_ But it can rob you of your selfconfidence if you dont do it.AWhy should you forgive?BHow should you start to forgive?CRecognize the

74、 benefits of forgiveness.DTry to see things from your offenders angle.EFor some people, forgiving themselves is the biggest challenge.FTo make your anger die away, try a simple stressmanagement technique.GIf you wait for people to apologize, you could be waiting an awfully long time.本文是一篇说明文,文章主要介绍了

75、人们宽恕他人的方法和途径。36B解析:根据第一段的内容和“Try the following steps”可知,接下来是提的建议,故空白处是问“应该怎样原谅他人呢?”之类的话。故选B。37F解析:根据Calm yourself和take a couple of breaths可知,这里讲的是,要学会舒缓愤怒,让自己平静下来。故选F。38G解析:根据第一句“Dont wait for an apology.”可知,不能等待他人的原谅,只有G项与wait for有关,故选G。39D解析:根据If you understand your offender和from your offenders po

76、int of view可知,应该站在对方的角度考虑一下。故选D。40E解析:根据“Dont forget to forgive yourself.”和“rob you of your selfconfidence if you dont do it”可知,最后一段说的是,要学会自我原谅,E项“对一些人来说,原谅他们自己是最大的挑战”符合语境。故选E。第三部分语言知识运用(共两节,满分45分)第一节:完形填空(共20小题;每小题1.5分,满分30分)阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C和D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。A boy named Nick dialed 911 th

77、is Thanksgiving. He just wanted to give _41_ to his local police office. Nick asked the police officers to _42_ him and his family for their holiday dinner at their home.“With all the _43_ calls we take on a daily basis, this one was a welcomed happy call that made all of us _44_ ,” said Monica from

78、 the police office.The boy admitted that hed _45_ the number soon. “I had told him to do that for _46_ only.” The boys mom, Mary Ann _47_ .When two officers _48_ Nicks house to thank him for his _49_ offer, she said her young son began crying because he thought he was _50_.“The policemen had to _51_

79、 my son, so did I,” Ann said.“The officers told Nick that it was _52_ to know someone that young was still thinking about them over the holiday and that they were very proud of him, ” she _53_.The officers didnt _54_ eating any of the familys turkey, but they did give the boy a badge(警徽) and let him

80、 take _55_ inside their police car. While he now knows that the number 911 _56_ be used for nonemergencies, Nick also has his _57_ set on becoming a policeman when hes older.“It just goes to show that policemen arent just about _58_ people and putting them in prison,” Monica told the local media.“Ni

81、cks call _59_ all of our days, and the officers surprise visit gave Nick a sweet Thanksgiving _60_ that will stay with him for the rest of his life. It is a special holiday for Nick and us.”本文属于记叙文,讲述一个小孩意外在感恩节拨通911电话邀请警察到家做客,但是当警察真的登门拜访的时候,小孩吓哭了,以为自己惹麻烦了,但是警察却表扬了小孩,他让他们很感动。41A.explanation Bthanks C

82、money Dtrouble答案:B解析:考查名词词义辨析。句意:他仅仅想要向当地的警察局表示感谢。A.explanation解释;B.thanks感谢;C.money钱;D.trouble麻烦。根据前文可知,感恩节打电话给911,因此表示感谢,故选B。42A.help Bcollect Csurprise Djoin答案:D解析:考查动词词义辨析。句意:他邀请警官到他家与家人一起吃饭。A.help帮助;B.collect收集;C.surprise惊讶;D.join加入。根据本句中holiday dinner可知,邀请警察到家里吃饭,故选D。43A.bad Bgreat Cstrange Df

83、ire答案:A解析:考查形容词词义辨析。句意:因为平时都是接的不好的电话,所以这个善意的电话让我们很高兴。A.bad不好的;B.great极好的;C.strange 奇怪的;D.fire火。根据文章可知,911报警电话,一般都是发生不好的事情,所以用bad calls,故选A。44A.worry Bcry Csmile Dchange答案:C解析:考查动词词义辨析。句意:因为平时都是接的不好的电话,所以这个善意的电话让我们很高兴。A.worry担忧;B.cry哭;C.smile微笑;D.change改变。根据本句happy call可知,这个电话跟其他的电话不一样,是好的作用,故选C。45A.

84、hidden Bdialed Cthrown Dremembered答案:B解析:考查动词词义辨析。句意:男孩承认很快拨通了这个号码。A.hidden隐藏;B.dialed打电话;C.thrown 扔;D.remembered记得。根据文章可知,这个小男孩拨了911,故选B。46A.advice Bfun Cpolicemen Demergencies答案:D解析:考查名词词义辨析。句意:我告诉他只能在紧急情况的时候才能拨打911,他母亲抱歉地说。A.advice建议;B.fun乐趣;C.policemen警察;D.emergencies紧急情况。根据文章可知,母亲之前告诉过孩子,故选D。47

85、A.apologized Blied Csighed Dscreamed答案:A解析:考查动词词义辨析。句意:我告诉他只能在紧急情况的时候才能拨打911,他母亲抱歉地说。A.apologized道歉;B.lied说谎;C.sighed叹气;D.screamed尖叫。根据文章可知,孩子母亲对孩子的行为表示很抱歉,故选A。48A.examined Bsearched Cvisited Dcalled答案:C解析:考查动词词义辨析。句意:当两名警官到他家表示对他好意的感谢时,这个小孩哭了起来,因为他认为他遇到麻烦了。A.examined检测;B.searched 搜索;C.visited拜访;D.c

86、alled打电话。根据文章可知,小孩哭了,是由于警察真的上门了,故选C。49A.unconditional Bgenerous Cattractive Dselfish答案:B解析:考查形容词词义辨析。句意:当两名警官到他家表示对他好意的感谢时,这个小孩哭了起来,因为他认为他遇到麻烦了。A.unconditional无条件的;B.generous 慷慨的;C.attractive有吸引力的;D.selfish自私的。根据文章可知,小孩出于善意,故选B。50A.in charge Bin relief Cin need Din trouble答案:D解析:考查介词短语。句意:当两名警官到他家表示

87、对他好意的感谢时,这个小孩哭了起来,因为他认为他遇到麻烦了。A.in charge负责;B.in relief如释重负;C.in need 需要;D.in trouble处于麻烦中。根据文章可知,孩子哭了以为是自己遇上麻烦了,故选D。51A.calm down Blook after Ccare about Dthink well of答案:A解析:考查动词短语。句意:“警察不得不让孩子平静下来,我也是。”他母亲说道。A.calm down平静;B.look after照顾;C.care about关心;D.think well of高度评价。根据文章可知,小孩哭了,情绪波动较大,因而警察不得

88、不安抚这个小孩,故选A。52A.fortunate Buncomfortable Cgreat Ddisappointed答案:C解析:考查形容词词义辨析。句意:“警察告诉Nick,在假日还有这么小的人想着他们,这真的很棒,他们都为Nick感到自豪。”他母亲补充道。A.fortunate幸运的;B.uncomfortable不舒适的;C.great好的;D.disappointed失望的。由句意可知选C。53A.answered Badded Cforgave Dagreed答案:B解析:考查动词词义辨析。句意:“警察告诉Nick,在假日还有这么小的人想着他们,这真的很棒,他们都为Nick感到

89、自豪。”他母亲补充道。A.answered回答;B.added增加;补充说;C.forgave原谅;D.agreed同意。根据文章可知,他母亲在转述当时的情景,故选B。54A.end up Bput off Cgo on Dget through答案:A解析:考查动词短语。句意:警察最后没有在他家吃火鸡。A.end up结束;最终;B.put off推迟;C.go on继续;D.get through读完。根据文章可知,警察到小孩家不是为了吃东西,而是表达他们的谢意,故选A。55A.photos Bshelter Cpunishment Dnotes答案:A解析:考查名词词义辨析。句意:警察给

90、了他一枚警徽,还让他在警车里拍照。A.photos照片;B.shelter避难所;C.punishment惩罚;D.notes笔记。根据文章可知,警察奖励了小孩子,故选A。56A.wouldnt Bmightnt Cneednt Dshouldnt答案:D解析:考查情态动词。句意:他现在知道非紧急情况不应该拨打911紧急电话。A.wouldnt不会,不愿意;B.mightnt不太可能;C.neednt 不必要;D.shouldnt不应该。根据常识可知,911是紧急电话,不能乱拨,故选D。57A.date Blimit Cheart Dstandard答案:C解析:考查名词词义辨析。句意:他同时

91、也下定决心长大后当一名警察。A.date日期;B.limit限制;C.heart心;D.standard标准。本句为短语set ones heart on doing sth.非常渴望做某事,故选C。58A.worrying Bcatching Cfining Dprotecting答案:B解析:考查动词词义辨析。句意:这也表现了警察不仅仅是抓人送入监狱。A.worrying担忧;B.catching 抓住;C.fining罚款;D.protecting保护。根据本句put them in prison可知是抓人,故选B。59A.brightened Bdisturbed Cwasted Dr

92、elaxed答案:A解析:考查动词词义辨析。句意:Nick的电话点亮了我们所有人的生活。A.brightened照亮;B.disturbed打扰;C.wasted浪费;D.relaxed放松。根据文章可知,Nick的电话给了警察一个惊喜,故选A。60A.opportunity Blesson Cdinner Dmemory 答案:D解析:考查名词词义辨析。句意:警察意外的拜访也给了Nick终生值得回忆的记忆。A.opportunity机会;B.lesson课;C.dinner晚饭;D.memory记忆。根据文章可知,警察的行为对Nick影响很大,故选D。第二节(共10小题;每小题1.5分,满分

93、15分)阅读下列短文,在空白处填入适当的内容(1个单词)或括号内单词的正确形式。Mandarin Chinese and English are the two _61_ (wide) spoken languages on this planet. While most Chinese people never bother _62_ (learn) a second language and the quality of English education in China is steadily improving, there are only handful of Chinese p

94、eople who _63_ (be) able to use English at native or nearnative speaker level.I came to China in 2000 to learn Chinese, but little _64_ I realize that everyone around me wanted to speak English! It was during this times _65_ I started hearing curious phrases like “horse horse tiger tiger” and “peopl

95、e mountain people sea”. _66_ I went, everyone I talked to, no matter how long they had been studying English, all seemed to speak it with “Chinese _67_ (character)”. On a personal level I found _68_ fun and funny; as an educator, I wanted to do something about it.So what happens when you combine Chi

96、nese and English? The result is a confusing but humorous by product called “Chinglish”, _69_ on the one hand, I think is important to be able to laugh at but its also to learn from our mistakes and strive toward _70_ (express) ourselves in a more “native” manner.本文是一篇记叙文。文章讲述作者来到中国后,发现接触到的周围的人都说着颇有“

97、中国特色”的英语。61most_widely解析:考查最高级。副词修饰形容词,且“the”后面应用副词的最高级。句意:普通话和英语是世界上最广泛使用的两种语言。故填most widely。62to_learn/learning解析:考查固定搭配。动词bother表示费心做某事,后既可以接不定式,也可以接动名词。句意:大多数中国人学第二语言从不怕麻烦。故填to learn/learning。63are解析:考查主谓一致。这是一个定语从句,句中先行词为Chinese people,故谓语动词用复数形式。句意:只有少数中国人能运用英语达到母语或接近母语水平。故填are。64did解析:考查部分倒装。

98、否定词little位于句首,主句用主谓倒装。句意:我几乎没有意识到我周围的每个人都想说英语!故填did。65that解析:考查强调句。强调结构It was 强调部分 that从句,这里强调时间状语during this times。句意:正是在这个时候,我开始听到奇怪的短语。故填that。66Wherever/Everywhere解析:考查状语从句。根据句意可知,这里用Wherever/ Everywhere,表示“无论哪里”。句意:无论我走到哪里,我和每个人交谈。故填Wherever/ Everywhere。67characteristics解析:考查词性转换。根据句意可知,这里用名词cha

99、racteristic,表示“特色”。句意:一切似乎都具有“中国特色”。故填characteristics。68it解析:考查代词。这里代指作者在中国所见的以上现象,故用代词it。句意:在个人层面上,我觉得它有趣。故填it。69which解析:考查定语从句。这里为非限制性定语从句,故用关系代词which引导。句意:另一方面,我认为能笑是很重要的。故填which。70expressing解析:考查非谓语动词。介词后面用动名词。句意:努力以一种更“本土”的方式表达自己。故填expressing。第四部分写作(共两节,满分35分)第一节:短文改错(共10小题;每小题1分,满分10分)假定英语课上老师

100、要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。增加:在缺词处加一个漏字符号(),并在其下面写出该加的词。删除:把多余的词用斜线()划掉。修改:在错的词下画一横线,并在该词下面写出修改后的词。注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。When we are happy, we would like share our happiness with others, making them know our enjoyment. When we are not i

101、n a good mood, we wanted to get someone whom can listen to us. Be a listener is not easy. People always complain about our worries, and a good listener should listen to them but learn to comfort them. To be a good listener can help us make good friend with others. The one who always listen to others

102、 tends to be easygoing. When he is in the trouble, his friends will be willing to help him. So lets learn to be a good listener from then on.答案第二节:书面表达(满分25分)假定你是李华,你们班来自美国的交换生Peter最近在学校举办的最美中国散文大赛中没有获奖而情绪低落,请你根据所给提示用英语给他写一封电子邮件,要点包括:1表示同情;2给予安慰;3表达祝愿。注意:1.词数:100词左右(开头和结尾已给出,但不计入总词数。)2可适当增加细节,以使行文连贯

103、。散文:proseDear Peter,I_feel_deeply_sorry_to_hear_that_you_failed_to_win_an_award_of_the_Most_Beautiful_Prose_Contest_held_in_our_school,_which_made_you_so_depressed._It_doesnt_matter.I_know_you_are_a_big_fan_of_our_Chinese_literature,_particularly_taking_pleasure_in_the_famous_prose_written_by_famous

104、_prosers_and_writers,_such_as_Ba_Jin,_Lao_She,_Cao_Yu_and_so_on._I_had_ever_the_same_experience_as_you_have._Just_as_the_famous_saying_goes,_“_Failure_is_the_mother_of_success.”_The_more_you_practice,_the_better_you_will_be._Dont_lose_heart_and_never_give_up._I_sincerely_hope_you_are_sure_to_achieve_your_dream_with_much_effort.If_I_can_be_of_any_help,_please_dont_hesitate_to_let_me_know._Please_remember_nothing_can_stop_you_to_make_your_dream_come_true_once_you_make_up_your_mind_to_do_it!Best_wishes_to_you.Yours faithfully,Li Hua

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1